![]() |
zašto firme kupuju te monitore?!
|
iz istog razloga zašto i ti hoćeš takav monitor
zato što su jeftini i kvalitetni za 1900kn bez PDV-a to je odličan 22'' monitor |
Citiraj:
Potpisujem! Prilicno slicna stvar je i sa lenovom bila... Bas me zanima kad dodju za dva tjedna...ako ostane cijena, ozbiljno razmisljam o kupnji... |
Citiraj:
za bilo kakav ne-grafički rad u uredu dovoljan je običan TN, koji je još i jeftiniji. grafičarima i ljudima koji se bave webom trebaju veći i kvalitetniji monitori. dakle, nema nikakvog smisla da neka firma kupi ove monitore jer u uredu ne služe doslovce ničemu... |
Citiraj:
Does not compute.:) |
Citiraj:
:wtf2: Prvo: odakle tebi informacija da u tamo nekoj firmi ti monitori ne služe ničemu? :stoopid: Drugo: mora da smo yebeno napredna, obrazovana i uspješna zemlja kad nam se 90% foruma bavi grafikom, obradom videa itd. jer koliko vidim svi hoće imat kvod ili po novome Core i7 i velki IPS/PVA monitor a izgovor su upravo gore navedena zanimanja Dakle ako netko poželi kupit taj Dell po onim ciframa koje su za taj monitor iznimno povoljne tko si ti da dovodiš u pitanje isplativost i prirodu odabira baš tog monitora. ;) Da mi treba par kvalitetnih 22'' monitora definitivno bi se zaletio po 2209WA isto kao što bi bez razmišljanja uzeo ovo da mi treba kvalitetan 20'' |
Citiraj:
nisam nikog napao nego sam reagirao na izjavu koja nema smisla Citiraj:
Citiraj:
Ali ti se vjerojatno slažeš s ovim citiranim pa si se zato onako postavio :) Citiraj:
Pa mi reci jel sam s pravom reagirao ili ne ;) Citiraj:
čestitam, no reci mi koliko takvih ima tu na forumu btw zašli smo u debeli :offtopic: |
zašli smo puno prije....btw, isprika na nesporazumu....
|
ma nemaš se kaj ispričavat... nije ni da sam ja baš nježno napisao onaj post :D :beer:
|
Evo ON topic pitanje:
Ima li wide gamut "problema" ovaj monitor? |
Dell 2209wa nije wide gamut monitor. Nekome je to plus nekome minus :fiju:
Sto se tice nasih trgovaca , ja svoj primjerak nisam nabavio od njih ali vrlo lako moguce da ce cijena lagano ici gore sa novom posiljkom. Ovo par komada sto je doslo u kodeksa je otislo u ruke poznatih kupaca( partnera ). Jos kad vidim da je cijena u usa , 240 dolara :fuming: Ps.. nije mi jasna prica na ovom topicu o tome kome treba ili ne ovakav tip monitora. To najbolje moze ocijeniti svaki pojedinac a ovde bi trebao evenutalno saznati neki info o doticnom modelu. Uf.. idem sad ja malo nastaviti raditi, a subota navecer :hitthewal: Pozdrav. |
Tema očišćena od spama.
Molim da se držite teme o ovom monitoru, a ne da idete u OT o matricama, maržama trgovaca, CRT vs LCD diskusijama itd... |
Jedno brzinsko pitanje: jel bolje dvi to dvi ili dvi to hdmi kabel za monitor uzet? U smislu kvalitete slike pitam :)
|
Monitoru u topicu nema hdmi ulaz.
