PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Povratak AMD-a (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=66948)

Vuco 20.04.2007. 22:52

Citiraj:

Autor Roberto (Post 704737)
naravno, ipak je to fuad :D

BTW, slijedeci tjedan bi agena trebala imati svoje prvo pojavljivanje u javnosti, nakon toga ce se vjerojatno pojaviti i pokoji ss na netu.

Vidiš, to nisam znao. Jedva čekam da vidim kako to čudo radi. Potajno se nadam pokolju ^^

Roberto 20.04.2007. 23:21

Citiraj:

Autor Vuco (Post 704747)
Vidiš, to nisam znao. Jedva čekam da vidim kako to čudo radi. Potajno se nadam pokolju ^^

ulovio sam to na nekom forumu ujutro na poslu, a upravo sad surfam i vidim da je izvor tome opet fuadzilla, tako da je moguce da je i to BS. navodno je slijedci tjedan u tunisu predstavljanje r600 koji bi se trebao vrtiti na ageni.

evo jos nesto o tome:
http://www.techreport.com/onearticle.x/12221

McG 20.04.2007. 23:28

Citiraj:

Autor Roberto (Post 704773)
navodno je slijedci tjedan u tunisu predstavljanje r600 koji bi se trebao vrtiti na ageni.
bumo vidli

Je oko 22./23. bi se trebala održati R600 NDA zakuska, ali ko bi ga znal. Makar je i čist moguće pošto se već danas more najti Radeon HD 2600XT onak s profila, pa krupni kadar, pa red sintetike i tome slično. Možda ima neka mala šansa da se Agena sljedeći tjedan druži s R600 u CrossFire izdanju.:kafa:

SPLiFF 21.04.2007. 09:16

Mene zanima sta znaci DFP? :D Vidim da je nesto posprdno, al nemam pojma sta bi moglo znacit

tor 21.04.2007. 10:26

R600 NDA je potvrđen no Agena nije...

The Satara 21.04.2007. 10:55

"uvijek, uvijek ista priča" rekao bi Štulić... :fiju:

Oni koji su kupili c2d potpuno se bespotrebno pravdaju pred onima koji nisu. A ti isti bi također kupili ali tobože nemaju love (a u sigovima im konfe koje su prije godinu dana koštale više nego danas prosječna c2d konfa) ili priznaju da ipak imaju love ali neće iz inata ili zbog bilo kojeg trećeg razloga samo njima znanog. Da sad na tržnicu netko stavi npr. e6600/p5wdh kombinaciju za 2 soma kuna, vidjeli bi kako bi se puno tih okorjelih "aemdejovaca" ili "joksuperpi" ili "preskuponeisplatise" i slične štatijaznam ekipe doslovce potukla za to, iako za te novce možeš kupiti polovnu (možda čak i novu?) am2 platformu sličnih performansi i kvalitete. Zašto? Pa zato što je trenutno, sviđalo se to kome ili ne, c2d najbrži proc i tko hoće najbolje, izbor je samo jedan.
Ja osobno jedva čekam da amd izbaci dostojnu konkurenciju intelu, prije svega kvalitetan chipset, jer procevi su im već sad jako dobri i da opet sa zadovoljstvom prijeđem na amd :)

zippo 21.04.2007. 13:21

Re: Povratak AMD-a

Citiraj:

Autor The Satara (Post 704940)
Ja osobno jedva čekam da amd izbaci dostojnu konkurenciju intelu, prije svega kvalitetan chipset, jer procevi su im već sad jako dobri i da opet sa zadovoljstvom prijeđem na amd :)

Po tom pitanju su se konacno trgnuli i pokrenuli. bilo je i vrijeme :D

SPLiFF 21.04.2007. 14:05

Citiraj:

Autor The Satara (Post 704940)
"uvijek, uvijek ista priča" rekao bi Štulić... :fiju:

Oni koji su kupili c2d potpuno se bespotrebno pravdaju pred onima koji nisu. A ti isti bi također kupili ali tobože nemaju love (a u sigovima im konfe koje su prije godinu dana koštale više nego danas prosječna c2d konfa)...............

