PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Stomatologija (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62130)

BladeRunner 09.12.2011. 15:45

Ako netko ima sličnu situaciju, nek se javi da znam što očekivat.
Uglavnom, moja sva 4 umnjaka stoje vodoravno i koliko znam nemaju korijen(bar nisu imali prije 3-4 god kad sam ih slikao). Koliki će ih bit problem izvadit?

ivan77 09.12.2011. 15:49

kod mene u životu ni pokvareni zub a umnjaci su sami "prošli" izrasli bez potrebe za vađenjem...međutim sestri su rasli u krivo , bila na dvije operacije..a sve zajedno s eodna spojilo s upalom uha...urlala je od bolova..tjedan dana:(

d0magoj_OS 09.12.2011. 16:07

ma dok nepadnem u nesvijest i iz usta mi nepočne šikljati krv i dijelovi tijela mi nepočnu otpadati...nema potrebe za zubarom još ^^

Starsailor 11.12.2011. 21:58

Evo jedan tip da se ne zahebe još ko kao i ja.
Naime izvadio sam umnjak, sve prošlo super, i već sljedeći dan sam išao igrati košarku jer me nije boljelo, jeo sam normalno već nakon par sati itd., uglavnom preznojio se na košarci, lice užarilo, zub počeo dramatično boljeti, nateklo lice kao lubenica, čovjek je kreten i nemože biti kralj. :D
Dakle ipak bolje odmarati 3, 4 dana i držati lice hladnim.

murina 12.12.2011. 02:42

Citiraj:

Autor d0magoj_OS (Post 2045600)
ma dok nepadnem u nesvijest i iz usta mi nepočne šikljati krv i dijelovi tijela mi nepočnu otpadati...nema potrebe za zubarom još ^^

Ne brini, vjerojatno će te strefit infarkt prije nego ti krenu otpadat djelovi tijela :)

Riješite ljudi to bez otezanja, nije uopće tolika frka

kresimirn 06.03.2012. 22:20

eto regao se samo da Vam kažem......

Idem privatniku od 7.godine.....istog.....

danas bio kod njega.....inace, kad sjednem na stolicu......prvo sto napravi.....pogleda....i spici injekciju......inace bez injekcije....nema razgovora samnom....:)

prvo smo se posvadali oko toga....koji me zub boli :)

pa kad je nakon 4 ili 5. puta vidio koji me boli.......(svi me bole kad sam kod zubara :))

a isprobavao je 3 komada.....gornja desna pri kraju......

piknuo mi injekciju.....probao nesto napraviti oko umnjaka, zadnjeg gornjeg.......
piknuo 1 ili 2 injekcije (sa svake strane zuba.....)
uzeo nesto....(posto ja jos uvijek neznam sto mi stavlja u usta....niti sam ikad to vidio....a niti necu.......od svojih aparatura.............kad sjedim na stolici uvijek negdje gledam samo da ne vidim aparaturu :) )
nakon sto je proslo cca 5min.......malo brusio......i cuo sam da je nesto puklo.....valjda je slomio dio zuba,.....pa opet brusio.....pa opet pol zuba.....pa vjerojatno uzeo kombinirke.......i zavrsio..........otisao oprati aparaturu......ja ga pitao.....jel gotovo ??

kaze je, gotovo je, nemas umnjaka...???
ajd dobro.......uglavnom, nista nisam osjetio......osim cuo.....
stavio vatu......pa po odlasku pljuckao krv.....i jos uvijek pljuckam.........to je bilo prije 3 sata.......e sad neznam dal me jos drze one njegove injekcije....ali nista me ne boli......

al za svaki slucaj cekam 00h pa si popim tabletu voltaren rapid....(za svaki slucaj:) )
znaci za 2 sata......pa da mogu na miru spavat..........ujutro cim se dignem druga ide.....

napravio sam zeleni caj ,mlaki......ne piti vruce nista.........u caj MLAKI zeleni....cu sad namociti vatu, da upije, pa staviti na zub prije spavanja....i tako do jutra....promijeniti drugu, i svaka 2 sata........cijelo vrijeme umacuci u mlaki zeleni caj......naravno sa tabletama.....

