PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   LG Flatron W2220P (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=179985)

MiL 10.05.2010. 22:12

Evo jos sam nesto uocio cudno s ovim monitorom. Skinite Dead pixel locator I pod Custom bojom stavite tamniju sivu koja je pod "basic colors". Tako se najvise moze vidjeti ne-uniformnost boja ili kako se vec to zove. Dok sam to radio nesto sam i drugo primjetio. Na dnu ekrana mi se dogodio "screen burn-in" tj. lagano se vidi "sjena" taskbara od win7! Screensaver mi je na 10min. WTF?! Probajte svoje. Sreca da ovaj vracam za 3 dana u ZG.

stuc 11.05.2010. 00:29

Citiraj:

Autor MiL (Post 1641378)
Dok sam to radio nesto sam i drugo primjetio. Na dnu ekrana mi se dogodio "screen burn-in" tj. lagano se vidi "sjena" taskbara od win7! Screensaver mi je na 10min. WTF?! Probajte svoje. Sreca da ovaj vracam za 3 dana u ZG.

Šta ?? Pa vide se boje samo, kakva sjena ??
Ajd svrati ovdje malo pa napiši šta vidiš ili ne vidiš.

MiL 11.05.2010. 02:03

O ovom pricam

Kad na monitoru stavim full screen recimo 50% sive boje vidi se "burn in" ili "image retention" od windows 7 taskbara pri dnu ekrana. Najizrazeniji je s lijevog donjeg ruba. Tacno se vidi di je onaj okrugli logo od windowsa i jos 3-4 ikonice destno. Mislio sam da se to dogada danas jos samo na plazmama i da su LCD ekrani imuni na to. Mislim da je ovaj moj primjerak malo u banani.

stuc 11.05.2010. 04:17

Zanimljivo... ja ne vidim ništ, ni u tragovima, samo podloga koja li je već...
Biće da je taj primjerak pravi škart :( Neznam, evo ja ga imam 20-tak dana i naprosto sam oduševljen koliko lagano mi je legao prijelaz na LCD sa 22 CRT-a.

Nije u pitanju sama reza/veličina monitora nego me oduševio vidljivi kut i boje. Svako malo kad prošećem kod nekog sa TN-om i vidim na čeg te boje liče, koja je to drastična razlika u kontrastu i bojama
kad sjednem pred bilo koji drugi TN, ne mogu riječima opisat... u prvih 10 sekundi kad bilo gdje drugdje sjednem odmah se uoče svi nedostaci TN-a i onda se oči naviknu pa zaboravim ali onaj prvi dojam
nagle izmjene gledanja u dva različita monitora je naprosto šokantan. Također se zbilja trudim vidjet i kritički naći tu "ne-uniformnost boja" no ja to ne mogu zamjetit, ili sam ćorav ili imam sreće ko pseto
pa sam dobio dobar panel..., neznam šta bih rekao jer puno je kontradiktornih informacija o samih usera...

MiL 11.05.2010. 10:51

Ma izgleda da je lutrija s ips panelima opet. Ne bi me cudilo da LG u ove monitore stavlja panele koje mu vraca Dell i ostali ;) Tako mi je frend mijenjao 4 HP-a dok nije napokon naletio na jednog bez problema. Za dva dana sam opet na TN-u pa cu vidit razliku, na kraju sam sa bojama bio zadovoljan kad sam nastimao, al ne mogu preci preko mrtvog piksela i sad burn-in-a na dnu ekrana. Nadam se da cu imat vise srece sa sljedecim.

rendula 11.05.2010. 10:54

A mene ste popljuvali kad sam rekao da ovi jeftilen monitori s ips panelima imaju problema i rekli da je to par izoliranih slucajeva :)

EdSe 18.05.2010. 18:27

Ekipa, 99% da cu uzeti ovaj monitor, ali sto je s tim burn in om? Jel to moguce? Uff... u takvoj sam dilemi... to ili Dell za 2.200, bojim se da s LG-em ne dobijem dead pixele ili zutilo ili dekolorizaciju...

Inace, prelazim sa iMaca 27" :) koji ima AJME sliku, najjace cudo ikada, IPS 27" na 2560x1440 :) sa najvecim brightnesom i kutom koji sam ikada vidio....ali hocu se igrati, dosta je MAC OS-a 5 godina ... :) Stari PC-evac!

Eto, trazim ok monitor, ovo mi je zapelo kao best bang for you buck ... samo me sad strah uzeti LG kad sve ovo procitam :( ...

WHAT TO DO??

Hvala!

P.S. Najrađe bi kupio kantu i spojio ju na ovo 27" cudo, ali to bi bilo malo too much :)

Death_Bringer 19.05.2010. 18:02

Dellov ima LG panel unutra, sad jedino ako je možda za dell rađen malo kvalitetnije i više kontrole?
500kn skuplji, da li je to samo zbog dell imena, dodatnih usb-ova, dell nema hdmi, lg ima hdmi.

MiL 19.05.2010. 21:35

Evo ja sutra-prekosutra dobijam drugi primjerak LGa, pa napisem jel uocavam iste mane. Malo je zezutno ovo uzimat iz ZG kad ih ne mozes probati na licu mjesta.

