![]() |
Citiraj:
Sve je transparentno, nema nikakvih prijava, naknadnih obračuna i slično. |
Citiraj:
|
najvjerojatnije si je krivo razumio. i najvjerojatnije se radi o tome da porezna uprava preko novčanih transakcija provjerava da li te trgovine iz EU obračunavaju HR PDV kada šalju u HR
što se tiče amazona i nemogućnosti kupovanja elektroničke opreme - nikakav veliki problem, ionako imam toliko stresa s problemima oko garancije za el robu kupljenu od firmi koje rade izvan HR, pa time još bolje, nema dvojbi |
Prije bi rekao da je Amazon stavio zabranu zbog mućki i tih tipova koji su htjeli zaraditi na ničemu. Ista šema je bila s Moto G. Ljudi kupovali, reklamirali bezveze, i Amazon je stavio zabranu na mob.
|
|
Citiraj:
|
Ma vjerovatno neka njihova greška u sistemu, a ne nečija odluka da se bilo šta zabrani slati.
Ali glavno da su se već razvile mnoge teorije, eto onaj je načuo u poreznoj da se carini sva roba iz eu, lol. |
Ima li tko da je naručio s Amazon.de? Ako jest, kakva su iskustva?
|
Ja naručio mob sa Amazon.co.uk i stiglo za par dana i to nekom dostavom, mislim UPS-om.
|
Više puta s .de
10/10 |
Citiraj:
|
Amazon
Pitao me frend dali bi mu vrijedilo jamstvo od intel procesora kojeg bi kupio u Amazonu u Americi,rekao mi je da pise da jamstvo vrijedi u Europi,e sada ako netko ima takvo iskustvo ili da mi preporucite servise koje da nazovem kod nas.
|
Narucio sam s Amazon UK zvucnik za nekih 200-ak kuna, piše da je seller amazon i carrier UPS, platio sam poštarinu nekih 5 funti. Znam da ne bi trebao ocekivati vise troskova, ali posto je UPS dostava, oce oni neke svoje troskove zahtjevati ili sam miran?
|
Nece nikakve troskove racunat. Dostavit ce ti Overseas ili Hrvatska Posta, zavisi o velicini paketa ( Al mislim da bi trebao Overseas, posto oni drze UPS dostavu kod nas ) .
|
Meni je prije 6 mjeseci baš UPS dofurao mob kupljen na UK Amazonu.
|
Znaci cak uk amazon dostavlja i do nas?
Jer neki dan opet gledao nesto na amazon, ali mislim da .com i klasika ne salju k nama |
Dostavljaju, ukoliko pise da oni ili neki od sellera koji posluju preko njih salju u Kroejsu. S time da ovi unutar EU su isplativiji ako zelis nesto sta nema "kod nas", jer te carina ne odere.
|
Izgleda da ce overseas dostaviti, al mi nije jasna stvar jedna. Paket je u roku dva dan, u utorak bio u skladistu overseasa kako vidim po TN, ja zivim 500m od njih i jos nije dostavljeno vec je poslano nekoj ups dostavnoj sluzbi. Meh.
|
A jbg, tak to ide. Npr meni kad stigne u RH, sta bude u roku dan ( uk - zg ), cekam jos 2 dana da se iz zg-a dotirnja do mene... Apsurd od drzave i sveg skupa.
Al opet kad uzmem nesto s express dostavom, unutar 18h je kod mene ( ak salju iz Uk skladista ) |
Ma nebi mi bio bed cekat al idem na put u petak pa bi htio lrije dobiti.
Ono sto me sad smeta je sto pise da sam jucer u 10am zahtijevao odgodu dostave i da je dostava pomaknuta, a ja nemam blage o tome.. |
Zovi Overseas ili UPS i reci da imaju paket s tim tracking brojem i da te zanima status.
|
Zvao sam i rekli su da su imali problem s isporukom dijela paketa jucer (nisu trebali napisati da sam trazio odgodu pa da se ja pitam di je zavrsio) i da ce paket danas doci. I jos mi je bila zabunom rekla da pripremim 1019 kn haha
|
Amazon.de
Narucio RAM-e 13.08, platio i pisalo je da stizu 26.08.2015.Paket je stigao 25.08, sve fino zapakirano, uredno i sve sljaka.Zadovoljan sam i nemam sto prigovoriti.Sljedeci mjesec cu obaviti jos par kupnji sa Amazona. |
Kako na tom amazonu provjeriti koliki je shipping ??
|
Citiraj:
|
Amazon.de je od sada dostupan i na engleskom jeziku, pa eto jedan novi feature za sve one koji su se mucili sa prijevodom njemackog. :)
|
Kako mi je promaklo da postoji Amazon.de :D
Tj. znao sam, ali potpuno zaboravio. Znači plati se samo poštarina, odnosno dostava i to je to? Nema nikakvih dodatnih troškova? |
Tak je, naručivao sam preko nekoliko puta, od 20 do 200 dolara paketi, samo dostava se plaća.
|
Ja sam kupovao i sa Amazon.co.uk. Sve prošlo brzo i bez problema.
|
Da li postoji razlika u cijenama između americkog i evropskog amazona?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:54. |