![]() |
Nutellu nisam kupio u IT jer tamo ne prodaju pakiranja od 1kg već 900g i cijena joj je viša nego kada u Lidl dođe DE verzija od 1kg.
|
U Eurospinu još prije nego je došao u HR kupujem primarno l(j)utenicu i skušu u maslinovom ulju, oboje u teglicama, i to na vagone, ne izlazim bez par paketa i jednog i drugog. :D Ljutenica mi je bolja i jeftinija od ajvara, bogatija sadržajem, rjeđa i nije toliko sitno samljevena, ljutina taman po mjeri. Ostale konzervirane stvari su im isto dobre, ponekad tjestenina i to je uglavnom to. Ne znam kakve su sad cijene u Eurospinu u SLO ili IT, ali ako usporedim ovo danas u HR i ono neposredno prije njihovog dolaska u HR, otišlo je 100% gore, možda i više.
|
Citiraj:
za stvari koje nisu u katalogu nemoremo znat. |
Da, nema niš posebno tamo jeftinije.
|
Imate na stranici prije račun od subote pa uspoređuj.
Uglavnom zimnica nije skuplja od 1,69 €. Paprika crvena KPlus je preko 2 eura a u SLO je 1,69. Cikla KPlus je 1,39 gore 89 centi. Krastavci, normalne veličine (ne oni gdje stane niti 10 komada u teglicu) su po 1,25 a KPlus 1.95 Oni sirevi s računa kod nas u Lidlu su 70 centi skuplji. Mislim da je na akciji bila samo Cockta 3+1 za 4,5 eura. Tko pije kavu Minas 500 grama je 2,99 eura cijena. HR i SLO katalog Lidla je teško uspoređivati jer nisu isti i malo se proizvoda potrebi da su ih imaju oba kataloga. OK, nisu sve cijene niže nego kod nas ali ima. Jedino kaj sam našao da je alkohol skuplji kao i oni Lidlovi vafli (veća cijena niti 10 centi). |
Ja sam uspoređivao cijene u Spinu IT, SLO i HR. Razlika IT->SLO je nekih 10%, a HR dodatnih 10-15%.
|
Citiraj:
U Mađarsku se isplati samo po cugu, kak si i rekao. Po ostale stvari oni dolaze kod nas. |
Jedno vrijeme su u Mađarskoj imali Pepis Mango. Nije loš.
|
Sjetio se da mi u IT obavezno uzmemo i ukiseljeni luk, mo to zovemo čebuljice.
U tom sranju se baš davim, ajko fino, a mislim da je kod njih baš osjetno jeftinije nego kod nas. Treba samo pazit jer mislim da ih ima i u ulju umjesto octu. A i sireve što spominjete, tu nas talijani šibaju po izboru samo tako. A opet njihov jogurt mi je odvratan jer je jako gust i sladak, nije kao naš kiselkast. Čak mi je i Ajran fin (slani turski jogurt), ali taj talijanski mi je no-go. |
Iako su mi Brežice na 20 km od kuće ništa nije tak spektakularno jeftinije da bih gore šopingirao i tovario pun gepek.
Evo sad gledam Nutela, akcija, Konzum, kila 7€, Hofer Slo 6,50€. Ali to sam kupio sad i imat ću ju iduća 3 mjeseca. Sireve koristim za pizzu. Salame i suhomesnato slabo jer imam domaće kao i zimnicu. Meso je kod nas jeftinije. Prošli tjedan je bio krmić bez kosti po 4,30€, po 4,450€ u Eurospinu su paketi po 2,5kg okošteni batak-zabatak bez kože. Top za pohanje. Riža Scotti, znači ne neka ŽLJ kvaliteta 2,30€ konzum. Kolko tjestenine pojedem kroz mjesec dobra mi je i ona po 1,30€ kila. Samo treba malo pripazit da ostane aldente. Jedina stvar koja mi se ispalti je Jamnička za gemišt. SLO 0,59€ litra, HR 0,99€ litra. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Meso kupujem u mesnici ne u trgovačkom centru tako da po meso nisam ni išao. Zimnicu domaću nemam pa je kupujem i jeftinija je u SLO nego kod nas. Sad Nutela koju sam gledao gore (mislim Lidl) bila je Njemačka a ne tam iz Poljske ili koje druge države. Sirevi su jeftiniji i po 70 centi (Lidl, znači isti sirevi). Špageti kod nas na akciji pola kile 99 centi gore kada je bila akcija 1 kg za 1 euro inače je 1,25 €. Schweppes bitter lemon gore je 1,79 kod nas je preko 2,05 eura. Tako da meni se isplatio shoping. JBG... nekome je ispativije nekome nije. A pošto ispadne da su naši proizvodi vani jeftiniji onda se isplati po njih ići :fiju: |
Citiraj:
Pogodi tko ima drugi najviši pdv u Europi.. Treba vidjet kolika je plaća tamo. Ja znam da sa sadašnjim rastom tih cijena, u dućanima unas maltene nema (više) proizvoda ispod 1 eura, a 10 eura ti je ispada ko prijašnjih 40ak kuna. Stvar koja me slavnih 90ih zaobišla je bio onaj legendarni shopping u nagykaniszi. Jedino smo možda 2,3x otišli u brežice u onaj neki dućan kaj je iznutra izgledao ko skladište (vjerojatno su svi ti diskonteri bili na takvoj interijernoj razini). Sve ostalo se rokalo svakotjedno samo po todorovićevom Konzumu. |
Citiraj:
A bude jamnička kod njih na akciji i još jeftinija, spar kod njih često ima jsmničku na akciji. |
A kako stvari stoje oko sredstava za ciscenje kuce, higijena, praskovi za ves, pelene itd?
