PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   T-Com dize brzine MAXdsla (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=41458)

M4rk0 22.06.2006. 13:08

Citiraj:

Autor Hamm
..dobit cete svoju smrt...

Ja ne. Ja jedva cekam onda cu se umreziti sa susjedom i uzeti flat i 2mb i placati 250kn :D:D:D

Mad_Duke 22.06.2006. 13:11

Citiraj:

Autor Delta S4
E, jedno pitanjce za upućene.

Imam dva kompa spojena na ADSL 512k(soon to be 1Mbit). Jedan je spojen direktno na router, a drugi je spojen preko wirelesa (Gigaset-Siemens kombinacija). Nisam radio nikakvu posebnu mrežu nego sam pustio sve kako je bilo prilikom prvog spajanja bežične kartice na router.
Eh sad...to je sve lijepo, divno i krasno dok se na oba kompa surfa. Ali ako se na jednom igra W:E.T., a na drugom skida nešto, ping mi ode u nebo : baad :
Nema veze koliko ograničim brzinu skidanju u e-muleu, skidanje+online igranje ne ide...
Zanima me hoće li mi ovo povećanje brzine štogod pomoći u tom problemčeku? Možda treba nešto drugo podesiti?

Hoce, ja koristim DU super kontroler i mogao sam se igrati na netu i skidati u isto vrijeme. Samo kaj moras ograniciti i upload aplikacije s koje skidas na neku vrijednost koja ti ne ubija ping, ali to mozes uvijek staviti na minimalac, tek toliko da moze slati, download ogranicis da ti ne zdere sve kaj imas i deri. Za vecinu online igrica ti je dosta 64/64 ili 128/128.

Delta S4 22.06.2006. 13:57

Citiraj:

Autor Mad_Duke
Hoce, ja koristim DU super kontroler i mogao sam se igrati na netu i skidati u isto vrijeme. Samo kaj moras ograniciti i upload aplikacije s koje skidas na neku vrijednost koja ti ne ubija ping, ali to mozes uvijek staviti na minimalac, tek toliko da moze slati, download ogranicis da ti ne zdere sve kaj imas i deri. Za vecinu online igrica ti je dosta 64/64 ili 128/128.

Hm, morati ću to probati kad podignu speed. Već sam htio parafrazirati Mel Brooksa koji u filmu Spaceballs kaže:"Dovraga, čak ni u budućnosti ništa ne funkcionira!" :D

A kakav je taj super controler? Di to nabavim?(jesam oFca) :D

pava 22.06.2006. 14:02

Citiraj:

Autor Delta S4
A kakav je taj super controler? Di to nabavim?(jesam oFca) :D

Evo ovdje http://www.homeqos.com/

Delta S4 22.06.2006. 14:15

Citiraj:

Autor pava

E, hvala obojici... imate virtualnu pivu :beer: :beer: :D

Budem isprobal kad SS-ovci...pardon...T-comovci dignu brzinu.

nicko 22.06.2006. 14:50

bolji je NetLimiter...koristio sam oba dva i Netlimiter se pokazao boljim...

buljo 22.06.2006. 15:00

I jel netko dobio veću brzinu?

nicko 22.06.2006. 15:12

http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=41458&page=3

karabaja 22.06.2006. 21:14

Samo bih se nadovezao... Korejanci za 240 kuna imaju 13Mbps/4Mbps DSL. Cijena je bez ugovora. Flat, naravno.

Detalji:
http://www.letskt.com/en/Product/App...=1110&acode=P3

BTW, naši upravo dadoše gol! : goood :

Emissary 23.06.2006. 00:32

Citiraj:

Autor karabaja
Samo bih se nadovezao... Korejanci za 240 kuna imaju 13Mbps/4Mbps DSL. Cijena je bez ugovora. Flat, naravno.

Detalji:
http://www.letskt.com/en/Product/App...=1110&acode=P3

Zanimljivo je da se uopće ne spominje flat-rate, jer je koncept "paketa" očito samo nama poznat.

pava 23.06.2006. 00:59

Sigurno je da ce se cijene interneta izjedanciti svugdje u svijetu, a sad dali ce to biti za jednu ili tri godine prosto mi puca puska, pazite sto vam kazem da cemo za dve godine imat flet 4mbs gore dole za 200-300kn ali onda cemo se vec zaliti na cijenu iptv-a i voipa...

Emissary 23.06.2006. 01:08

Citiraj:

Autor pava
Sigurno je da ce se cijene interneta izjedanciti svugdje u svijetu, a sad dali ce to biti za jednu ili tri godine prosto mi puca puska

Meni se sad baš igra cod2 ali štedim promet da ne prikoračim i treći paket. Tako da mi nije baš svejedno.

Facelessone 23.06.2006. 01:11

i meni se igra cod :D al nemam prometa također :|

pava 23.06.2006. 01:30

Citiraj:

Autor Emissary
Meni se sad baš igra cod2 ali štedim promet da ne prikoračim i treći paket. Tako da mi nije baš svejedno.

