PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows Server 2008 as Workstation (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=110474)

LAcy 24.07.2008. 22:02

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1095721)
Stavi u SIG pokraj naslova teme, "nema onoga za 5.9" :p
U jbg, sada neznam kako je Seagate 7200.10 donar :fuming:
Imam CPU @ 2800, RAM @ 1000, da li je to sve 5.9 ?!?!
Ako nije idem plakat sa dobošarom :D

Nećemo sad dalje, šteta bi bilo da tema završi zaključana. I ovako je slab odaziv iako svi koji su probali potvrđuju da radi brže i bolje od Viste a možda i neprikosnovenih WinXP (ovo bi bilo dobro kad bi netko usporedio).

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1095721)
Izgleda da ja i ATHA imamo isti problem. Kada je OCan ne RESTARTIRA se pravilno ( na Visti radi ok :eek:), dok je na def RESETIRA se normalno. Govorim o konfi u HTPCu :fiju:

A kad nije clockano onda se normalno restarta?

Edit: Evo sad sam restartao tj. instalacija Alcohola ga restartala i sve prošlo normalno i Alcohol radi a clockan je na 3GHz.

Baja 001 24.07.2008. 22:11

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1095727)
Nećemo sad dalje, šteta bi bilo da tema završi zaključana. I ovako je slab odaziv iako svi koji su probali potvrđuju da radi brže i bolje od Viste a možda i neprikosnovenih WinXP (ovo bi bilo dobro kad bi netko usporedio).

Bolja je i Vista :p a ovo je od nje bolje :goood:

Citiraj:

A kad nije clockano onda se normalno restarta?
Da, evo sada sam reinstalirao pa gledam ponovo. Uspio sam instalirat DE, dok prošli put nisam moga. Sada idem na prilagodbu :)
Nego ima li neki alat da sada napravim image, da ga poslje mogu vratit (ako nešto zaserem ;)) kada formatiram C.
Znači:
  1. imam WinServer
  2. Zaserem ga
  3. Formatiram ga
  4. vratim sa D-ea Cimage
  5. imam isti nezasrani Server (isto brz i sve ostalo)
Znam da ima alata, ali neki najbolji iz osobnih iskustava !

LAcy 24.07.2008. 22:14

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1095734)
Da, evo sada sam reinstalirao pa gledam ponovo. Uspio sam instalirat DE, dok prošli put nisam moga. Sada idem na prilagodbu :)
Nego ima li neki alat da sada napravim image, da ga poslje mogu vratit (ako nešto zaserem ;)) kada formatiram C.
Znači:
  1. imam WinServer
  2. Zaserem ga
  3. Formatiram ga
  4. vratim sa D-ea Cimage
  5. imam isti nezasrani Server (isto brz i sve ostalo)
Znam da ima alata, ali neki najbolji iz osobnih iskustava !

Acronis True Image, koristim ga godinama i to bootabilni CD neke starije verzije. Priznajem da ga nisam još probao sa WinServerom ali sa Vistom 32 i 64 je radio.

Baja 001 24.07.2008. 22:23

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1095738)
Acronis True Image, koristim ga godinama i to bootabilni CD neke starije verzije. Priznajem da ga nisam još probao sa WinServerom ali sa Vistom 32 i 64 je radio.

Je li dobra v11, ili može neka starija ?!?!?

EDIT
Zašto mi sve aplikacije MAXIMIZIRANE baca kao u FS samo ima sve osim taskbara :stoopid:

Rješio, slučajno sam isključio jednu opciju :p

LAcy 24.07.2008. 22:29

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1095748)
Je li dobra v11, ili može neka starija ?!?!?

Ovaj Boot CD što koristim je iz 2006. Bitno je samo napraviti taj CD a ne raditi iz Windovsa.

Baja 001 24.07.2008. 22:31

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1095754)
Ovaj Boot CD što koristim je iz 2006. Bitno je samo napraviti taj CD a ne raditi iz Windovsa.