|
To bi više trebao gospođu pitati, ali čini mi se da je tu negdje, povremeno kupi ponešto od toga u slo, ali ne tražimo ciljano, pa zaključujem da su približno iste cijene, a ona uzme ako je nešto na akciji.
|
Citiraj:
U Sloveniji se zna potrefit na akcijima pa je povoljno. Tablete za perilicu suđa iz hofera su okej, operu dobro a bagatela. U Italiji je velika razlika u praškovima, onekšivačima. Znam da skvo natrpa pol bunkera s tim svim preparatima. Npr. Lenor 840ml oko 2,50 eura, kod nas je 700ml mislim prek 3 eura. Prašak/il tekući onaj kad je na akciji je doslovno 3 do 4 puta povoljniji nego ovdje, znaju imat odmah u paketu po tri komada pa još povoljnije. |
Citiraj:
Dobre su i mullerove, tekuće su, ali u "bombica" pakiranju. Citiraj:
Mall ima često dobrih ponuda, a nekad se i zeznu s cijenom (npr. ne skinu stari popust, a dodaju novi koji ide uz kod). Uglavnom, listajući malo strane kataloge, mislim da se izleti isplate samo dijelu ljudi u ovisnosti o udaljenosti, vrednovanju vlastitog vremena i potrošačkim navikama (meni su npr. interspar, plodine, lidl, 2xDM, Mueller u krugu 100 metara, a u krugu 2 km imam još 2 lidla, 2 bipe i mall.hr pa mogu ciljano u sat vremena udariti i na 4 lokacije ako treba) |
Citiraj:
Uvijek imaju najbolju cijenu, a ima i ostalih stvari povoljnih (heinz, pepsi, igračke itd) Imaju i webshop, šteta što izgleda kao poluscam :D https://senzacionalno.hr/ Tu je cijena ista uvijek, a drugdje je jeftinije samo ako je tipa akcija DM 2+1, ili kao što je bilo u Mallu negdjeprije JAR na megapopustu pa sam se opskrbio. Finish tablete sam bacio negdjeprije u smeće, razočaranje teško. |
DM zaboravi, tu su cijene u SLO i HR iste a i možeš provjeriti na webu.
U Lidlu sam uzeo Afroditin šampon za 2,79 (litru), u Konzumu je preko 4 i pol. Sad bum svaki tjedan snimio i HR i SLO Lidl katalog da mogu vidjeti dok se ne odlučim ponovo u kupovinu :D |
Shoping u Sloveniji, Bosni, Srbiji, Mađarskoj,...
Citiraj:
|
Citiraj:
36, 65eura. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Je li u dućanu ista cijena kao na webu? Mislim da imaju i na Jankomiru. Mall zna imati solidne cijene na pampers (made in PL). Usput, za te pamperse se može dobrih stvari dobiti kroz MPG program vjernosti. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: Ipak nisu iste cijene, webshop i fizički diskont. Malo sam se raspitao, zapravo nemaju veze jedni s drugima, osim što imaju istog parenta. Tipa JAR AiO 67kom u diskontu 12,99€, na webshopu na "akciji, -43%" 16,24€ JAR Platinum 75kom u diskontu 17,99€, na webu 19,99€ na 50% popusta. Pampers Premium Care S3, 60kom u diskontu 16,99, 17,30€ sa -20% |
Jučer sam skočio do Trsta. Iako su i kod njih mnoge stvari poskupile, i dalje je osjetno povoljnije nego kod nas.
Onaj tko uz špežu misli kupiti još nešto, neka ni ne ide u TS. Trgovački centri Il Giulia i Torri d'Europa su napola pusti jer je brdo prostora prazno. Radije neka produži do Muggie gdje za špežu ima Familu i Eurospin koji se nalaze jedan prekoputa drugog ili neka ode u trg. centar Montedoro u kojem se nalazi ipercoop. Do tamo nije više problem doći jer se prije ulaska u Trst skrene na brzu cestu (1, 2) i za 15min ste tamo. |
Nedavo sam išao u Trst pa me frend zamolio da mu kupim kavu u zrnu. Našao sam mu Segafredo Intermezzo za 12,60 EUR/kg. Uzeo sam mu 4kg.
Prije par tjedan našao sam istu kavu u Kauflandu. Cijena 10,49 EUR. Ali za 0,5kg! |
I to je bitce bila akcija :) ja uzimam na amazon de, duplo jeftinijije nego u nas
|
Kod kave je najočitiji primjer koliko nas svi gule i prave budalama, kad nas je "zaštićena cijena" od 500g 5,49€..
Odeš u Brežice i u istom trgovačkom lancu kavu istog proizvođača vidiš na polici po redovnoj cijeni 3,69€.. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:59. |