PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   F1 sezona 2013 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=243290)

agaljot 24.03.2013. 12:04

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 2364895)
vjerojatno ga je samo "naćeo" na vettelu pa se na pasici skroz odvojio.
Jako mi je debilno bilo to da uopće ide vozit s takvim krilom dalje.
Znam da Alonsko voli kockat, ali ovo je bilo prejadno.

Upravo sam vidio na usporenoj snimci naceo je krilo na Vettelu a puklo par metara prije pasice. Puklo je samo od sebe.

barbir 24.03.2013. 12:06

Vidljivo je da Lotusu ne odgovara kiša, Kimi je odma upa u gužvu i teško je prolazia vozače isprid sebe. Ža mi je Alonsa sigurno bi se boria za postolje Massa je zadnjih par krugova pokaza koliko su brzi. Hamiltonu svaka čast šta je prizna da je Rosberg triba bit na postolju a puka san od smija kad je uletia u box McLarena. Vettlea neću ni komentirat...

kian 24.03.2013. 12:11

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2364918)
Nitko ne komentira Hamiltonovo ulazak u McLarenov dio boksa :D

Komedija. :)

Zaboravio na Bianchia fino vozi rookie.

Flood 24.03.2013. 12:40

Budemo vidjeli.Osobno mislim da je Alonso mislio da može dalje,ali tim je taj koji je trebao imati posljednju.E sad...:)
Ne gledam Nevena i ekipu,tak da pojma nemam o čemu trkeljaju,a bome ni koji film tebe pere :)

agaljot 24.03.2013. 12:42

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2364932)
Nevene, jesi li to ti? Ljudi, nisam znao da je Neven Novak ovdje na forumu... drago mi je da si sa nama ovdje, Nevene.
Hoćeš li molim te još jednom okriviti Vettela za to, kao i u prijenosu? :D

Sumnjaš da je vidio? Ti sumnjaš da je vidio???? A jel sumnjaš da je OSJETIO, jel sumnjaš da su mu JAVILI tijekom cijelog hebenog kruga??? :D Bože dragi... :D

Znao je on jako dobro kakva je situacija, sad samo moramo vidjeti tko je odlučio ostati.

Slazem se ako nije vidio potrgano krilo morao je vidjeti ono silno iskrenje od krila.
Mislim da su Alonso i tim mislili da ce izdrzati par krugova dok ne dode do zamjene guma(sto se vrlo brzo dogodilo) pa ce zamjeniti sve zajedno, ali kocka se ovaj put nije isplatila.
Prosle godine se isplatilo ove godine nije tako je to u sportu.

Flood 24.03.2013. 12:54

Zaista neznam o čemu pričaš,pročitaj još 1 moja 2 posta i vidi šta hoću reći...da,Alonso je i sa strganim krilom bio,Webberu mislim, na repu i mislim da je ekipa u boxu trebala odigrati glavnu riječ. :)

Pupo 24.03.2013. 14:02

Brko jel nisi ti bio alfonso fan, što ga kudiš sad toliko zbog krila?

Iako slažem se s flodom, nije bas da je mogao vidjet koliko jako je napuklo krilo. Neznam da je situacija bila da je odmah odustao, a da je napuknuto krilo moglo izdržat utrku, onda bi bio picica.

JozicA 24.03.2013. 14:10

Ova F1 sezona mi sve vise lici na spansku/meksicku seriju:
- "Ja bih bio prvi ali mi nedaju."
- "I ja bih bio privi i meni nedaju, ali sam svejedno prvi."

Uglavnom biti ce veselo u Kini, samo steta za Alonsa u danasnjoj utrci. Bilo bi puno zanimljivije da mu se nije desilo sto se desilo.

kian 24.03.2013. 14:19

Izvještaji...

MrFormula1Fan69 & FiftyThreeBucks

Lewis 24.03.2013. 14:23

Bit ce zabavno, vec sad se pocinju svadjat unutar timova :D :D.

Moram priznat da mi je draze bilo dok su Team Orderi bili zabranjeni pa su svi smisljali svakakve izgovore kako da propuste jendog vozaca i slicno, bar su morali biti "kreativni" u laganju :D :D.

dean225 24.03.2013. 14:57

A ono svi mrzimo naredbe teamova a svi ih imaju. Sezone su dugačke i guste i svaki bod će biti vrlo važan. A kada vozač ignorira naredbu teama onda ga dobro popljujemo.. :D
Takvi smo, šta se može. Zato je Vettel prvak a Webber nikad ništa neće osvojit..

