PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

Router 19.10.2011. 15:13

Citiraj:

Autor Dizel (Post 2003603)
Upravo to, prednosti po meni su:

1. 745kn
2. 745kn
3. 745kn
4.....

:D

4. Ekran kad uzmeš u obzir da mob košta
5. 745kn !!!

syss 19.10.2011. 15:15

4. nije dumb phone
5. 745kn

Codiac 19.10.2011. 15:24

4.napravljen je bolje od vecine telefona od 1000+ kn
5. 845kn za unlockan slobodan uređaj !

Hamm 19.10.2011. 15:47

@jelc..činjenica je da je mobitel sporiji. Instaliranje aplikacija SD-Interna memorija je bio problem OSa koji više ne postoji.

@sisa i codiac...da mobitel je jeftilin i ok je za tu lovu ali ako je tako dobar prodajte svoje ajfonove i androide (codiac i sisa) pa fino koristite taj hajvaijikblja krep. :D

syss 19.10.2011. 15:56

hebiga moj je 2k, tako da ću se rađe držati njega... ali sa druge strane samsung 5800 je 200kn skuplji, a generalno je lošiji + stock 2.2.

Hamm 19.10.2011. 15:58

Pa no to i velim. Super je za jeftilin mobitel ali da je sad WOW mobitel kao mobitel..pa i ne baš. :)

syss 19.10.2011. 16:05

ako si samo vidio 5800 ekran u akciji, onda je wow apropo cijene ;)

Jelc 19.10.2011. 16:05

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2003666)
@jelc..činjenica je da je mobitel sporiji. Instaliranje aplikacija SD-Interna memorija je bio problem OSa koji više ne postoji.

Ajde, pa da se apgrejdat i stavit custom ROM-gdje je problem?
Malo sam se na jednim Žderama igrao sa mobom od matorog (HTC Hero) sa procom iste brzine i nisam naišao na nekakva "štekanja" i "sporost"...ne znam zakaj drvite da je 600-tinjak MHz malo za fluidno izvršavanje većine aplikacija?:stoopid:

Codiac 19.10.2011. 16:12

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2003666)

@sisa i codiac...da mobitel je jeftilin i ok je za tu lovu ali ako je tako dobar prodajte svoje ajfonove i androide (codiac i sisa) pa fino koristite taj hajvaijikblja krep. :D

vidi ti burzuja :D

telefon je jako dobar tako da mi je to poslovni telefon al ruku na srce meni je ios gro bolji od droida :) jebiga jednostavno je i to je to . tako da recimo nebi mjenjao ovaj huawei za desire ili nesto drugo da mi se ukaze prilika jer nemam potrebe.
jedino sto bi htio je miui rom al valjda ce biti :)

nego jel ima tko iz hr da radi custom romove ? zna tko ?

Hamm 19.10.2011. 16:13

Pa jer sam radio na dotičnom mobitelu i ne radi fluidno. :) Hero od matorog radi ok. :) Hero ima više ramovlja od huaweia. :p

@codiac...to ti je tak. Meni ne android bolji iosa. :) Čisto sumnjam da će za huaweia biti MIUI rom. :)

Imaju romove maltene samo za "high end" mobove. :) http://miuiandroid.com/roms/miui-development-roms/

Jelc 19.10.2011. 16:18

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2003698)
Pa jer sam radio na dotičnom mobitelu i ne radi fluidno.

Nije ni tvoj HTC Željo radio "fluidno" kad si ga zvadil iz kutije:)

Hamm 19.10.2011. 16:22

Zapravo i je. :) No da bolje radi sa MIUI romom nego sa stock romom. Da radi bolje. :)

Znači kad kažem fluidno je kad ja prebacujem ekrane i viđete da nemam štucanja i zavlačenja. Ne kažem da se taj mobitel teli. :)

Codiac 19.10.2011. 16:30

ajd igrat ces se sa mojim na sljedecim zderonjama pa mi reci jel fluidan :D

i bar miui nije onak ripof ios sucelja (prvi screen:D )

