PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Xp vs Vista (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=100272)

zvonac 11.03.2008. 20:40

@Z-man,mislim da ne postoji OS koji nema početničkih problema,pa tak i vista.
Neke probleme koje sam imal do sad mogu nabrojat na prste,al opet ovisi od korisnika do korisnika

Baja 001 14.03.2008. 22:24

Citiraj:

Autor Hamm (Post 972374)
:goood:

Hebeš usera kojem na vlastitom pciju treba search :chears:

Rekao bi Lončar:"Ako je itko slušao sve vrste muzike onda sam to ja!", a na mene se primjenuje u organizaciji datoteka i svega ostalog po kompu i okolo kompa. Ali jednostavno nekad mi je lijeno, otvori 10 podfoldera (godina/albuma/artista ...) da bi došao npr. do neke pjesme, a ovako istant "srč" u roku odmah. To se dakako neradi o neorganiziranosti, nego o lijenosti i brzini.

Baja 001 14.03.2008. 22:27

Citiraj:

Autor zvonac (Post 973264)
@Z-man,mislim da ne postoji OS koji nema početničkih problema,pa tak i vista.
Neke probleme koje sam imal do sad mogu nabrojat na prste,al opet ovisi od korisnika do korisnika

Znamo svi da ništa nije savršeno osim Boga, pa tako ni Vista, ali svakako se moram složit da je puno najvaljivano a malo ispunjeno. :hitthewal::fuming:

Vuco 15.03.2008. 11:58

A što tebi treba još ? Svi toliko pričate o tim najavljenim stvarima, a neispunjenim. Kao da Vam nedostaje nekaj tipa "control panel" ili "Windows Explorer" novina ?

Baja 001 15.03.2008. 12:04

Citiraj:

Autor Vuco (Post 976037)
A što tebi treba još ? Svi toliko pričate o tim najavljenim stvarima, a neispunjenim. Kao da Vam nedostaje nekaj tipa "control panel" ili "Windows Explorer" novina ?

WinFS, virtualizacjia, virtualni folder.... i još puno stvari, koje meni ne trebaju ali su ih "najavili" pa to ljude odbija od Viste, kao da bi Fleks koristio pola tih stvari??? Meni je čisto OK, ja sam još maka dosta stvari!

LAcy 15.03.2008. 12:09

Upravu je Baja, izvana Vista izgleda samo ušminkani WinXP. Ima novi kernel, aero, dx10, i audio (ovo zadnje je po mnogima korak unazad) sve ostalo je ispalo ili krajnji korisnik ne primječuje pozitivnu promjenu iako još nekih ima.

Vuco 15.03.2008. 12:20

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 976043)
WinFS, virtualizacjia, virtualni folder.... i još puno stvari, koje meni ne trebaju ali su ih "najavili" pa to ljude odbija od Viste, kao da bi Fleks koristio pola tih stvari??? Meni je čisto OK, ja sam još maka dosta stvari!

Nisam ja ništa lošeg mislio, samo me zanima što su toliko važno prosječnom korisniku, najavljivali pa neispunili.

ejSid 15.03.2008. 12:31

Citiraj:

Autor LAcy (Post 976047)
Ima novi kernel

Zapravo i nema, ima samo dorađeni xp kernel :P

LAcy 15.03.2008. 12:42

Citiraj:

Autor ejSid (Post 976071)
Zapravo i nema, ima samo dorađeni xp kernel :P

Ne bih se baš u potpunosti složio sa tobom. Naravno da se uvijek radi o nekoj vrsti nadogradnje ako zbog ničeg drugog onda zbog kompatibilnosti. Čitao sam i gledao o razvoju kernela i navodno su radili od nule uz zadržavanje kompatibilnosti. Drugačiji je time sharing, dodjela prioriteta procesima i sl.
Zapravo je bilo dosta kritike o tim novostima.

Hamm 15.03.2008. 13:43

evo imam i ja vistu :D naravno na vrituali :D sada dižem SP1 :) pa ide relativno brzo s obzirom da sam joj "samo" 1gb rama dao :)

edit: instalacija je bila gotova za cca 30min ali sada stoji ekran configuring updates..do not turn off you kumpjukter :p

o bože ukupno oko 1h :(

Alen43 17.03.2008. 00:01

Vista će jednog dana biti dobra, ali do tada će Bill izdati neki novi OS i onda će biti ista situacija kao i za xp: "Xp je smeće prebacite se na Vistu. Ona vam nudi..." hm. fešn & style. Sviđa mi se samo što su mi svi driveri za lap podržani.(neradi mi neki accelerator intelovog chipseta) Inače xp je majka. On mi izbaci error i sam ga riješim. A vista radi sve sama pa se bojim da mi ne bi neš iza leđa delala. da ne pričam o tjednom čišćenju jer sve svuda sprema, di stigne. Nafrizirajte xp, zatvorite knjigu, noge na fotelju i bacite osmjeh na lice.

Samo se pitam zašto topici na ovu temu dožive čak i 4. stranu... :offtopic::care:

LAcy 17.03.2008. 09:03

Citiraj:

Autor Alen43 (Post 977068)
Samo se pitam zašto topici na ovu temu dožive čak i 4. stranu... :offtopic::care:

Iz istog razloga iz kojeg si i ti ovdje našao za shodno nešto dodati i tako malo pomalo se redaju stranice.

Alen43 17.03.2008. 10:07

da ali ja dodam samo jedan post, a na svoju nesreću 2. :)

Baja 001 21.03.2008. 21:58

Citiraj:

Autor Alen43 (Post 977220)
da ali ja dodam samo jedan post, a na svoju nesreću 2. :)

Izgleda momak da ovo nije forum za tebe, ovdje smo raspravljali o tome XP vs Vista, a ti padobranac uletiš i onda pljuješ po temi :fuming: :smoke:. I da samo :spam:aš bezveze sa svojim upadima, umjesto da kažeš svoj stavi i iznešeš obrazloženje!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:25.