...bla bla... NHF :D

sjetim se kupovine racunala prije 3, 4 godine. Dosao u konikom (zbog sindikalnog kredita) i rekao: P4, najjfetiniju maticnu, najjeftiniju graficku, najjeftiniji 17" monitor (neki na akciji bio za 800kn), obicno kuciste najjeftinije i 512 memorije :D Uglavnom, proc me izaso skoro ko ostatak kompa

What's the point? Nema poante :D

ZMAJ 21.04.2007. 14:41

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 705038)
sjetim se kupovine racunala prije 3, 4 godine. Dosao u konikom (zbog sindikalnog kredita) i rekao: P4, najjfetiniju maticnu, najjeftiniju graficku, najjeftiniji 17" monitor (neki na akciji bio za 800kn), obicno kuciste najjeftinije i 512 memorije :D Uglavnom, proc me izaso skoro ko ostatak kompa

What's the point? Nema poante :D

Poanta je baš ono sto sam vec govorio... ljudi su culi / procitali da je pentium 4 najbolji i jednostavno ga morali imati... (ovdje ukljucujuci i tebe).
Jer da si tada imalo razumio hardver sigurno nebi dosao sa izjavom "najjeftiniju maticnu, graficku itd..."

To se cesto dogada i sada sa C2D... ljudi su culi / procitali da je najbolji i jednostavno ga moraju imati iako im netreba...a naravno ostatak konfe je manje bitan (osim eventualno monitora jer ipak u njega gledaju i pozeljno je da je sto veci...)

MadBoY 22.04.2007. 13:30

Nisam bas pratio vjesti u zadnje vrijeme i danas slucajno pogledam cjenik kad ono x2 6000+ vec za 1700kn. Ugodno sam se iznenadio :) . Kako me OC apsolutno ne zanima, proc je k'o stvoren za mene :D. A sad mi polako pocinje trebat i X2 proc radi par programa.

Jedini mi problem predstavljaju maticne sa premalo PCI utora :( . Sad imam popunjeno sve, a trebao bi mi jos jedan.

Malo OT: Vidim da je vecini vaznije imati kloknut proc, extra jaku grafu, nego neki ***en lcd monitor, tipkovnicu, mish i mozda ono najvaznije dobar stol i stolicu!

Vuco 22.04.2007. 13:33

Koliko PCI utora ti treba ? M55Plus ima 4, i još kaj sam vidio - jedna Asrokica (al brijem da je bila AGP :D) je isto imala 4.

MadBoY 22.04.2007. 13:44

4 PCI. Sad imam 3 i sve popunjeno :(

buljo 22.04.2007. 17:11

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 705565)
Malo OT: Vidim da je vecini vaznije imati kloknut proc, extra jaku grafu, nego neki ***en lcd monitor, tipkovnicu, mish i mozda ono najvaznije dobar stol i stolicu!

Dodao bi ja još nešto, mrcina od kompa, i onda integrirana zvučna :fiju:
Kako god okreneš ako imalo slušaš mp3 Audigy SE je xx puta bolja od bilokoje intrgrirane.. ;)

SRV 22.04.2007. 17:32

kod mene live-ica stara 5 god. I imat cu je jos 5, cak i kad kupim bolju zvucnu.
Integrirane valjaju samo ako se spaja digitalno preko SPDIF-a, i to je to.

No, ne skrecimo s teme. :D

segregator 22.04.2007. 23:53

Ja ne vidim što fali integriranin zvučnim karticama, meni je zvuk sasvim OK, čak i preko linije

greg SE 23.04.2007. 15:53

ma ne fali im nista.....vecinom :)
nekad su jako losi chipove gore ili ploce imaju nekih gresaka u layoutu pa neke druge stvari koje rade na ploci mogu praviti smetnje u audio izlazu (tip ono famozno zujanje kod rada integrirane mrezne, mrdanja misa i svih ostalih problema koje ljudi spominju i traze sto na ploci zuji a nikako ne kuze da im zvuk dolazi iz zvucnika a ne iz kompa :D)

ZMAJ 23.04.2007. 23:05

...

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 705565)
Nisam bas pratio vjesti u zadnje vrijeme i danas slucajno pogledam cjenik kad ono x2 6000+ vec za 1700kn. Ugodno sam se iznenadio :) . Kako me OC apsolutno ne zanima, proc je k'o stvoren za mene :D. A sad mi polako pocinje trebat i X2 proc radi par programa.

Ne razumijem ovaj dio što se tice toga da te klokanje ne zanima... razumio bi to u slucaju da te i ne zanimaju cijene, ali posto ti je i vazno da cijena nije skupa mislim da je glupo ostaviti se clockanja...

za 800kn se dobije 3600+ i hladnjak koji ce ga hladiti... jos koju kunu uloziti u dobru maticnu, i jos ostane love za bolju memoriju...

meni je glupo davati 1700kn i onda to ostaviti po def. kad se za duplo nize dobije nesto sto ce raditi isto kao i to za 1700kn...no to je mozda samo meni...

segregator 23.04.2007. 23:10

Teško da ćeš baš naclockati 3600+ na 6000+
Ali vjerojatno se može doći blizu

Vuco 23.04.2007. 23:14

Čuj, 2.9Ghz sa malo jačom memorijom (na nekih 1000mhz i 4-4-4X) bi moglo bit taman tu negdje sa x2 6000+ na defoltu.

