![]() |
Gledam jedan Dream ruter.
https://eu.store.ui.com/eu/en/catego.../products/udr7 Razmišljam o tome, ali brine me ograničenje lLAN portova na 2,5Gbe. Da su barem ostavili jedan 5 ili 10Gbe |
Ehh, da jedan ima SVE kako bi onda prodali ostalo iz
Svoje game proizvoda :)? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
ili gledaj Cloud Gateway Fiber - ima ti 2x 10G SFP+ i 1x 10G LAN |
Citiraj:
U teoriji možeš, ali.... Ubiquiti je poznat po tome da (za razliku od npr Mikrotika) ne objavljuje javno block diagrame uređaja, i postoji mogućnost da mrežni promet kroz remapirani port ide kroz CPU i to uopće nije optimalno rješenje. |
Citiraj:
|
|
Bome, čekam sklapanje
|
Dream Router 7 je worth it? :kafa:
|
Ja majmun napravio grešku. Možda nije problem sada, ali bi mogao biti ubuduće, no što je tu je.
Godinama se vučem na dsl-u na 10/0,5Mbps, dok napokon prije 4 godine nisu smjestili dslam na jedno 50m zračne udaljenosti, nakon čega je net bio, s povremenim prekidima, na podnošljivih 65/15. I onda prije pola godini primjetim da mi se po stupu vješaju osobe s optičkim kabelima i manijakalno pohitam u nabavu drugog gatewaya jer stari usg više neće biti adekvatan za više brzine. Uzmem UCG Ultra. 2.5G da ima lufta za budućnost. Paket stigne a ono samo wan 2.5G, ostali Gbe. Kako, koji je smisao onda tog wan porta ako ostalo interno limitirano na 1G? U međuvremenu me spojili na optiku i skužim da sad postoji UCG max, koji je više-manje isti + 2.5G na svim portovima. I kaj sad? Niš. Ultra je tu i radi sve kak treba ali me i dalje kopa da ga nekad prešaltam. Kad i ako ovo dođe do limita, uzmem aktualni ucg fiber za mir u duši. Mogli su barem na lan 1 staviti 2.5 da ga proslijedim na 2.5 switch ali ništa. Sam bog da nemam NAS |
Ako ti nije problem SAD (kao sto kazes u prvoj rečenici) onda se na zamaraju, sta god da kupis kao "future proof" sada ce ionako biti slabo/losije kad taj future dodje pa ces svejedno htjeti bolje/jace koje će biti dostupno tada.
Pitaj me kako znam :)... |
Citiraj:
Citiraj:
Plus, više od 1Gb nećeš trebati još ohoho dugo. Tako da, i ovo ti je super stvar još xy godina. |
Mam mi je lakše. Ostalo mi je samo još zamjenit ac lr-ove za nešto novije
|
U7 lite. Povoljni i sasvim solidni.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:hitthewal: |
Citiraj:
Sent from my SM-S926B using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:35. |