PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

jucca 22.05.2022. 21:58

Citiraj:

Autor coconut (Post 3601776)
Evo još jedne serije napravljene po filmu - The Lincoln Lawyer

Na 5. epizodi. Nelose skroz.

Sent from my SM-G986B using Tapatalk

Mommistake 24.05.2022. 12:13

Mali odmor od PC-a i PS-a, nešto više netflixa i serija.

Završio Seinfeld prvi puta do kraja (počinjao jedno 5 puta, nikad me nije držalo dulje od prve sezone).
Jel najbolji sitcom? Meni osobno, nije. Jel blizu? Pa ono, blizu je. :) Office mi je draži i smiješniji. :)

Pogledao Shadow and Bone - ok, ništa više od toga. Čekam drugu sezonu, malo mi je previše tinejđersko, ali prolaz.
Halo - meni dobar. Ima dobrih i loših epizoda, generalno po mom guštu.
Love Death + Robots S03 - na razini prve dvije, odlično, meni sve epizode sjele osim one s Pulsom Planeta (meni je i zadnja sjela odlično).
Ozark zadnje sezona, onako, ok. Očekivao više, kraj mi nije sjeo 100%. Ne sjećam se kad me netko više živcirao od jebene Wendy Byrde.
Dark ponovo upaliio da se prisjetim prve dvije sezone, da bi mogao završiti treću. Prva sezona 10/10. Druga sezona 8/10, treća sezona 3/10 meni, nikako se natjerati završiti.
Pogledao 2 epizode Boba Fett-a, ne paše mi, nisam nastavio dalje. Možda se vratim jednom prilikom. Mandalorian mi je dosta bolji bio.r
Toliko od mene zadnjih par mjeseci.

Libertus 24.05.2022. 12:23

The Wheel of time - pogledao prvih 5 epizoda za sada, dosta dobro. Volim fantasy žanr ovog tipa, Witcher itd.

Juice 24.05.2022. 13:05

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3602226)
Završio Seinfeld prvi puta do kraja (počinjao jedno 5 puta, nikad me nije držalo dulje od prve sezone).
Jel najbolji sitcom? Meni osobno, nije. Jel blizu? Pa ono, blizu je. :) Office mi je draži i smiješniji. :)

Sad kad si spomenuo Seinfeld podsjetilo me. Za ljubitelje izašlja je knjiga od Jerrya koja je kompilacija njegovog rada i fora
https://shop.skolskaknjiga.hr/je-l-cemu-ovo.html

spawn 24.05.2022. 18:22

Iz svih epizoda Seinfelda treba izbrisati standup intro i serija bi bila dosta bolja :D.

1v@n 24.05.2022. 19:06

S vremenom je i izbačen, srećom. Mislim da u 6. ili 7. sezoni.

Stigao sam do zadnje sezone napokon. Očekivao sam Festivus epizodu ranije, skroz mi je promaklo da je tek u zadnjoj sezoni.

LAcy 24.05.2022. 19:47

Sjetite se da je Seinfeld bio i ostao standup komicar. U seriji glumi samog sebe i time se bavi. Ti introi su obicno bili razradjeni u nastavku epizode.

spawn 24.05.2022. 23:03

Jeste ali kad gledam njegov standup, nije mi uopće smiješan. Mozda pokoja fora. Dok je radnja serije legendarna.

BTW: svako toliko pogledam blooperse. Kad sam loše volje.

syss 25.05.2022. 00:59

Mislim da je ovo 3. put da ga gledam od početka do kraja... trenutno smo na Marisi Tomei :D

Ali tko misli tu stat i ne pogledati kompletan mix priča/glumaca u jednoj osobi - Curb your enthusisam kao logičan nastavak Seinfelda.

Isto tako ovo što je Lacy reko, pogledajte Seinfeld the comedian (ima Netfilx, a i posvuda) malo da dobijete dojam uopće o toj sceni ak vas zanima.

Feyd 25.05.2022. 09:50

Citiraj:

Autor syss (Post 3602387)
Ali tko misli tu stat i ne pogledati kompletan mix priča/glumaca u jednoj osobi - Curb your enthusiasm kao logičan nastavak Seinfelda.

Čak i ako vam ne sjedne Larry David, isplati se zbog "pravog finala" Seinfelda. Naime, zadnja epizoda Seinfelda nije baš ispunila očekivanja, bar po reviewovima. Tamo negdje krajem, mislim, sedme sezone, Larry organizira reunion epizodu Seinfelda koja ima puno zanimljiviji plot od pravog finala Seinfelda. Od puno trenutaka genijalnosti u toj seriji (CYE), meni možda najblistaviji.

Dalthor 25.05.2022. 11:23

Citiraj:

Pogledao 2 epizode Boba Fett-a, ne paše mi, nisam nastavio dalje. Možda se vratim jednom prilikom. Mandalorian mi je dosta bolji bio.r
.