Dizel 19.10.2011. 16:31

Mmmm, njušim početak jedne predivne veze :D

Hamm 19.10.2011. 16:38

Citiraj:

Autor Codiac (Post 2003714)
ajd igrat ces se sa mojim na sljedecim zderonjama pa mi reci jel fluidan :D

i bar miui nije onak ripof ios sucelja (prvi screen:D )

Neću se ja igrati s ničim derpe jedan! :D

Da je ripof je. :) Izgledom ali ne i funkcijom. :)

Citiraj:

Autor Dizel (Post 2003717)
Mmmm, njušim početak jedne predivne veze :D

Ti ja dam početak veze! :lol2:

unana 19.10.2011. 16:53

bok, imam pitanje. meni treba neki program na PC-u preko kojeg stavljam muziku na !!!HUAWEI-totališ raketa!!!!mob? jer ak idem ono normalno, copy paste, javlja mi gresku.

cyclone 19.10.2011. 18:23

sto jos nudi huawei? :D

http://www.modem3g.com/android-smartphones-1.html

Vidim da ima odlicnih uredjaja ali su cijene onako visoke za jedan Huawei... Samo ne znam kako stoje sa dozvolama za koristenje u HR

lowrider 19.10.2011. 19:22

Ajme raspraveeeee
Al da vas ispravim u jednoj OGROMNOJ grešci.
Huwy (čitaj skraćeno huvi) košta 720kn jer dobijete karticu s 25 kuna na računu, tak da molim ispravak netočnog navoda http://www.cosgan.de/images/smilie/haushalt/n015.gif

silvio12 19.10.2011. 19:34

Codiac trebam hitnu pomoč instalirao sam ono prvo šta si naveo root i flashao
Kako mogu vratit obavjesti kad povučem wifi/blutut/gps itd.. i kako da maknem kad stisnem home ono radnju dovrši pomoču stavke!

Codiac pls reci mi kako da vratim sve na staro kak je bilo kad sam dobio mob (tvorničke postavke)?

evo baš sam kreno radit cyanogen mod i neč mi prepznat mob. kad uključim usbom pomoč?

POMOČ!!el zna neko zašt mi neče detektirat mob. kada oču dat cyanogen mod (novi bios)?

Dizel 19.10.2011. 19:44

Ne kužim jel se tipkovnica ne može prebaciti u phone način kao na HTC-u? Nudi samo Android tastaturu, dakle onaj QWERTY....

Jelc 19.10.2011. 20:29

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2003707)
Zapravo i je. :)

Kako je kad nisi jednu jedinu aplikaciju mogao prebacit na SD karticu?:D

Ono kaj ti hoću reći je da nemreš djelit pluseve i minuse za ono kaj dobiješ tvornički a mogućnosti su mu puno veće i izvrsna mu je cijena:)

tutix 20.10.2011. 03:08

Jel ima Sonic kakav GPU ugrađen? Ne mogu naći nigdje info na netu.

EDIT: Navodno ima Adreno 200? To bi onda dobro vrtilo i Angry Birdse jer na IDEOS-u su skoro neigrive. OČu ovaj mob :D

trouble 20.10.2011. 03:13

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2003687)
Ajde, pa da se apgrejdat i stavit custom ROM-gdje je problem?
Malo sam se na jednim Žderama igrao sa mobom od matorog (HTC Hero) sa procom iste brzine i nisam naišao na nekakva "štekanja" i "sporost"...ne znam zakaj drvite da je 600-tinjak MHz malo za fluidno izvršavanje većine aplikacija?:stoopid:

Ja sam se isto igrao s njegovim (:lol2:) i nažalost nije bilo fluidno(al nije znal za novi kernel doduše)....uglavnom,mob je sa novim ROM-om i kernelom de svjetlosne godine brže od stocka...no čim primim sestring Galaxy....ko da sam ušao u seriju Star Tracka..... i btw,Hero je 528 po defaultu(neznam kaj je kolega radio s OCom)....a ja ga držim na 710.

