![]() |
Citiraj:
Inače za tvoju informaciju...ja radim u Hakomu... pa isto znam sto pričam... |
hahahaha :D
da...a ja sam predsjednica RH ;) |
Ja sam kupio 51% dionica sto znaci da sam vecinski vlasnik T-coma i ja odlucujem o svemu.
S sigurnoscu vam mogu reci da prebacujemo korisnike na digitalno. Stare centrale gasimo. |
ajd dosta prepucavanja da mod ne zatvori temu :)
|
meni je zapelo za oko ovih 500 kn potrosnje struje rutera na godisnjoj razini..
moze racunica? |
dobro da si postavio pitanje.
ja se ovim putem ispričavam jer sam u svom prethodnom postu izračunu potrošnje struje nenamjerno naveo krivi podatak računajući iz glave. pravilna računica bi glasila ovako: modem minimalno troši 10W -> to dnevno iznosi 0,24 kWh, a na godišnjoj razini 87,6 kWh, što bi, uzimajući u obzir prosječnu cijenu 1 kWh koji košta 87 lipa, godišnje za potrošnju struje rutera platili cca 75 kuna. nama koji već koristimo ADSL to vjerojatno ništa neće značiti, no u konkretnome prelazak na IMS za one koji ne koriste ADSL, zbog struje bi u konačnici podnijeli poskupljenje telefonskih usluga u iznosu od 8% |
Citiraj:
|
Zašto dovodit u pitanje da forumaš (ne)radi u HAKOMU? I dotična je rekla da radi u SZK pa su svi to prihvatili i nitko se tomu nije isprdavao već su ljudi bili sretni jer su mogli čuti drugo mišljenje. Al ne, sad kad se tu pojavila i treća strana, sad su tu odmah problemi i dovodi se nečiji kredibilitet u pitanje.
A ovaj post Citiraj:
|
Citiraj:
No da se osvrnem na to bajno prebacivanje....logično je da bi onda trebali smanjiti svoje pretplate (da ziher budu), što se tiče kvalitete kad sam prešao na Amis i nakon toga na Bnet svi su redom imali kvalitetniji telefon (voip) od T-Scuma. Znači bez šumova i prekida.....tako da to može biti barem neka utjeha.... :chears: |
Citiraj:
ne brini, pogledala sam ja malo njegove postove...netko tko radi u hakomu, nebi pitao neke stvari koje je on ovdje ispitivao :fiju: |
Poslali su i meni pismo da idemo na 'novu' tehnologiju.
Samo nisam bas vidio da su poslali ruter da to mogu spojit. Da ne bi i to trebao sam kupit, nije dosta sto treba pola kuce razrovat zbog novog nacina spajanja. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Znači,trebaš imati neki od routera novijeg datuma koji podržava tu tehnologiju-ja imam Thomson Tg728i kojeg sam dobio od frenda koji je s t-coma prešao na drugog operatera pa mu više nije trebalo. Ako nemaš router, dobit ćeš ga valjda, al taj router ostaje vlasništvo T-coma, zauvijek. Znači, samo trebaš izbacit onaj "splitter", telefonski kabel koji ide iz zida treba ukopčat direktno u router, a telefon(uređaj) i komp spajaš na router i to je to. Jučer su meni kao odradili tehnički dio, samo sam morao router ostavit upaljen, danas sam sve pospajao i odmah su me nazvali da provjere jel sve radi. Sve 5, bezbolni prelazak, nula kuna, nula rovanja po stanu, jedna žica manje..:fiju::goood: |
Znaci mi koji smo na optici cemo samo onda spojit telefon u Router i to bu sljakalo?
|
Citiraj:
Al kad imaš više telefona po kuću kojima je instalacija u zidovima, ipak moraš napraviti neke zahvate. Na to se mislilo, ne ovo kad je telefon odmah pokraj rutera i kad je samo jedan telefon u kući. |
Za one na optici postoji mogućnost da tel. "izvade" iz ONT - a, šta bi bilo puno pametnije. Nadam se da će tako biti a ne iz SX gofna.
|
Citiraj:
Jedno pitanje za ostatak ekipe posto nisam vise u toku : ako imam net i maxtv preko tcoma a telefon preko optime, dali bih trebao dobit taj dopis o prijelazu na IMS ili to optima rijesava ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
U svakom slucaju, vidjet cemo koliko je "sve 5 i bezbolno" kada nestane struje, router krepa etc... |
Za voip koristim skype i tako će i ostati osim ako t-com ne ponudi iste cijene..
|
Citiraj:
Mislim da cu uzet onaj wlan stick i baciti ruter negdje kraj telefona, drugacije bas i nece ici. |
Pitanje. Ako pocnem koristiti taj VOIP. I recimo skidam nešto maximalnom brzinom, a neko u to doba razgovara na telefon? Hoce li to imati utjecaja na kvalitetu razgovora? I drugo: KAd igram a netko je na telefonu, hoce li to koristiti moj ionako mizeran upload ? 3. Ima li to utjecaja na ping u igrama?
|
Citiraj:
(Nemojte me odmah napast, nisam istraživao :D.) |
Citiraj:
|
Citiraj:
meni se u kuci na prvom katu nalazi komp/router/splitter, na drugom katu se nalaze maxtv i telefon imam 30m ethernet/telefonskog kabla koji idu od moje sobe, preko tavana do drugog kata (btw za divno cudo kabel, obican UTP, neostecen i nakon 4g svakakvih vremenskih uvjeta :D) |
Citiraj:
A za igre tesko da ce primijeniti ping jer voip onak uzima jako maleni dio brzine.(G.711 codec koristi 64kbit/s) |
Citiraj:
|
Neznam za centralu valjda i tamo mora biti konfigurirano, ali na modemu se namjesti pod postavkama di je vpi i vci ili u configu, ali cim t-com posalje preko acs servera podatke za ims modemu, odmah ce biti konfiguriran i pritoritet.
|
Prioritet tj. QoS se definira i u centrali i u uređaju (routeru).
Za one koji imaju nezgodan razmještaj uređaja po kući / stanu a imaju već razvučen mrežni kabel "gdje treba" i tel. može se iskoristiti jedna parica (2 žice) u mrežnom kabelu koji se kod 100 Mb brzine mreže ne koriste. Zapravo su čak 2 parice (4 žice) "slobodne". |
Ova prica ako nemam ruter koji podrzava VOIP, dobit cu isti ali on ostaje u vlasnistvu Tcoma mi se bas i ne svidja. Dakle poceo sam koristiti ADSL skoro cim se pojavio i dobio sam modem Siemensov koji sam uredno otplatio kroz ugovor. Ne pada mi napamet "posudjivat" modem od Tcoma samo zato sto kad sam ja uzeo Adsl, VOIP nije bio ni u planu. Nek mi zamjene taj modem za novi router i gotovo.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:54. |