Mandalorian se pojavi zadnje 2 epizode bobba feta i iskreno to su najbolje epizode pa se prisili pogledati, pogotovo ako planiraš gledati drugu sezonu mandaloriana i ostale serije iz SW universa jer će vjerojatno priča biti povezana.

od serija u zadnjih tjedan dana završio:
Twenty Five Twenty One - Korejska romantično sportska drama o curi koja čita dnevnik svoje mame u periodu kada je išla u srednju školu i još cca 7 godina iza, i prolazi kroz mačevalački uspon, ljubavne, prijateljske i životne probleme. Serija ima 16 epizoda od cca 80 min svaka, ali meni niti jedna nije bila dosadna ili preduga i fino je tekla priča tako da preporuka svima koji vole takav žanr i korejski način.

Peacemaker - Serija je čisti trash, ali po meni odlično napravljen. Očito James Gunn uživa snimati ovako jer mi se čini da ima razriješene ruke, jer serija ima gomilu krvi, neprimjerenog humora i ostalih stvari koje bi bilo gdje drugdje bile too much, ali ovdje nekako baš pašu. U svakoj epizodi sam se nasmijao više nego u većini humorističnih serija i filmova u zadnje vrijeme. Kome se svidio zadnji suicide squad, i ovo će mu biti dobro ako ne i bolje, ostalima bolje zaobići.

One of us is Lying - Teen mystery serija o 4 srednjoškolca kojima umre kolega pred očima dok su svi bili na kaznenoj nastavi, pa su oni glavni krivci i do kraja sezone pokušavaju raskrinkati tko je kriv. Serija je zanimljiva i napeta s dosta preokreta, makar ima dosta nelogičnosti ako u većini ovakvih filmova i serija. Za završetak priče se čeka druga sezona.

Mommistake 25.05.2022. 11:35

Pogledao sam Mandaloriana, sve epizode. ;)

tizhu 25.05.2022. 12:11

Citiraj:

[B]Ozark ..... Ne sjećam se kad me netko više živcirao od jebene Wendy Byrde.

potpis
Citiraj:

Autor Feyd (Post 3602425)
Čak i ako vam ne sjedne Larry David, isplati se zbog "pravog finala" Seinfelda. Naime, zadnja epizoda Seinfelda nije baš ispunila očekivanja, bar po reviewovima. Tamo negdje krajem, mislim, sedme sezone, Larry organizira reunion epizodu Seinfelda koja ima puno zanimljiviji plot od pravog finala Seinfelda. Od puno trenutaka genijalnosti u toj seriji (CYE), meni možda najblistaviji.

kaj nije zadnja epizoda ona koja se produži na dvije epizode i događa se u sudnici kada se neki likovi vraćaju i pričaju što se "zapravo" dogodilo. lol bubble boy i slično.

Mar 25.05.2022. 21:09

Reacher je odličan, glavni lik malo prebildan al dobro, barem nije woke :D :D :D
Plava policajka prava mala seljančica ali bombončić :zdero:

spawn 25.05.2022. 21:33

Mislim da je u knjizi Reacher opisan baš takav kakav jest. Nisam 100% siguran.

benny_blanco 26.05.2022. 09:42

Sta kazete na zadnju epizodu Better call Saul?
Dugo nisam dozivio tako dobar slow burn moment.

Pupo 26.05.2022. 09:50

Kojima je 7of9 napeta, bolje gledajte Bosch (drugu sezonu) umjesto woke ST-a :D

A taman je počeo i Bosch:Legacy. Meni dost dobre obe

pci_e3x 26.05.2022. 09:50

Citiraj:

Autor benny_blanco (Post 3602616)
Sta kazete na zadnju epizodu Better call Saul?
Dugo nisam dozivio tako dobar slow burn moment.

vec sam mislio da nitko ne gleda , pa nema komentara :D

predobro. Sad se stvorila hrpa pitanja koja prije toga nisu postojala.
ovo je bila ep na razini Ozymandias ep iz BrBa :respekt:

nick praskaton 26.05.2022. 09:52

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3602620)
vec sam mislio da nitko ne gleda , pa nema komentara :D

predobro. Sad se stvorila hrpa pitanja koja prije toga nisu postojala.
ovo je bila ep na razini Ozymandias ep iz BrBa :respekt:

sreća pa ima još 6 epizoda, mislim da nastavljaju 11.7.2022.

Ivo_Strojnica 27.05.2022. 13:19

Jel itko gleda novi Obi-Wan Kenobi?

kopija 27.05.2022. 17:57

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3602855)

Ja prestao gledat kad sam vidio šarene lajtsejbrove.
Nevolim ni RGB ventove, tak da gorenavedeno nije kritika uratka kao takvog :)
Edit: probao opet i prestao kad se pojavio onaj robot iz Red Dwarfa i počeo režati.

listerstorm 27.05.2022. 18:21

Stranger Things - sezona 4 je vani.

Mirkopoter 27.05.2022. 18:49

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3602855)

Pripremio sam za večeras.

d0X 27.05.2022. 22:27

Bosch: Legacy napeto završio sezonu, tko će dočekati nastavak...

