![]() |
Hmm, iskreno, nemam pojma :stoopid:
Provjeri prvo, da ne bi bilo poslije. Spominjem čisto kao opciju, u smislu da je moguće i da ti ne treba brdo para za početak. Zvučnike sam od prije imao na stolu, tako da sam u biti tražio gramofon koji na njih mogu spojiti bez dodatnih investicija. |
trebaš kupiti tosca 50 i to je to :D
|
Citiraj:
|
pa zato velim. RIZ je bio kvalitetan. :)
|
Citiraj:
Ako nema pretpojačalo (a jeftini nemaju), da bi išta čuo iz njega trebat će ti ili pojačalo s Phono IN ili pretpojačalo (recimo Behringer PP400, cca. 150 kn novo) Tek iz pretpojačala možeš spojiti na zvučnike, ali ti treba adapter s činča na 3.5mm. Kako god okreneš, ako ideš na novo, bliži si 1500 kn nego 1000. Bolji rabljeni gramofon te neće koštati ništa manje, a s obzirom da si početnik tu, što je bazičniji, to je bolji. Čim kreneš na naprednije modele, samo kreće zajebancija s uzemljenjem, podešavanjem utega i slična veselja, pa čim staviš neku više spiganu ploču, podešavaj ponovo. Kupi najjeftiniji novi gramofon dostupan, kao onaj Denon koji je linkan ranije i pretpojačalo i to je to. Evo, i AT ima ulazni model https://www.links.hr/hr/gramofon-aud...crni-750310020 Znači, 949 + cca 150-200 za pretpojačalo. |
Taj AT model sam spomenuo u prethodnom postu (tj. USB varijantu, ali ista serija),
ima pretpojačalo ugrađeno - samo je pitanje jel može spojiti na svoje zvučnike. |
Citiraj:
ispod 1000kn gramofon + ostalo nemamo o čemu suvislom raspravljati. kao da ja tražim nešto za igre al nebi konfu pa grafu pa monitor al bi htio igrat COD, far cry na tabletu.:lol2: ti plastikaneri nemaju podešavanje ručice i većina ploča će preskakat.imao sam takav RIZ gram u 80tima i znam kako je to. |
Citiraj:
Sad vidim da ima 3.5mm out otraga, tako da zvučnici idu direkt na njega. Eto, problem riješen. Odlična cijena u HR, mene baca na UK web i 135 funti košta. |
hvala puno :)
to je spremno za korištenje i slobodno uštekam svoje x230 na taj gramofon i vrti šta god mi srce poželi? P.S. dali ima nešto na njuškalo, nekakva polovnjača od 500-600 kn, a da je dobar kao ovaj? ;) |
ploče su skupe, ako hoćeš nove albume računaj da su u prosjeku 30-50€ po ploči. pazi samo da gramofon staviš na skroz ravnu podlogu koja se ne miče. uživaj :)
|
ja bi stare kupovao, nečije kolekcije, s aukcija, njuškala ili marketplace-a :)
thanks na svemu :) |
Sretno sa spiganim, pohabanim i izgrebanim pločama :)
Očuvane ploče te neće koštati ništa manje od novih. |
Citiraj:
ne piše jugoton/pgprtb/diskos pa automatski "vrijede više" :lol2: |
Citiraj:
37889180 37806428 takav noviji imam ja, vidi na moj YT kanal 38271069 moderan disco look :lol2: 38254694 |
koji od tih svih je praktično best buy?
imaju svi pojačala? idu direktno u zvučnike? p.s. ovih par dana čitam da uglavnom svi gramofoni imaju manja ili veća oštećenja s "poklopcima" - o čemu je riječ i zašto je to problem? |
možda i griješim dušu, ali koliko vidim svi trebaju pojačalo. gledaj da ima 3.5mm.
Uzmi onaj gore s linka u linksu, to je dobra cijena i solidan gramofon. Ploče su skupe, čak i te rabljene za otpad su skupe. Nakon što kupiš ploču svog omiljenog benda koju ćeš teško nabavit i skupo platit, zadnje što želiš je da ti je gramofon uništi. Gramofon u cijeloj priči je najmanji trošak, par ploča već prebacuje njegovu cijenu. |
Citiraj:
Nema tu best buya. Svaki može krepati u roku sat vremena. Ako ne znaš prepoznati ispravan gramofon, drži se novog. Gramofon kojeg je imao netko tko cijeni i koristi gramofon neće imati puknuti poklopac. Eventualno koju ogrebotinu ako ima djecu. Većina ovog što vidiš po oglasima je dovezeno kao smeće pa reparirano. Poklopac reparirati ne može |
Da, to ni meni nije jasno što s njima rade da su poklopci polomljeni, ajd kužim da panti/šarke odu.
