PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   t-comovo snizenje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=55488)

svebee 31.12.2006. 13:30

da, i ova Šoljan (ak se ne varam) je rekla da će na početku godine brzine gore...pa valjda ona zna :D

mskvorc1 31.12.2006. 13:32

Ja ću pričekati kojih 10-ak dana poslije nove, da vidim kako su brzine VM mreža, pošto su rekli da se poslije 01.01. stablilizira situacija, a i najviše me zanimaju brzine torrenta.Ako sve bude OK, prelazim.Zato, ekipa koja je prešla na VM Mreže očekujem vaš feedback...;)

ojpi 31.12.2006. 13:34

Citiraj:

Autor mskvorc1 (Post 607516)
Ja ću pričekati kojih 10-ak dana poslije nove, da vidim kako su brzine VM mreža, pošto su rekli da se poslije 01.01. stablilizira situacija, a i najviše me zanimaju brzine torrenta.Ako sve bude OK, prelazim.Zato, ekipa koja je prešla na VM Mreže očekujem vaš feedback...;)

Ja sam prebacio iskon na surf paket, koristit ću vm u siječnju i ako se poprave onda ću ih nastavit koristit, a ako ne prebacujem iskon opet na 5gb i ne spajam se na vm. :gringo:

mikimikic 31.12.2006. 14:09

Citiraj:

Autor Delta S4 (Post 607490)
Imaš neki argument za to ili si bio kod nekog vrača/šamana pa je on to prorokovao po okusu kozjeg mlijeka? :D

U biti ona bitch iz t-scuma je tako i rekla na BUG cd-u, zar ne? Brzine gore, cijene iste?

da imam pouzdan izvor tj 2 izvora, jedan mi je rekao prijatelj a ja kako nevjerujem raspitao se malo i pitao jos neke osobe i dobio istu povratnu informaciju, neka dizu i spustaju ja sam otisao na amis i jos jedan mjesec cu se strpiti na comu dok me neprikljuce

Mar 31.12.2006. 14:34

U Bugu je bio intervju s nekim "menađerom" za t-com adsl.
Naime on kaže da je dosad bilo dizanje brzina i povećanje paketa ciklično svako toliko, a koliko se sjećam zadnje su se povećali paketi, tako da je realno očekivati povećanje brzine.

BrunoZG 31.12.2006. 15:02

Ako nisi primjetio, torrent ne radi uopće.....

Citiraj:

Autor mskvorc1 (Post 607516)

MadBoY 31.12.2006. 15:08

Citiraj:

Autor provokator (Post 607199)
Nakon što su mi iz VM mreža poslali login i ugovor, kad sam spazio da je ugovor na godinu dana, mejlao sam im da takav ugovor neću potpisati, samo ako mi ponude na neodređeno. Na to sam dobio pisani odgovor da ako se neki mjesec ne spojim - ne dobivam račun.
Zaključak: ugovor ću potpisati, prvom prilikom prijeći na Optimu ili Amis (da se skroz maknem s T-HTa) i ako mi pošalju račun, pozvati se na taj emajl (koji je poslan od službene osobe sa službene adrese :gringo: ).

Ne znam koliko ce ti se isplatiti potpisivati kad ces morat platiti skoro 500kn taj prikljucak. Jedino ako sam pogresno skuzio pa se i to ne placa nista.

frANZi 31.12.2006. 15:31

Ljudi, jel mi može sad netko ovo objasniti?

Istekao mi je ugovor s t-comom. Jel se mogu ja sada prebacit kod t-coma na najniži paket (to mi je omogućeno u korisničkom sučelju) i potpisat ugovor s vm-mrezama na godinu dana, a onda kad mi se sprdne prestat koristit vm-mreze, a da ne plaćam njihov promet, nego promet onoga kod koga ću se prikačiti??? :D

Nadam se da ste me razumjeli. :)

mskvorc1 31.12.2006. 15:42

Citiraj:

Autor BrunoZG (Post 607615)
Ako nisi primjetio, torrent ne radi uopće.....

Upravo i zato čekam da vidim kako će biti poslije 01.01. Na drugim forumima sam čitao da im je ekipa slala mailove zbog brzina i sl.,a neki lik ih je konkretno pitao zašto torrenti idu brutalno sporo,pa su mu odgovorili da će se poslije 01.01.2007. stanje stabilizirati i nakon toga da će biti samo bolje.Uostalom, pošto koriste T-Comovu infrastrukturu ne bi bilo čudno da ih ovi koče.A i na stranicama od VM Mreža piše da su dugo pregovarali o proširenju linka, te sada T-Comu ide tužba od VM Mreža zbog "štopanja" konkurencije...

Ponovo povećana brzina linka.
Nakon dugih pregovora uspjeli smo isposlovati dodatno proširenje našeg linka prema T-comu.
Mreža sada ponovo radi s normalnim brzinama,te su time ispravljeni problemi sa brzinama.
Trenutno smo u slanju prigovora na adrese Telekom agencije i Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja da bi se izborili za mogućnost pružanja bolje i povoljnije usluge za Internet korisnike ADSL usluge.
Nakon rješavanja ovih problema moći ćemo ponuditi još bolju i povoljniju uslugu Vama našim sadašnjim i budućim korisnicima.