LAcy 27.05.2022. 22:40

Znam da je otrcana fora, al' svaki put kad netko napise post o Bosch-u, meni dodje da pitam jel to serija o pumpi :D

Mar 27.05.2022. 23:08

Mene asocira na onog odmetnutog admirala iz Freespace 2 (da, toliki sam mator :D)

Mirkopoter 28.05.2022. 00:37

Citiraj:

Autor d0X (Post 3602929)
Bosch: Legacy napeto završio sezonu, tko će dočekati nastavak...

Mene samo zanima čemu to "Legacy", zašto nisu samo nastavili s novom sezonom?

d0X 28.05.2022. 13:34

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3602944)
Mene samo zanima čemu to "Legacy", zašto nisu samo nastavili s novom sezonom?

Iz intervjua sa Titusom Welliverom:
Citiraj:

TVLINE | This is the obvious question, the easy question, but I figured you have a snappy answer by now. How is this not Bosch Season 8?

You know, it really is, ultimately. But from a focus point, it’s not. Harry’s not a cop. He’s not partnering with Edgar. The focus is a bit more myopic than it was in the previous show. But it’s still the Bosch universe, and we push Maddie and Chandler up against the side of Harry

Sn4k3 28.05.2022. 14:32

Delete pls...

Mommistake 29.05.2022. 21:55

Očekivao u ovom produženom vikendu već sada bar 5 komentara na Stranger Things S04. Za mene prve 3 epizode dosadne (osim zadnjih 5 min od svake).

Definitivno gledljivo, ali malo ispod razine očekivanja.

Tajl3r 29.05.2022. 22:02

Shoresy
10

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

pogi 29.05.2022. 22:20

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3603307)
Očekivao u ovom produženom vikendu već sada bar 5 komentara na Stranger Things S04. Za mene prve 3 epizode dosadne (osim zadnjih 5 min od svake).

pripremio sam za gledanje ali još nisam počeo ...

već sam i zaboravio što se uopće dešavalo u S03

Trbonja 30.05.2022. 09:23

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3603307)

Pogledao sam i ja 4. sezonu i što reći. :fiju:

Ružni tinejdžeri iz 80-ih prošlog stoljeća u borbi protiv zlih nadnaravnih sila. Još su i hladnoratovske stereotipizirane Sovjete utrpali, da trash bude potpun. :D

Preporučujem Olive Kitteridge i Slow Horses.
Veep sam pogledao 1. sezonu, na 2. odustao. Definirao bih ju kao komični House of Cards s pičkaranjem. :D

dada-as 30.05.2022. 10:06

Slow horses sam brzo odustao, ne volim british osim ako je top, a ovo je malo ispod top, ne kazem da ne valja, ali meni nije pasalo. Outer range vazem, dodma na watchlist pa maknem, pa dodam, pa odem u komentare pa tamo kazu da se wokzira na najace, pa maknem, sad kolega Lacy napisao da je gledljivo, da treba inteligencije, pa da je testiram sad je opet dodajem na watchlist.

Stranger things neznam zasto to tako dobro djeluje, jel zbog kamere, glumaca, ali imam osjecaj sto god da radili u seriji to bi odlicno izgledalo i bilo gledljivo...

geronimo_2 30.05.2022. 10:17

kakvi su the 100 i blindspot? kolko vidim po komentarima pocetak dobar a onda totalno downhill? se isplati trosit vrijeme na to?

1v@n 30.05.2022. 10:44

Solidno prve dvije sezone, treća izdržljiva, nakon tog zaboravi da postoje

Mar 30.05.2022. 10:47

Mene je Stranger Things kompletno razočarao u ovoj sezoni u onoj sceni kad igraju AD&D i bacaju po tri kocke različitih strana u istom bacanju...
Koji diletantizam :D

geronimo_2 30.05.2022. 10:52

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3603362)
Solidno prve dvije sezone, treća izdržljiva, nakon tog zaboravi da postoje

govoris za oboje?
jel ima smisla uopce onda gledati to, mislim jel cliff na kraju s3?
:chears:

1v@n 30.05.2022. 11:27

Serije - dojmovi, komentari i preporuke

Obje, da. Ok su serije, isplati se pogledati. Ja sam izgubio strpljenje s obje negdje oko sredine 3. sezone. Blindspot sam pogledao do kraja kad sam vec dogurao tako daleko, ali ovima u 100 nema spasa. Nije me držalo toliko da bih izdržao 7 ili 8 sezona ako se ne varam. S vremenom postaje mlaćenje mrtve mačke, kao i većina serija.
Prva i druga sezona su odlične. Probaj i vidi koliko će te držati. Uvijek lako prekineš

Mirkopoter 30.05.2022. 11:43

The 100 je serija za tinejdžerke koje gledaju Twilight i slično. To ne bi gledao ni da je jedina serija na svijetu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:28.