Death_Bringer 19.05.2010. 22:15

Ajde napiši obavezno, jer i ja razmišljam da uzmem jednog, odakle uzimaš?

MiL 20.05.2010. 18:37

Evo stiga monitor i ovaj primjerak je super. Zasad nema traga mrtvim pikselima, color banding-u / shiftu, i nekom burn in-u. Jedino se na bijeloj pozadini vidi lagani zuti rub na vrhu i dnu. Izgleda da sam imao srece s ovim primjerkom. Dosli su prije 2 dana crni modeli u RECRO-a tako da bi ih drugi trebali imati na lageru. Protrljajte zecju sapu ili sta vec za srecu i u shoping. Mozda je ovo dobra posiljka. ;)

Death_Bringer 20.05.2010. 18:43

Koliko si platio?

MiL 20.05.2010. 19:04

Ne smin rec jer je nesto vamo tamo. ;) I tako ne mozes kupit u RECRO-a ako nisi firma. Predlazem ti da bacis oko na Nabavu ako je crni i izvor RECRO mogao bi biti iz ove sad isporuke.

Matth€w 20.05.2010. 20:33

Vamo tamo je najbolji način kupovanja. :D

Evo ja i dalje super zadovoljan sa svojim, još sam ga malo ukalibrirao, bit će da je to to.

Death_Bringer 21.05.2010. 13:35

Evo stigao i moj primjerak, prva liga, naspram TN-a prva liga, boje super, nikakvih mrtvih pixela, moram riktati sad postavke, jer ce me bijela ubiti :)

Jel se zna koliko troši W u radu?

jucca 21.05.2010. 17:00

Citiraj:

Autor rendula (Post 1641777)
A mene ste popljuvali kad sam rekao da ovi jeftilen monitori s ips panelima imaju problema i rekli da je to par izoliranih slucajeva :)

Nemaju samo "jeftilen" monitori problema. Eto, ja sam 4 HP2475W promjenio dok nije dosao dobar primjerak, a monitor od 4500kn, doduse 24" ali... IMas ovdje raspravu

Citiraj:

Autor saky (Post 1647180)
Ekipa, 99% da cu uzeti ovaj monitor, ali sto je s tim burn in om? Jel to moguce?

Moguće, moguće. Vidio i ja kod MiL.a Ko prastare plazme.

Death_Bringer 21.05.2010. 23:36

Ovo sa touch tipkama je katastrofa, pa jel se nigdje ne može ukljuciti da svijetle, ili neki softver?
Užas živi, zar je preskupo postalo i tipke ugrađivati.

zvonac 02.06.2010. 08:52

Da se pridružim ponosnim vlasnicima monitora....Dojmovi slijede poslije:)

Petar_M 03.06.2010. 15:49

Evo konačno i PRADove recenzije:

http://www.prad.de/new/monitore/test...lg-w2220p.html

Iznenađujuće, njihova su mjerenja pokazala da ovaj monitor pokriva svega 68% sRGB prostora boja!

zvonac 04.06.2010. 09:58

Malo sam napregnul oči, i uočil sam ono o čem se pričalo tj neki kaj su isto videli, a to je po rubovima žučkasta boja i "izbijanje svijetla" tj backlight bleeding, inače ove "greške" uočim jedino ak se zagledam a ovak, teško...Al čisto sumnjam da se za tu lovu može nać monitor s ips matricom bez poznatih mana...Test LG 2220P

Death_Bringer 05.06.2010. 12:36

Citiraj:

Autor zvonac (Post 1659800)
Malo sam napregnul oči, i uočil sam ono o čem se pričalo tj neki kaj su isto videli, a to je po rubovima žučkasta boja i "izbijanje svijetla" tj backlight bleeding, inače ove "greške" uočim jedino ak se zagledam a ovak, teško...Al čisto sumnjam da se za tu lovu može nać monitor s ips matricom bez poznatih mana...Test LG 2220P

Gdje backlight bleeding, naspram tn u toj rezi koji sam imao koji je užasno bleedao gore i dolje, ovo mi je super uniformiranost.
Zuckasti rub me ne smeta je ga uopce ne primjetim tijekom igranja i ostalih stvari, i dell isto ima te probleme a 500kn je skuplji.

Primjetim samo ips glow što je normalno kod ips monitora.

jonyb 15.06.2010. 22:29

Na kojem profilu imate postavke: Movie, Text, Photo, User ili sRGB?

Meni se za sada najbolje pokazao sRGB na njemu uopče nema banding-a na Gradient test-u, opčenito mi se boje i kontrast čine najbolje na tom modu.
http://www.lagom.nl/lcd-test/all_tests.php

Dithering je relativno izražen preko VGA kabla, dok na DVI-u ga uopče nema.

