PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   F1 sezona 2014 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=255986)

begi 30.01.2014. 16:51

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2537687)
Već vidim tebe i begija kako nestajete iz ove teme... :D

Drug ne brini tu sam. Čekam procesor pa se rijeđe javjam ovom igračkom. Za RB se ne brinite može vam dati i nekoliko utrka fore.

Baja 001 31.01.2014. 08:59

Ecclestone slams F1's new environmentally friendly era as a 'totally absurd farce'

Ajde kralju makni malo ristrikcije da vidimo akcije

dean225 31.01.2014. 12:00

Toplo se nadam da će ovaj starkelja u zatvor i da će doći čovjek koji će vratit brzinu u f1. Ovo je sve manje kraljevski sport..

begi 31.01.2014. 12:32

Za info već se spominju neke opcije da sezadnje tri utrke duplo boduju. Ovo je za slučaj da RB bude u zaostatku s bodovima. Kao śto Drug prinjećuje sa velikim se ne možeš boriti jer nije samo borba na stazi. Drago mi je da merc ima dobar motor da RB napokon ima konkurenciju i izazov.

dean225 31.01.2014. 12:51

RB sada nema konkurencije. Vidiš da nemogu sastavit čitav krug. Haahahahaha

aski 31.01.2014. 13:21

Brko, lijepo sam rekao na stranici prije za McLaren :D Sad ce biti tocnom kronologijom kako si napisao :D

Nego, jedna stvar mi nije bas najjasnija. Kad krene sezona kakva je situacija s motorima? Razvoj je zamrznut ili se mogu razvijati do kraja ove sezone?

snorky_vk 31.01.2014. 18:00

Citiraj:

Autor aski (Post 2538254)
Nego, jedna stvar mi nije bas najjasnija. Kad krene sezona kakva je situacija s motorima? Razvoj je zamrznut ili se mogu razvijati do kraja ove sezone?

do kraja veljače mogu prčkati , nakon toga plomba.....

Baja 001 31.01.2014. 18:21

http://www.gtspirit.com/2014/01/31/m...nd-responding/

:)

aski 31.01.2014. 19:22

Ako izuzmem Ferrari za kojeg navijam i kojeg nikad necu imati, Renault mi je najdrazi proizvodjac. Prvo, zato jer imaju ogromnu tradiciju i napravili su puno toga u F1, a sportski program im je ludnica. Sa jefitinijim autima mogu razbiti skuplje, jace i poznatije aute :chears:
Ali zbog Red Bulla mi je bas drago da dosta toga steka u tom braku :D Zbog napuhanka, Hornera i Hellbutta Marka :D

Za Schumija dobre vijesti, ako su tocne, posto pise da nema sluzbene potvrde. :goood:

Baja 001 01.02.2014. 01:11

Pohrani.com Pohrani.com

Stvarno bolesno izgledaju pogotov kaciga od Rosberga :eek:

Blue_Fatal1ty 01.02.2014. 01:44

http://www.youtube.com/watch?v=z9OYmVw2QjA

Evo ovdje ima mala kompilacija zvuka novih formula. Kad se uz to doda novi izgled katastrofa postaje potpuna!
Tek sad mi je užasno žao šta pije nisam imao prilike otići na utrku čut pravi zvuk Formule 1, nečega što je simboliziralo superiornost i vrh samog oktanskog sporta.
2014 će bit prava parodija!

2008 godina je bila zadnja kad su bolidi izgledali i zvučali poput požanstva!

Real Formula 1 R.I.P. :(

snorky_vk 01.02.2014. 02:15

Sto se tice zvuka treba sacekat zadnje testiranje il prvu utrku kad budu koristili motor u pravom race modu. Jos je prerano za definitvne zakljucke. Meni se iskreno svidja kako to sve zvuci, turbina kako pishti etc. Glasnocu preko jubita ne mogu bas doziviti,zato treba vjerovati onima koji budu na utrkama pa da vele dal ima dovoljno db....

kasko 01.02.2014. 02:28

Nebude imala sigurno jaci a k tome niti bolji zvuk od NA.

begi 01.02.2014. 09:49

Šta je tu je. Renault nije uspio na brzinu otkloniti probleme. Jest da je ovo sofisticirana tehnologija, ali nadam se da će naredne tri sedmice posložiti sve kako treba. Idući test je 2x4 dana i ako se tad ne dobiju rezultati neće valjati. Vozači su takodjer oštećeni, ali nadam se da će im iz ovo nekoliko krugova uspjeti složiti simulator-trenažer, da se privikavaju na bolid.

