PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Puca li Vam adsl T-Coma (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=33162)

thuNdeR 10.03.2006. 10:02

a da nemaš trojana
on ti guši vezu;)

meni je zbog njih veza pucala

Tenk 10.03.2006. 12:45

Imam ADSL vech skoro godinu dana i kaj rechi nego: SOLID AS A ROCK: goood :
veza mi je pukla brijem dvaput, shto je zanemarivo:)

MAHER 10.03.2006. 13:58

Citiraj:

Autor $$kiLL3Rr
a da nemaš trojana
on ti guši vezu;)

meni je zbog njih veza pucala

naravio sam svježu instalaciju windowsa,nije pomoglo,a usotalom imam bitdefender 9 i koristim firewall,pa nije mogao biti virus,ja sam sumnjao na dirvere nije ni to,ali koga briga glavno da na routeru radi

Buger 10.03.2006. 22:29

puca, a kazu i ostali, sama od sebe, ne precesto al puca

MAHER 11.03.2006. 00:08

pukne da ali tek nakon 23:59,inače mi ne puca otkada sam dobio router

OveRkiLL 15.03.2006. 18:42

Meni super radi, pukla mi je jedanput ili dvaput u 8mj. i jedanput se nisam mogao spojit 2h.

Ramses_III 21.03.2006. 17:21

Meni puca svakih par dana....

Dosta mi ih je više!!!!!!!

JC Denton 21.03.2006. 18:41

Citiraj:

Autor Ramses_III
Meni puca svakih par dana....

Dosta mi ih je više!!!!!!!

Jesi ih davio na telefon za teh. podrsku?

h3lld 21.03.2006. 22:09

Meni puca redovito svakih 24h na 1 sec i onda se opet spoji.. to me zivcira...

JC Denton 21.03.2006. 22:18

Citiraj:

Autor h3lld
Meni puca redovito svakih 24h na 1 sec i onda se opet spoji.. to me zivcira...

Sljedeci put procitaj ugovor koji potpisujes... to je normalno...

P.S. Pardon, pitaj tatu sto pise unutra ;)

h3lld 22.03.2006. 00:21

Moj stari ni ne zna sta je potpiso btw... nego komsiji ne puca veza, on je vec na netu 29 dana u komadu

JC Denton 22.03.2006. 00:38

Citiraj:

Autor h3lld
Moj stari ni ne zna sta je potpiso btw... nego komsiji ne puca veza, on je vec na netu 29 dana u komadu

hm.. kad sam prckao po postavkama modema, mislim da sam tamo negdje vidio da se moze postavit granica koliko da moze biti spojen u komadu.. vjerojatno mozes i sam promijenit... naravno, na svoju odgovornost :))

b1tterman 22.03.2006. 04:20

meni je pucala svakih 10 sekundi - 1minuta, i to pola godine tako.
tehcnicka sluzhba mi je slala gamad doma desetak puta, a na kraju se ispostavilo da je problem "ipak" kod njih

Emissary 22.03.2006. 04:32

Ma stvar je takva da mogu ja zvat u ZG dok ne svisnem, a oni će svaki put poslat dva lokalca koji će pametno ustvrdit da mi je problem u kompjuteru. A da malo moderniziraju centralu staru 30 godina, a ne da samo zakelje DSLAM na nju bilo bi puno bolje.

Ramses_III 22.03.2006. 06:15

Citiraj:

Autor JC Denton
Jesi ih davio na telefon za teh. podrsku?

Možda griješim, ali zapravo i nisam, mislim sišto će oni revolucionarno napravit ako mi dođu kući i preseravaju se. Kako se to događa i drugima očito je problem u njihovoj mreži.

Bitno je da su oni 'najbolji' i 'svaki osmijeh im je bitan'.

MAHER 22.03.2006. 06:57

gle ako budeš dovoljno uporan,će ti nakraju morati dati novi port na centrali,pa možda to pomogne

Rijecanin 22.03.2006. 13:54

Glavni, jedini, osnovni, elementarni, jedinstveni, glavni_krivac_za_sve (iznimke potvrđuju pravilo naravno) razlog je smeće od routera koje Hitler telecom isporučuje korisnicima. u poslijednjih godinu dana sam promijenio 3 (sve u jamstvenom roku na sreću, Siemens c10, KASDA i ZyXell) ethernet routera/modema kako ga Tgamad voli zvati i tek sa ZyXellom je sve proradilo kako treba i veza mi uopće ne puca... Ako imat problema sa konstatnim pucanjem, (ili s uploadom s kojim sam ja imao groZZnih provblema) jednostavno nazovite T-debilanu za korisnike i tražite novi router... Doći će u roku od 24 sata i ne košta ništa. Najjednostavniji način da vidite ako je sve ok jeste baciti ga u router mod i vidjet ćete da li vam pouca veza (jerbo ako pukne router se zblesira i treba ga hardverskom metodom resetirati, čitaj štekerom)

