PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=249250)

Roy 03.07.2013. 22:19

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2424750)
Post je bio upućen Ivi Mašini.
15 cm mu je puno:D pa sam mu preporučio manji A820.

Ah, sorry. Da, njega sam i ja ciljao kad je izašao A830, meni pol inča više nije previše, za bnet za van taman :goood:

Ivo_Strojnica 03.07.2013. 22:30

postoji i S4 sa 5 incha, pa on ima 13.5 cm. Ovo je jednostavno preveliko za džep.
A A820 nema flash, to mi je nedopustivo.
Ali nešto ću si naručiti, čisto iz obijesti. :D

Brko 03.07.2013. 22:43

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2424706)
Dajte recite neku stranicu koja šalje iz EU, uzeo bi ovaj Umi X2 sa 2GB rama, a na ovom minideal nema nikad supporta online da pitam jel moguće poslat iz EU -.-

Pazi, eu shipperi daju te mobitele, ali skuplje. Tipa, ako je iz kine 200 dolara, u eu je 200 eura. Takvu politiku imaju mnogi, osim zopoa, ali oni par deru 45 dolara dhl unutar italije. I dalje je najjeftinije naručit iz kine, pa makar i pdv platio.

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2424770)
postoji i S4 sa 5 incha, pa on ima 13.5 cm. Ovo je jednostavno preveliko za džep.
A A820 nema flash, to mi je nedopustivo.
Ali nešto ću si naručiti, čisto iz obijesti. :D

Razmisli o Jiayu G4. To je odličan aparat i nije glomazan. I sigurno ima gorilla glass.

brodjo 03.07.2013. 22:53

Znači ako naručim iz Kine, možda mi opale pdv, a možda se provučem? :)

Brko 03.07.2013. 23:02

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2424788)
Znači ako naručim iz Kine, možda mi opale pdv, a možda se provučem? :)

Upravo tako.
Eto, da kupujem kineza, uzeo bi nešto od zopo-a. Zašto? Dođe iz kine, support je li-la, ali bolji od.mnogih, 3g sigurno radi kod nas (barem na odličnom zp810). A ako kihne, na rma ga šaljem u italiju. Novi dolazi iz italije i onda sigurno nema troška.

Inače, pikirao sam zp910, ali sam zbog xperije z odustao.

vladosch 04.07.2013. 06:34

Evo stavio sam na prvu stranicu par slika. Postavke su sve bile na default. Ima dosta opcija kao HDR, panorama, multi angle slika, scene, auto capture on smile itd. Od opcija ima zero shutter delay, face detection, self timer, continuos shot, picture size, preview size, iso do 1600, exposure, color effect, scene mode, white balance, anti flicker.

Slike na THL W100 izgledaju mi OK. Niti predobre niti preloše. Eventualno treba par postavki promjeniti pošto mu je slika sa crvenim ružama nekako prenaglašene boje. Inače slike su slikane oko 8 navečer. Probati ću još danas slikati grad pa postavim i probati ću ISO postavke promjeniti pošto je i iso u automatskom modu.

Brko 04.07.2013. 07:31

Citiraj:

Autor vladosch (Post 2424917)
Evo stavio sam na prvu stranicu par slika. Postavke su sve bile na default. Ima dosta opcija kao HDR, panorama, multi angle slika, scene, auto capture on smile itd. Od opcija ima zero shutter delay, face detection, self timer, continuos shot, picture size, preview size, iso do 1600, exposure, color effect, scene mode, white balance, anti flicker.

Slike na THL W100 izgledaju mi OK. Niti predobre niti preloše. Eventualno treba par postavki promjeniti pošto mu je slika sa crvenim ružama nekako prenaglašene boje. Inače slike su slikane oko 8 navečer. Probati ću još danas slikati grad pa postavim i probati ću ISO postavke promjeniti pošto je i iso u automatskom modu.

Za jeftinog kineza, slike su i više nego odlične. Nije mi jasan taj efekt pare/magle na nekim slikama, čim nije vanjsko dnevno svjetlo jače izraženo.
Ali sve u svemu, i kakvih sve kamara na tim mobitelima ima, jako jako dobro.

A video?