Nacki 03.02.2014. 15:47

mladenvision (facepalm)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...e_broadcasters

http://www.zaslike.com/files/vwmdkg5cvbucrfyfff9.png

ovo sam nasao na jednom drugom forumu

Zvone2772 03.02.2014. 15:57

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 2538525)
http://www.youtube.com/watch?v=z9OYmVw2QjA

Evo ovdje ima mala kompilacija zvuka novih formula. Kad se uz to doda novi izgled katastrofa postaje potpuna!
Tek sad mi je užasno žao šta pije nisam imao prilike otići na utrku čut pravi zvuk Formule 1, nečega što je simboliziralo superiornost i vrh samog oktanskog sporta.
2014 će bit prava parodija!

2008 godina je bila zadnja kad su bolidi izgledali i zvučali poput požanstva!

Real Formula 1 R.I.P. :(

Prije nekoliko desetljeća, Formula je također imala turbo motore, i to 1,5 litarne. Tak da, ne bih baš išao toliko dramatizirati oko zvuka i toga koliko je sad F1 prava, kriva, muška ili ženska.

Valja dodati da tada nisu imali ovaj enormni KERS kojem se najviše radujem od svega. Očekujem da boost gumb zaista ove godine daje fini boost :D

Baja 001 03.02.2014. 16:04

Citiraj:

Autor Zvone2772 (Post 2539587)
Prije nekoliko desetljeća, Formula je također imala turbo motore, i to 1,5 litarne. Tak da, ne bih baš išao toliko dramatizirati oko zvuka i toga koliko je sad F1 prava, kriva, muška ili ženska.

Valja dodati da tada nisu imali ovaj enormni KERS kojem se najviše radujem od svega. Očekujem da boost gumb zaista ove godine daje fini boost :D

Da ali s malo drugacijim pravilima, tada nije bio problem izbacit 900-1000 ks za utrke. Sad moraju sparat motore i gorivo, najbolje da izbace samo jednu sasiju i motor za cilu sezonu. Utrkivanje nikad nije bila ekonomicnost i stednja, ffs prominu vise guma u utrci nego ljudi u sezoni, pa sad se uvate igrat stedisa... To je ono sta me bode.

Zvone2772 03.02.2014. 16:26

Ne dovodim u pitanje tu štednju, nego zvuk koji mi uopće nije toliko loš koliko se pokušava dočarati. To su hi-perf. motori s otvorenim ispuhom, nemre to zvučat loše.

Baja 001 03.02.2014. 17:59

Citiraj:

Autor Zvone2772 (Post 2539608)
Ne dovodim u pitanje tu štednju, nego zvuk koji mi uopće nije toliko loš koliko se pokušava dočarati. To su hi-perf. motori s otvorenim ispuhom, nemre to zvučat loše.

Da ali opet nije isto kao V8, daleko od toga da je lose, isto kao sta V8 nije bio u rangu v10...

Blue_Fatal1ty 04.02.2014. 12:39

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2539595)
Da ali s malo drugacijim pravilima, tada nije bio problem izbacit 900-1000 ks za utrke. Sad moraju sparat motore i gorivo, najbolje da izbace samo jednu sasiju i motor za cilu sezonu. Utrkivanje nikad nije bila ekonomicnost i stednja, ffs prominu vise guma u utrci nego ljudi u sezoni, pa sad se uvate igrat stedisa... To je ono sta me bode.

potpis od pocetka do kraja!! Šta ne naprave onda gume na kojima ce vozit 5 utrka kad se već "štedi"
mclaren na utrke ide sa 24 kamiona svuda po svijetu. Šta to ne skrešu na 12 pa nek štede!
To je F1 i što se mene tiće to su trebali bit V8 biturbo motori!

Zanima me baš koliko je turbina dozvoljeno po sezoni?

snorky_vk 04.02.2014. 12:41

Sacekajmo jos malo.... ne rade motori jos kak spada...po meni su trebali ostaviti proizvoljni rpm s ovim ogranicenjima....mozda malo vise goriva....pa tko se bolje snadje.... no budemo vidjeli....

Baja 001 04.02.2014. 12:43

F1 sezona 2014

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 2540102)
potpis od pocetka do kraja!! Šta ne naprave onda gume na kojima ce vozit 5 utrka kad se već "štedi"

mclaren na utrke ide sa 24 kamiona svuda po svijetu. Šta to ne skrešu na 12 pa nek štede!

