![]() |
Citiraj:
Sad bi možda trebali o razlici između "de facto" i "de iure". Npr jedno vrijeme je X25 bio "de iure" standard, ali ameri su furali nešto drugo (i sad vidimo na čemu se net zasniva, da li na de facto ili de iure standardu) Citiraj:
Citiraj:
Edit: zaboravih Apple DOS, UCSD p-system i CP/M, al to je zbilja bilo davno. Citiraj:
|
A ja kažem dosta vrijeđanja ili zatvaram, inače dobru raspravu, na nepopularan način. Ovo sve se da napisati na malo pristojniji način. Nitko nije glup i svako ima pravo na svoje mišljenje, bez obzira koliko se ono razlikovalo od drugog.
|
kod mene ce biti isto kao i kad se pojavio XP: imao sam 98-icu i na drugom hardu slozio XP. naravno da sam u 99% slucajeva jos uvijek koristio 98-icu, a tako cu napraviti i sa vistom, na drugi hard/particiju.
sto se tice ostalih os-ova, stvarno ima puuno boljih rjesenja od M$ovih, kao npr MacOSX, jednostavan i lak za pocetnike, a dovoljno kompliciran za napredne, dok je za neprobijanje linuxa i ostalih inih OS-ova na trziste najvise "zasluzan" sam M$, jer svojim propagandama se probije do nekih smokljanja sefova koji ne znaju nista o tome, pa mu napricaju svih sranja da je to najbolje, a oni budale naravno nasjedaju jer su samo i jedino culi za M$, za koga ce drugoga, kad samo citamo o njima (doduse, u potpuno drugacijem svjetlu;)) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Edit: btw, to je bio moj zadnji post u ovom threadu, a pošto sam vidio dosad da tvoja uvijek mora biti zadnja, u skladu sa "pametniji popušta", ja odustajem :) |
Ja ću isto furat dual-boot neko vrijeme, da ne bih požalio prijelaz
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
s obzirom da svatko od nas ima vlastite standarde i mjerila koja mu valoriziraju ovo navedeno, dolazimo do jednostavnog zaključka da ne postoji univerzalna istina - stoga je ova rasprava jedan veliki bullshit |
Citiraj:
|
i naravno da je ovo ponovo preraslo u besmisleni neargumentirani flame...
1) linux nije isto što windowsi. ova je rasprava počela kao ispravna usporedba linux based distri i windowsa. 2) nema "boljeg" OS-a. samo prikladnijeg za određene namjene. btw, to je super rečeno u jednoj od novih reklama za Mac. 3) nemojte stavljati kao primjer stvari koje pretpostavljate a niste vidjeli jer ste na taj način vrlo vjerojatno u krivu. segregator je ovdje to lijepo pokazao. drugi razlog zašto to ne želite činiti je Bubba. koji obožava ljudima pokazivati koliko su, kako on to gleda, glupi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
linux nije ekvivalent windowsa i please prestanite to pričati.
linux je kernel + hrpa naredbi. distre su ekvivalent windowsa. izlazim iz ove rasprave. |
kaj vista podržava više od 2 GB RAM-a?
btw. "mislim" uzet Vista Ultimate a kolko sam čuo podržava dosta rama...jel to istina ili.... |
Citiraj:
Tako da nemoj uzimati k srcu to sto ljudi govore za distre linux:) isti shit sa igre / igrice. |
još ću sigurno 2 godine koristiti XP,a onda kad se Vista riješi "dječijih bolesti" prijeći na nju
|
Nekako mi se čini da je Vista sama sebi svrha. Nemam namjeru sjediti ispred računala i diviti se kako OS lijepo izgleda. OS treba biti OS, podloga za namjenski software koji koristim u svakodnevnom radu, a ne da bude sam sebi svrha, žderući resurse i ne ostavljajući ništa za software koji bi se na njemu trebao vrtjeti. Kupovati novo računalo, nekakav conroe, grafičku sa barem upola snažnim gpu, giga rama samo za OS i još toliko da bi uopće radio software koji trebam, a sve se to posve lijepo vrti na XP ili čak na 98-ici, to je čisto bacanje novaca u ludo. Možda jednog dana kad preporučeni HW postane prosjek, a ne top ponude...a ovako, ne pada mi na pamet. Imam pametnijih stvari za potrošiti nofce.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
a tu naravno dolijeće priča o 32 i 64 bita........
|
Citiraj:
|
Glasao sam za ne,nekako mi se čini da će proći dosta vremena i puno sp-ova da Vista proradi kako treba...glupo mi je na nju prelaziti,jer su to novi Win :confused: ...wtf...ako xp sp2 sad rade super,malo ih moddam kojom temom..tipa royale...i super...nema potrebe mijenjati konja koji pobjeđuje...
: cheers2 ... Mislim da ram neće biti presudan kod prelaska..svi ćemo htjeli mi to ili ne imati 2 gige rama....pitanje je samo vremena..nemilosrdna industrija...šta ćeš..: flyingey ...hebu nas gdje i kako stignu...: Drone : Čini mi se da sam negdje pročitao da je to Dx10 sustav,i da uopće neće podržavati Dx9 ? Jel to točno? : wtf : |
Na Vistu ne prelazim prije Viste SP1,u najboljem slučaju.
Realno govoreći, mislim da neću prije SP2...dakle za 2-3 godine. I to je AKO :) |
"Postoji razlika izmedju idiot i user frinedly."
hm...ajde mi reci kako bi ti reagirao da trebaš ujutro prije nego kreneš na posao izmijeniti 2 klipa na motoru auta, zakrpati gumu, osposobiti dovod goriva i onda da tek možeš upaliti auto umjesto da samo okreneš ključ i kreneš?? korisnik ne bi trebao biti rob računalu, tj. pročitati 3 enciklopedije da bi se znao služiti osnovnim stvarima koje mu trebaju, već bi računala trebala biti alat ko i svaki drgi, tj. jednostavna za korištenje, bez obzira na instalirani OS |
Citiraj:
Vista podržava više od 4GB rama, neću reći točno jer nisam siguran.... Ja imam 1GB i radi mi dosta dobro, a sa dvije gige bi letila |
Vidim da trenutno vodi opcija "NE". Baš bih volio vidjeti Anketu "Da li ste prešli na Vistu?" za cca. 6 mjeseci do godinu dana. :D
|
Moj ogovor bi vrlo vjerojatno i dalje bio NE, kao što rekoh i na XP sam prešao nakon SP2
|
Citiraj:
User friendly bi ti bio da sjednes u auto i das kontakt i pogledas dal je sve oke, upalis auto i da ti onda javi ako si se zaboravio zavezat, upaliti svjetla itd... Idiot friendly ti je da se priblizavas autu i da ti se sam otvori ti se sjednes i on te sam zaveze, upali svjetla bez pitanja, upali auto, pukne deterdzent i obrise stakla, a ti si htio samo uzeti kutiju cigareta koja ti je ostala u vratima. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:24. |