D1viry 24.03.2013. 16:29

Ne volim baš Vettela, ali čovjek se utrkuje i pobijedio je. Upravo je opet postao svjetski prvak, a oni mu idu govorit da se prestane utrkivati i ostane drugi. Mislim, wtf? Pa normalno je da ih neće poslušati. S druge strane, ako je Hamiltonu toliko krivo (je, kuratz), mogao je pustiti Niku naprijed. Prasci dvolični, Hamilton i Brawn.
Baš mi je drago što je Vettel probao.
Po onome, što se vidi na snimkama, Alonso nije mogao vidjeti koliko je oštećenje. Ne vidi se baš iz kokpita isto kao što vidi kamera na vrhu bolida.

dean225 24.03.2013. 16:31

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2365060)
Ne volim baš Vettela, ali čovjek se utrkuje i pobijedio je. Upravo je opet postao svjetski prvak, a oni mu idu govorit da se prestane utrkivati i ostane drugi. Mislim, wtf? Pa normalno je da ih neće poslušati. S druge strane, ako je Hamiltonu toliko krivo (je, kuratz), mogao je pustiti Niku naprijed. Prasci dvolični, Hamilton i Brawn.
Baš mi je drago što je Vettel probao.
Po onome, što se vidi na snimkama, Alonso nije mogao vidjeti koliko je oštećenje. Ne vidi se baš iz kokpita isto kao što vidi kamera na vrhu bolida.

Odličan post. Dodao bi da je Ferrari ili Alonsa danas izgubio postolje zbog svoje gluposti a možda i pobjedu..

Lewis 24.03.2013. 16:36

Citiraj:

Najbolje da nije vidio/osjetio ono iskrenje i trenje po asfaltu kad je nos riboa o cestu :). Riskirali su ali nije se isplatilo, end of story.

Burko 24.03.2013. 17:53

Citiraj:

Ne volim baš Vettela, ali čovjek se utrkuje i pobijedio je.

ali.......... tko kaze da nije webber mogao stisnuti vettela i na kraju on njega uzeti? :)
mislim, sta ako je webber ostao poslusno pseto i ostao drugi? tj, isao dogovorom kakav je bio, tko je naprijed - ne diraj ga?

kako god bilo, mahom vidim da su ljudi seronje. ja serem po ferrariju i odprije box naredbe generalno, a i ovdje su se sralo i pljuvalo po crvenom konju (i to mahom ljubitelja RB-a i mclarena). ok, danas je bio u igri mercedes, no malcice drugacije od mclarena - pa se svejedno suti i kakti - to je ok. my ass je to ok, isto govna i zasluzuju isto sta ste i pricali za ferrari. ali, jebiga, to ja ocekujem da ce biti od ljudi koji su "objektivni".......

tak tak utrka. alonso ili tim - zajebali su se. ok, neka su. druga je tek utrka, bit ce jos svega..........

D1viry 24.03.2013. 18:12

Pa ja sam objektivan. Serem po Ferrariu, Mercedesu i Red Bullu zbog momčadskih odredbi. Nisam možda ovdje pisao zbog Ferrarija, ali ove druge dvije momčadi su zasrale gadno. Mercedes nema opravdanja, ali ne znam što je bilo u Red Bullu pa ne mogu srat baš jako :D. Vettel je pobijedio, a mogao je i bit drugi. Uvijek je bilo čuvanja motora i biti će, ali ne čuvaš motor kad ti je iza friški višestruki svjetski prvak. Pa neće on reč, "e'o tebi jedna pobjeda". Kad se prvenstva gube zgob bodova, nema pištanja. Tako je Kimi i postao prvak. Zbog gluposti u McLarenu, ali barem su se utrkivali. Još je bitnija stvar da je ovo druga utrka i nema se šta kome puštat sada, jer nije sad određeno tko će se natjecat za prvenstvo (dobro, u mercedesu je odlučeno :D). Ne znam što bih više pametno rekao, samo znam da ja ne bi odustao toliko krugova prije kraja pa makar razbio bolid ili uništio gume pokušavajući. Ali to sam samo ja i moje mišljenje. Što se vrti u njihovim glavama, nikad ne ću znati do kraja, ali danas se vidjelo dosta što im se vrti u glavama nakon utrke.

Žao mi je Force Indije i Gumbića. Koliko je krivnja mehaničara? Ne vjerujem da je puno. Kod FIndije je vjerojatno nekakav gadan kvar, a kod gumbića bi dao otkaz "Lizalo-idiotu". Jedini posao mu je pripaziti da nitko ne ulazi u box iza ili nailazi i da vidi da su sva četiri "šarafđije" gotovi. On je pustio prije znaka da su svi gotovi i to je čisto njegova greška. Takve gluposti su se zaredale u zadnjih godinu-dvije.

