PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   3.5" SATA HDD-ovi veći od 500 GB (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=112472)

pipe 15.10.2008. 11:27

Citiraj:

Autor RAK (Post 1164179)
Samsung je 10% sporiji, 34.26% tiši i 78.65% hladniji. Dokazano kliničkim ispitivanjem na 26 noice freakova.

Citiraj:

Autor Dule (Post 1164278)
O_o

odakle si izvukao te brojke?

Dule 15.10.2008. 13:00

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1164280)
Ironijom možda ?

ajde neka me netko prosvijetli u cemu je pitanje zasluzilo ovakav odgovor?

da, vjerovali ili ne, bitno mi je da mi disk ne zuji. i da, valjda postoji netko tko je cuo oba i moze izvesti neki zakljucak o buci koju proizvode (iako je stvar subjektivna, valjda ih se moze usporediti po nekom kriteriju).

RAK 15.10.2008. 18:34

Ajde ljudi, koji vam je? Malo sam se našalio na račun reklama za boje za kosu i regeneratore sa njihovim postocima.

O hardovima je to istina. Samsung je tiši, manje se grije i 10% je sporiji.

Da, imao sam ih pred sobom oba. U stvari nekoliko komada takvih.

Mr.Ex.President 15.10.2008. 19:14

Mene više brine rast cijena...sve pada, diskovi rastu:D

Dizel 16.10.2008. 00:37

Citiraj:

Autor RAK (Post 1164968)
Ajde ljudi, koji vam je? Malo sam se našalio na račun reklama za boje za kosu i regeneratore sa njihovim postocima.

O hardovima je to istina. Samsung je tiši, manje se grije i 10% je sporiji.

Da, imao sam ih pred sobom oba. U stvari nekoliko komada takvih.

Useri postaju psihopati ovdje na forumu i ne kuze zajebancije. Jebiga, nismo krivi mi stari panjevi sto nismo odrasli uz Magazine i haiku pjesme Amer-Rus-Hibiskus sto tuku direktno u glavu bez druge primisli :D

N!NO 16.10.2008. 11:22

Koji disk od 1TB kod nas?

Kupujem novi disk od 1TB pa bi molio preporuku.
Bitna je brzina diska, zagrijavanje i glasnoca bas i ne.

WD Green Power i stari 5 platter Hitachi ne bi uzimao.

Izgleda mi da je prvenstvena dilema WD Caviar Black i Samsung F1.

:fala:

coconut 16.10.2008. 11:26

Samsung nikada nije bio previše brz, pa ako ti je brzina primarna onda i nije najbolji izbor. Što se tiče zagrijavanja i hladnoće, e tu je Samsung uvijek bio na vrhu, ako ne i najbolji.

domy1 16.10.2008. 11:29

Potpisujem kolegu. Odluči šta ti treba, ne može jedno i drugo, ali neki kompromis postoji...

^SuperUnknown^ 16.10.2008. 11:30

Dosla 1.5 TB Barica kod nas :) Idem po par komada ovih dana, pa javim kakve su :chears:

HDD Seagate 1.5 Tb, Serial ATA II, 7200 rpm, Barracuda 7200.11

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6202
http://www.seagate.com/ww/v/index.js...D&locale=en-US

N!NO 16.10.2008. 11:32

Taj F1 su dosta hvalili da je brz i zbog velike gustoce zapisa.
Tesko je naci na netu stvarnu preporuku koji je brzi - samsung ili wd.

^SuperUnknown^ 16.10.2008. 11:32

Vendetta 16.10.2008. 11:38

http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=969882&postcount=98 :kafa:

yedwy 16.10.2008. 11:53

Moj f1 na tachu ima veći score od speedya, nemre se reć da je baš spor, mislim vjerojatno ima i bržih ali da je spor to ne...

Vendetta 16.10.2008. 11:56

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=030846

ST31000340NS ?
koja je razlika od AS ,kazu da ima veci MTBF(Mean time between failures).

RAK 16.10.2008. 12:17

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 1165651)
Dosla 1.5 TB Barica kod nas :) Idem po par komada ovih dana, pa javim kakve su :chears:

HDD Seagate 1.5 Tb, Serial ATA II, 7200 rpm, Barracuda 7200.11

http://www.seagate.com/ww/v/index.js...D&locale=en-US

Baš krasan disk. 4 ploče, 8 glava i parkiranje glava na nemagnetiziranom dijelu ploče. Naprosto idealno za crkavanje glava po ubrzanom postupku.

^SuperUnknown^ 16.10.2008. 12:24

Citiraj:

Autor RAK (Post 1165692)
Baš krasan disk. 4 ploče, 8 glava i parkiranje glava na nemagnetiziranom dijelu ploče. Naprosto idealno za crkavanje glava po ubrzanom postupku.

