PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   koju zvucnu? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=114017)

antrax 22.07.2008. 22:30

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1093518)
Ne mogu ti zvucnici nista obradit, vec DAC koji je ugrađen..

pa jasno da ne mogu zvucnici nego dekoder, pojacalo, reciever, ili_kako_se_to_vec_zvalo sto imaju :)

w0lfram_ 23.07.2008. 00:57

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1093518)
Ne sramim se ja..ali ako nemas svoje misljenje, tesko ces tu naci neki dobar savijet.. Ali bilo bi bolje da ti nama kazes koliko imas novaca za to, kakva ti je soba, sta mislis slusat i na kraju, sto zelis?

pa eto ja sam bija misljenja da su mi z5500 najbolji izbor, poglavito zbog para, jer nekako sam imao filing da jednostavno ne mozes sastavit dobar stereo za te novce, pa sam sad eto zadnjih par dana malo cacka po netu i dosa do zakljucka da je to jako relativno, odnosno da bi se mozda cak i dalo nesto sklepat

novaca imam recimo 3300, to mi je bilo predodredeno za auzentechicu i z5500, odnosno kada budem (na kraju krajeva ako budem) nove zvucnike, mozda bude i malo vise, recimo nekih 4000kn, al to bi bija plafon, al recimo zbog cijene malo vise naginjem logijima

soba je nekih 20ak kvadrata, nisam siguran, al ima mista i za floorstandere, al imam nekakav osjecaj da je i jeftini hifi, ipak hifi i da je ipak tu bolja kvaliteta zvuka, pa eto tu malo vise naginjem tom jeftinom hifiju

onda svako ima i svoje druge prednosti, posto se selim svake godine bar po 2 puta ide plus logijima, al s obzirom da bi mi vjerovatno brzo dosadili i tija bi minjat s necim novim, pa da ne zavrse logiji u kanti za smece, zbog moje radoznalosti i pokusaja uguravanja istih u neke cudne materijale, a ove druge mogu minjat komad po komad, bez nekih vecih, osim novcanih, problem onda tu njima ide plus

tako da kad dodem do kraja, ispadne da ni ja sam ne znam sta ocu, nazalost :fiju:

al eto mozda ovo gore pomogne malo nekome ko je voljan dat nekakav savjet?? :stoopid:

srale7 23.07.2008. 01:16

Bas je lijepo kad covijek fino objasni sta moze, sta hoce i onda tu nije tesko savjetovat..

Jedino sad nisi naveo sta ce se na tom sistemu slusat, ali predpostavljam iz tvog prvog posta, ono multimedija, (glazba, filmovi) rekao si tu i tamo igre.. E sad pitanje je sta ti je od toga najvaznije.
Ja recimo isto radim sto i ti na kompu, znaci glazba, igre, filmovi. Ok, komp mi bas nema veze sa audiom jer slusam sa CD-a, ali recimo da je situacija slicna. Znaci sta ti je najvaznije i ukojem postotuku bi to izrazio. Meni je otprilke ovako za glazba:filmovi:igre->100:10:10
A to je zato sto je audio totalno odvojen i u biti krpam se s filmovima i igrama na HIFI:D

Sam si naveo prednosti Z5500, prakticnost, jednostavnost. Ali kupnjom tog sistema, nema tu vise mjesta za napredak, poboljsanje, istrazivanje. Naravno moja ti je preporuka ti je da ides na HIfi. Znaci kako si rekao za 4000 kn kupis zvucnu (700) i za pojacalo/zvucnike/stalke/ kablove ti ostane 3300 i za te pare bi se dalo sastavit jako dobar sistem..

komentiraj, pa cemo nesto smislit

w0lfram_ 23.07.2008. 01:30

na prvom mistu definitivno muzika i to puno puno nje, onda filmovi i na kraju igrice i to igrice s velikim upitnikom jer mi ih je puno draze igrat na slusalicama, pa ajde moglo bi se rec da njih mozemo skroz izbacit

tako da bi ti postotci isli ovako nekako muzika:filmovi 80:20

btw zika je uglavnom stari rock, hard rock devedesetih i ponesto novijih stvari, dakle sve vise manje ne toliko zahtjevno u krugu bassa, al ne bi bilo lose da ima i njega u nekoj normalnoj kolicini, jer cesto kad se selim onda ide prvih par dana nekakav tulum, koji uglavnom krene nekim rock ritmom pa ide tehnjava, pa eto cisto da se ima i to na umu ;)

srale7 23.07.2008. 02:07

e,jedva gledam, nemrem sad, ali ima nestobas za tebe..sutra ti kazem svoj prijedlog..

