PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   Thomson ST780iWL by t-com (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=112988)

the_ghost 06.09.2008. 21:55

Citiraj:

Autor cromen (Post 1128458)
kazu da ge intenzivno testiraju i da je thomson prelazno razdoblje(rijesavanja zaliha)

AFAIK biti ce paralelno oba... (ne mozes biti samo na jednom tipu CPE-a, ovisis onda o samo jednom vendoru sto nije nikad dobro)

Gmaz 12.09.2008. 02:08

dobro, jel zna neko zakaj na ovom smeću ne mogu promijenit ip adresu u subnet 10.x.x.x ?

Valg 12.09.2008. 03:49

Vjerovatno zato što je zaključan...
Ime:user
Pass:admin

Uglavnom,ne možeš se logirati kao:
Ime:admin
Pass:0000 ili admin ili 1234

Vjerovatno zato... T-Com nas pokušava srediti...

nino 12.09.2008. 08:42

User: Administrator
Pass: !M1PhoIAD2

cromen 17.09.2008. 19:57

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 1130872)
AFAIK biti ce paralelno oba... (ne mozes biti samo na jednom tipu CPE-a, ovisis onda o samo jednom vendoru sto nije nikad dobro)

navodno da su nabavili 50000 thomsona racunajuci da ce uvesti voip,
sad im se izjalovilo to sa voipom navodno zbog toga sto radi stanja mreze
gotovo nitko od korisnika usluga adsl-a + maxtv nebi mogao koristiti voip uslugu bes smetnji,pa su voip prolongirali za optiku i thomsoni su im ostali visak
pa dok ih ne podjele nacekati ces se jedno vrijeme do novih modema.

p.s mada moram priznati da nakon pocetnih teskoca,i time sto je t-com dao user i pass modem se bar kod mene pokazao vrlo dobrim,ali i cinjenica je da je ostao zakljucan da bi bio u bananisto je vjerojatno i razlog koliko sam trazio po netu osim tele2 u austriji 1 provajdera u nizozemskoj i 2 španjolskoj(za njih nisam siguran mislim da nude samo podrsku)nitko drugi u zapadnoj europi nenudi nista iz thomsonove ponude za svoje korisnike

p.s2 :) odluka vjeca za telekomunikacije je kao i sve kod nas mazanje ociju da nije t-comu vazniji maxtv i da su umogucnosti pruzati triple ...
ovako nam je ko kazano da vjece ima moc :)

mali david 19.09.2008. 16:36

VOIP

Evo, danas mi je dosao u zamjenu za krrepani d-link i ugledam voip i odmah na forum, korisno je da ima master user i pass (mislim ovdje na forumu)
Otvorim expert opcije za voip i unesem od voipdiscounta i radi.

Dakle, kada se zove (sa telefona) ide preko voipa, a ako se ukuca prvo *40 u telefon, onda poziv ide normalnom telefonskom linijom.

Taman sam planirao kupiti neki od SIP uredjaja, ali eto t-com me spasio

Postovanje forumu

IcyTexx 19.09.2008. 16:57

Citiraj:

Autor nino (Post 1135385)
User: Administrator

User: administrator

the_ghost 19.09.2008. 20:04

Citiraj:

Autor cromen (Post 1140008)
p.s mada moram priznati da nakon pocetnih teskoca,i time sto je t-com dao user i pass modem se bar kod mene pokazao vrlo dobrim,ali i cinjenica je da je ostao zakljucan da bi bio u bananisto je vjerojatno i razlog koliko sam trazio po netu osim tele2 u austriji 1 provajdera u nizozemskoj i 2 španjolskoj(za njih nisam siguran mislim da nude samo podrsku)nitko drugi u zapadnoj europi nenudi nista iz thomsonove ponude za svoje korisnike

Osim British Telecoma ;) Vjeruj mi, thomsoni se koriste i to jako...

cromen 21.09.2008. 05:02

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 1141902)
Osim British Telecoma ;) Vjeruj mi, thomsoni se koriste i to jako...

