![]() |
Citiraj:
|
U pravilu, jedno je udervolt/overvolt matične, a drugo Vdrop. Undervolt može i nemora biti sa Vdropom skupa zajedno.
Ovo što kyz0 veli, tu se vidi fini Vdrop, kad ti po loadom padne za 0.05V. Iako CPU-Z baš i nije meritoran kad se već takvo što mjeri, ali može poslužit. |
VDrop je razlika Voltaze Loada i Idle-a, ne lupajte gluposti
|
Al smo pametni, a :rolleyes:
Ajde onda multimetar u ruke, pa mjeri... |
zanimljivo, ali ja uopce nisam morao dirati voltazu da bih dignuo proc na 3,6GHz, cak ni multiplier nisam spustao, doduse nije bio najstabilniji, tako da sad radi na 3,5...
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=86714 |
Citiraj:
390*9 = 1510 edit: istina, multiplier ni ne mogu spustit... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Bez vrijeđanja i ''pametovanja'', molim...
|
08.11.2007._21:31
Citiraj:
Citiraj:
Usput, slab sam sa stranim jezicima, pa te molim da prevedes ovo: Citiraj:
Sorry mod, ali..... Edit: Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ok vjerojatno ne citaju svi tvoje kontradiktorne izjave, ali je sigurno vise od jednog. Citiraj:
Ukoliko si napravio gresku (lapsus=posrtanje; pogreška), da ne kazem da si posrnuo, nisi trebao napisati da na latinskom znas sto znaci lapsus i time dokazao da posjedujes znanje jedne latinske rijeci. Usput za takvu gresku nije jedina rijec lapsus, pa i nije potrebno znanje latinskog. Vjerojatno bi ti pala kruna s glave da si rekao "ok moja greska". Citiraj:
Nesto ti se cesto desavaju greske u zadnje vrijeme. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A sad da ti ja velim jednu stvar. Quad nije procesor s kojim ideš tjerati 500MHz FSB-a, ima visok multi, ali zato i FSB staje negdje pred ~470MHz (dalje od toga idu samo najbolji primjerci). I sad što ti on želi reći je to, da je besmisleno spuštati multi, imat ćeš samo još više problema. Nikako držati voltaže na AUTO, pogotovo ne od procesora. Inače slobodno se javi tu kad ti na 3.5GHz proc bude Prime stabilan, i na tih 55-60C (naravno SS, please)... |
Citiraj:
|
Staviš najniži djelitelj memoriji, opustiš latencije na gore spomenutih 5-5-5-15, čisto da znaš da te ne koči, daš memoriji 2.0v. Procesoru zbog pada napona daj 1.4v. Voltaže čipseta, reda radi, digni za 0.1v. I to je to, vidi dokle ide...EIST (Speedstep)i C1E valja isključiti kad clockaš.
|
Citiraj:
|
Eto ga, izgleda da je limitiran na 3,6, kad probam vise, windowsi se ne dizu. Da sam bar uzeo nvidia plocu pa da odvrtim ntune...
|
Citiraj:
Iz Bug_a: "Tehnologija C1E omogućila je procesoru da isključi određene logičke jedinice ako za to dobije naredbu od operativnog sistema (sistem šalje naredbu halt ako nije potrebno izvršavati nikakve instrukcije). " |
Ako je G0, sigurno nije limitiran na 3.6GHz, a i po nekoj logici bi ipak trebao povećati voltažu ako ideš preko 3.5GHz. Komotno mu možeš dati 1.45v, pa i više, naravno ako imaš pristojno hlađenje.
|
Citiraj:
http://shrani.si/t/1x/gv/2uhpI8KB/chartpowerload.jpg |
I to isto. No opet, nadam se da nije u konfu sa procesorom od 2k kn ubacio neki trash PSU od 200kn :stoopid:
|
Citiraj:
EIST - slično kao i C1E, samo što EIST to radi ovisno o "loadu" CPU-a. Dakle i bez idilea sa EIST-om uključenim sa samo par postotaka zauzeća proca će radit sa smanjenim množiteljem i nižim naponom. I jedan i drugi su u Advanced Bios Options, stisni CTRL+F1 ako ih ne vidiš. I PS, da ti objasnim zašto ti je Razer rekao da ne držiš voltažu na AUTO. Matična voli podcijeniti proc pa mu da puno više V nego što mu stvarno treba za stabilan rad. Recimo meni je na 3.0 na auto u CPU-z pokazivalo 1.360, što znači da je BIOS dao barem 1.4 (s obzirom na moj undervolt ploče). A to je previše, ja sam stavio na 1.3, to je 1.264 sa undervoltom i sve radi vrlo stabilno, a grije se daleko manje od auto opcije. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
edit: eh da, skinuo sam cpu-z i javlja da je bios revision 1.4, dakle najnoviji, ne kuzim onda ono sa checksumom... |
Problem sa voltažom na Q6600 B3
Ovako, napokon sam našao novi cooler za procesor koji mi paše na moju Gigabyte-icu P35 DQ6 koja ima velikih problema sa coolerima, tj. prostorom za ugradnju i još je rev. 1.0 tak da nemam puno izbora što se coolera tiće.
Planiram uzeti Zalmana 9700NT koji navodno paše. Kada u biosu dignem fsb sa bazičnih 266 na 333 (jer idem na 3ghz što mislim da mi je dovoljno), voltaža mi se digne sa 1.25 na 1.4 v (bar mi tako pokazuje u cpu-z). Moje pitanje je dali bi možda trebao isključiti automatsko dodijeljivanje voltaže i manualno je odrediti ili ostaviti na 1.4v što mi se čini puno i koja voltaža je preopručljiva za 3.0 ghz? |
Obavezno makni sa automatic. G0 radi meni na 1,26 a B3 dok sam imao mislim da je bio na 1,28 ili 1,3 na @3,0. Nis te ne kosta probat na kojoj je voltazi stabilan na 3,0.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:32. |