To je F1 i što se mene tiće to su trebali bit V8 biturbo motori!

Zanima me baš koliko je turbina dozvoljeno po sezoni?

Nisan priucio ali mislin da turbina ide "as is" s motorom, znaci nije odvojen unit. Iako san za N/A neman nesto puno protiv FI, pogotovo u danasnje vrime s antilag sistemima i "unlimited" resursima za F1, tio bi spektakl u vidu cudovista od 1000 ks, i naravno manje regulativa. Jebat ga malo se igraju zelenih, plus to su strasna lobiranja ne samo iz F1 svita...

Citiraj:

Autor snorky_vk (Post 2540103)
Sacekajmo jos malo.... ne rade motori jos kak spada...po meni su trebali ostaviti proizvoljni rpm s ovim ogranicenjima....mozda malo vise goriva....pa tko se bolje snadje.... no budemo vidjeli....

Nema ti koristi ako imas max flow rate i fixiranubkolicinu goriva. Ne migu mi se pravdat s green forama jer je Blue lipo reka s kakvim sitnicama dolaze, bolid je najmanja stavka...

snorky_vk 04.02.2014. 13:02

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2540105)

Nema ti koristi ako imas max flow rate i fixiranubkolicinu goriva. Ne migu mi se pravdat s green forama jer je Blue lipo reka s kakvim sitnicama dolaze, bolid je najmanja stavka...

pa da, ako bi povećali rpm morali bi i protok zraka i goriva isto promjeniti da sve ima smisla... ma taj eco bulšit je upravo to, bulšit.. možda bi bilo bolje da su uveli neke max vrijednosti koje je škakljivo postići , a ne ovako gdje će manje više svaki proizvođač uspjeti biti u razlici od par % u odnosu na drugoga....

Baja 001 04.02.2014. 13:18

Citiraj:

Autor snorky_vk (Post 2540117)
pa da, ako bi povećali rpm morali bi i protok zraka i goriva isto promjeniti da sve ima smisla... ma taj eco bulšit je upravo to, bulšit.. možda bi bilo bolje da su uveli neke max vrijednosti koje je škakljivo postići , a ne ovako gdje će manje više svaki proizvođač uspjeti biti u razlici od par % u odnosu na drugoga....

Pa sad ako idu bez ERS ne mogu zavrsit utrku, zbog goriva, plus nema toliko ks bez ERS

snorky_vk 04.02.2014. 13:36

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2540124)
Pa sad ako idu bez ERS ne mogu zavrsit utrku, zbog goriva, plus nema toliko ks bez ERS

ma ček malo da se poslože. opet ćemo imati kao i zadnjih sezona kvarove svaku petu pa desetu godinu... naučiti će i efikasno koristiti cijeli sustav . vrijeme će sve ispraviti....

Baja 001 04.02.2014. 15:10

Citiraj:

Autor snorky_vk (Post 2540134)
ma ček malo da se poslože. opet ćemo imati kao i zadnjih sezona kvarove svaku petu pa desetu godinu... naučiti će i efikasno koristiti cijeli sustav . vrijeme će sve ispraviti....

Da ali prosle sezone nije bilo toliko napeto i imali su dovoljno goriva, KERS je bio plus ali ne i presudan. Kazen meni smeta ovaj green dio, a prominu guma vise nego normalni korisnici, ili nece nista ucinit korisno to sad sta imaju turbo ili mozda manje emisije. Utrkivanje bi tribalo ostat utrkivanje.

Izet Fazlinovic 04.02.2014. 18:55

Fora
http://www.youtube.com/watch?v=AagQO_nfdGw

draksa 04.02.2014. 20:38

Citiraj:

Autor Izet Fazlinovic (Post 2540325)

Samo su malo fulali jer je F2004 brzi od bilo kojeg auta zadjnih godina tako da ga RB nebi mogo prestic :D

begi 05.02.2014. 18:25

Lotus dobio dva dana petak i Subota da predstavi i testira bolid na stazi Jerez. Imaju pravo izvesti 100km što će biti dovoljno da se vidi je li Renault uspio otkloniti probleme s motorom.Možda ovaj asimetrični nos donese sreću.

Baja 001 06.02.2014. 13:10

Why ‘full throttle’ doesn’t mean ‘full power’ any more

Citiraj:

“Full throttle no longer means a demand for full engine power,” explained Renault’s technical director for new generation power units Naoki Tokunaga.

“It is an indication to the PU given by the driver to go as fast as possible with the given energy.”

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:02.