PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   AMD OverDrive - all round alat za AMD procesore (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=86974)

Friday 02.09.2009. 09:16

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1420844)
Ja fakat ne kužim kog kurca nekom nije jasno da je Cool n' Quiet optimiziran da radi na "normalnim" frekvama...kaj si platio to si i dobio.

Soft koji će obavljati ono kaj treba na predviđenim frekvama.
I na Intelu moraš iste stvari pogasiti ako clockaš.

Prije čudan osjećaj u glavi:)

Za vrijeme koje si potrošio žaleći se po forumu mogao si malo i pogledat po netu , ima krasnog softa koji puno bolje obavlja posao nego ovo o čemu ti pričaš..ovak samo tuliš kak sav taj hardware košta, da si jadan kaj ti pila ne dela kak bi ti htio a uspio si se i pohvalit da si programer:D

Ja bi ti preporučio da se malo upoznaš sa BIOS-om svoje ploče, prozujiš malo po netu i vidiš kakva su iskustva drugih korisnika a da se previše ne udaljimo od teme:
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=220185
nađi si vremena i pročitaj thread:)

Ploča i proc ti rade kako treba, za sve više od toga moraš i ti uložit malo truda:chears:

NHF, ali evidentno nisi ciljana publika za moj post. Nisam se žalio po forumu, iznosio sam svoja iskustva. Programer sam i naježim se od ovakvog polu-softvera.
Ako je tebi normalno slijedeće:
Pokreneš aplikaciju
Ništa ne promjeniš
Klikneš na Apply
Aplikacija se sruši (i sa sobom "povuče" cijeli OS)
- onda trebaš raspravljati sa političarima jer jedino su njima evidentno loše stvari prihvatljive.
Kao što rekoh -NHF...

Jelc 02.09.2009. 09:30

Zato sam ti i dao link na bolji soft:)
Ili to ili K10STAT, nema se potrebe zezati sa ovim kaj ti radiš.

I da, ne bih ti preporučio zezanje sa dizanjem fekve samo jedne jezgre-bar ne sa tim procom jer je bilo slučajeva da otegne papke (sve verzije Phenoma I)

Friday 02.09.2009. 09:50

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1422027)
Zato sam ti i dao link na bolji soft:)

:chears:

DraŽ 08.09.2009. 13:30

Citiraj:

Autor greg SE (Post 1417732)
da, za te stare naslove je bas potreban tako visok clock da bi bilo fluidno....
bemti od svega jedino mi pada na pamet faces of war kao naslov koji bi imao od toga koristi a i tako bi trzao. Bas ga volis seruckat. Nego, jel ti kriza radi? :D

Probaj bridge commander(2001-2002) sa kobayashi maru 1.0 mod-om i 20 brodova -> slow motion.

Otišao sam u task manager i core 0 stalno na 100% i sa manje brodova,a sa integrirkom i sa hd4870 skoro isto se vrti jer očito baš i neutječe grafika puno. Tako da sam došao do zaključka da cpu hebe.

Pa sam taj core 0 clockao za 1GHz i bolje radi.

greg SE 08.09.2009. 14:51

lose pisani komadi softvera se ne racunaju :)
A nisam rekao da ih nema, samo sto mi je jedino FoW pao na pamet.

DraŽ 08.09.2009. 20:43

Igrica se crasha svako malo, stvarno nestabilan engine, ali opet to je najbolja star trek igra koja je takorekoć najrealnija. Sa brodom možeš sve radit, a u modu su dodali jako puno stvari kao upravljanje brodskom energijom, minama, puštanje shuttle-a iz bay-a, razdvanje broda na 2(galaxy) i 3 (prometheus) dijela, warp, puno sunčanih sistema...

No to će uskoro biti prošlost pokraj excalibura.

Jelc 14.07.2012. 14:57

AMD Overdrive 4.2.1

http://www.majorgeeks.com/AMD_Overdrive_d5988.html

win32 08.11.2012. 14:09

Koliko je uopce "zdravo" pored UEFI-a ili BIOS-a koristit ovaj alat?
On znaci pri svakom podizanju OS-a jednostavno OC-a CPU, RAM ili sta vec hocemo od toga i namjesta one frekvencije koje smo si zamislili.
Ok, ako stavim sve na default u UEFI-u, koliko bi bilo ok onda OC-at iz ovog programa ili je bolje na onaj old school nacin preko UEFI-a tj BIOS-a (na starijim plocama)?
Prednost ovog alata vidim u tome sto to odmah radim iz OS-a pa ne moram stalno restartat komp no brine me to sto ne znam koliko je to zdravo po harveraj?

windfucker 08.11.2012. 15:31

Citiraj:

Autor win32 (Post 2271986)
Koliko je uopce "zdravo" pored UEFI-a ili BIOS-a koristit ovaj alat?
On znaci pri svakom podizanju OS-a jednostavno OC-a CPU, RAM ili sta vec hocemo od toga i namjesta one frekvencije koje smo si zamislili.
Ok, ako stavim sve na default u UEFI-u, koliko bi bilo ok onda OC-at iz ovog programa ili je bolje na onaj old school nacin preko UEFI-a tj BIOS-a (na starijim plocama)?
Prednost ovog alata vidim u tome sto to odmah radim iz OS-a pa ne moram stalno restartat komp no brine me to sto ne znam koliko je to zdravo po harveraj?

Komponentama je svejedno kojim putem ih OC-aš, prednost je upravo to da ne moraš svaki put u restart, no mana je da OC vrijednosti iz OS-a (tim i takvim alatima) ne odg. nužno vrijednostima u BIOS-u, tj. moguća su manja odstupanja (ovisno koji alat očitava), itd.

Ja napravim orjentacijski OC softverski na novim komponentama, a fino podešavanje dalje uvijek iz BIOS-a :)

PURSUIT 01.01.2013. 13:49

AMD OverDrive v 4.2.3
Izvor

Sam Fischer 23.01.2013. 21:11

Imam pitanjce! Nikad zapravo nisam odvojio pošteno vremena, sjeo jedan dan za komp i našao neki optimalni max OC za sistem. I naravno, sad u vrijeme ispita me to odjednom zainteresiralo :D
Primjetio sam da čim krenem mijenjat HTT ref clock iz windowsa u AMD Overdriveu -> sistem se smrzne. Odmah. A prilično sam uvjeren da sam prije mogao iz windowsa mijenjati HTT clock. Moguće da sam u BIOSu neku opciju uključio koja blokira to? Sistem je u "moj komp". Hvala puno ako netko ima ideu!

ZOX 23.01.2013. 23:43

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 2321463)
Imam pitanjce! ...

Postoji neki poseban razlog da otključani proc OC -aš prek HTT -a?

Sam Fischer 24.01.2013. 02:22

Citiraj:

Autor ZOX (Post 2321606)
Postoji neki poseban razlog da otključani proc OC -aš prek HTT -a?

Popriličan. Naime htio sam se pozabaviti optimalnim postavkama cijelog sistema, što uključuje i brzinu rama i NB-a, pa je prilično očigledno da sa HTT-om mogu radit u finijim pomacima.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:44.