Edit: Ionako svi samo broje statistiku. Tko je zapamtio koliko diskutabilnih pobjeda imaju MSC, Senna, Prost, Lauda, 3,14ke i ostali?

dean225 24.03.2013. 18:13

Sitno novinarstvo u nas je iznjelo kao vijest dana kako je Vettel ignorirao naredbe iz boksa da ne obilazi Webera, a u stvari su glavni glumci danas Brown i mercedes.. pa to je sramotno za F1, za natjecanje za utrkivanje ma za sve..

Moš si ga mislit što je Weber smanjio svoj motor pa Vettel ga je naganjao 2 ili 3 kruga, a iz boksa su molili Vettela da uspori da ne izbaci obojicu van. Napravili dramu oko ničega..
Izgleda da je jedino Vettel svijestan koliko je Alonso opasan ove godine, RB nije htio da pobijedi a ovaj ugrabio 25 bodova..

A Hamilton bez goriva i sa gotovim gumama 4s sporiji od Rosberga.. haaahahahaa..

Šteta što nije bilo Alonsa, nebi pričali o ovome..

Flood 24.03.2013. 18:24

Citiraj:

Autor Flood (Post 2364914)
Alonso sumnjam da je vidio u kakvom mu je stanju krilo,prije da je tim :D

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2364984)
Iako slažem se s flodom, nije bas da je mogao vidjet koliko jako je napuklo krilo.

Citiraj:

"The decision was from the pitwall. Obviously Fernando can feel it in the car, but he could not see the damage from his view. We take the responsibility as the team."

by Stefano Domenicali

Blue_Fatal1ty 24.03.2013. 19:57

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2365136)
Sad bez zejebancije. Meni je samo čudno to, tko god da je kriv za odluku, Domenicali, trkaći inženjer, Emilio Botin ili sam Alonso, da nisu išli u boks jer su takve stvari i kažnjive. OK, recimo da je krilo izdržalo, dobili bi drive through penalty i još bi morali mjenjat krilo... tko god da je zasrao, zasrao je grdo. I zbog takvih stvari se na kraju gube prvenstva i trebaju padati glave.
Znam o čemu pričam, McLaren ih je tako prosuo pun klinac u zadnjih 15-tak godina. :D

Da! To da je i prošlo trebali su kaznu dobit!

Burko 24.03.2013. 20:40

@D1viry, krivo si se nasao prozvan, niti najmanje nisam mislio na tebe ;).

dok sto se alonsa tice, tja. APP, nije proslo, cao đaci :). i ok, ovo je tek (alo ljudi, boldano) druga utrka sezone........ pa jel alonso proslu zario i palio i jel bio prvak? khm, ovaj, pa bas i nije :).

ono sto jest dobro ove sezone:

RB nije nedodirljiv.
ferrari ogroman pomak generalno sa bolidom, cim massa konkurira :).
merdeces poceo biti konkurentan kako treba, naspram prosle sezone.
lotus isto ide, ne toliko u svim uvjetima, ali to se lako jos ispolira.
force india i dalje pokazuje napredan, samo da ne stanu kao svake sezone (bljesnu na prvih par utrka, poslije nista).

podbacaj - mclaren i wiliams. steta, jer bi konkurencija bila jos jaca.

begi 25.03.2013. 00:02

Evo i moja razmišljanja, najviše vezana za prvaka ove sezone. Po meni najveće šanse ima Fetel, jer tip ima konkurentan bolid, vozi odlično, RB kao tim je jedan od najsposobnijih. Imaju samo riješiti dogovor oko prvog vozača, da se ne ponovi slučaj iz prošle sezone, nadam se da je to već riješeno na sastanku.
Alonso, odličan vozač. On i Ferari ne smiju dozvoliti ove sezone više ni jedan ispad (bez bodova). Bolid očigledno bolji nego prošle sezone.
Kimi, poznat kao siguran skupljač bodova i sa najmanje nepredvođenh ispada, bez obzira na zadnju utrku.
Ham promjenio ekipu, ako ne bude pomaka na bolje iduće 2-3 trke, ništa ove sezone.
Svi ostali u samom vrhu= veliko iznenađenje.

mhadina 25.03.2013. 08:16

Seb

...je pokazao da je vrhunski sportaš i borac u srcu, barem jednom zaboraviti na poslušnost je vrhunski gušt....makar i zaribao kolegu i tim (da je bilo sudara i td.)
Alonso - ne znam kak trkači inž. nije predvidio da kod najveće brzine slomljeni dio otpada od pritiska velikom vjertojatnošću ???
Force India -- žao mi je da nisu uspjeli a tako je dobro izgledalo.
Kimi - di je problem?
Webber - napokon dobar start,
Massa - pa i bit će nešto od tebe s ovim autom

Pupo 25.03.2013. 08:34

Htjeli su valjda da alfonsina ostane na stazi jos par krugova dok se staza neposuši da mogu zamjenit i krilo i gume. Sam jebiga, ovaj je završio u blatu. A za fetela, sve je to super, trkački duh i te šeme, sam to mu nevrijedi ako nebude vozio. Lik misli da je nedodirljiv, a ima još 5-6 vozača na gridu koji s RB bolidom uzimaju prvenstvo bez problema.

