![]() |
ako ima svoj username/pasword od carneta trebala bi se i ona moci spojiti ali sa svog laptopa.
To sto ti se dogodilo nema veze s trio.carnetom (koji i je zamisljen da je u bridge modu kao i carnet usluge kod drugih operatera), kad tad bi ti update firmwarea onemogucio route mod. Ako ona opcija gore ne pomaze, kupi neki wifi router koji ce podizati konekciju umjesto s kompa. |
rekao sam joj da zatraži šifru on carneta na faksu pa cemo vidjet.
ako opcija 1. bude radila, da li to znači da će se i ona morati spajati kablom, tj. više neće moć biti spojena preko wirelessa na net?? |
stavis iza thomsona drugi router koji ima wireless i imati ce. Tada ti taj drugi router dize konekciju, biti ce ti kao i do prije upgradea na trio samo sto ce ti wireless raditi drugi router (na siemensu ga onda mozas i ugasiti).
|
ljudi najjednostavnija vam je opcija da uzmete/kupite neki drugi router (ne Iskonov), imate na forumima Thomsona/sx763/se555... koji ćete postaviti iza sx763 i dizati na njega PPPoE konekciju i to vam je to.
|
Imam trio.carnet i nemam takvih problema, router je thomson 780wl.
Znaci komp je spojen na router zicno, a laptop preko wireless-a |
Onda nemoj radit factory reset :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
CARNet uvjetuje Iskonu i OSTALIM PROVIDERIMA da samo JEDAN korisnik sa AAI@EDUhr podacima može imati povlašteni pristup internetu u isto vrijeme. To bi trebao znati i svaki korisnik kada potpisuje ugovor u kojemu to stoji. Zato je uvjetovano (s CARNet-ove strane) da su svi uređaji u BRIDGE modu. Iskon neće,nemože i nesmije pružiti korisniku podršku za uslugu ako uređaj nije u bridge modu...ista stvar je i sa ostalim providerima. |
Citiraj:
Citiraj:
To je Iskon zeznuo. |
Svi uređaji koji dolaze sa uslugom su odmah u Bridge modu. Hoćeš reći da korisnici dobivaju uređaj u routing modu pa ga moraju brebaciti u bridge?
Koliko sam cuo, to se neko vrijeme moglo napraviti, kazu da je to bio bug, moguce da su ga popravili. Što se tiče AAIEDU@hr računa, mislio sam na jednog korisnika sa istim aaiedu podacima. Može i više korisnika, samo što svatko mora imati svoj AAIEDU@hr račun |
Ne, kazem da je u bridge modu ali netko tko ne zna (ili zna) je mogao samo upisati username/pass u router i eto siemensa u route modu. Mnogo tesko prebacivanje ;)
Da, ispravljen je firmware ali ne jos svima kao sto je ocito iz gornje prepiske gdje je covjeku tek kod promjene paketa updatean firmware. |
frendica je prije par dana prosla na trio.carnet i ne mogu podesit u routing mode router (sx763). tu svi pricaju da se moze a nitko ne spominje kak. jel moze netko napisat tocno proceduru kak da joj to spojim jer je luda.
Ima tri kompa i sadase sam sa jednim moze spajat na net. |
Znam za slučajeve da su ljudi imali route mode i nakon što su prešli na TRIO uslugu samo imaju bridge.
|
to je onda valjda bilo do routera. jer na ovome to ne dela. a kada upisem u komp postavke mi se konektira u roku odmah
|
Pa zato jer je prije bio u router modu, a sada je nadogradnjom paket prebačen u bridge pa se moraš konektirati "ručno" s kompa. Za sada nisam vidio rješenje osim da se kupi neki dodatni router.
|
Onda nek se prebaci na običan Trio (a ne Trio Carnet) i imat će routing mode. Nije do Iskona nego Carneta (0800 227 638)
|
Citiraj:
mogu joj sredit drugi router od t-coma. oce to onda sljakat? |
Nisi ubrao poantu, nije blem u routeru nego u Carnetu koji (u ovom slućaju preko Iskona) forsira Bridge mod rada = 1 komp na vezi.
|
ako ima 3 kompa, ima li 3 studenta, ucenika? ako da, onda nek si svaki na svoj komp stavi svoje podatke od carneta i mislim da bi to moglo sljakati?
|
Citiraj:
Citiraj:
detaljnije |
FYI, neprovjerena informacija je da paralelno mogu biti više računala s istim korisničkim podacima spojena ali svaki mora dizati pppoe konekciju.
bilo bi dobro ako netko to moze provjeriti? |
Ja imam info da paralelno mogu biti više usera spojena preko bridga, svaki mora imati svoj username i password - ne mogu sa istim.
Riješenje je već rečeno - kupiti dodatni wlan router koji će dizati konekciju i mirna bosna. Ulog 250-500kn |
Citiraj:
Kak podesiti taj drugi router da podize konekciju? |
Citiraj:
hm. to prema osoblju iz sluzbe za korisnike u CARNet-u nije istina. Prical sam jucer sa dotičnim Andrijom koji mi veli da nikakve zabrane nisu dali Iskonu ni ni jednom drugom oerateru. Jedino sam bil upucen na odluku o prihvatljivom ponašanju na internetu: ftp://ftp.carnet.hr/pub/CARNet/docs/rules/CDA0035.pdf tam piše samo da se ne sme kosiriti tuđi elektronički identitet i da se vlastiti ne smije djeliti. a vele da to ne znači da router mora biti bridge modu. to je stav CARNeta prema njihovom zaposleniku Andriji i još neki su mi isto potvrdili na broju telefon 0800 CARNet. |
Pitanje je koliko zapravo zna djelatnik Andrija koji je vjerovatno student i koji radi na helpdesku.
Ako je to tako, zasto onda svi operateri imaju modem u bridge modu? Sigurno su se sami svi sjetili. |
Citiraj:
pa ti meni sad objasni kak to? a ako citas uvjete koristenja koji su prilog ugovoru nigde ne pise da router radi samo u bridge modu, niti da se može spajati samo jedan kompjuter. |
Neke routere je jednostavno moguće prebaciti iz bridge u routing mod i to bi moglo objasniti navedenu situaciju. Isto tako, moguće je da taj router ima samo 1 ethernet port. Ovo sa brzinom ne mogu komentirati.
Objasni ti meni kako će CARNet kontrolirati hoćeš li ti priključiti nešto u ethernet 2,3,4 na Siemensu budući da je dijeljenje indentiteta zabranjeno? Jedini način je bridge mode. btw. nema smisla više pametovat oko toga, sve je jasno, eventualno pronaći nekakav workaround... |
Citiraj:
bome ima se pametovati o tome, jer do trena sklapanja ugovora niko me nij upozoril na to. nit to pise u uvjetima koristenja, koji su u sklopu ugovora, nit to pise u CARNet-ovoj Odluci o prihvatljivom korištenju CARNet mreže. A bome i u službi za korisnike i iskona i CARNet-a niko to nije rekel. Zval sam ih sve po nekoliko puta. U CARNetu su mi nekoliko različitih ljudi rekli da nisu zabranili rad u route modu, vec da ne pružaju podršku samo za bridge mode, a route si može sam korisnik složiti ako zna. I u uvjetima od OPTIME se to ne spominje. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Stavi drugi router iza nek ti on dize PPPoE konekciju. |
a tvrdi da ne radi ni to...
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:59. |