w0lfram_ 23.07.2008. 21:08

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1093696)
e,jedva gledam, nemrem sad, ali ima nestobas za tebe..sutra ti kazem svoj prijedlog..

hm nisi valjda mislija na sutra sutra?? :)

srale7 23.07.2008. 22:53

recimo da jesam:D

w0lfram_ 23.07.2008. 23:18

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1094694)
recimo da jesam:D

uh uh zajeban si ti neki tip :roller:

Jelc 23.07.2008. 23:26

Srale ima posla, još gugla ne bi li skužio kaj ono Sisa ima od opreme:D
Očekujem opširan i stručan komentar:)

Fleks 23.07.2008. 23:43

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1094721)

Mislim da ti se vise sraletu neda raspravljat i apsolutno ga razumijem. Neda se ni meni...

Covjek slusa rock, mislim da mu je jasno sto si treba kupiti...

srale7 23.07.2008. 23:49

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1094721)

Sisa ima Z5500, za to ne treba Google;) A komentar o tom komadu opreme ima dosta:D

Citiraj:

Mislim da ti se vise sraletu neda raspravljat i apsolutno ga razumijem. Neda se ni meni...
Da mi se, ali sad nemam vremena..

Jelc 23.07.2008. 23:51

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1094738)

Ne, ne...padali su komentari na svačiji sistem-mislio sam da će i na ovaj past koji.
Ali niko ni beknut:)

Fleks 24.07.2008. 00:04

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1094744)
Ne, ne...padali su komentari na svačiji sistem-mislio sam da će i na ovaj past koji.
Ali niko ni beknut:)

Pa kad su z5500 kramp od precjenjenih zvucnika. o cemu cemo tu razglabat kad to svi znaju. Neke sive kutijice sa velkim wooferom. Pih... :)

srale7 24.07.2008. 00:15

Citiraj:

zadnji koji sam imao je bio prilično ok što se tiče reprodukcije prostora koji mi je nekako na prvom mjestu, bas je bio korektan yet nešto kraći zbog sobe, mid je bio awesome i ponešto živčani visoki, generalno svjetliji sistem kod kojeg sam htio malo više dubinske perspektive jer se nazire u tragovima... tonewinner ad89 (20-30kg, a/ab klasa, snage dovoljno, 6k), philips cineos dvp9000 (7kg, sacd, upsampler, 3k), spikeri kef creste 2 sa malo potvikanim br portovima (2k), atacama stalci šiljci gore/dolje punjeni pijeskom (500kn), ic profigold oxypure (500kn), zvučnički 3 x utp biwire.
Sto se tice Sysinog sustava ovako na papiru to zvuci jako dobro, kako je i on napisao reprodukcija prostora je ok, ali fali dubine jer je sistem ogranicen vrlo malom slusaonom.. Naravno, za neki ozbiljini komentar morao bi se sistem cut..ali vjerujem da je da je to sve Sysa dobro slozio..

Jelc 24.07.2008. 00:17

Je.
Budem i ja ušel u klub, čim ubodem neku yamahicu i kupim ove:

http://www.aukcije.hr/item.php?id=311440

ljepotane:)

Odmah bacam mali review:D

Fleks 24.07.2008. 00:22

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1094780)
Je.

Brijem da to kupis iselila bi te zena kolko su gadni. I tebe i njih :D:D

Nagalak na to da je totalno nevazno kako sviraju :D:D

Jelc 24.07.2008. 00:24

Ali bar imaš unikatni ručni rad:p
A nisu ni skupi...

Fleks 24.07.2008. 00:30

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1094792)
A nisu ni skupi...

Da super ti je to. Mozes bacit nekom na glavu sa zgrade i nije ti zao.

:D:D

srale7 24.07.2008. 00:34

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1094780)
Je.

Koji si CAR Jelc.. Pa gdje si iskopao ove hifi zvucnike?LOL

Citiraj:

U kvalitetnoj drvenoj kutiji. Rađeni kombinacijom raznih zvučnika i spojeni kako bi ukupni otpor kompletnog zvučnika bio oko 10 ohma. Dimenzije su im različite, ali je razlika među njima mala
KOji car, nema sta..

Citiraj:

Da super ti je to. Mozes bacit nekom na glavu sa zgrade i nije ti zao.
Ja ne bi imao srca bilo koga pogodit s tim..

Juan 24.07.2008. 00:36

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1094792)
A nisu ni skupi...