Doduše,sama fluidnost nije uvjetovana brzinom proca,već količinom slobodne memorije,i tu Hero postaje lagano oldphone :)

Frend ima neki entry samsung android(pitaj boga koji,u simpa paketu dobio na poklon) i stavio sam mu Ex-Launcher....pogledam memu,kodmene 45 slobodno,kodnjega 196 slobodno :D naravno,mob leti u usporedbi s Herojem

Codiac 20.10.2011. 11:55

Citiraj:

Autor silvio12 (Post 2003836)
Codiac trebam hitnu pomoč instalirao sam ono prvo šta si naveo root i flashao
Kako mogu vratit obavjesti kad povučem wifi/blutut/gps itd.. i kako da maknem kad stisnem home ono radnju dovrši pomoču stavke!

Codiac pls reci mi kako da vratim sve na staro kak je bilo kad sam dobio mob (tvorničke postavke)?

evo baš sam kreno radit cyanogen mod i neč mi prepznat mob. kad uključim usbom pomoč?

POMOČ!!el zna neko zašt mi neče detektirat mob. kada oču dat cyanogen mod (novi bios)?

nemozes vratiti u infotab taj "widget" to je jedna od stvari o kojoj je netko pisao u ovom topicu.
kad stisnes home imas kvacicu da uvjek odabere taj launcher.
mob bi morao moci vratiti tako da stavis original rom na sd odes u bios i odaberes update sa sd kartice.

ja nisam stavljao cyanogen mod tako da ti nemogu pomoci u tom problemu

ali na htc mania spanjolskom forumu imas topic di je testiranje cyanogen moda i odkuda si uopce iscupao rom?

Hamm 20.10.2011. 12:35

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2003876)
Kako je kad nisi jednu jedinu aplikaciju mogao prebacit na SD karticu?:D

Kakve to veze ima s fluidnim radom? :) To je ko da kažeš da iphone ne radi fluidno jer nemrem napraviti BT file transfer. Ili uhvatiti otvoreni radio! :)

Jelc 20.10.2011. 12:57

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2004588)
Kakve to veze ima s fluidnim radom? :) To je ko da kažeš da iphone ne radi fluidno jer nemrem napraviti BT file transfer. Ili uhvatiti otvoreni radio! :)

Ima veze sa djeljenjem minusa za mob iz kutije:)

O tom pričam.

A svi kojima je 600 malo nek si lijepo kupe za 400€ pilu sa dva mozgića i bog...nema smisla uspoređivat sa ovim:D

Da mi nisu nametnute proračunske sankcije-drito bi ga zel za ženicu.

Codiac 20.10.2011. 13:48

@ jelc

daju i na rate na kartice :D

bingo031 20.10.2011. 14:24

Citiraj:

Autor Codiac (Post 2000689)
super samo testiraj i javljaj eventualne bugove :)

Evo nakon dva dana na costum rom-u od Zadkyn-a jedno veliko razočarenje. Prvo veće nisam imao potrebu spajati telefon na punjač, niti sam ga gasio preko noći, pa nisam primjetio velikim bug:fuming:
Naime kada se telefon ugasi i spoji na punjač pojavi se onaj naranđasti BIOS i telefon se jednostavno neda ugasiti.
Ponovo sam stavio original ROM i za sada sve radi kako treba.

CODIAC jedno VELIKO HVALA za tvoj trud.

silvio12 20.10.2011. 15:04

Coidac daj mi link za ROM da vratim sve na staro (tvorničke postavke)

Dizel 20.10.2011. 18:01

Ja ga kupio na VISU Revolving na 10 rata prek webšopa ženi :)

Jel ima kakva popravka za tipkovnicu i ne kužim zašto sat ide stalno naprijed, ako ga stavim prek mreže ide cca 7 min, a ručno ode na 3-4 min naprijed...gledao sve postavke na mom HTC-u, skoro pa su iste, ali sat ode naprijed uvijek.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:50.