PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Half Life 2 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=14292)

Sky 25.11.2004. 09:02

Imam i ja jedan problem na Water hazardu, kad tip, žena i alien, nakon što mi otvore vrata, ništa ne rade. Alien bi mi kao trebao montirati gun na vozilo, ali tip samo stoji. WTF!?

Đoni bravo 25.11.2004. 10:57

darth moul odakle ti to da je iziso patch i ako je linkaj nas

Darth Revan 25.11.2004. 11:47

Citiraj:

Originally posted by darth_maul
jel ima netko problema sa inteligencijom npc-eva? Naime, onaj bug sa a.i. disabled sam rijesio pomocu patcha, isto kao i bug da u prvom nivou ona zena nece uci u lift. A sad u black mesa east neka druga zenska nece uci u lift! What is it with women and elevators!!! :confused: :confused:
pomoću kojeg patcha? Valjda pomoću konzole ili ima neki patch a da ja to neznam!
ovo da ne žele uć u lift mi se nije dogodilo? Probajte pričat s njima ili nešto valjda? ili onovo upisat ai_disable pa isključit !

darth_maul 25.11.2004. 17:50

ai_disable ne rjesava potpuno taj problem, naime treba u hl2/cfg napraviti jedan .cfg file i napisati neke stvari. link na sajt ti saljem na pm :D

Jelc 25.11.2004. 18:09

Citiraj:

Originally posted by darth_maul
ai_disable ne rjesava potpuno taj problem, naime treba u hl2/cfg napraviti jedan .cfg file i napisati neke stvari. link na sajt ti saljem na pm :D
config.cfg iz \hl2\cfg\ i doda na kraju ai_norebuildgraph "1"
Sejva se i stavi read only.

Na to si mislio?

tor 25.11.2004. 18:40

Da, to totalno riješava probleme....Isprobao i radi 100%.

Roller 25.11.2004. 23:13

Ako netko zna kako da 5900 karticu "namjestim" da radi pod dx9.0?
Probao sam iz konzole s naredbom mat_dxlevel 90...ni ništa...
Netko možda zna neko drugo rješenje?

darth_maul 26.11.2004. 00:46

igrica je predobra, igram je vec dva dana, svaki po 8h za redom :D

ange 26.11.2004. 08:27

bok!
Pozdrav svima i nemoj te se ljutiti ali igra koju smo svi ljubitelji FPS toliko dugo čekali ipak ruku na srce bagovita je i izgleda nedovršena i sami vidite po postovima da ljudi imaju bugove a toliko je novaca a i vrijemena ulozeno a večina vas je pljuvala po igri DOOM ali ipak ona takve bugove imala nije govoreči realno javite se sa svojim misljenjem.

Paske 26.11.2004. 10:13

Citiraj:

Originally posted by ange
bok!
Pozdrav svima i nemoj te se ljutiti ali igra koju smo svi ljubitelji FPS toliko dugo čekali ipak ruku na srce bagovita je i izgleda nedovršena i sami vidite po postovima da ljudi imaju bugove a toliko je novaca a i vrijemena ulozeno a večina vas je pljuvala po igri DOOM ali ipak ona takve bugove imala nije govoreči realno javite se sa svojim misljenjem.

Pa vidiš .... Doom 3 je smeće. Jerbo mu je igrivost na razini lobotomiziranog svizca :rolleyes:

Šeći po mračnom hodniku s baterijom i BRZO prebaci na gun da nekaj vidiš :rolleyes:

grafika je mrak - samo kaj je u mraku, pa je ne vidiš :rolleyes:

Za razliku od HL2 - koji je igriv, s grafikom koju VIDIM, priča je dobra i oh da .... IGRIVO JE :D

Darth Revan 26.11.2004. 11:40

Citiraj:

Originally posted by ange
bok!