|
gospodo, otkud vi uzimate ploče?
|
imam ja hrpu ploča, ostalo mi od starog i njegove braće kad su bili mladi.. nemam gramofon, sad me zainteresiralo da nabavim i vidim kakve su ploče
https://i.postimg.cc/ts8fcts0/IMG20220819151654.jpg ima još hrpa, moram izvaditi i vidjeti koje su.. znam da ima dosta bijelog dugmeta, prljavog kazališta i tih naših ali i stranih edit: đorđe https://i.postimg.cc/TKTq3KBy/IMG20220819152044.jpg |
Ovisi kakve ploce trazis. Ja volim neke egzoticnije stvari nabavit pa uglavnom nadjem preko Discogsa gdje ima za kupiti i onda kombiniram kako mi vise ima smisla.
Ako trazis exyu, stariji rock i slicno, da se naci preko njuskala, uglavnom imas tipove koji prodaju po par stotina/tisuca ploca i oni cesto imaju i opisano stanje u kojem je ploca (good, very good, near mint, mint itd.). Ako kupujes od nekog random tko prodaje neke ploce koje je izvukao s tavana, uglavnom se radi o ljudima koji pojma nemaju u kakvom su stanju, a ako si novi u svijetu ploca, tesko ce ti biti odrediti u kojem je stanju ploca ovako na prvu. I onda kad dodjes kuci i pustis ju, krene krcat, preskakat i slicno. Ovako leteci mozes pogledat da ploca nije izvitoperena (savijena), i da nema primjetnije ogrebotine na njoj. Dosta novih imaš u Mulleru recimo po čist ok cijenama. Neke od trgovina: https://www.sissysound.com/ https://plasticstone.net/ Naravno ako bend jos uvijek nastupa, uglavnom mozes uhvatit vinyle na koncertima, pa mozda u tom slucaju upecas i potpis. Evo kako to izgleda kod mene https://i.postimg.cc/jCFt2Hzf/unnamed.jpg |
Citiraj:
razlog je što na rabljene nailazim uglavnom po istim ili vrlo sličnim cijenama, pa mi razlika nije vrijedna rizika da dobijem krš ili pošalju u npr. kutiji za pizzu i slično. Kad budem u prilici osobno malo razgledati (možda neki buvljak itd.), doći će i impulzivna kupnja rabljenog u obzir, jasno. Uglavnom: brdo kojekakvih online trgovina širom EU, u pravilu ogroman izbor i bude svakakvih popusta. Discogs pogledavam, nisam još ništa tamo uzeo .. nikako da naletim na više zanimljivih naslova kod istog prodavača, a ne plaća mi se (nerijetko visoka) dostava samo za jednu :) Ponekad i kod nas (npr. Dancing Bear, Dirty Old Shop.. ili recimo Ravno Do Dna ponekad ima direktnu prodaju autora, zgodna prilika) kad naletim na popust ili povoljan preorder. @ brodjo Dobar ukus! Ne prepoznajem sve ovako na prvu, ali što znam - sjajno je :D |
Hvala, budem pročekirao. Znam za discogs, nadao sam se nekom secret gemu kojeg nema na discogsu :)
Danas da budeš pravi hipster trebaš i kazetofon, a vidim da neki autori izbacuju i VHS albume... @brodjo - najs, ali samo 12 ploča? :P |
na igli mi se skupljaju nekakve bijele niti, šta je to? očistim, maknem, ali opet se stvore nakon nekog vremena :D gramofon mi se vrti po cijele dane :D
|
Citiraj:
|
hahahahhaah :D ozb :D ja mislio da se guli ili igla ili ploča :D
|
Citiraj:
nisi se ovdje pohvalio |
Dobio na poklon aktovku
Sa kojom sam zadovoljan U svaki hobi ulazi se na mala vrata, lagano se kasnije apgrejda :D p.s. za šta stoji onaj adapter mali sa strane? i podizač? |
Citiraj:
|
ma daj... pa boli me briga za ovu jednu ploču od ZAZ :D još pokoji balašević, bajaga, EKV, zabranjeno pušenje, i to će se kupiti na nekakvom buvljaku po 20-30 kn u pitaj boga već otprije kakvom stanju...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:01. |