Sudeći po slici rekao bih da se isplate za 50 kuna. Možda i 59,50, jer sve iznad je neisplativo u odnosu na cijene goriva.
Dakle pažljivim seciranjem lijevog zvučnika imamo uvid u to da je nagrabusilo 3 TV-a ex-yu proizvodnje, najvjerojatnije iskra, gorenje i rudi čajevac, jedan razglasni zvučnik koji je otkinut iz zida iznad školske ploče, jedan gramofon i jedan tranzistor s placa.
Desni zvučnik je čak bassreflex ustroja, a po jedinicama najvjerojatnije je naje*ala neka škoda felacia kojoj je ostao otvoren prozor, TV novije proizvodnje u stereo izvedbi, stari grundig kazić i još jedan škoda zvučnik.

Sve u svemu, i kombinaciji sa adekvatnim lampašem, ovi silni fullrangeri bi trebali dati rezultate.

Jelc 24.07.2008. 00:53

Vidiš vraga...imam negdje u ormaru prastaro 5-kilsko auto pojačalo 4x50 i dvije stare Pioneer "piramide" 2x50.
Mislim da je ispod te krame i nekakav šminkerski Jensen eq...

Mogu si ja napravit stereobogte:D

srale7 24.07.2008. 01:15

Citiraj:

Autor Juan (Post 1094812)
Sudeći po slici rekao bih da se isplate za 50 kuna. Možda i 59,50, jer sve iznad je neisplativo u odnosu na cijene goriva.
Dakle pažljivim seciranjem lijevog zvučnika imamo uvid u to da je nagrabusilo 3 TV-a ex-yu proizvodnje, najvjerojatnije iskra, gorenje i rudi čajevac, jedan razglasni zvučnik koji je otkinut iz zida iznad školske ploče, jedan gramofon i jedan tranzistor s placa.
Desni zvučnik je čak bassreflex ustroja, a po jedinicama najvjerojatnije je naje*ala neka škoda felacia kojoj je ostao otvoren prozor, TV novije proizvodnje u stereo izvedbi, stari grundig kazić i još jedan škoda zvučnik.

Sve u svemu, i kombinaciji sa adekvatnim lampašem, ovi silni fullrangeri bi trebali dati rezultate.

:lol2::dobar:

w0lfram_ 24.07.2008. 01:25

srale da te uzmem? :)

srale7 24.07.2008. 01:26

uzmes za sta?

w0lfram_ 24.07.2008. 01:27

pa pitam da uzmem ova dva gore rucno radjena ljepotana ili je to ipak previse za ovako mali prostor kao kod mene'? :D

Fleks 24.07.2008. 01:29

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1094874)
uzmes za sta?

Pa za decka, sto drugo :D:D

srale7 24.07.2008. 01:43

Citiraj:

Autor w0lfram_ (Post 1094877)
pa pitam da uzmem ova dva gore rucno radjena ljepotana ili je to ipak previse za ovako mali prostor kao kod mene'? :D

Pa ako se palis na rucni rad i opcenito na unikate, tebi bio odlican izbor za tebe..Prostorna reakcija ovih ljepotana je vrlo vjerovatno na zavidnoj razini..a to je zbog velikog broja zvucnickih jedinica..sad ovisi kakav je DSP u njima:D

w0lfram_ 25.07.2008. 14:56

ajde srale daj onu preporuku da vidim jel mi se svida i da vidim koliko para bi triba ustedit, odnosno da vidim koliko cemo manje popit ;):chears:

srale7 25.07.2008. 16:01

Ja bi isao na Cambridge audio S30http://www.otest.co.uk/test-results/...30-107612.html

Ja ih osobno nisam (jos) cuo, ali po pricama i svim testovima zvucnici su predobri.. A cijena je nekih 1200 kn, ako se ne varam..za cash

A upario bi ih sa Cambridge Audio Azur 340A koji kosta 1800 za cash.
http://www.cambridgeaudio.com/specif...Specifications

S tim da to mozes sve fino poslusat u Audiocinema art. Trebaju ti jos stalci, zvucnicki kabel, zvucna kartica i to te kosta jos nekih 1300 kn

to kad sve zbrojis ispadne 4300 kn..s tim da se mozda neka komponenta da mozda naci u SH i onda se tu fino uspara..

Naravno ovo nije sitem za ozvucenja na stadionima i nisu predvidjeni za neko zesce rok tulumarenje. Ali daleko od toga da se ne mogu glasno slusat..

Ph03n1x 25.07.2008. 20:36

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1096328)
Ali daleko od toga da se ne mogu glasno slusat..

Začudili bi se da čujete te mališane. Za te pare nema boljih zvučnika.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:20.