JC Denton 22.03.2006. 15:45

Negeje u ovom topicu su moji problemi koje sam imao pocetkom godine.. i nije bio problem ni u modemu ni u mom kompu.. i to je ustvrdio odmah prvi "serviser" koji je dosao pogledat kod mene doma. Covjek mi je dao svoj broj da ga nazovem ako se to ne rijesi preko vikenda da se promijeni port na centrali (bio je petak i taj dan bas nikako nije mogao dobit ove koij rade na centrali da bi odmah promjenili port). Veza je radila kako treba 3 dana (znaci do utorka) i onda je opet pocela srat... i taman kad sam ih mislio zvat da se nista nije promjenilo, veza je prestala pucat i od onda nikakvih problema. Doduse, vise se ne moze dobit prikljucak na ADSL u nasoj selundri.. ali zaboli me.. ja sam ga dobio i sad radi kako treba :D

Jedino sta me uzasno zivcira ovaj osnovni paket... je*o ih ja škrtave, neka vise povecaju te pakete.

Facelessone 05.04.2006. 20:43

evo frendu jucer počeli problemi...meni danas...download speed mi je max 20kb/s nabijem...t.......com

Darth Vader 05.04.2006. 22:34

Citiraj:

Autor h3lld

nemozes nikako biti 29 dana u komadu jel bi to onda bila staticka IP adresa a to spada u domenu zakupljenih vodova sto zanci da maksimalno mozes biti spojen 24:00 h nakon toga te automatski odspoji i spoji (barem bi te trebalo spojiti). nek a ti susjed pokaze ispis spajanja na korisnickim stranicama pa ces vidjet, osim ako je neka greska a on super sretnik u sto nevjerujem. to nema veze s postavkama router to t-comovi serveri rade automatski.

Crais 06.04.2006. 00:37

Citiraj:

Autor Darth Vader
nemozes nikako biti 29 dana u komadu jel bi to onda bila staticka IP adresa a to spada u domenu zakupljenih vodova sto zanci da maksimalno mozes biti spojen 24:00 h nakon toga te automatski odspoji i spoji (barem bi te trebalo spojiti). nek a ti susjed pokaze ispis spajanja na korisnickim stranicama pa ces vidjet, osim ako je neka greska a on super sretnik u sto nevjerujem. to nema veze s postavkama router to t-comovi serveri rade automatski.

Nek mi netko onda objasni kakvu ja IP adresu imam. Polu-statičku? Jer se ne mijenja dok ne ištekam modem iz struje. Mogu resetirat komp koliko hoću puta i uvijek će biti ista IP adresa. Tako mi se jednom potrefilo da nisam ništa oko mreže i modema prčko neko vrijeme, i imo sam istu IP adresu 2 mjeseca. Iako u ugovoru piše da je IP adresa dinamička. Tj. na njihovoj stranici piše ili gdje već...
Naravno to se sve odnosi na cable vezu, ali svejedno.

Darth Vader 06.04.2006. 09:39

Citiraj:

Autor Crais
Nek mi netko onda objasni kakvu ja IP adresu imam. Polu-statičku? Jer se ne mijenja dok ne ištekam modem iz struje. Mogu resetirat komp koliko hoću puta i uvijek će biti ista IP adresa. Tako mi se jednom potrefilo da nisam ništa oko mreže i modema prčko neko vrijeme, i imo sam istu IP adresu 2 mjeseca. Iako u ugovoru piše da je IP adresa dinamička. Tj. na njihovoj stranici piše ili gdje već...
Naravno to se sve odnosi na cable vezu, ali svejedno.

bitna ti je adresa prema van koju ti t-comovi serveri dodjele dok se spajas, to je tvoja ip adresa koja je vidljiva svima i ona je svaki put drukcija tj. dinamicka je.

ovo sto si gore naveo je lokalana mreza tj. mreza izmedu kompa i modema\routera kojoj ti mozes odredit staticku adresu da se nikada nemjenja ili mozes ostaviti da mrezna kartica svaku puta sama dodjeljuje novu ip adresu. ona nije vidljiva svima tako da je za gore navedeni problem nebitna.