gledaj nemoj sad govorit da izgleda nedovršeno, Da u Doom-u 3 je svijetlo umjesto mraka vidio bi da grafika i nije nešto nego se bazira na sjenama i shaderima, zatim pogledaj HL2 golemi otvoreni prostori vode,gradovi, itd i kad igraš možeš stat i divit se dok u doomu se možeš diviti samo mraku! A pohledaj samo fiziku ! nebi ništa rekao da je Doom imao tako dobro riješenu fiziku a ono ništa možeš maknut tu i tamo koju stolicu ali ništa od pravog Havoka, u HL2 nerješive situacije rješavaš upravo tako, po zakonima fizike! Dobro, meni je Doom dobra igra jer je upravo tako zamišljen da bude nasljednik originala i to je uspio, ali uspoređivati HL2 i Doom je nemoguće zbog toga što je jedina sličnost između te dvije igre to da su oboje pucačine iz prvog lica, sve ostalo je drugačije.

darth_maul 26.11.2004. 13:53

Doomu je grafika mrak- doslovce :D

sto se tice hl2, tih par bugova me nije sprijecilo da pomislim ista lose o igri, jer je fakat odlicno napravljena, atmosfera onog gradica je kao zagreb u ranu jesen, onog groblja kao pravog groblja iz horrora, a zadnjih par nivoa kao neka mjesavina equilibriuma i matrixa! Kad mi dodje frend neznam kaj da mu prije pokazem, jer je fakat svaki nivo toliko raznolik i bogat da ,da, to moje srce nemoze podnijetiii!!! :clap: :clap:

Roller 26.11.2004. 18:53

kad se nešto "zatrokira" samo u konzolu upisati

"ai_disable 0"...i sve bu dalje išlo fino:)

Roller 26.11.2004. 21:56

Citiraj:

Originally posted by Paske
Pa vidiš .... Doom 3 je smeće. Jerbo mu je igrivost na razini lobotomiziranog svizca :rolleyes:

Šeći po mračnom hodniku s baterijom i BRZO prebaci na gun da nekaj vidiš :rolleyes:

grafika je mrak - samo kaj je u mraku, pa je ne vidiš :rolleyes:

Za razliku od HL2 - koji je igriv, s grafikom koju VIDIM, priča je dobra i oh da .... IGRIVO JE :D

>>>>grafika je mrak - samo kaj je u mraku, pa je ne vidiš :rolleyes:

LOL:)

Nije Doom3 tako ni loša igra, samo što je jedna od onih igara od kojih ti zastane dah kad ju vidiš na full detaljima i na visokoj rezoluciji pri visokom framerateu;)
Kad ju zavrtiš na 1600*1200 na vary high details i samo stisneš OK na poruku da je potrebno 512MB video memorije misleći si kako si glavna faca u selu i šire jer ti sliku u tom trenutku daje neka 6800 kartica; u tom slučaju je OK. Kak bi moj frend reko : "A lako ti je to igrat tako kad ti niš ne trza:D"

Dok je HL2 igra koja je uistinu optimizirano do yaya, glatko ko u snu, i nije igra koju igraš i misliš si u sebi "joj, sad će netko iza ugla skočit i ujest me", nego baš daj osjećaj tjeskobe i samoće dok putuješ onim kvazi-gliserom. Interesantno da svaka igra na havoku daje takav feeling (Max Payne, Painkiller (pomalo parodičan, ali opet)...)
A Quake, pardon, Doom je baš "stripovska" igra...više igrica nego igra:)

Trek 27.11.2004. 00:58

evo igram Hl2 na svom mobileu i moram priznat da je cak i na njemu sa 2x aa i 4x af igra igriva, grafika je dobra a o igrivosti i prici da ne govorim!
ja se vise userem kad sam sam negdi i kad nemam vise metaka a ovi idu pa grav gun i rokaj :D