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=jbb3tYcyRvw :D

Nacki 25.03.2013. 18:29

moje viđenje svega ovoga u meleziji:
ako se vec kunes Bogom, Isusum i svim svetcima da nema momcadskih odredbi ko sto to RB cini onda se drzi toga, a ako ste se vec nesto dogovorili (sto po sam sport nije dobro) onda se i drzite toga - ovako je sve to samo ispalo cirkus
Reza ce vjerojatno biti da Webber vise nikad ni onda ne bu pustil ovoga naprijed
Mercedes je usral jos gore - umjesto da su pustili Rosberga da juri RB-ove dok je jos mogal, ne, oni ga bzvze drze iza Hamiltona koji je zadnjih 20 krugoa stedil benzin - zajeb samo takav
Alonso/Ferrari - ne znam cija je krivica
Naime, Alonso je gubil 4 sec po krugu s tim krilom + bi jos pobral kaznu da je nastavil - nije se to nikak moglo isplatit = glupi su sta su ga ostavili na stazi

U cijeloj ovoj prici s momcadskim odredbama najelegantnije prolazi Ferrari - tamo imas poslusnog Massu i to svi znaju i o tome nema diskusije. Zasto si Massa to dopusta ja ne znam, ali ispada jos najpostenije.

Da je bar Kina za tjedan dana - onda bi bilo itekakvog cirkusa, a ovako ce se svi ohladit u ta tri tjedna

Lewis 25.03.2013. 20:05

Citiraj:

Autor Nacki (Post 2365764)
tamo imas poslusnog Massu i to svi znaju i o tome nema diskusije. Zasto si Massa to dopusta ja ne znam,.....

Kako mislis neznas ? Pa dopusta da ga gu...e za pare, samo pare i to je to. Ambicije i price o prvaku je davno zaboravio jer inace nebi pristajao na no2 vozaca u startu :).

Nacki 25.03.2013. 22:29

Citiraj:

Autor Lewis (Post 2365825)
Kako mislis neznas ? Pa dopusta da ga gu...e za pare, samo pare i to je to. Ambicije i price o prvaku je davno zaboravio jer inace nebi pristajao na no2 vozaca u startu :).

ta prica je vrijedila prosle sezone
a ako on i ove godine ocekuje da ce na istu foru dobit produzenje ugovora - onda zivi u gadnoj zabludi
ovo mu je posljednja sezona da pokaze zube Alonsu i bude prvak ili gori gubitnik od Barichella

Lewis 25.03.2013. 23:08

Citiraj:

Autor Nacki (Post 2365919)
ovo mu je posljednja sezona da pokaze zube Alonsu i bude prvak ili gori gubitnik od Barichella

Kakve crne zube? pa izbacili bi ga na pola sezone da se pokusa usprotivit "Alonso is faster than you..." :D.

Nacki 26.03.2013. 00:43

ja da sam na njegovom mjestu svakako bih probao
zar vi zbilja mislite da ce mu produzit ugovor i za sljedecu sezonu koliko god da on guze da?!

Nick7 28.03.2013. 19:47

Moram priznati da mi je smijesno citati ove komentare o Massi.
Da, nije 'najbolji' vozac, ali daleko da je 'osrednji'.
Za biti 'naj' u F1, stvarno treba biti 'naj'. Isto kao i u skijanju, itd...
Dakle, taj 'osrednji' vozac je i dalje bolji nego 99.999% druge populacije.
A osim toga, makar tesko da ce ikad biti prvak, nije ni njemu to tako tesko... zabava zvana F1 cirkus, fini kup love.. tako da biti 'poslusan cucak' i nije uvijek toliko lose koliko neki komentiraju tu.

listerstorm 28.03.2013. 20:49

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2368018)
Alonso, Hamilton, Raikkonen - vrh trenutne F1

Da.

S tim da bi ih, ako bih gledao talent, poredao u suprotnom smjeru.

Kad smo kod vječnog talenta, sjetih se Fisikele. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:31.