Guls 04.07.2013. 07:54

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2424692)
Nema na čemu.
Pa i slike su također kriminal, po mojim standardima. HTC Desire koji je imao slike taktak je za ovog kineza DSLR :)

Nisu kriminal, pa takve fotke ja imam na svom Evo 3D, čak dosta gore... Mislim realno, ne treba očekivati čuda za te novce, takve uređaje bi trebalo uspoređivati s uređajima koji su u njihovoj novčanoj klasi :)

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2424558)
Jesi to Umi X2 uzeo ili? Iz koje se onda trgovine može naručiti iz EU, planiram ozbiljno uzet nekog kineza, jer ovaj moj One X evo već u 14h na 6% baterije kad se dopisujem i gledam fb.

Ne, uzeo sam Zopo C2 Platinum 16GB. Mislim da bi ga trebao dobiti slijedeći tjedan. Danas se opraštam od svog HTC-a koji me služio vjerno godinu dana.

Brko 04.07.2013. 09:31

Citiraj:

Autor Guls (Post 2424939)
Nisu kriminal, pa takve fotke ja imam na svom Evo 3D, čak dosta gore... Mislim realno, ne treba očekivati čuda za te novce, takve uređaje bi trebalo uspoređivati s uređajima koji su u njihovoj novčanoj klasi

Kao što rekoh, po mojim standardima. i moj ex HTC je imao dosta slabe slike. Najbolji fotić na mobitelu do ove XZ sam imao na Nokiji 6303C i na 6233.
Jasno je da kinezima kamara nije jaka strana, ali koliko koštaju, lako se zažmiri na to.

coconut 04.07.2013. 09:50

Na kraju krajeva, šalje li Zoppo iz Italije ili ne? Ako ne šalje u HR, ćemo naručiti u SLO (iako mi ni Trst nije daleko).

Guls 04.07.2013. 09:52

Meni su poslali, navodno su sada dodali stavku da se DHL-om šalje iz Italije u Hr na web shop. Znači, odgovor je DA. Samo su troškovi slanja oko 50 eura.

Necronomicon 04.07.2013. 10:05

Koliko je vama što je išlo Singapurskom poštom trebalo da stigne?
Meni stoji od 27.6. ovo:

Singapore S05 Insert item into bag.

Nakon toga nema ništa...:fiju:

vladosch 04.07.2013. 10:21

Ja sam na minideal dobio tracking broj od en.4px.com i kada su stavili shipped overseas za 4-5 dana je stigao.

Brko 04.07.2013. 10:38

Citiraj:

Autor coconut (Post 2424968)
Na kraju krajeva, šalje li Zoppo iz Italije ili ne? Ako ne šalje u HR, ćemo naručiti u SLO (iako mi ni Trst nije daleko).

Dućan im neko vrijeme nije radio uopće (cijeli lipanj). Navodno restrukturiranje i punjenje lagera.
Najbolje se javiti na njihov e-mail sa svim željama i pozdravima. Meni su odgovarali u roku od 24 sata, vjerojatno zbog vremenske zone.

support@zopomobileshop.com

ja sam čak imao ponuđenu opciju da mob pokupim u Udinama nakon što platim cijenu u dolarima sa sajta, no kao što rekoh, odustao sam od toga svega. fleksibilni su, sve se može dogovoriti.

Inače imaju i talijanski shop u Udinama, i cijene su 30-tak % veće od kineskih u dolarima.

Pa eto, nadam se da sam pomogao.

coconut 04.07.2013. 11:15

Poslah mail pa da vidimo šta će mi odgovoriti. Udine mi baš i nisu blizu, ali Trst mi je ok (cca. 70km). Usput malo u šoping sad kad su krenuli popusti. A 30% razlike i nije malo. Po toj računici, naručiti ga iz Kine pa platiti pdv ili Italije bez davanja dođe skoro isto. Možda čak i skuplje iz Italije ako računaju 50 EUR za DHL.

Guls 04.07.2013. 11:23

Bogami i ja sam se začudio. Da li postoje još kakvi troškovi ako mi je mob poslan iz IT? PDV, nešto lijevo desno...? Ne bi trebalo, ali pitam informativno.

coconut 04.07.2013. 11:31

Za slanje iz EU - ništa. Nema više ni carine ni pdv-a. Za slanje izvan EU na iznose iznad 150 EUR idu i carina i pdv. Ne znam kolika je carina na IT opremu (im ali je uopće?), ali 280+pdv=350$ ~ 2k kn.