E.T. 27.11.2004. 01:10

Igra je zbilja sjajna :clap: .Zbog nje pozelim dati otkaz i pustiti fax no srecom pozli mi nakon sat i pol igranja pa sve stignem uskladiti :D . Ja inace vise volim pucacine tipa Operation Flashpoint no sjajan svijet,zanimljiva radnja i atmosfera te prekrasna grafika koja je na mojoj konfiguraciji (u potpisu) neusporedivo bolja od one u Doomu3 i ne trza.Igra je remek djelo svoga zarna(a i opcenito gledajuci). Da ne govorimo o tome koliko trza i kako izgleda Vampire Bloodlines koji je raden u istom enginu a moram igrat na minimum details a i likovi su puno losije napravljeni :fuming: .

munst0r 27.11.2004. 18:31

Citiraj:

Originally posted by Roller
Ako netko zna kako da 5900 karticu "namjestim" da radi pod dx9.0?
Probao sam iz konzole s naredbom mat_dxlevel 90...ni ništa...
Netko možda zna neko drugo rješenje?

Regedit
HKEY_CURRENT_USER\Software\Valve\Source\hl2\Settings
DXLevel i mat_dxlevel promijeni iz 81 u 90...

Roller 27.11.2004. 18:42

Citiraj:

Originally posted by munst0r
Regedit
HKEY_CURRENT_USER\Software\Valve\Source\hl2\Settings
DXLevel i mat_dxlevel promijeni iz 81 u 90...

već sam uspio, al ipak hvala:beer:

Darth Revan 30.11.2004. 00:31

kada startam All seeying eye i namjestim file od countera source onaj: srcds.exe i refresham servere i kad pokušam ući na neki piše mi Error in command line ?? Jel ga igra netko na netu? a kad ućem direktno u taj fajl i startam dedicated server u lanu ili internetu neznam šta trebam napravit da mi uđe u igru!

parallel 29.12.2004. 23:26

Problem s pokretanjem HL2

Imam problem kad hocu pokrenuti hl2. Kaze: "Unable to init shader system"

Stavio sam najnovije catalyste, dx9.c ...

Konfiguracija je:
P4 2.6 GHz, 1024 MB DDR400, R9700 128MB.

Help!

tnx, pozdrav

ćiber_manija 29.12.2004. 23:31

Meni nonstop javlja A.I. disabled(neprijatelji stoje i ne mrdaju ko i oni rebelsi tak da je igra gotovo neigriva) kad igram Halflife2, jel se nekome isto to događalo, jel zna tko kak to riješit?

parallel 29.12.2004. 23:33

Imas odgovor u jednom ranijem postu u ovoj temi. Treba aktivirat konzolu negdje u opcijama igre i onda u nju upisat "ai_disable".

Ali, ima li itko dobar odgovor na moj problem?
Pliiiz

Domi 30.12.2004. 07:55

Citiraj:

Originally posted by ćiber_manija
Meni nonstop javlja A.I. disabled(neprijatelji stoje i ne mrdaju ko i oni rebelsi tak da je igra gotovo neigriva) kad igram Halflife2, jel se nekome isto to događalo, jel zna tko kak to riješit?
K, respect out to ModernDayMessiah for informing me of the commands, i have simply expanded upon this and made it so that all levels will load with ai enabled, and without rebuilding the ai paths.
The temporary fix was to add a line to config.cfg and set the file as read only, though we all know this is a bad idea in the longrun.
I propose this permanent fix.

Go into your hl2\cfg\ folder, and create a txt file, inside this text file, write the following lines.
ai_norebuildgraph "1"
ai_disable "0"

Save, then rename the text file to ai_fix.cfg, right click the file and set it to read only.
Next, open up valve.rc in notepad, you should see the following
// load the base configuration
//exec default.cfg
// Setup custom controller
exec joystick.cfg
// run a user script file if present
exec autoexec.cfg
//
// stuff command line statements
//
stuffcmds
// display the startup level
startupmenu

under "exec autoexec.cfg", add this line
exec ai_fix.cfg

Save the file and your done!

