![]() |
A taj poligon. Zar je to tek nedavno uvedeno? Ja sam ga ima (prije više od godinu dana).
|
Citiraj:
Ja sam polagao prošle godine, također sam vozio na poligonu, a i sjećam se da je prije barem dvije godine (sestra polagala), također bio poligon, sad, neznam kakav je sistem kod vas u velegradovima :D ;) |
poligon???
moji su starci vozili na poligonu prije cca 20 god... |
Ljudovi, ja upravo polažem vozački, doduše malo kasno, ali ranije stvarno ne bih imao šta vozit, i ovim putem vas molim, nemojte svi od jednom u autoškolu. Zašto?
Zato jer od ovih glasina, autoškole trljaju ruke i uzimaju previše klijenata [trenutno su u overloadu :D ] i to je poprimilo tolike razmjere da sad jednostavno instruktor nema vremena da se meni [ili nekom drugom] posveti koliko treba. Kako? Tako što vozim eventualno 2 sata tjedno!!! Nikako i nikako na zelenu granu s tim, otkad je pukla glasina. Prvih mjesec dana imao sam cca 15 sati. Narednih mjesec i pol imam deset. A to je ljudi moji, jako malo... EDIT: Još sad doznam da se instruktor razbolio... gripa i to... pa kad da položim??? |
Ma poligon nije takav problem, barem prve 3 radnje ( ja sam išao ovim redom - prva druga prva lagano kočenje, onda rikverc slalom u obliku slova S natrag na početnu poziciju, nakon toga prva gas do kraja druga gas i naglo kočenje, onda sam išao na polukružno okretanje u tri manevra, i na kraju bočno parkiranje (lako se može pasti na ovome).
Ispitiviači su najviše gledali forsirno kočenje i bočno parkiranje. Malo sam se zezal na bočnom, ali sa uspio iz zadnjeg (drugog) pokušaja. Bočno mi je bilo najgore, sama vožnja poslje je bila puno lakša. edit: Zapravo mi je bilo puno teže bočno na poligonu gdje su kolci, nego napraviti bočno između auta. Lakše mi se orjentirati kad su auti u pitanju. |
Pa šta sad, ja sam u autoškolu išao pol godine jer sam imao idiota od instruktora, skoro sam morao ponavljat liječnički pregled...
|
a ja sam u autoskoli od 27.3.2006
evo danas polozio i lakse mi je :D uletio sam u autoskolu u najgorem vremenu imao sam maturu, pripreme za faks, ucenje za zdnje ispite, izradivanje i pisanje maturalnog rada, sport-treninzi,nastupi....... sve mi se bilo skupilo al sam to izgurao |
Citiraj:
|
Evo da vam se ja pohvalim,sutra imam završni ispit iz vožnje....kaatastrofa boli me glava,slabo mi je...
Nego sutra pred veče ću malo zbrojiti sve rare i davanja šta sam dao,pa ćemo vidjet kolko je to mene sve skupa koštalo: bonker : : bonker : : bonker2 : hitthewa |
Cuo sam od jednog iz razreda sto polaze vozacki da mu je instruktor rekao da u prvi misec iduce godine vozaci opet poskupljuje za 1500-2000kn...Dali vi znate nesto o tome? ja planiram upisat u dogledno vrime pa da znam ocu prije ili iza 1 miseca jer onda imam manje obaveza :)
Hvala |
ja sam isto u sličnom problemu, isto sam načuo da od 1.1. idu cijene gore, ja ću nastojati krenuti ove godine na vozački pa ćemo viditi... nemam sada puno vremena, kraj polugodišta se bliži i tako, ali vidim da ću morati krenuti...
|
Citiraj:
ne bi me zacudilo jer kod nas je sve obratno. Svi pricaju o trzistu, zakonima trzista, cijene nafte padaju pa bi bila i nekakva logika da i vozacki zbog toga pojeftini. Ali ne, kod nas ne. valjda su instruktori bogom dani i njihov je rad neprocjenjiv ..... . A kvaliteta tog rada ...... |
Ako ništa, barem se upišite do 01.01.2009., a na predavanja krenite kad budete mogli...
|
Citiraj:
Treba uvest zakon da kad "XY osoba" skrivi par nesreca(manjih ili vecih) u par godina nakon polozenog vozackog ispita da se njegovom instruktoru i onima sto su ga pustili opali globa od 30.000kn svakom pa ces vidit kad ce opet proc a nece znat. Ukratko, danas je vozacka skola ko ekonomija ili promet, znanje 0% lova 100%, nije ni cudo da te fakseve osim u RH i BiH ne priznaju nigdje, moglo bi uskoro i sa vozackima tako bit.....na dobrom smo putu.:nono: |
Je kvaliteta rada je super , vidi se po crnoj kronici :nono:. Glavno da napune dobro svoje džepove , a kako će nama svima biti sutra na cesti njima nebitno .
|
ajme........
mislim, ovo nije normalno ako ide jos gore kojih 1500-2000 kuna. znaci, to je oko 7000-8000 kuna za vozacki? pa manje me ispadne auto sa registracijom, za prvi samostalni sta ces bolje (golf1/2, kadet i ta skupina). takoder, nije normalno da u roku od 6 godina polaganje vozacke poskupi za 200% (mislim da sam tocno izracunao). ja kad sam isao polagati je bio 1880 kuna (sjecam se tocno), i to jos bez kamata na 10 rata (kako sam ja polozio, i to preko opcih uplatnica). jedino sto se poboljsalo je ergela auta za polaganje, svako malo vidim megana i oktaviju, onak, wtf? onda se sjetim koliko kosta polaganje :D. |
Prije nego sam uopće krenuo u autoškolu, počeo sam zapisivati svaki trošak na poseban list papira. Ostao mi je još samo jedan ispit, vožnja. Ove cijene vrijede za Istru (da, svugdje je drugačije...).
- 70 kuna psihotest - 350 kuna liječnički pregled - 100 kuna knjiga (na kaparu, znači nakon teorije vraćaš knjigu i dobijaš svojih 100 kuna nazad, ja ih još nisam dobio) - 150 kuna TAKSE (to bi bila ona knjižica kandidata i još "neki troškovi" između) - 5700 kuna (za gotovinsko plaćanje autoškole - znači benga, teorija, itd.) - 103 kune za ispit teorije - 400 kuna predavanje prva pomoć - 80 kuna ispit prve pomoći - VOŽNJA cca. 400 kuna - ne znam točno jer još nisam bio na tome _____________________________________________ oko 7400 kuna a da se SVE PROĐE iz PRVOG pokušaja, lijepo nema šta :kafa: i računajte na to da uskoro poskupljuje, pa kad poskupi, opet će poskupiti... :kafa: |
Ja sam na kraju bio oko 5000 potrošio sve skupa - 35 sati vožnje i položio sam od prve, i ne nisam podmazivao ništa a položio sam kod frajera koji je žensku koja je polagala prije mene srušio jer je nagazila crtu na poligonu kod mimoilaženja unatrag pa si računajte kolko je bio strog... ;)
Btw vozio sam ga sat i pol po gradu prije nego mi je rekao da je zadovoljan... :fiju: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:20. |