British Telecoma sam zaboravio upisati ali kod njih je firmware na slobodnom downloadu,znam da su gotovo svi prije koristili thomsone,li vremena se mjenjaju,sudeci po speedtouchforumu ovaj nas model i nije neki,u thomsonovoj paleti modema

the_ghost 28.09.2008. 17:21

Citiraj:

Autor cromen (Post 1142782)
British Telecoma sam zaboravio upisati ali kod njih je firmware na slobodnom downloadu,znam da su gotovo svi prije koristili thomsone,li vremena se mjenjaju,sudeci po speedtouchforumu ovaj nas model i nije neki,u thomsonovoj paleti modema

Pa ne znam koji su imali bolji? 780 se sredinom godine prestao proizvoditi, sad se svi rjesavaju zaliha, ima novih sa kewl featurima...

thopok 28.09.2008. 22:31

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1128731)
Sudeći po ovom Siemens SX763 manual - u, to je ljepa zvjerka. Zadržane sve osobine SE555 +
- kroz firmware podržano da radi kao WAN router (bez adsla, isključuje modem)
- integriran VoIp
- integrirana mini tel. centala (prebacivanje između 2 "fiksna" telefona i VoiP - a (u svim kombinacijama)
- kroz firmware podržano više konekcija = IpTv tj. MaxTv
- USB 2.0
- WEP/WPA/WPA2/WPA-PSK,Atheros Super G (108 Mbit/s)

Čini se da je to pomoću CLI-a moguće napravit i kod ovog(odnosno, pitanje je kako radi kao router, no nekakav WAN port se dobije).

tech 02.10.2008. 00:51

pozz,

Trebam hitno pomoc, ovako nakon jebanja sa doticnim routerom i rekonektanjem po par puta na dan, updejtao sam firmware, međutim sada nema Triple play konfiguracije, da budem precizniji-nema MaxTV-a...pa me zanima kako to rjesiti?
EDIT: BI išlo kada bi vratio na staru verziju firmware i stavio user.ini i ostale fajle sa t-com firma?

LP

thopok 02.10.2008. 16:01

Jedno od mogućih rješenja:
THOMSON SpeedTouch 780(WL)(i) i MaxTV

cromen 03.10.2008. 01:34

za maxtv je mislim ipak najelegantnije resenje sa user.ini filom sa t-comovog firmwarea

coconut 04.10.2008. 16:39

Imam jedan čudan problem. Danas sam tipu instalirao Thompsona i kako ima lap (neki Asus) aktiviran sam mu wlan. Komp nađe mrežu, signal max, spoji se s njom (zaštićena 64-bitnim WEP ključem), ali neće na net. Mijenjao sam ime mreže, kanale i ne znam šta sve ne, ali neće na net ni da ga ubiješ. Sa žicom nema frke, ali bežično ni pod razno.

thopok 04.10.2008. 17:00

In the Network Connections window, examine the status of your network adapter

Da ipak bude povezano s temom: možda taj user.ini ima potencijalno neželjene postavke? Kompatibilnost tog ini-a između različitih verzija firmwarea(možda to u ovom slučaju nije problem, nego s verzijom 7)?

Dule 05.10.2008. 13:28

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1141724)
User: administrator

ovo je sigurnosni propust. bilo tko tko ima ovaj ruter i nezna za ovo ce koristiti username "user" i na njemu promjeniti password. u slucaju da ostavi nezasticenu mrezu, ili mu neko probije wep enkripciju, taj netko ima slobodan pristup ruteru :smoke:

SilentException 05.10.2008. 13:42

onaj tko ostavi nezasticenu mrezu ili wep enkripciju ne brine previse tko ima slobodan pristup routeru. in my experience...

cromen 05.10.2008. 22:07

Citiraj:

Autor coconut (Post 1154779)
Imam jedan čudan problem. Danas sam tipu instalirao Thompsona i kako ima lap (neki Asus) aktiviran sam mu wlan. Komp nađe mrežu, signal max, spoji se s njom (zaštićena 64-bitnim WEP ključem), ali neće na net. Mijenjao sam ime mreže, kanale i ne znam šta sve ne, ali neće na net ni da ga ubiješ. Sa žicom nema frke, ali bežično ni pod razno.

ako je vista u pitanju onda moras network sharing ukljuciti na lapu
+ dobronamjerni savjet ukljuci wpa2 zastitu umjesto wep,wep je skoro
pa koda da nema zastitu

django 11.10.2008. 18:55

ruter nije loš ako uđeš u konfiguriranje kao administrator
umjesto user/0000
upiši administrator/!M1PhoIAD2
napomena samo ako znaš što radiš

naime ruter je iskonfiguriran kod T-coma odnosno njihov server fila ruter sa parametrima za običnog korisnika je to bolje za naprednog baš i nije

django 11.10.2008. 19:00

zato jer se preko te adrese vrši nadogradnja firmwrea naravno preko t-coma

zvonac 13.10.2008. 23:03

Evo i ja postal vlasnik ovog routera,pošto imam laptop prek wlan-a,kak podesit da mi se nakon određenog vremena ak je veza neaktivna gasi net?znam da sam na zyxelu imal onaj connect on demand il always connect....

thopok 13.10.2008. 23:13

U ovom slučaju "obični" user(a ni bilo koji drugi) ne može mijenjat Connection Mode pomoću web interface-a.:kafa:
Isto tako, taj user ne može koristit ni bridging kod dotičnog ISP-a(tako je bar zamišljeno).

zvonac 13.10.2008. 23:19

Citiraj:

Autor thopok (Post 1163162)
U ovom slučaju "obični" user(a ni bilo koji drugi) ne može mijenjat Connection Mode pomoću web interface-a.:kafa:

šit,pa kaj ne postoji neka opcija,mislim ono....:grrr:

thopok 13.10.2008. 23:32

Zapravo, ako taj user prijeđe Easy Setup(Home > SpeedTouch > Pick a task...)možda u opcijama i dobije takvu mogućnost.

zvonac 13.10.2008. 23:55

Citiraj:

Autor thopok (Post 1163182)
Zapravo, ako taj user prijeđe Easy Setup(Home > SpeedTouch > Pick a task...)možda u opcijama i dobije takvu mogućnost.

hmmm,zapravo ima opcija,ali pod set up opcije jedino ak idem na PPP conection mode,al onda mi poništava gledanje max tv-a...3play,2play,PPP conection mode,ova zadnja opcija ima connection on demand,al pretpostavljam da niš onda od max tv-a...

Dule 14.10.2008. 00:18

jel netko ima problema sa ovim ruterom i joinanjem u battle.net igre koje sadrze vise od 2 igraca? dropovi, lagovi, crashovi itd. cim krene igra.. ako ja kreiram sve je ok (port je forwardan).

jos jedna stvar.. imam osjecaj da ovaj ruter ne podnosi dobro torrente jer veza postane nefunkcionalna nakon jedva 15 otvorenih konekcija :/

thopok 14.10.2008. 15:43

Citiraj:

pod set up opcije jedino ak idem na PPP conection mode,al onda mi poništava gledanje max tv-a...3play,2play,PPP conection mode,ova zadnja opcija ima connection on demand,al pretpostavljam da niš onda od max tv-a...
Ne bi smjelo, ali uvijek se prije može napravit Backup current configuration(Home > SpeedTouch > Configuration > Backup & Restore).

Zmaj000 16.10.2008. 00:06

E di se tocno ide u ovom cudu da dodjem do dijela i mi pisu db i ostale sheme?

zvonac 16.10.2008. 00:33

Citiraj:

Autor Zmaj000 (Post 1165416)
E di se tocno ide u ovom cudu da dodjem do dijela i mi pisu db i ostale sheme?

home/broadban connection/dsl conection/details

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:15.