Čekaj ti image dižeš sa HDDa, a treba ti bootCD samo za vratit isti ili ?

I ako možeš provjerit u sebe verziju iostoga, jer ja imam samo v11 ;)

LAcy 24.07.2008. 22:53

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1095756)
Čekaj ti image dižeš sa HDDa, a treba ti bootCD samo za vratit isti ili ?

I ako možeš provjerit u sebe verziju iostoga, jer ja imam samo v11 ;)

Bootam sa tog CD-a, on digne Acronis u kojem imaš grafičko sučelje i radiš mišem. Tako napravim image jedne particije na drugu ili drugi disk. Kad hoću opet vratiti onda opet boot sa CD-a i vratim image...

Nemam više instalaciju samo čuvam taj cd i njegov image :) Morao bih sad restartati i bootati da vidim koja je to verzija.

Baja 001 24.07.2008. 23:03

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1095769)
Bootam sa tog CD-a, on digne Acronis u kojem imaš grafičko sučelje i radiš mišem. Tako napravim image jedne particije na drugu ili drugi disk. Kad hoću opet vratiti onda opet boot sa CD-a i vratim image...

Nemam više instalaciju samo čuvam taj cd i njegov image :) Morao bih sad restartati i bootati da vidim koja je to verzija.

OK evo našao sam na jednom Hiren's Boot CDu, verzija 8.5 je :)

LAcy 24.07.2008. 23:14

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1095781)
OK evo našao sam na jednom Hiren's Boot CDu, verzija 8.5 je :)

A što je falilo v11?

Baja 001 24.07.2008. 23:21

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1095792)
A što je falilo v11?

Mislio sam da nevalja :)

Neboj se imam i v11 ;) samo nemam prazni CD, a ova je već na CDu :goood:

EDIT
Podigao sistem, instalirao osnovne stvari. Potweakao većin stvari. Aero radi punom parom, sve skupa ~550MB @ RAM (na Visti ~650MB). Još moram vidit po netu za servise, i ove procese jer ih je stvarno previše. Malo ću sutra uzet vLite pa vidit kako stanje stoji.
Acronis Disk Image ne radi (jer imam Home verziju), ali radi Server verzija 8.5 sa Hiren'sa. Napravio sam image, pa sada ako bude trebalo lako ću napravit restore :)
Od igara sam probao COD4 koji po meni ide kao i prije, GRID me zeza ali mislim da mu jedna komponenta fali pa ću to probat sredit.
Sada nakon ovoga µoOsvrta, idem leć i naspavat se a sutra nastavak.
BTW primjetio se da je fluidniji od Viste :D

LAcy 25.07.2008. 07:39

Ako igra zeza imaš u prvom postu što joj fali.

yedwy 25.07.2008. 08:30

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1095799)
...sve skupa ~550MB @ RAM (na Visti ~650MB)....

Zlo je u tome kaj ćeš izvjesno ustanovit (što ja jesam kod sebe) da i dalje ima leak, nakon par dana rada konstantno ti se natrpa 1,1-1,2 GB zauzeća i gotovo nemreš je više smanjit osim da je rebootaš, a to je isto ko i na Visti, očito taj kernel u njima ima gadnih problema sa držanjem procesa na uzdi...

Zato sam i šutnuo server, mislim kad makneš manje zauzeće memorije (a ovo ga miče) i ovih par stvari koje su inicijalno zgodnije ostane ti isto što je i Vista samo sa dodatnim problemima (npr da ti dobar dio AV softa neće na njoj radit jer ne podržava "serversko okružje" i da neki driveri zezaju) i ne isplati se gnjavit IMHO - bolji je 2k3 ako se već treba server ili vulgaris vista i bok...