Enjoy.....

borny 17.05.2013. 15:22

Potraga za zubarom

Cura već neko vrijeme traži zubara, ali bezuspješno. Njen je katastrofa, privatnik je skup i ona se pokušava negdje prebaciti.
Moj je dobar, ali ne prima nove pacijente, kao i nekoliko onih za koje je čula da su dobri.

Molim vas makar za preporuku zubara pa ćemo nazvati i vidjeti prima li nove pacijente. Ne znam kako drugačije osim zvati sve redom, ali onda je pitanje koji je dobar.

Svaka pomoć je dobrodošla :)

PS: Dubrava - Novi Zagreb bi najbolje odgovarali , ali nikako nije uvjet.

syss 17.05.2013. 16:02

meni je mater ultra zadovoljna sa svojom zubaricom, a tamo je valjda svaki mjesec jer stalno neki problemi sa zubima... dom zdravlja na volovčici, pa eto zovni i pitaj ;)

c-shadow 17.05.2013. 17:57

Citiraj:

Autor kresimirn (Post 2116824)
eto regao se samo da Vam kažem......

kaze je, gotovo je, nemas umnjaka...???
ajd dobro.......uglavnom, nista nisam osjetio......osim cuo.....

Dobro si prošao.
Ja sam ležao 40 min kod kirurga pokriven zelenom plahtom, rupa samo na ustima :)
Umnjak (8-ica) rastao nakoso djelomično pod 7-icu i ne ide van nikako. morao je razrezati zubno meso, izbrusiti ga, raskomadati i vaditi van komad po komad da ne mora dirati 7-icu. Zanimljivo iskustvo, ne osjetiš bol, ali osjetiš kako pucketa nešto po čeljusti unutra :)
Veselje je bilo poslije - šavovi, tjedan dana oteklina, voltareni i tako...

@syss
Ja ne bi bio zadovoljan zubarom da moram tamo svaki mjesec :-)

hash 17.05.2013. 20:55

Citiraj:

Autor borny (Post 2397245)
Cura već neko vrijeme traži zubara, ali bezuspješno. Njen je katastrofa, privatnik je skup i ona se pokušava negdje prebaciti.
Moj je dobar, ali ne prima nove pacijente, kao i nekoliko onih za koje je čula da su dobri.

Molim vas makar za preporuku zubara pa ćemo nazvati i vidjeti prima li nove pacijente. Ne znam kako drugačije osim zvati sve redom, ali onda je pitanje koji je dobar.

Imas tu hrpu toga:
stomatolozi - zagreb

DinoNS 11.11.2015. 10:08

Ima netko kakav da zna da je dobar u VZ?

Perestrojka 12.11.2015. 01:17

Link

Snow1101 21.01.2016. 12:45

Citiraj:

Autor DinoNS (Post 2851671)
Ima netko kakav da zna da je dobar u VZ?

Nije VZ, al kad si vec na faxu u RI, pogleda: Stomatologija Rijeka

asibulj 13.02.2016. 22:15

Može preporuka električne četkice za zube. Nisam do sada koristio ali vidim da se preporuča Philips Sonicare Diamondclean ili Braun serija 7000. Na koju ići pd ove dvije ili se preporuča nešto treće. Merci.

Juice 14.02.2016. 00:50

Na nijednu. Elektricne cetkice treba izbjegavati, preagresivne su.