Pretpostavljam da to nije bas krasno ako se diskovi cesto pale-gase, ali ovi ce se vrlo rijetko paliti i vrlo rijetko gasiti... jel to zbilja toliki issue?

RAK 16.10.2008. 12:40

Ja se ne bi kockao s tim iako ne bi trebao biti problem. Jednostavno ne volim diskove koji tako parkiraju glave. Sada ima bolje solucije za te probleme u vidu Samsunga ili Hitachia ili WD-a. WD ima neke druge probleme ali barem glave parkira izvan ploča. Dovoljno za mene.

^SuperUnknown^ 16.10.2008. 12:49

Koliko sam skuzio, postoji podrucje oko sredine ploca gdje se glave parkiraju, pa bi to trebalo kak ti biti sigurno podrucje? A ne znam, ionako cu ih vjerojatno imati duple kopije, a garancija je 5. god. pa me ne brine previse, ionak diskovima ne vjerujem ni pol posto...

cica_mica 23.10.2008. 11:32

WD6400AAKS ili WD6400AALS????

Eto pitanjca moram kupiti jos malo prostora za komp pa sam sad vidio i ovaj blask edition sa 32 cace-a a razlika u cijeni je 50 kn pa ako ima ko iskustva sa ovim AALS-om, sta je brze, isplatljivije, tise itd.

znam da postoji opsirna tema o ovom blue edition ali nisam naso nista za black.

Pupo 29.10.2008. 11:38

Citiraj:

Autor cica_mica (Post 1172081)
Eto pitanjca moram kupiti jos malo prostora za komp pa sam sad vidio i ovaj blask edition sa 32 cace-a a razlika u cijeni je 50 kn pa ako ima ko iskustva sa ovim AALS-om, sta je brze, isplatljivije, tise itd.

znam da postoji opsirna tema o ovom blue edition ali nisam naso nista za black.

I mene zanima ista stvar. u biti o aavs-u ne nalazim skoto ništa na netu a ni na forumu.

ps "hvala" domiju što je lockao temu iako ništa nigdje nepiše o aals-u.

cica_mica 29.10.2008. 11:49

da bas "hvala", ona tema je bila iskljucivo pitanje, usporedba ta dva diska, a tu je opcenito o diskovima i nitko nije pisao na njoj kojih tjedan dana. a posto nigdje nema takva uspoerdba, a mislim da ljude zanima. trebalo je onu temu ostavit otkljucanu kako bi bila uocljiva i kako bi netko ko je upoznat sa oba harda mogo nesto napisat nama smrtnicima :).
kad bi netko dao neki konkretan odgovor bilo bi puno lakse, razlika u cijeni nije tolika a mozda je performanse i opravdavaju.

pa molim ako se ona tema može otkljucat jer mislim da joj tu u ovoj svaštariji i bučkuraju stvarno nije mjesto.

Pupo 29.10.2008. 15:05

Kupljen AAKS maloprije pa kako bu bu. Nije ni previše, 509kn.

domy_os 29.10.2008. 18:10

Zaključana je jer si isto tako to mogao pitati i ovdje, a ako misliš reći nešto više o točno određenom disku ili napraviti neki review, slobodno si otvori novu temu koja će biti samo za taj disk. Kao što vidiš, ovdje se opisuju i uspoređuju općenito svi diskovi preko 500 GB, nije vezano za neki model.

Pupo 29.10.2008. 18:31

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1178217)
Zaključana je jer si isto tako to mogao pitati i ovdje, a ako misliš reći nešto više o točno određenom disku ili napraviti neki review, slobodno si otvori novu temu koja će biti samo za taj disk. Kao što vidiš, ovdje se opisuju i uspoređuju općenito svi diskovi preko 500 GB, nije vezano za neki model.

ma nije vise bitno, kupio sam aaks jer su ga odmah imali. Samo skaćeš sam sebi u usta. Tip je otvorio temu specifično za ta dva diska koju si ti lokao a sada kažeš da sam trebao posebno otvoriti temu a ne pisati u ovoj temi. nhf nije više ni bitno jer sam si kupio hard i neželim raspravljati dalje jer takve stvari završavaju kartonima i sličnim stvarima. :chears:

domy_os 29.10.2008. 18:37

Slobodno me ti kritiziraj, neću se ja ljutiti, ali kao što si već mogao vidjeti, postoji nekoliko općenitih tema za svaku grupu kapaciteta i još su posebno otvorene teme za točno određene modele. Sve usporedbe i dvoje idu ovdje.