Alternatively, you can download the config files here, just remember to extract them to \hl2\cfg\ and set ai_fix.cfg to read only !

hir ju go.. ju ar velkm

Paske 30.12.2004. 08:19

Citiraj:

Originally posted by ćiber_manija
Tilda otvara konzolu....

ai_disable=0

Igraš :D :beer:

Domi 30.12.2004. 11:34

da, ali onda ćem u se opet to događati, na svakom novom nivou, onda sam poludio i napravio onako kako sam gore postao i radi bez ikakvih problema od tada...

spawn 05.01.2005. 05:50

Evo nakon malo igranja Half life 2 igre. Razocaranje. Ono ides,pocetak cool,vozis bjezis bla bla. I onda pocinje sve tamnije i tamnije,neki zombiji,pola tijela tu pola objeseno za antenu nekog auta,ma daaaaj,Isti qurazz ko Farcry.Pa jebote vise nemozes odigrat neku postenu igru a da se ne smrznes i da ti srce normalno radi jer ti je neki krvavi glupan sa nekim malim vanzemaljcem na glavi skoci na vrat i pocinje te samarat snagom Hulk Hogana. Dodje mi da ga malo isamaram i posaljem po sibice mamicu mu.Ima li kakva postena igra koju mogu normalno igrat a da me ne hvata jeza?Nestop u tom stilu ali bez zombija ili cudovista?

Darth Revan 05.01.2005. 11:08

Citiraj:

Originally posted by Bruno_Rv
Evo nakon malo igranja Half life 2 igre. Razocaranje. Ono ides,pocetak cool,vozis bjezis bla bla. I onda pocinje sve tamnije i tamnije,neki zombiji,pola tijela tu pola objeseno za antenu nekog auta,ma daaaaj,Isti qurazz ko Farcry.Pa jebote vise nemozes odigrat neku postenu igru a da se ne smrznes i da ti srce normalno radi jer ti je neki krvavi glupan sa nekim malim vanzemaljcem na glavi skoci na vrat i pocinje te samarat snagom Hulk Hogana. Dodje mi da ga malo isamaram i posaljem po sibice mamicu mu.Ima li kakva postena igra koju mogu normalno igrat a da me ne hvata jeza?Nestop u tom stilu ali bez zombija ili cudovista?
moze, moze dijete drago, zaigraj tetris. pacman ili jednu odličnu igru Santa clauss in trouble, ako te je svega tako strah :D

spawn 05.01.2005. 14:44

Citiraj:

Originally posted by Darth Revan
moze, moze dijete drago, zaigraj tetris. pacman ili jednu odličnu igru Santa clauss in trouble, ako te je svega tako strah :D
Citiraj:

Nestop u tom stilu ali bez zombija ili cudovista?
Imas kakav tetris u tom stilu? Neki action tetris? Helikopteri te ganjaju dok slazes kockice? Imas fore 60 minuta slozit sve kocke da ne eksplodira neka nuklearka koju su minirali teroristi?:D :D

Jelc 05.01.2005. 15:12

Citiraj:

Originally posted by Paske
Tilda otvara konzolu....

ai_disable=0

Igraš :D :beer:

Samo se ode u config.cfg iz \hl2\cfg\ i doda na kraju ai_norebuildgraph "1"

To je sve:)

Darth Revan 05.01.2005. 15:25

Citiraj:

Originally posted by Bruno_Rv
Imas kakav tetris u tom stilu? Neki action tetris? Helikopteri te ganjaju dok slazes kockice? Imas fore 60 minuta slozit sve kocke da ne eksplodira neka nuklearka koju su minirali teroristi?:D :D
sorry ne igram to, ali igrao sam demo igre The incredibles ona djecja arkada bazirana na filmu, i nije lose, konverzija, i nije strasna! :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:35.