Baja 001 25.07.2008. 20:58

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1095979)
Zlo je u tome kaj ćeš izvjesno ustanovit (što ja jesam kod sebe) da i dalje ima leak, nakon par dana rada konstantno ti se natrpa 1,1-1,2 GB zauzeća i gotovo nemreš je više smanjit osim da je rebootaš, a to je isto ko i na Visti, očito taj kernel u njima ima gadnih problema sa držanjem procesa na uzdi...

Zato sam i šutnuo server, mislim kad makneš manje zauzeće memorije (a ovo ga miče) i ovih par stvari koje su inicijalno zgodnije ostane ti isto što je i Vista samo sa dodatnim problemima (npr da ti dobar dio AV softa neće na njoj radit jer ne podržava "serversko okružje" i da neki driveri zezaju) i ne isplati se gnjavit IMHO - bolji je 2k3 ako se već treba server ili vulgaris vista i bok...

Meni max ostale kompletno upaljen 1dan. Nakon toga ide reboot. Što se tiče AVa provjerim danas situaciju. Ugalvnom dosta je brži, čak boota 2x brže.
Ako bude zezao ide VistaSP1 liteana i amen!

LAcy 25.07.2008. 21:02

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1096528)
Meni max ostale kompletno upaljen 1dan. Nakon toga ide reboot. Što se tiče AVa provjerim danas situaciju. Ugalvnom dosta je brži, čak boota 2x brže.
Ako bude zezao ide VistaSP1 liteana i amen!

AV je za pi*kice, instalacija programa ide bez problema a ako neki baš zeza čitanjem linkova iz prvog posta se riješi problem.
Posjetitelji ovog foruma se vole nazivati pc ekspertima a boje se malo izazova i žele sve riješiti sa dvoklikom, next, next, OK, restart :D

Baja 001 25.07.2008. 21:58

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1096532)
AV je za pi*kice, instalacija programa ide bez problema a ako neki baš zeza čitanjem linkova iz prvog posta se riješi problem.
Posjetitelji ovog foruma se vole nazivati pc ekspertima a boje se malo izazova i žele sve riješiti sa dvoklikom, next, next, OK, restart :D

Svakako se slažem. Nikad mi nije problem malo se pozabavit :)

Što se tiče GRID fali mali komad (neka podaplikacija ili sl. koji se lako skopiraju ;))

yedwy 25.07.2008. 22:28

Kolko ja vidim komentari tamo su Shit it doesnt work, it wont work i installs but doesnt work... :D

Bar za one koje ja standardno rabim inače Clam radi ali clam nema rezidenti modul nego ide uvjek on acess a to je za one koji misle o skenanju fajlova nakon skidanja nečega, ja volim automatiku... :D

Baja 001 26.07.2008. 00:11

Evo komentari:
COD4 perfektno radi :)
GRID perfektno radi :)
Server 2008 perfektno brzo radi :)

Još dosada nisam našao aplikaciju da odbija instalaciju, osim Acronisa Home (ali imam Server edition ;)).

Reznor 26.07.2008. 16:47

Moze se i legalno kreknut :D
Just kidding :D
Engo ja sam isprobao 32&64 bit verziju 2008 i usporedio ga s 32&64 bitnom Vistom. Cak i kad mu nabacim Sidebar, opet fino radi. Ubacio sam jedan mali gadget za Sidebar 'All CPU Meter' i mogu reci da doista manje vuce RAM-a nego Vista. Kod mene je to za 100-200 MB RAM-a manje nego sto Vista povuce. Sto se CPU tice, nema neke razlike, a i sama instalacija nesto manje zauzima mjesta na disku nego sto je slucaj s Vistom. Sve u svemu, donio je mnogo poboljsanja u odnosu na svog prethodnika Win2003, i ovaj se cak moze vise porediti sa Vistom nego sto su to mogli XP & 2003, jer je 2003 bio dosta tada ograniceniji. Ah da, imao sam i njega. Imam sve Windowse od 3.1 do Home Servera koji cu sad da obrisem, kilu Linux-a i Mac OS X 10.5.2 :D

yedwy 26.07.2008. 17:01

http://pce.hostili.com/images/Daltonideev_thumb.jpg

Baja 001 26.07.2008. 19:34

Citiraj:

Autor IcoBA (Post 1097088)
Moze se i legalno kreknut :D
Just kidding :D
Engo ja sam isprobao 32&64 bit verziju 2008 i usporedio ga s 32&64 bitnom Vistom. Cak i kad mu nabacim Sidebar, opet fino radi. Ubacio sam jedan mali gadget za Sidebar 'All CPU Meter' i mogu reci da doista manje vuce RAM-a nego Vista. Kod mene je to za 100-200 MB RAM-a manje nego sto Vista povuce. Sto se CPU tice, nema neke razlike, a i sama instalacija nesto manje zauzima mjesta na disku nego sto je slucaj s Vistom. Sve u svemu, donio je mnogo poboljsanja u odnosu na svog prethodnika Win2003, i ovaj se cak moze vise porediti sa Vistom nego sto su to mogli XP & 2003, jer je 2003 bio dosta tada ograniceniji. Ah da, imao sam i njega. Imam sve Windowse od 3.1 do Home Servera koji cu sad da obrisem, kilu Linux-a i Mac OS X 10.5.2 :D

Što se mene tiče RAM sam bio sinoć navukao na 8xx MB u Winsima. Windows je radio jednako brzo kao i sa 300MB. Na Visti (koja mi je jako draga) ide malo sporije, i nekada se dogodi freez. Server za sada ima dobru kompatibilnost i tweakan je jako dobar. Ako nekome treba kakvo objašnjenja ►PM me.
Inače sav software radi, i nisam primjetio da ima onoliko nekompatibilnosti kao Server 2k3. Isto tako sam boot max odvrti ona 3 prolaza i to je cijeli sistem dignut. Bench je malo brži, vjerovatno bi još bio bolji da se max potvika za performanse.

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1097096)

:roller::D:roller::D

BlackDwarf 30.07.2008. 19:05

Microsoft Mail

Ne mogu nigdje u win nac program za mail. Nigdje nema ikone a kada upisem u Start Search nema rezultata.

yedwy 30.07.2008. 19:45

Na serveru? Mislim da ga moraš posebno instalirati kao feature...

LAcy 30.07.2008. 19:47

Zove se Windows Mail, da si ukucao samo mail...

BlackDwarf 30.07.2008. 20:01

Rijesio.

LAcy 30.07.2008. 20:13

Citiraj:

Autor BlackDwarf (Post 1100201)
Rijesio.

Oduvijek sam "cijenio" kad netko traži pomoć i onda kad sam dođe do rješenja ne podijeli sa drugima.

BlackDwarf 30.07.2008. 20:22

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1100210)
Oduvijek sam "cijenio" kad netko traži pomoć i onda kad sam dođe do rješenja ne podijeli sa drugima.

Search nije dobro trazio a ja izgleda ugasio Mail. :fiju:

Sam sebe potkopavam.

Fleks 03.08.2008. 23:29

Ja cu poludit...

Nemogu instalirat setpoint za 64bit ljudi slozili patch, al nema za 32bit...

Nece i nece. Neda mi nikakve opcije za logitech setpoint 4.60...

yedwy 04.08.2008. 08:34

Da ima problema s tim, probaj sa setpointom 3.30 ako ti je taj ok, meni je isti problem bio ko i tebi...

Fleks 04.08.2008. 15:53

Noup. nece.

Daljnom instalacijom sam skuzio da mi BSODa instalacija od zvucne sto je jos gore :smoke:

A inace usput budi receno driveri od zvucne rade sa vistom fenomefakinnalno. Tak da...

Zgleda da je svaki derivat vistin previse vistoidan za mene...

LAcy 04.08.2008. 16:50

Ti bi i nakovanj pokido :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:29.