![]() |
Citiraj:
|
A opet..popada sve testove,a rad u windowsima,kompletnoj multimediji,3d marku i igrama je besprijekoran. I toga sam se nagledao..a zvekne sve stress testove..:D
|
Citiraj:
|
Nisam ja ni mislio da ga vrtim samo sat vremena.Prime95 je odvrtio 5 sati i ako nije pao neće ni pasti (to je bilo na 3.4) ,samo tu je jedan drugi problem 3d mark ,malo bodova dobijem tj. manje nego kad je proc.na 2.66
|
Ljudi isplati li mi se ic na i5 750 sa e8400 EO klokanog na 4 ghz?
proc je iskljucivo za obradu fotki, gaming i malo obrade videa problem je kaj bi morao mijenjat i plocu i rame za prelazak na i5 pa neznam koliko je isplativo tj.kaj uzeti da se da klokat |
Citiraj:
Meni je E7400 padao i nakon 14 sati tako da 5 sati nije mjerilo. |
Citiraj:
|
neznam kolko mogu dobit otprilike za proc,maticnu i rame s garancijom iz moj komp
|
700
550 450 Redom: proc, maticna ram. :beer: Dakle neisplaltjivo |
Citiraj:
|
da znam za gaming da mi nije potreban ali zanima me kolko je brzi i5 za obradu videa i fotki tj za neki ozbiljniji rad
|
Sigurno da je brzi, posto su takvi programi obicno multy-core aware...
|
Tu je dosta brži, 4 jezgre naprama dvije 4ghz clock ne može nadoknaditi. A i i5 s da overclockati:)
Imaš opciju ili sad prodati dok drži cijenu ili držati dok izgura, pa prodati za siću. Problem je što mislim da dualci neće baš držati cijenu dugo. Da je moj, prešao bih na AMD platformu koja nudi 4 jezgre za za nekakav profi rad za dosta manje love od Intela, a i zadržiš memoriju... |
Htio bih kupiti novi proc pa mi treba vaša pomoć oko odabira. Treba mi socket775 procesor pošto mi takvi pašu na matičnu.
Znači prije par dana mi je riknuo e4400 proc, a pošto nemam garanciju na njega treba mi novi. E sada ne znam koji da uzmem, tj. dvojezgreni ili četverojezgreni, ne znam što je bolje za gaming i nešto malo prčkanja po photoshopu, adobe after effectu i sličnim programima, uglavnom komp mi većinom služi za gaming. Treba mi neki koji bi bio jači od tog e4400 i s kojim bi se osjetila neka veća razlika od navedenog e4400. |
Citiraj:
|
@TutBlut - još kad bi nam napisao koju ploču točno imaš pa da vidimo koje sck 775 procesore podržava našoj sreći ne bi bilo kraja :D
|
Citiraj:
|
@TutBlut...Kolko misliš para dat za proc?
|
Nisu pare problem, dajem koliko treba za kvalitetan procesor.
|
Ovaj je dobar, je s775 i trebao bi onda ić na tvoju matičnu.
|
Ubodi jednog polovnog Q6600 za 800-900kn (ovisi kako gdje naletiš) i više od toga ti ne treba.
Btw. izvoliš CPU support list za ploču http://www.dfi.com.tw/portal/CM/cmpr...rmal&mode=view |
Hvala, uzimam tog.
|
Evo pitanje. Ne znam baš kod intela kako to ide, pa hajde nabacite neku preporuku 775 procesora POLOVNOG za 500-600kn. Trebo bi biti dovoljan da barem većinom zdrobi što traži od njega kartica tipa HD4870/GTS250.
Hvala puno. |
E6750 recimo,jako lijepa kupnja za 500kn. E8200 za 600 primjerice.
Za momka gore,ima Q8400 za 900kn se prodaje na njuškalici. Malo možda korigirati cijenu 50-100kn pa uzeti. EDIT: Ja sam E6750 držao 400x8 bez problema,skoro stock voltaža,kao i 450x8,ide i više sigurno. Nije se grijao pretjerano ni sa stock coolerom sa bakrenom bazom,ni sa Freezerom. Za 500kn bi njega uzeo kao polovan najuži izbor. |
E6750. Naklokaš ga na >3Ghz (što i nije neki problem jer je 2,66GHz defaultna brzina) i imaš zvijer za tu lovu. Zagrijava se malo više od E5xxx i E7xxx serije, ali ima više cachea od njih.
|
Trebao bih neki proc do max 1000kn(svejedno mi s traznice ili iz ducana).
E sad quadove bas nisam pratio kako su izlazili i kakvi su mislio sam q6600 uzet prije ali to mi je sad glupost zato sto su vec sad stari i mogu ga za pola godine mjenjat.A onda bi si uzeo 8400 ili 8500. Ako netko ima nesto drugo za prijedlog slobodno recite. Konfa: p35-ds4 , proc bi hladio thermalright 120 extreme, rami su 4 gb kingmax,napajanje je dovoljno i grafa je za sad 4850 512mb ali i to ce se ubrzo mjenjat. |
Zašto misliš da je Q6600 star i da ga je glupost uzimat?
Ako ti treba četverojezgraš uzmi ga, ako ti ne treba uzmi nešto drugo. |
usporedba
koji je bolji od ova dva procesora i zašto osim po jačin Ghz to vidim i sam.
Intel Pentium 4 Prescott 3.0Ghz FSB 800Mhz L2 1Mb cache HT socket 478 i Intel Pentium 4 Extreme Edition 3.4Ghz FSB 800Mhz L2 512Mb L3 2Mb cache HT socket 478 hvala. |
Načelno EE, iako danas je i jednog i drugog pregazilo vrijeme.
|
a znam da je to zastarilo,al eto zanimalo me jer vidim Prescott ima L2 1Mb a ovaj L2 ima 512 ali i ima što Prescott nema,a to je L3 koji je 2Mb pa sad jel ovo šta ima L2 512 lošije,a i nisam dobio razlog radi čega je bolji.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:31. |