![]() |
Citiraj:
|
:goood:ma bravo :D pa ne .ozbiljno ,ni na jednoj se ne vidi od svih 6 prikazanih pa me zanima...ugl taj nehalem je socket 1366?i gledam tu je netko rekao da nema sabirnicu ?kako to ?kad mozemo te proceve ocekivat u RH?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
a to da nema FSB znaci sta ? sry na OT zanima me :D i kad ih se ocekuje u RH?
|
Prakticno znaci da vise ne postoji sabirnica kojom komuniciraju CPU i memorijski kontroler, već je kontroler unutar CPU-a, a prema svim ostalim komponentama CPU komunicira QPI (Quick Path Interconnect) protokolom/sabirnicom, koji je slican AMD-ovom HyperTransportu.
Ovo je odavno trebalo uvesti ali eto, poboljsanja se daju na kapaljku. Glavna posljedica su manje latencije i veca sirina pojasa. Dodatno imamo povecano grijanje chipseta zbog visokog takta QPI-a. |
Citiraj:
|
|
Nehalem postaje Core i7 processor
http://i34.tinypic.com/35a540l.jpg
Intel's Nehalem processor architecture will still hold to the Core naming scheme when it appears late this year, if an apparent leak of company logos proves authentic. Although the platform will make fundamental changes, Nehalem will reportedly be known as Core i7 for at least all its desktop variants, which will include dual- and quad-core mainstream processors as well as a 3.2GHz Extreme processor for high-end gaming desktops. The reason for the change is unclear, though Intel will have an increasing number of cores with the new architecture and so will have a harder time maintaining a simple naming scheme for its processors as for Core 2, which has been split into Solo, Duo, and Quad variants. The i7 refers to Nehalem as the seventh x86 platform generation to come from Intel. The alleged slip doesn't indicate whether the naming will apply to mobile processors, although these in recent years have kept the same name as their desktop counterparts. Workstation- and server-class processors have usually kept to the Xeon naming system. Intel is believed ready to announce its first Core i7 processors on August 11th but with shipping only taking place in the fall. Notebook-ready versions are still due in early 2009. http://www.neowin.net/news/main/08/0...e-i7-processor |
Da pitam ce to biti nova arhitektura ili???
|
Ajde pročitaj temu od početka do kraja, trebao bi doći do zaključka...
|
Citiraj:
stvarno po svim ovim člancima i pokazivanjima koliko ce ova vrsta cpu-a bit naprednija... huh 50% od ovoga ako bude istina, bice zanimljivo steta pa nam software ne trči ovako kao i tehnologija, onda mi zaludjenici bi vjerovatno pustili korijenje zajedno sa kućištem i odrekli se svih mogućih uzitaka (žene, žene i samo žene) |
po oni9m clancima 2.93GHz Nehalem = 4.4GHz C2 Extreme QX9650
|
I kada bi se ta čudesa trebala pojavit na tržištu?
|
11.08.'08. je službeno predstavljanje, a do kraja godine budu se našli u mašinama diljem svijeta - naravno high end modeli.:)
|
Znači za dva dana moram nabavit vazelina da glatko ide :D
|
Nema problema, protjerat cemo mi tebi i na suho :D
Malo stisnes zube par puta i eto Nehalema u masini, ali jebiga jedini je problem da neces bas moc sjedit za kompom, hehe. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
znaci izaci ce prvo Extreme varijante procesora, oni po soma i vise U$D. mozda ce se isplatiti uzeti nekog Xeona i socket 1366 plocu
|
Ako ti treba tak nekaj i ako znaš iskoristiti sve kaj Xeon mašine nude, onda ti se isplati. Zadnji krik tehnike kad su u pitanju Xeoni su četvero i šesterojezgrene Dunnington brutale napravljene u 45nm i bazirane na Penryn obitelji procesora, s cijenom od ~$1.000 do ~$3.000. Beckton, Gainestown i Westmere su 45nm i 32nm nasljednici bazirani na Nehalem arhitekturi i kad se pogleda kaj sve nude i kolku silu tehnologije vuku za sobom, cijena može biti samo veća.:)
|
dobro necemo sad pretjerivati, ima i malo vise "mainstream" Xeon procesora, npr E3110 XEON dual core 3 GHz 6MB 1333MHZ - http://www.diskont24.com/product.php?productid=36889
pa pretpostavljam da ce i na nehalem arhitekturi biti ponudjeni modeli za slicnu cijenu |
Daleko od toga da pretjerujem, ali kad si već spomenul Xeone za LGA 1366, ja sam se samo nadovezal.
Vjerojatno bude jeftnijih i rebrandanih verzija poput ovog Xeona za LGA 775 kojeg si linkal, ali znaš i sam da prvo ide vrh ponude, a kasnije slabije verzije za normalnije svote. |
Za 99% korisnika je i Conroe/Penryn totalni overkill.
|
za gejmere nista nije predobro :P
kao sto ce ti svaki speed freek reci da auto/motor nije za njega ako nije brzi od standardnog |
Dakle i7 izlazi u 10. mjesecu...
Zna li se otprilike kakve cijene bi mogli očekivati? I da li će se isplatiti odmah prelaziti na tu arhitekturu, ili se će se isplatiti uzeti neki E8600 + p45 i uštedjeti (špekulacija) 2000+ kuna, te za godinu dana preć na i7 za tih ušteđenih 2000? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Podrška za Nvidia SLI na Intel X58 čipsetu ako je točno šta piše u ovon članku.
http://www.hardwarezone.com/articles...?cid=6&id=2677 |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.mobile01.com/print.php?f=174&t=780467 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:51. |