BTW, kaže se "skačeš".

ivan_karlovac 02.11.2008. 18:24

Ja sam kupio Seagatov disk koji sam planirao prodati ali su me na tržnici popljuvali. U petak sam ga smotirao i za sada čini mi se ok do sada imam samo WD(80,160,320) i mogu reči disk je brži, stavio sam na njega windowse što je i očekivano jer je ovaj 32 MB ovi su 16MB, na diskove puše venzilator i temp poslije 24 sata konstantne uporabe temp. Seagata je 32-34 stupnja WD 320 sata 16 Mb je 35-37. Jedina mana diska je po meni klik koji se čuje pru paljenju kada se pali i malo rošta kada prebacujem podatke na njega ili sa njega. Inače u ostalom radu je miran i nečujan. Sada mi više ne ide u glavu zašto neki ljudi tu popljuju po Seagatu. Jedan dečko mi kaže da on godinama ima seagata jedno 5-6 i nikada nema problema sa njima. Ja radim redovito backup pa će vrijeme pokazati da li je moja odluka ispravna ili ne.

Wolverine 02.11.2008. 19:09

Ne pljuju u smislu da ne valjaju nego jednostavno nove serije crkavaju nešto češće od modela ostalih proiyvođača i nešto su bučniji
Kao što si i sam rekao disk se rošta kad čita/zapisuje

btw ovo sa 16MB vs 32MB cache memorije nije baš nešto što ti možeš osjetiti u svakodnevnom životu, dam se kladit da kad bi ti prodao disk sa 16MB cachea pod onaj sa 32MB ne bi uopće skužio razliku

I dajte više shvatite da govorimo o diskovima novih serija a ne baricama od prije 4-5g

ivan_karlovac 02.11.2008. 20:39

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1181917)
Ne pljuju u smislu da ne valjaju nego jednostavno nove serije crkavaju nešto češće od modela ostalih proiyvođača i nešto su bučniji
Kao što si i sam rekao disk se rošta kad čita/zapisuje

btw ovo sa 16MB vs 32MB cache memorije nije baš nešto što ti možeš osjetiti u svakodnevnom životu, dam se kladit da kad bi ti prodao disk sa 16MB cachea pod onaj sa 32MB ne bi uopće skužio razliku

I dajte više shvatite da govorimo o diskovima novih serija a ne baricama od prije 4-5g

Da se malo više čuje od WD diskova u to baš i nisam siuguran imam WD 2 Disk - WDC WD3200YS-01PGB0 (298 GB) i isto se čuje kada nešto tražim po njemu nisam specijalist ali možda je mrvicu tiši seagate ali su oba bučni kada se nešto po njima radi ili recimo defragmentira ili skenira antivirusni, ali jedino nisam siguran da li je problem do diskova ili do mojih XP-a ali recimo kada otvorim particiju sa filmovima i otvori mi se jedno 40-50 prozora od filmova i na WD i na Seagatu malo duže treba da se pojave slikice na iconama od foldera i za to vrijeme čuje se roštanje po njima isto i po WD-u i po Seagatu sada ne znam da li je to normalno ili imam nekih problema sa XP-om. Ali ja ipak mislim da se osjeti razlika između 16 i 32 jer dok su winozeri bili na 16 Mb WD malo je duže trajalo startanje xp-a nego sada kada su na seagatu, jedino što moram raditi i na to se moram nekako priviknuti je da radim backup. Jer ipak ovdje ima 1 Tb podataka + još 560 Gb na ostalim diskovima.

Wolverine 02.11.2008. 21:12

Imam u stroju 2x 250GB Hitachi + 250GB WD AAKS + 640GB WD AAKS + 160GB Seagate 7200.10 i Seagate je osjetno bučniji od bilokojeg od navedenih

Mr.Ex.President 03.11.2008. 00:30

Čuje se Seagate, čuje...
Još onaj model s jednom pločom (410 mislim) je donekle ok, al ovaj moj (620) je jedini komad hardvera koji se čuje iz kućišta:fuming: Seagate 500 GB, a i WD 640 kojeg sam imao priliek isprobat su za njega televizija u boji;)

Seagate se dosta srozao u zadnje vrijeme, bio on tebi super ili ne, to je činjenica...
Sićam se prije kad su ljudi masovno po Maxtoru srali, a ja san tad imao i 30GB i 40 GB i 2x80GB i 120 GB i nikad problema. Dapače, jedan od 40 i 120 su još u mene i oba rade već petu, šestu godinu bez ikakvih problema. Ali to i dalje ne mjenja činjenicu da je maxtor tada bija disk kojeg je bilo najpametnije izbjegavat;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:43.