Najbolja stvar kod monitora mi je što nema onog šugavog zujanja ko na 90% Samsunga.

okarm 15.06.2010. 23:04

Jel se u koje ducanu moze provjeriti monitor prije kupnje? koliko vidim dosta osciliraju pa bi htio prije kupnje isprobati primjerak koji kupujem.. u linksu su me otpilili sa spikom da LG mogu vratiti u roku 2ili 3 dana ukoliko ima mrtve pixele... no na pitanje sto ako ima banding su me samo gledali i sutjeli...

jonyb 15.06.2010. 23:11

Citiraj:

Autor okarm (Post 1668362)
Jel se u koje ducanu moze provjeriti monitor prije kupnje? koliko vidim dosta osciliraju pa bi htio prije kupnje isprobati primjerak koji kupujem.. u linksu su me otpilili sa spikom da LG mogu vratiti u roku 2ili 3 dana ukoliko ima mrtve pixele... no na pitanje sto ako ima banding su me samo gledali i sutjeli...

ja sam svojeg uzeo u Vemilu, da opišem scenarij probe :D

- stavili izložbeni primjerak na pult, izvrtili sve moguče i nemoguče testove (našao par felera opisanih u ovoj temi karakterističnih za ovaj model)
- raspakirali novog nekorištenog
- stavili jendog pokraj drugog
- testirali novi monitor barem 20min
- uključili stari monitor i malo usporedili

na kraju sretan izašao sa novim monitorom koji nema felera ni bad pixela :goood:

PS mislim da bi ti ovakav scenarij prošao i u Autronicu, barem je meni prije polla godine ;)

zvonac 17.06.2010. 12:48

Evo stavil sam mode sRGB, i stvarno slika mi je nekak bolja, življe boje i kontrast.hmm...Uglavnom nije loše..

jonyb 17.06.2010. 14:56

Citiraj:

Autor zvonac (Post 1669345)
Evo stavil sam mode sRGB, i stvarno slika mi je nekak bolja, življe boje i kontrast.hmm...Uglavnom nije loše..

u sRGB modu i je največi (deklarirani) kontrast, gotovo svi testovi po netu su u tom modu.

ono što je najvažnije kad se stavi sRGB nema grubih prijelaza kod npr crno bjelih gradienta, iliti bandinga
boje su puno življe i vjernije

cmaster 17.06.2010. 21:21

Je li možda netko uspio pronaći (ili napraviti) solidan kalibracijski profil za ovaj monitor?

zvonac 18.06.2010. 00:32

Jel ko probal igrat neki fps?kak se monitor drži na tom polju po pitanju "bržih"igri?
Ostatak ekipe, ste zadovoljni monitorom?

okarm 19.06.2010. 00:43

Citiraj:

Autor jonyb (Post 1668367)
ja sam svojeg uzeo u Vemilu, da opišem scenarij probe :D

- stavili izložbeni primjerak na pult, izvrtili sve moguče i nemoguče testove (našao par felera opisanih u ovoj temi karakterističnih za ovaj model)
- raspakirali novog nekorištenog
- stavili jendog pokraj drugog
- testirali novi monitor barem 20min
- uključili stari monitor i malo usporedili

na kraju sretan izašao sa novim monitorom koji nema felera ni bad pixela :goood:

PS mislim da bi ti ovakav scenarij prošao i u Autronicu, barem je meni prije polla godine ;)

evo, bio danas navecer u vemilu i uzeo monitor.. Takodjer mi je prodavac 2 zapakirana komada istestirao... jos me i upozorio kak ovaj prvi malo previse baca zutu na gornjem i donjem rubu, pa smo otpakirali jos jedan koji je bio bolji i na kraju sam taj uzeo...
Evo ja sam stvarno ostao zatecen kak lik tocno zna koje su mane monitora i ne pokusava uvaljati monitor samo da proda... nakon sto su me u linksu odyebali ovo mi je bio pozitivan sok... cak sam mu i za cugu ostavio.. sto ne znam kad sam zadnji put napravio u nasim informatickim ducanima....

A sto se tice monitora.. jedno veliko wooooooooooooow :goood::goood::goood:
kut gledanja me fascinira i ne mogu se nacuditi.. bijela mi je malo prebljestava pa cu se sad malo poigrat sa kalibracijom boja

jonyb 19.06.2010. 09:50

Citiraj:

Autor okarm (Post 1670630)
evo, bio danas navecer u vemilu i uzeo monitor.. Takodjer mi je prodavac 2 zapakirana komada istestirao... jos me i upozorio kak ovaj prvi malo previse baca zutu na gornjem i donjem rubu, pa smo otpakirali jos jedan koji je bio bolji i na kraju sam taj uzeo...
Evo ja sam stvarno ostao zatecen kak lik tocno zna koje su mane monitora i ne pokusava uvaljati monitor samo da proda... nakon sto su me u linksu odyebali ovo mi je bio pozitivan sok... cak sam mu i za cugu ostavio.. sto ne znam kad sam zadnji put napravio u nasim informatickim ducanima....

A sto se tice monitora.. jedno veliko wooooooooooooow :goood::goood::goood:
kut gledanja me fascinira i ne mogu se nacuditi.. bijela mi je malo prebljestava pa cu se sad malo poigrat sa kalibracijom boja

što se tiče podešavanja, meni ovako daje najbolju sliku:

Na Mode meniju opcija: sRGB
Contrast: defaultno 70
Brightnest: na 5-10

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:22.