![]() |
Citiraj:
Glacialtech od 92mm na 800rpm(tj. 7V) na freezeru, straga dva 80mm na 1000rpm(preko fanmate-a) izbacuju zrak, 120mm vent na napajanju(on je i najtisi). To je sve. :D |
heh da vidim da ti grafa ziher ide pasivno...sta ti nisu glasna ova dva 80mm na 1000rpma?
|
Citiraj:
|
mislim posto si "FKT Nostradamus" ne misli sli da ce ti taj od 140mm sprijeda biti malkice glasan?
|
Citiraj:
|
da imaš pravo...ali...zar nije startna voltaža manje više svih 12cm ventova ili 140mm ventova 6V?
edit: jesi sredio cage? |
Citiraj:
Disk sam ubacio u gumu od gaca a sprijeda zacepio rupe spuzvom tako da zrak ulazi samo na najdonja tri poklopca gdje je i disk. Zasad odlicno radi... |
jel mi moženetko opisati to malo s gaćama?
Meni zdrav razum kaže da samo probušim komadić gume i gurnem je između šarafa i 'ostatka' da mi glumi kao neki spacer, jel to to? Ima još kaj? |
evo i ja sam ubo fanmate 2 tj.4 komada :D
svi ventovi unutar kompa na minimalcu :D tiho a hladno :) i najvažnije nečujno! :) |
Citiraj:
|
ma nije fakat su tihi :) samo me diskovi jos muce..s tim cu se pozabaviti uskoro..25.04 idem na mali godisnji (par dana) pa cu imati vremena za srediti diskove :)
|
Citiraj:
|
Sad ćete ziher mislit da za***avam...:kafa:
Kakve gaće to vi koristite? |
Nije bitno kakve :)
bitna je elastika u njima, koja upija vibracije, za to objesiš disk = 10x manje ronda. |
Citiraj:
Salu na stranu, guma od gaca i sl. totalno ubije vibracije. Ako se ispravno postavi, totalno. |
Ove domijeve gaće mi se skroz sviđaju, to je Ralph Lauren bio sigurno.
Edit: Morat ću to probat ali nejasna mi je tehnika umatanja (sašit il što), izgleda da ću morat razderat neke gaće (zmazane) pa sam probat. |
Moje nije od gaća nego obične dvije znojnice i svaka je podijeljena na dva dijela te sve učvrćeno za kavez.
|
Spajalice bi možda pomogle pri učvršćivanju..
:D |
Pa stavio sam ih, je li se ne vide?
|
Citiraj:
|
evo ovak sam ja to sredil...:D
http://img291.imageshack.us/img291/4...2007ex6.th.jpg konfa mi je sad skoro nečujna (najglasniji je stock cooler i PSU) jer imam neko šrot kučište pa su se vibracije prenosile preko harda na lošu unutrašnjost kučišta koje je nekakvo škripavo... |
T0mB1ll..fino sređeno
opiši malo proces..što si koristio itd... pozz |
a jednostavno, uzeo sam tu gumu iz gaća (u biti ja imam to na roli namotano..), zavezao za jedan kraj kučišta, tamo gdi se šarafi cd, dvd, itd.. (ovako to izgleda..)
http://img153.imageshack.us/img153/5...2007ti0.th.jpg na hard sam prišarafio šarafe ali ne do kraja, i omotao gumu oko harda tako da šarafi zapinju za gumu da hard ne ispada.. Vidi dolje sliku... (ne vidi se na mobu jer nemam digitalac pa sam na brzaka nacrtao:D) http://img153.imageshack.us/img153/4339/slikaug5.th.jpg znači gornji crtež prikazuje kak to izgleda a donji kak treba guma ići, al kad je rastezljiva, hard lijepo sjedne.. probao sam i obrnuto al onda hard previše visi.. znači, to ide i s prednje strane harda i sa stražnje isto.. i to je to... slike su sa moba pa su malo lošije.. nadam se da se skuži kak sam to napravio... malo je jedino nespretno kad se veže na drugu stranu kučišta jer morate jednom rukom pridržavat hard (a možete nešt stavit i ispod..) a drugom napinjati gumu da hard dođe u skoro vodoravan položaj sa gumom tako da možete napraviti čvor.. kad ga svežete, samo ga poravnajte, jer je i meni bio ukoso.. i da nadodam, to još nije najbolje riješeno... gume sam stavio sa ovih krajeva šarafa.. http://img292.imageshack.us/img292/7...ika2xv4.th.jpg tako da kada hard prilikom prenošenja kučišta želi otić prema lijevo, onaj šaraf na desnoj strani ne dozvoli i obratno... |
Jel u ovom kućištu ima dosta mjesta za sonic tower?
Uzimam novo kućište samo zbog njega :D (bitna mi je tišina) |
Naravno da ima :)
|
Citiraj:
- koji su otvori (za kolike ventove) i koliko ih ima, ako mogu znat? Nego, pošto mi je bitna tišina (kao i svima vama lol) koji mi preporučate model - sa onim 250mm puhalom ili bez? - ja sam mislio naprijed stavit 140mm za usis jedan 120mm na sonica i 80mm za ispuh i stavit ih na 7v il nešto... Da li je ovaj 250mm bučan ili treba smanjit voltažu? Pošto sam noob moram pitat... :fiju: Šta je to fanmate i kak se koristi? (ja sam jedino znao smanjit voltažu,a time i brzinu ventova, prek molexa) Oprostite na podugačkom reply-u i gomili pitanja :D |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Moze sprijeda dva 14cm ili cak tri 12cm. Samo sto tad mogu stat samo dva optikanera.
|
Meni je Sonic Tower u tom kućištu sa 250mm ventom sa strane i sve stane i blažena tišina i hladnoća vladaju...:kafa:
|
thx na odgovorima....
još da pitam - da li se mogu spojit 2 venta na jedan fanmate pomoću ovog kabla? Mislim da ću uzet ovo kućište (ne znam još uvijek sa ili bez 250mm puhala :D) Hvala! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:22. |