Velika je navala na VM Mreže i treba vremena da sve to uspije se posložiti...već nekoliko puta sam rekao da je u početku i T-Com imao problema,a i sada im se znaju "zalomiti".Ljudi, malo strpljenja...

antrax 31.12.2006. 16:39

Citiraj:

Autor Zvijerko (Post 607130)
Ne znam za sada, ali uskoro bi trebao T-com kreniti na dovođenje optike do najviše 500 m od korisnika. To bi rezultiralo time da bi mogli postići preko bakra brzine do 24mbit (ADSL2+). Navodno bi uskoro to trebalo krenit u testnu fazu. Za promet još nisam ništa saznao, ali bih se mogao raspitati.

Kako mislis uskoro bi trebalo u testnu fazu?! Pa Iskon vec neko vrijeme nudi iskon.duo uslugu sto je zapravo testiranje za T-Com, pa nece si T-Com dopustit probleme kad to mogu prevalit sve preko Iskonovih leda, pa nisu ih kupili jer im ovi kradu profit nego ce sad Iskon uvjek sluzit za uvodenje novih usluga i testiranje istih.

A sto se tice povecanja paketa, vjerojatno ce biti kao i zadnji put, prvo brzine a onda paketi kroz neko vrijeme jer ostali ISPi ne predstavljaju preveliku prijednju jos, a lakse je povecati brzine prema van nego dati vise prometa jer ce zagusenje ostati jednako dok bi i sa postojecim brzinama i flat-om zagusenje naraslo do neslucenih granica.
Ako uzmemo u obzir koliko ima korisnika samo u Osijeku primjerice (znaci grad od 100000 stanovnika) koji imaju dsl, da se svi oni u isto vrijeme spoje i pocnu downloadati filmove nastalo bi zagusenje, e pa sad, kako bi izgledalo da pocne Zagreb isto to raditi?! Brzina bi pala na 10-ak kBps.

WeD@ 31.12.2006. 19:57

Citiraj:

Autor Zvijerko (Post 607130)
Ne znam za sada, ali uskoro bi trebao T-com kreniti na dovođenje optike do najviše 500 m od korisnika. To bi rezultiralo time da bi mogli postići preko bakra brzine do 24mbit (ADSL2+). Navodno bi uskoro to trebalo krenit u testnu fazu. Za promet još nisam ništa saznao, ali bih se mogao raspitati.

he, meni ide optika 30 m od kuce , samo 24 mbps necu dozivit u ovoj republici :D

BlackDwarf 31.12.2006. 20:17

Tako je to u velik gradovima. Optiku imate a kod mene trebaju vuci 5 km do centrale.

Kuzo 03.01.2007. 21:45

i kaj. od pojeftinjenja niš?

BlackDwarf 03.01.2007. 21:50

Ja sam cuo za dvije verzije. Jedna da krece 5.1. a druga 15.1. Sada kome je vjerovat i oce li biti pojeftinjenje paketa ili dizanje brzina.

junkieee 03.01.2007. 22:48

nadajmo se ovoj 15.1.

Shadowww 03.01.2007. 23:19

mozemo se samo nadat... cekali smo 1.1, sad cekamo 15.1, pa 1.2 ... itd itd.. damn naziji..

h3lld 03.01.2007. 23:45

pa zadnjih mjesec dana se prica o 15.1 kao datumu ... nadam se da ce to biti tocno... mislim... meni totalno svejedno... tj, nije ali ja nemam alternative ili iskon dsl ili t-com dsl ... vm, optima/amis to kod mene sve nula bodova....

pava 03.01.2007. 23:47

Citiraj:

Autor BlackDwarf (Post 609311)
Ja sam cuo za dvije verzije. Jedna da krece 5.1. a druga 15.1. Sada kome je vjerovat i oce li biti pojeftinjenje paketa ili dizanje brzina.

Bilo je prvo 15.12 pa 1.1 pa sad 15.1, ako ne bude nis do 15.1...

Cekamo pdf.

Kuzo 04.01.2007. 01:49

a ko to uopće čuje? ko širi dezinformacije? sam te-kom? :grrr:

pava 04.01.2007. 02:11

Citiraj:

Autor Kuzo (Post 609500)
ko širi dezinformacije?

hr.comp.adsl :)

Brown Acid 04.01.2007. 02:24

Citiraj:

Autor pava (Post 609395)
Bilo je prvo 15.12 pa 1.1 pa sad 15.1, ako ne bude nis do 15.1...

Cekamo pdf.

