PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Nokia N8 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=214949)

yaya 27.11.2011. 08:54

M arekoh ti potrosila mi sve novce i zato nije mogla poruke slat a kako je potrosila vrag i ona znaju, ne znam kam cu s njom iskreno, bacit cu je su smece...nis nadoplatila i sad salje o jbt

coconut 27.11.2011. 09:07

Da ti nije mobilni net pojeo novce. Fring ga treba.

yaya 27.11.2011. 09:09

kako da maknem fring????nema ga u app manager...odakle da ga maknem?..a vjerojatno internet da

coconut 27.11.2011. 09:15

Nikad nisam radio s njime, ali pretpostavljam da treba negdje upisati neki username i password. Uđi u njegove postavke i makni user/pass. Onda se neće trebati spajati na mobilni net. Nije idealno rješenje, ali...

yaya 27.11.2011. 12:52

onemogucila sam mu automatski start, al jos uvijek ga ne mogu uninstalitrat...bar se ne spaja odmah sad..

krepala nokia n8, sta da radim??

Ivo_Strojnica 27.11.2011. 20:50

isuse, šta radiš toj nokiji kad ti tako krepaje?
Ja ga imam mjesec ipo dana, mobitel predobro funkcionira.
Ono šta si ti napravila jest dopustila automatsko spajanje fringu na net ili nekom drugom softveru i on ti cuca pare sa računa.
Pođi u settings->installations->installed apps (ili tako nešto), nađi fring i obriši ga.

Dottore 27.11.2011. 20:55

Citiraj:

Autor yaya (Post 2035438)
Da da prejebeno , potrosila mi je 100 kn pojam nemam kako..kako da maknem prokleti fring kojeg nema u app manageru, da imas pravo, prodat cu je..ne valja k..sad sam bas poludila

Čudno, meni se čini da ne znaš koristiti pravilno.

yaya 27.11.2011. 21:40

A moguce da je ne znam koristit al ne bi zato riknula, riknula je i ako malo potrazite okolo vidjet cete da se to dogadja..samo se ugasila i vise se ne da upalit...e sad ako imate sto pametno predlozit...ne znam samo kako se onda snalazim s tri kompjutera ako se ne znam telefonom koristit

Dottore 27.11.2011. 22:48

Jesi probala spojiti na punjač? Ostavi 10 min i da li se upalila lampica punjenja baterije

yaya 28.11.2011. 07:41

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2036164)
Jesi probala spojiti na punjač? Ostavi 10 min i da li se upalila lampica punjenja baterije

ma sve sam probala, stavit na punjacu , nis se ne dogadja, svjetli samo lampica iznad usba, neko vrijeme, probala hard reset al nula bodova, nemam pojma sto cu..mrtav telefon..pa imaju oni navodno problema s maticnom plocom..kud bas na mene jebemu:hitthewal:uglavnom ljudi nemojte nokiu kupovat, to je moj savjet

Dottore 28.11.2011. 09:37

imaš garanciju i probaj riješiti. taj savjet ti ne pomaže.

coconut 28.11.2011. 09:52

Odnesi ga u Mobis na popravak. Ali, mogu se sad kladiti da će ti reći da gara ne važi jer imaš kondenzaciju vlage u mobitelu. To im je uvijek ista špreha kod skupljih modela. Naravno, dati će ti i fotke unutrašnjosti 'tvoje' njoke gdje će se to vidjeti.

Ivo_Strojnica 28.11.2011. 10:04

to nije njen problem, već problem proizvođača. Da vidiš kako su meni pjevali...

coconut 28.11.2011. 10:58

Slažes se s tobom, ali na lokalnoj razini imaš Mobis servis, koji su poznati po muljaži, a ne Nokia servis. Potraži po forumima, takvih primjera k'o u priči i to uglavnom za skuplje modele. Netko je pisao i direktno u Nokiu o tome pa je dobio od**bnicu.

yaya 28.11.2011. 11:04

Ja nemam cak ni garanciju jer sam ju dobila, tak da mogu se ..frigat..al zao mi je . pa trajala je od 3 mjeseca do ad, na sve strane su pisali o flešanju da se pokrene iz mrtvih i sad citam da se simbian opce ne moze flešat..ma uzas..inace davno sam ja izgubila povjerenje u nokiu a sad znam da mi vise nece u dzep , mogla bi ja pisat u nokiu il kajja znam, al umorna sam iscrpljena, bas me dotukla totalno..sad nemam pojma kaj cu opce kupovat i sto..u servisu ce mi rec kvar 1000 kn, ma nema šanse da to dajem