Brko 04.07.2013. 11:37

Citiraj:

Autor coconut (Post 2425040)
Poslah mail pa da vidimo šta će mi odgovoriti. Udine mi baš i nisu blizu, ali Trst mi je ok (cca. 70km). Usput malo u šoping sad kad su krenuli popusti. A 30% razlike i nije malo. Po toj računici, naručiti ga iz Kine pa platiti pdv ili Italije bez davanja dođe skoro isto. Možda čak i skuplje iz Italije ako računaju 50 EUR za DHL.

45 dolara košta shipping unutar Italije. Na veliki petak ove godine bio sam u Udinama poslovno, tada sam i mogao pokupiti mob. Prije Palmanove se skrene desno na autoputu i imaš još jedno 70-tak km do Udina. Da, Trst ti je na pola puta, ali velim ti, 45 dolara ti je poštarina unutar Italije. A ti vidi što ti je isplativo.

Najbolje je dogovoriti se sa njima, kao što si već i napravio. Nema ništa crno na bijelo. Vjerojatno ćeš prvo dobiti dogovor da ne može, da ovo da ono, onda reci da za te novce doma imaš HTC One X ili SGS3, pa će onda sve biti moguće :D

Tako je meni "Jessica" kenjala da se ne može pokupiti u Udinama. I onda kad sam rekao da ga tako neću uzeti, javio mi se "Frank" iz Udina i dao mi svoj broj moba i rekao da se može pokupiti i da se javim na e-mail koji sam dao, da se dogovorimo i da se javim na mob kad budem u blizini ;)

Citiraj:

Autor Guls (Post 2425051)
Bogami i ja sam se začudio. Da li postoje još kakvi troškovi ako mi je mob poslan iz IT? PDV, nešto lijevo desno...? Ne bi trebalo, ali pitam informativno.

Ako ti je mob poslan iz Italije, onda nebi trebao imati više nikakvih davanja. Ako je poslan iz Kine, onda te mogu dernuti PDV-om.

chief_wolfinjo 04.07.2013. 11:39

evo jedan review : http://www.gogi.in/iocean-x7-review.html

na dnu su slike i video.

coconut 04.07.2013. 12:47

Pišem mali minus jer nema OTG.

brodjo 04.07.2013. 13:00

Kolko sam do sad vidio, od ovih sa 2GB samo Umi X2 radi na nasem 3G-u.

Sad mi kaze zenska sa minideal.com da mogu poslat i iz Švedske :D

WraGG 04.07.2013. 13:21

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2425110)
Kolko sam do sad vidio, od ovih sa 2GB samo Umi X2 radi na nasem 3G-u

Kojeg operatera koristis?

rendula 04.07.2013. 13:26

Citiraj:

Kolko sam do sad vidio, od ovih sa 2GB samo Umi X2 radi na nasem 3G-u

Sto nije potpuno isti ko svi ostali, podrzava samo 2100MHz, a ne 900?

brodjo 04.07.2013. 13:44

Ja sam na bonbonu. Znači T-mobile, kod ostalih vidim pod 3G samo 2100MHz, dok kod Umi X2 ima i 850MHz

rendula 04.07.2013. 13:53

850 se ne koristi kod nas, to ti je svejedno ima li ili ne.

coconut 04.07.2013. 13:56

Citiraj:

Sad mi kaze zenska sa minideal.com da mogu poslat i iz Švedske :D

Ovo bi mogla biti zanimljiva informacija. Treba samo vidjeti kolika će biti razlika u cijeni i poštarina. Da ne bi bilo kao sa Zopom - skuplje iz EU nego iz Kine.
Zatraži dodatne informacije pa objavi ovdje.

brodjo 04.07.2013. 13:57

Pitao ju baš kakva će biti cijena i kako da odaberem da dođe iz Švedske, ona ode offline hahaha

coconut 04.07.2013. 13:58

Hebiga, u Kini završilo radno vrijeme.

Brko 04.07.2013. 14:40

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2425139)
Pitao ju baš kakva će biti cijena i kako da odaberem da dođe iz Švedske, ona ode offline hahaha

7 sati ti je razlike. Ravnam se po Taipei-ju (Tajvan). Ujutro kad dođem na posao, poslovni partneri odonuda već planiraju kako ubit ostatak dana i što kupit odlaskom s posla :D

NTN 04.07.2013. 15:01

54 USD je dostava za Zopo iz skladista EU. koliko se isplati u odnosu na narudzbu iz kine + moguca carina i PDV, treba malo izracunat.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:25.