Ja sam čuo 15.2 (čisto da ne ostanemo bez nade kad dodje 15.1)

Shadowww 04.01.2007. 10:19

na sveto nigdarjevo..

amd freak 04.01.2007. 10:23

Citiraj:

Autor Brown Acid (Post 609531)
Ja sam čuo 15.2 (čisto da ne ostanemo bez nade kad dodje 15.1)

:)

Trebamo ih napumtat mailovima..i to svi s istom porukom..pa da vidiš loma u t-comu :grrr:

Darth Vader 04.01.2007. 10:32

mislim...lol... svako malo se pojavi netko tko je pričao s nekim iz t-coma (obično s monterom ili portirom) te kako ima točnu informaciju i 100% provjerenu (portiru je naime rekla čistaćica) da kreće opasno sniženje cijena 15.12.

Onda se skontalo da niš od toga pa se pojavio netko s nekom božićnom akcijom, pa onda ovo s 15.01., pa do kada tako? ja imam provjerenu informaciju da kreće 15.03. :D

A sad malo provjereno provjerenih informacija:
Dakle sv i znamo da će se nešto dogoditi ali ne znamo kada. Običaj je u t-comu da se takve informaciju dobiju DANAS a akcija počinje SUTRA, tako da neko nagađanje datuma, cijena i sl pada u vodu i nemojte trošiti živce na to. Kada se bude znalo nešto konkretno znat će te i vi.

Ono što se treba dogoditi je povečanje brzina te pad cjen a prometa, a sve skupa se treba ujediniti u nekakvu triplepay opciju koja bi trebala izgledati kao kod Vodatela. Pitanje je samo kako će se to sve skupa implementirati.

I za kraj.....
Zašto bi se T-comu žurilo sa smanjivanjem cijena kad alternativni davatelji koji koriste vlastitu infrastrukturu nisu do sada spojili niti 100 korisnika, a vidimo kakve beeove imaju i VM mreže...

MAHER 04.01.2007. 11:33

ma svima nam je već dosta čekanja,ali iskreno tcom ne mora ništa raditi dok kon****nciji pucaju veze toliko i dok im torrenti i p2p ne radi,tako da kada vm sredi probleme negdje će onda tcom nešto mjenjati

Zvijerko 04.01.2007. 16:16

Ev, iz T-com službe za korisnike (njihovi teamleaderi pričaju o tome, jel) od 1.2. 1mbit flat 138 kn, a za 99kn 1 mbit s 5gb paketom. Sad, sve mi se čini da će ovaj mjesec biti jako dug dok dočekamo da vidimo jel opet bila neka patka ili ne. Ali kako god bilo, čim mi se neka konkurencija pojavi kao dostupna, prelazim

WeD@ 04.01.2007. 16:23

Citiraj:

Autor Zvijerko (Post 610044)
Ev, iz T-com službe za korisnike (njihovi teamleaderi pričaju o tome, jel) od 1.2. 1mbit flat 138 kn, a za 99kn 1 mbit s 5gb paketom. Sad, sve mi se čini da će ovaj mjesec biti jako dug dok dočekamo da vidimo jel opet bila neka patka ili ne. Ali kako god bilo, čim mi se neka konkurencija pojavi kao dostupna, prelazim

znaci to je provjereno, tj ako nazovem t-com sluzbu za korisnike , meni ce rec isto ?

CoreDownloader 04.01.2007. 16:28

Iskreno meni bi puno vise odgovaralo da dignu brzine posto flat kod vm mreza je jeftiniji i imam ljepsi osjecaj posto neoram svu lovu tcomu davat

Zvijerko 04.01.2007. 16:51

Citiraj:

Autor WeD@ (Post 610055)
znaci to je provjereno, tj ako nazovem t-com sluzbu za korisnike , meni ce rec isto ?

Kao što rekoh, više stvarno ničem ne vjerujem dok ne vidim, tako i ovo. Teamleaderi unutar službe za korisnike (pretpostavljam da su to osobe unutar službe koje prve dobiju neko priopčenje) pričaju da će tako biti. Naravno, opet je to rekla-kazala i ništa nije još službeno. Ali et, samo napominjem da se o tome priča kao 90% sigurnoj stvari unutar službe za korisnike.

@Coredownloader
Da su meni VM-mreže dostupne sigurno bih razmišljao isto kao i ti, ali ipak većini ljudi nisu dostupni i ipak većina priželjkuje smanjenje cijena flata. Naravno, nakon toga ćemo priželjkivati veće brzine :D

WeD@ 04.01.2007. 16:56

eto nazva sam sluzbu za korisnike,javio se neki feminizirani smrkavac, uglavnom on nema nikakvih informacija o povecanju brzine, prometa, jadnik cak ni nezna kako se stavi kasada modem u router nacin rada, objasnio je da je to uredjaj namjenjen bridge nacinu rada (iako na uredjaju pise adsl router:) isuse, di nalaze ove likove ? siroce je bio bas kulturan pa mi ga se nije dalo sprdat...
bas me zanima, jeli itko uspio dobit neku korisnu informaciju od sluzbe za korisnike, tj jeli imaju oni pojma o bilo cemu ?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:54.