To je malo bed, al bar ces igrat cod3-4 takorec mukte :D valjda cemo izdrzat jos malo

trpi 23.06.2006. 02:41

a i kaj svi serete t scum ovo ono, đubrad.... zakaj?? ja nemam nikakvih primjedbi, sve lijepo služba za korisnike valja, veza rjetko kad pukne(a i vi kaj se žalite na česta puknuća veze, nije to do njih nego do fakin modema, nisu oni krivi, a i opet nemogu davati neke zlatne modeme za 1kn!), ubrzali mi ping, sad ovo duplo povećanje brzine.... ma sve 5:cool:

Emissary 23.06.2006. 03:13

Ma bravo, kao prvo paketi=smeće, kao drugo=puca veza često za popizdit i nije do modema već do centrale, barem tu u mene, i kao treće=ne bi ih ubilo da daju odma Elcona, a ne Kasdu aka chinese shit.

trpi 23.06.2006. 03:19

e da, i cijene.... neznam, ne bih komentirao, hrvatska smo.... ono, kud nas uspoređujete s japanom: bonker2

piNheaD 23.06.2006. 08:55

Citiraj:

Autor trpi
a i kaj svi serete t scum ovo ono, đubrad.... zakaj?? ja nemam nikakvih primjedbi, sve lijepo služba za korisnike valja, veza rjetko kad pukne(a i vi kaj se žalite na česta puknuća veze, nije to do njih nego do fakin modema, nisu oni krivi, a i opet nemogu davati neke zlatne modeme za 1kn!), ubrzali mi ping, sad ovo duplo povećanje brzine.... ma sve 5:cool:

Reci nam samo jedno...tko ti plaća internet?Ti ili starci?

Rivi 23.06.2006. 09:11

Slušaj, obzirom da momčić ima 20 godina, moguće je da plaća i sam. Iako, pošto je vrlo vjerojatno da još uvijek živi s mamom i tatom (što je više prednost, nego mana), po svoj prilici plaćaju oni.

U trenutku kad čovjek sam počne plaćati svoje račune (ne samo jedan, tipa telefona, nego sve), naglo mu se stajališta promijene, osim ako zarađuje bijesnu lovu. Onda mu je, kao i Trpiju, svejedno.

Na sve imam samo jednu primjedbu. Veza ne puca često radi modema.

Broken Arrow 23.06.2006. 09:13

ma briga me meni valja svako povečanje brzine.... i tak i tak kad nekaj skidam ufatim nečiji wlan signal i deri, a ovako će biti brže... :D

JC Denton 23.06.2006. 13:24

Iskreno, meni je velicina paketa jedina zamjerka T-Comu... drugo sve 5

MadBoY 23.06.2006. 13:27

Citiraj:

Autor nicko_029
a gle, kojeg kod operatera imao, nikad neces dostic teoretsku brzinu...

Teoretski imam 200kbit/s vezu.
A u praksi
Citiraj:

Vasa trenutna brzina prijenosa podataka iznosi:

203.20kb/s

sto znaci da mozete prenositi podatke brzinom od 25.4 kB/s s naseg posluzitelja.
:)

I na svim testovima mi je brzina 200-205kbit/s.
Lijepi cable, koliko pise toliko dobijes.

nicko 23.06.2006. 13:41

to je istina za cable, ali samo zato jer solo u kvartu imas cable (ili vas malo ima)....vidio bi ti kad bi pola naselja imalo cable, kakva bi ti brzina bila...

i to govorim iz iskutsva...

B3mt1 23.06.2006. 15:11

Citiraj:

Autor trpi
e da, i cijene.... neznam, ne bih komentirao, hrvatska smo.... ono, kud nas uspoređujete s japanom: bonker2

onda pogledaj cijene u sloveniji pa se onda javi

Delta S4 23.06.2006. 16:09

Trpi je dioničar t-scuma :D

Mad_Duke 23.06.2006. 16:23

Citiraj:

Autor trpi

Ubrzali su ti ping : roller :

Citiraj:

Autor Emissary
Ma bravo, kao prvo paketi=smeće, kao drugo=puca veza često za popizdit i nije do modema već do centrale, barem tu u mene, i kao treće=ne bi ih ubilo da daju odma Elcona, a ne Kasdu aka chinese shit.

i onda se moras natezati i derati na ljude u sluzbi da nije problem kod tebe, nego u j e b e n o j centrali i da to rijesi odmah, a ne da mi kazu da ce mi monteri doci drugi dan KOD MENE DOMA. onda nazoves 3 razlicita covjeka unutar sluzbe za korisnike dok se ne najde jedan bar malo pametan pa da javi centrali, odnosno da budes natrag spojen u roku sat vremena, a ne prek jednog dana!

Zmalamuth 23.06.2006. 16:25

Vasa trenutna brzina prijenosa podataka iznosi:

45.60 Mb/s

sto znaci da mozete prenositi podatke brzinom od 5.7 MB/s s naseg posluzitelja. :gringo:

768 kb/s DSL
1000 kb/s DSL
1500 kb/s DSL/T1/Cable Modem
46692.8 kb/s VI

T-scum nece dobit ni lipe od mene.: CoolRamb
vidjet cemo metronet na jesen. :rolleyes:

trpi 23.06.2006. 16:33

da, smanjili mi ping na zahtjev, kaj tu nešto loše/smiješno? u codu mi bio oko 150, sad 70.

Vuco 23.06.2006. 16:43

Tu sa pingom se slažem sa trpijem. Tako da Mad_Duke, nemoj se smijat čovjeku, Isti je slučaj bio kod mene.

Pinganje index.hr-a i rezultati koji su mi bili do 5-6 puta veći od normalnog ilii igranje COD-a sa pingom od 150 je bilo sa popizdit.

Poslao sam im mail sa svim informacijama za dan-dva su mi sredili ping.

A slažem se i sa JC Dentonom, jedino kaj sucka su veličine paketa, ovaj osnovni je premali...

B3mt1 23.06.2006. 17:10

70 je previse za adsl, koliko se sjecam frend je u UT 2004 na ISDN-u imao ping 80

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:40.