Goku10 01.06.2016. 11:15

Citiraj:

Autor borny (Post 2397245)

Zubotehnički laboratorij, ortodoncija - Dentolab .. istocni dio Zagreba :D Ako ti kako pomaze ;)

nino 01.06.2016. 15:53

Citiraj:

Autor Goku10 (Post 2931349)
Zubotehnički laboratorij, ortodoncija - Dentolab .. istocni dio Zagreba :D Ako ti kako pomaze ;)

Otpali njemu zubi od 2013.god.

blava 03.07.2016. 11:50

Zna li netko gdje mogu pogledati popis stomatologa koji primaju nove pacijente,konkretno Osijek ?

vedran031 17.02.2017. 17:00

Kupio sam dontodent vodicu za ispiranje usta da isprobam, kakva su vasa iskustva sa istim ili slicnim proizvodima za ispiranje?

tiki66 17.02.2017. 18:44

Meni su te dontodent užas jer ne osjetim baš da pomažu. Barem ne nakon Listerina koji ubije sve živo i neživo. Makar koliko znam ne treba koristiti svakodnevno te vodice za ispiranje usta (pogotovo ne sa alkoholom) jer uz loše bakterije pokolju i dobre. Zato ja Listerine cugnem max. jednom tjedno i/ili nakon pijančevanja kad niti jedna zubna pasta ne bi pomogla.

vedran031 06.03.2017. 10:56

Pukao mi je zub i pola lica mi nateklo pa bih otisao kod privatnika da mi pukne antibiotik i izvadi ga van, dali moram kod privatnika ici sa kešom ili mi ispise racun koji platim kasnije u fini?

fanATIk 06.03.2017. 11:04

Tko njemu garantira da ćeš ti taj račun kasnije platit? :D
Bogte, nazovi čovjeka, ne kužim zašto prvo ovdje pitaš?

vedran031 06.03.2017. 11:12

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3032934)
Tko njemu garantira da ćeš ti taj račun kasnije platit? :D
Bogte, nazovi čovjeka, ne kužim zašto prvo ovdje pitaš?

Pa zasto ne bih platio? :D pa pitam reda radi, za cega forumi sluze nego da pitam

Mommistake 06.03.2017. 11:19

Plaćaš na licu mjesta.

mann 06.03.2017. 11:32

Citiraj:

Autor vedran031 (Post 3032933)
Pukao mi je zub i pola lica mi nateklo pa bih otisao kod privatnika da mi pukne antibiotik i izvadi ga van, dali moram kod privatnika ici sa kešom ili mi ispise racun koji platim kasnije u fini?

Koliko ja znam oni pod upalama nista ne vade zbog mogucih infekcija. Prvo roknu antibiotik, smire upalu pa cupaju. Koliko ja znam... Sigurno postoje i iznimke od ovoga gore ali eto u pravilu je "smiruju pa prckaju".

P.s. BTW placanje na fini nakon odradjene usluge, od kuda uopce ta ideja? Moze ako ti je frend. To je kao da ides kod frizera pa odes platiti uslugu na postu.

vedran031 06.03.2017. 11:41

Ne znam ljudi samo samo pitao sta ste me odma napali :D nikada nisam bio kod privatnika tako da ne znam. Nikada nisam nikoga prevario pa nisam razmisljao o tome da ne platim racun :D

Otici cu sada da mi da inekciju pa cemo se dogovorit dal da ga vadi ili popravlja

mamutarka 06.03.2017. 11:41

pa nema upalu čoek, puko zub

puknu lokalnu, utrnu facu, izvade, platiš i ideš ća

vedran031 06.03.2017. 11:45

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3032960)
pa nema upalu čoek, puko zub

puknu lokalnu, utrnu facu, izvade, platiš i ideš ća

Zub mi je pukao prije nekih 2mj ali sam u subotu nakon pranja zubi promuckao usta sa vodicom za ispiranje, i probudio se jucer ujutro sa nateknutim zubnim mesom :D

mamutarka 06.03.2017. 11:58

svejedno i pod najvećom upalom na sviejtu oni mogu vadit zub

ali pazi, dosta privatnika ti to ne radi, pa si provjeri prije odlaska dal vade zub

(iako ga možda ni netreba vadit, najbolje otiđi tamo)

vedran031 28.11.2017. 14:49

Zna li netko dobrog zubara u osijeku da prima pacijente? Zvao sam sada haringa on na zalost ne prima.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:46.