A većina ovih Brisbanea idu na 2.9-3.0Ghz. Samo čekam da se Roberto javi sa svojim čudom. Valjda ga je već prokužio malo (taj AM2 socket) :)

ZMAJ 23.04.2007. 23:25

...

Citiraj:

Autor segregator (Post 706825)
Teško da ćeš baš naclockati 3600+ na 6000+
Ali vjerojatno se može doći blizu

ono sto ja zelim reci je: uopce se ne radi o tome da taj 3600+ dode na frekvu 6000+... par mhza simo tamo...

ALI

on ce sa OC-om FSB-a i manjim mnoziteljem dobiti puno bolje performanse nego sa FSB-om 200 i velikim mnoziteljem...

Vuco 23.04.2007. 23:33

Ali kak je Madboy sam rekao, on ne OC-a. Njemu nije problem dati malo više novaca da ima tvornički visok takt :)

Nisu svi entuzijasti (nažalost :D).
Inače, visoki FSB (HTT) ne igra nikakvu ulogu kod AM2 ili soc. 939. On je jednostavno tu kako bi se memorija mogla eventualno bolje podesiti (ako se već ne može pogoditi zlatna sredina sa djeliteljima) :)

Roberto 23.04.2007. 23:44

@Vuco, kad vec inzistiras, evo par slikica (danas mi stigao amis, pa mogu) :)

AMD x2 3600 brisbane + patriot 2x1gb, dfi nf4 sli am2 + coolermaster 430w, ostalo pise sve u sigu

2.5ghz, mema na 1000mhz
http://img211.imageshack.us/img211/2...4mhzda0.th.jpg

2,7ghz, mema na 908mhz
http://img401.imageshack.us/img401/9...8mhzet9.th.jpg

2,9ghz, mema na 832mhz
http://img75.imageshack.us/img75/564...mhzsbr7.th.jpg

Ovi super pi su za provjeru stabilnosti, sami rezultati super pi me ne zanimaju previse, inace pri svim ovim kombinacijama komp je super pi 32m i occt orthos stabilan. voltaze koje pokazuje cpu-z nisu uvijek tocne, do 2,6ghz ide na defaultu, do 2.9ghz na 1,475v. digao sam proc pri 1,525v i na 3,05ghz ali nisam uspio uci u windowse - no vjerojatnije je problem do meme nego do proca jer je on pri tome stabilan kad testiram iz dosa (jedino tu freezer dolazi do svojih granica...)
htio sam u everestu izmjeriti memory bandwith ali verzija koju imam uopce ne prepoznaje proc kak spada pa daje sarene rezultate.
i da, dajte preporucite neki multitasking test dok ne nadjem noviji everest :)
inavce, sama mema ide na 1000mhz i nesto sitno max, pri 2.1v

i da, rade mi svi divideri za memu samo svaki do odredene granice :)
npr, na auto (ddr800, cpu/5) ide do 1000mhz, na cpu/6 ide do 920mhz i ni makac dalje bez obzira na napon i latencije, na cpu/7 do 850mhz itd...
i nizi mnozitelji za proc rade, ali tu me opet kolje sto mema ne ide do kraja na dividerima...

ukupni dojam: vrlo sam zadovoljan, rad na ovom dual core procu je super, a cini mi se da je jedino kaj fali ovoj konfiguraciji nova revizija biosa! nauime, neki dijelovi biosa se uopce ne mogu podesiti, a i ukupni dojam je da je ovaj zadnji bios kojim je omoguceno prepoznavanje brisbane jezgre sklepano na brzaka, tek tak; i da je potreban novi koji ce popraviti situaciju, mada je meni i ovako ok. javim se za vikend kad odvrtim koji bandwith i multitasking test

i da, najvaznije od svega - chipset na mbo ''gori'' uvijek na 57-61 stupanj celzijusa pri radu, pa sam ga zamijenio sa hr-05 (pojeftinio na 140kn u linksu, btw). sad je temeratura od 38-42 stupnja celzijusa :)

ZMAJ 23.04.2007. 23:46

Citiraj:

Autor Vuco (Post 706842)
Ali kak je Madboy sam rekao, on ne OC-a. Njemu nije problem dati malo više novaca da ima tvornički visok takt :)