Ako te zanima off topic , onda je odgovor ovakav. Slika bi u uba slucaja trebala biti potpuno jednake kvalitete jer se radi o digitalnom prenosu signala. Jedina razlika izmedju dvi-hdmi je sto hdmi moze i prenjet audio ali u varijatni hdmi to hdmi. Pozdrav. |
možeš prenijet audio i u DVI na HDMI varijanti ali ovisi o DVI izlazu na kartici
npr ja na HD4870x2 mogu prenijet zvuk na Iljamu 26'' preko DVI na HDMI kabla (monitor ima VGA i HDMI ulaze, nema DVI i ima ugrađene zvučnike) |
E to nisam znao mislio sam da je to rezervirano samo za hdmi to hdmi.
Hvala na ispravku netocnog navoda :goood: Pozdrav. |
Dobio monitor! Voljan bacit komentare i slike, ali mi recite kako trebam testirat. :)
Trebam pomoć u kalibraciji, ima li kakvih slika prema kojima treba kalibrirati? U startu mi se čini da je monitor malo pre svjetao, čim sam ga upalio bilo je wow dobro, ali nakon 10 min mi se čini da je presvijetlo. http://img.w3dizajn.net/images/I_020...6l2n_thumb.jpg |
Citiraj:
Moš nabacit koju sliku vidljivog kuta (sa ekstrema i sa nekom vrlo šarenom pozadinom - recimo cvijeće, karneval ili nešto slično) Napiši i malo subjektivnog dojma, kakva je konstrukcija, OSD meniji, mogućnost upravljanja itd.. |
Mx mi danas javlja kako ga je istom uzeo i nosi na reklamaciju.
Pojavila mu se horizontalna crta preko ekrana. Ali ne punoj duzini, nego 3/4 od sirine monitora, na gornjoj polovici (citiram) Za 10 dana stize zamjena pa idemo zajedno da posudim oci za pregled. |
Najs :)
Je li ta "ruka" aluminijska ili plastična? |
Mikeyy izgleda da si dobio odličan primjerak(backlight)! :chears:
Ako ti se da, možeš li kut vidljivosti slikat "odozdo"? Znači u ravninu koja se proteže od natpisa "Dell", pa do vrha monitora. Na TN panelima je najizraženija promjena slike gledano iz tog kuta. Također, moga bi slikati i koju fotografiju gdje se vide lica i koža, da se uvjerimo da monitor ne "baca" na crvenkasto. |
Citiraj:
Daj mi link na neki wallpaper ili sliku ljudi u rezoluciji 1680 x 1050 koji hoćeš da uslikam na monitoru. Citiraj:
|
micky stvarno slikaj pozadinu od dozdo mene je kod mog Tn-ca se to vidjelo odmah tj to je bolno slaba tocka kod svih Tn-aca
kut lijevo desno nije bed ali od dozdo i gore je problem.... i dobro ti je rekao terminator jos stavi wallpaper sa nekim licem i dobro. za kalibraciju iskoristi stari monitor ako je jos u blizini i po nekom svom nahodenju ga namjesti tj boje i ostalo.... |
Večeras kada dođem kući poslikam, ali nemam nikakvih wallpapera sa ljudima, dajte mi linkove na slike koje želite vidjeti i nema problema.
|
Citiraj:
npr stalak od 200WP7ES je barem dva puta teži ono što mi se najviše svidjelo kod tog Della je vidljivi kut koji je odličan |
Dodane slike u gornji post. Sjeo na pod pa slikao. :)
Postolje je plastično. EDIT: Dodane i slike lice. Dosta, nema više slikanja. :) |
Negdje sam procitao da Dell 2209WA pokriva 85% NTSC spektra sto je vrlo blizu 75% sRGB spektru tako da ne bi trebalo biti problema sa wide gamutom.
|
monitor je i vise nego odlican od mene svima preporuka cim sam vidio kuteve i ostalo sto je kolega poslikao monitor mi se cini kao best buy i grand prix :)
|
Posto se doticni momitor razgrabia prije nego je i dosa , za pretpostavit cijene su lagano skočile gore, sad je monitor 2427 a imam osjecaj da ce bit i jos veca kad monitor bude dobavljiv za koji tjedan.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:36. |