Rain Man 28.11.2011. 11:16

Odnesi mob do nekog lokalnog majstora pa neka prvo on to pogleda. Preko mobisa ces izgubit vrijeme i novac da ti na kraju kazu da je tvoja krivnja.

yaya 28.11.2011. 11:27

Citiraj:

Autor Rain Man (Post 2036372)
Odnesi mob do nekog lokalnog majstora pa neka prvo on to pogleda. Preko mobisa ces izgubit vrijeme i novac da ti na kraju kazu da je tvoja krivnja.

e hvala ti totalno si u pravu, to cu i napravit..

Ivo_Strojnica 28.11.2011. 11:54

preko Phoenixa se mobitel vraća iz mrtvih ako je problem u software-u, tako da tvoja tvrdnja "citam da se simbian opce ne moze flešat.." nije točna. ovako ispada da sam uvik protiv tebe, ali samo ti kažem da se mobitel može vratiti iz mrtvih. ima čak opcija u Phoenix programu "dead device flashing" ili tako nešto. :D

yaya 28.11.2011. 12:49

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2036402)
preko Phoenixa se mobitel vraća iz mrtvih ako je problem u software-u, tako da tvoja tvrdnja "citam da se simbian opce ne moze flešat.." nije točna. ovako ispada da sam uvik protiv tebe, ali samo ti kažem da se mobitel može vratiti iz mrtvih. ima čak opcija u Phoenix programu "dead device flashing" ili tako nešto. :D

ma imas pravo, trazim taj vraziji phoenix na sve strane, al treba mu crack i ostalo..a ovo da se simbian 3 ne moze flešat , to sam procitala na nekom americkom forumu, inace ako znas link za phoenix..slobodno u inbox:):respekt:..al to je takva zafrkancija s tim...

coconut 28.11.2011. 13:04

Ako si mob dobila, valjda je onaj koji ti ga je poklonio dobio garantni list kad ga je kupovao. Pitaj ga.

spawn 29.11.2011. 18:14

AKo nadjes garanciju,odi u Mobis,ako nemas garanciju, i ako je problem u software-u,neki lokalni serviser ce ti ga srediti za max 200kn.

mislav_os 30.11.2011. 17:09

Je da je Nokia u zadnje vrijeme posustala. Ali to sto pise yaya gledam onak :S. Pa ti se valjda ne znas tim mobitelom sluzit, pa ti zato i radi takve probleme. Bez uvrede, ne mislim nista lose. Fring obrisi tako da kad si u Meniju i kad ga vidis stisni opcije, pa rasporedi i oznaci fring te stisni izbrisi. A to sto ti je pojelo novce sto nisi iskljucila automatsko spajanje na net nije problem Nokie. Mozda mob sad nije crko neg si mu vjerovatno software zeznula.

Nemoj mislit da te napadam ili nesto posto te ni ne znam, ali znam puno ovakvih poput tebe, pa onda samo pljuju po stvarima koje su kupili (ima ih i sa Androidima i iPhonovima) ;)

Ivo_Strojnica 04.12.2011. 21:31

Ne brinite se, stvar je sređena. :)

Dottore 04.12.2011. 21:32

Reci u čemu problem :)

Ivo_Strojnica 04.12.2011. 22:00

nanovo je flešan firmware sa Phoenix tool-om i sve uredno radi.

hetz 07.12.2011. 23:10

Ja moram priznat nemem problema sa mobitelom nikakvih, dapače same preporuke, i malo sam se raspitivao, debranding kod ovlašenog nokija servisa je moguč i ne gubi se garancija.

Ivo_Strojnica 08.12.2011. 08:31

zašto ga sam ne debrandiraš?

hetz 08.12.2011. 13:33

Zato jer garancija se ne gubi samo kad to napraviš kod njih(kolko sam ja shvatio).

Ivo_Strojnica 09.12.2011. 13:34

A oni će to znati kako? Preko phoenixa se skine software doslovno prema tvom modelu mobitela sa nokijinog servera, tako da je sve legit sa te strane. Vrlo vjerojatno i oni to rade na isti princip.

hetz 09.12.2011. 22:17

Da ali preko phoenixa nemreš promjenit product code, tako da se vidi da si stavljo drugi software. I svaki put kad dođe update moram ga flashat sa phoenixom a to mi se neda.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:02.