Renesis 06.04.2006. 09:52

Ja jedini problem sa vezom imam tu i tamo sa cod2, iako mi je i to nakon nekih mojih intervencija smanjeno na minimum... da mi je veza baš pukla, NIKAD.

jedino što mi je specijalac iz t-coma krivo skrimpao kabel, a ja pogubio živce dok nisam skužio šta je...

Hrconja 08.04.2006. 22:02

ja sam zvao t-gamad i mijenjali su mi poziciju na centrali 3 (TRI) puta i opet sranja. download se usporio, ping je ogroman...

da zovem da opet mijenjaju te pozicije? jesu to ti portovi o kojima pričate?

Red Worm 10.04.2006. 19:53

Citiraj:

Autor Hrconja
ja sam zvao t-gamad i mijenjali su mi poziciju na centrali 3 (TRI) puta i opet sranja. download se usporio, ping je ogroman...

da zovem da opet mijenjaju te pozicije? jesu to ti portovi o kojima pričate?

Meni su mjenjali poziciju, niti sam neznam koliko puta. I opet veza pucala. :beer: Dok jedan dan nisam popizdio i reka im, ili mi iskljucite max ili napravide posao. I zaista prihvatili se posla, ako izuzmem sranje koje su napravili (a to sranje: je da su mi zamjenili broj telefona s nekim drugim korisnikom, joj.joj..) se su dobro uradili. Sad maxa, radi bez pucanja.

Hrconja 11.04.2006. 14:17

hm... i meni su jednom zamijenili bvroj.
kod ugradnje adsla rofl. idioti

Hrvoje xyz 14.04.2006. 12:31

Moram se pohvalit , od 1,11,2005 kad sam se prvi put spojio , pa do danas , ne sjecam se da mi je veza pukla sama od sebe (a da nije zbog onog 24h u komadu)

imam siemens a-100 i generalno sam zadovoljan s njim , samo me zivcira sto svaki put kad restartam komp prvo moram cekat da one strelcie pozelene , pa da budu svjetlo zelene , tek onda se mogu spojit ?!?
al dobro nije to bitno ..

e i da namjestio sam negdje u postavkama da se automatski spaja na net prilikom startanja windowsa

osjecam se ko da sam zakupio stalnu vezu

:cool:

šta je miševiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

"nisam kriv sto sam ziv
sto me vole zene
ljubomorci ljubomorci ne mrzite meneeeeee

ma neka me mrze
to znači da vrediim
i u ratu i u miru
ja uvek pobedim"

: goood :

Isus 17.04.2006. 01:39

meni danas katatsrofa, spro očajno! puca vako malo, nemrem koristi mail klient, skype neupotrbljiv, zovem iskon tip sve pogleda i sma veli kod nas je OK, ak ste u Zagrebu zovite HT i recite da smo va sposlali jer nam se ljudi iz ZG nonstop žale.

Ladybug 17.04.2006. 01:59

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz
imam siemens a-100 i generalno sam zadovoljan s njim , samo me zivcira sto svaki put kad restartam komp prvo moram cekat da one strelcie pozelene , pa da budu svjetlo zelene , tek onda se mogu spojit ?!?

aha. mislim da to ima veze sa tim kaj ti nije spojen na još jedan komp, barem je to kod mene problem (isto siemens). postoje brojne boje tih strelica: žuta u kombinaciji sa "internet kompjuterčićima" koji su prekriženi znači da traži vezu sa kompjuterom drugim (kojeg u mom slučaju, nema), pa ga uzalud traži, nekada par sekundi, a nekada dok ne restartam. nakon što "skuži" da nema drugog prikopčanog kompa, pozeleni i veselo se spajamo na net. dalje, postoji i crvena boja, ta je oneway, jer moram ikopčat i ponovno ukopčat u i iz usb porta. nakon toga ili pozeleni, ali nekad zna i požutiti, što nas vraća na početak posta.

ovo je moje poimanje internet konekcije na Bejbu, btw. Previše pričam.... :D
(Bejb je moj komp)

on topic - sve u redu sa netom inače.

Xan 17.04.2006. 11:12

ja imam onaj neki ADSL Router (combo uredjaj, moze se spojit i prek USB-a i prek LAN-a) i spojen mi je na LAN i nikad ne sere veza... barem za sad... nis ne provjerava, samo kad se tek upali onda prodje jedno 5sec dok ne zasvjetli ADSL lampica i to je to, al to zasvijetli prije nego windoze podignem...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:23.