Nisu svi entuzijasti (nažalost :D).
Inače, visoki FSB (HTT) ne igra nikakvu ulogu kod AM2 ili soc. 939. On je jednostavno tu kako bi se memorija mogla eventualno bolje podesiti (ako se već ne može pogoditi zlatna sredina sa djeliteljima) :)

kako ne^^

meni su performanse izmedu fsba 200 i 350 (dok je konacna frekva memorije/procesora jednaka) ogromne...

a i sami rezultati u raznim super pi / everestima itd. to pokazuju

no ja sam komentirao njegovu sretnu izjavu kako je 6000+ pojeftinio (dakle vazno mu je koliko je love procesor...) pa sam samim time dosao do zakljucka da mu je i bitna cijena...

nego posto vidim da si presao sa x2 3800+ na x2 3600+ (pretp. brisbane) reci ti meni kak si zadovoljan za sad?

!v0 24.04.2007. 00:22

Jel znaš možda koji je steping i di si ga kupio?

Vuco 24.04.2007. 01:43

E Zmaju, vjeruj mi da to nije do HTT (FSB-a). Što nisi spominjao da su takvi rezultati sa polovičnim multy-jem ? :)

A što se tiče dokazivanja brzine - realno je jedno, sintetika drugo ;)
Jer kao što sam već negdje čini mi se spomenuo, ako ćemo uspoređivati prema Super Pi-ju, onda bi u realnom svijetu, C2D bio duplo (ili čak 3 puta brži ?) od K8-ice. A svi znaju da to nije tako...

Ne osporavam ja sad rezultate Super Pi-ja, ali samo napominjem ;)

Roberto 24.04.2007. 08:15

Citiraj:

Autor Vuco (Post 706902)
A što se tiče dokazivanja brzine - realno je jedno, sintetika drugo ;)
Ne osporavam ja sad rezultate Super Pi-ja, ali samo napominjem ;)

tu si potpuno upravu. radio sam i na core 2 duo konfiguracijama i mogu reći da nema razlika u realnom radu, amd-ovi dual core procesori su sasvim ravnopravni. a to što moj procesor radi super pi 1m 20 sekundi sporije od E6300 - zaboli me :)
kad zbrojim kolko bi me došla slična konfiguracija da sam uzimao intelov procesor dođem do cifre od 1000kn, a to mi je fakat puno za dati da bih se šminkao sa super pi-jem jer mi to ne treba.
za vikend ću malo odvrtiti multitasking i memory bandwith testove, čisto malo da usporedim s testovima koje čitam na netu.

Swarm dude 24.04.2007. 08:50

SuperPi nije sintetika u kojoj se reze mjere bodovima već ajmo reći "real life" benchmark u kojem se može dobro vidjeti realna brzina aritmetičke jedinice proca a ne bodovi :)
Samo što vi nećete osjetiti duplo bržu aritmetičku jedinicu niti komp neće biti duplo brži zbog nje jer puno drugih faktora u kompu i procu ovise o konačnoj brzini tj. rezultatu...
Ovisi i za što služi komp, ako se recimo samo surfa i nešto sluša glazba, potpuno je svejedno je li Pentium III 800 MHz ili C2D QX6700...
A dvojba C2D ili X2...Evo kad bih sad uzimao novi komp, ne bi iskreno puno dvojio, uzeo bih opet AMD jer se sada barem meni čini best buy. Za malo novaca nudi jako puno. Sve dok se neki C2D ili Intel ne spusti ispod 1k kn.

buljo 24.04.2007. 08:57

Hmmm nove cijene C2D, sad mislim da je baš on best buy. ;)

Swarm dude 24.04.2007. 08:59

Hmm...baš sad gledam. E4300 u ADM-u 833 kn. Ipak sam se grdno prevario :D
Ali za sada je to u samo ADM-u i Diskontu24, samo da još pojeftini i drugdje.

Roberto 24.04.2007. 09:09

Dobro kažeš Swarm. Točno je da super pi dosta dobro pokazuje brzinu proca, ali i on ima neka svoja ograničenja - na njega npr. dosta utječe i količina l2 cache-a gdje je C2D u velikoj prednosti.

što se tiče pojeftinjenja još je C2D skuplji :)
A tu je i pitanje ploče koja bi me kod intela takaj došla dosta skuplje, s obzirom da C2D ploče s firewireom koji meni treba nisu nimalo jeftine (one koje valjaju)
ali definitivno, ko ima para ili mu fakat treba - C2D is the way to go.
zasad :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:29.