PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

rodriguez 28.05.2019. 20:53

Serijal je antikomunistički, prikazuje tiraniju manjine nad većinom i zataškavanje.
Točka.

Prije bi živio u Americi, u kojoj sam proveo malo duži godišnji, nego u Rusiji, Bjelorusiji, Sj. Koreji itd. Onaj kome to treba crtat i objašnjavat ima problem sa razumijevanjem i logikom.

tizhu 28.05.2019. 20:53

pogledao GOT zadnju sezonu u komadu :D
ocjena cijele sezone: 7. kraj: 3

pogledao true detective treću sezonu: fenomenalno. vrh. nije ko druga, ali je odlična.

kad dođe černobil do kraja - bacim oko i na to u komadu. jednostavno nemam volje pogledat jednu epizodu i čekat tjedan dana za drugu.

Mladenxy 28.05.2019. 21:09

Pupo koji ljudi? Svi? Jer mobilizacija ne pita za ekološka uvjerenja. Ubijanje životinja je svakako žalosno ali dobili su humaniju smrt od biorobota. Ti ljudi su bili svakako heroji a preživjeli su svako malo po bolnicama. Bio je to rat protiv ljudske gluposti koji je bio prekretnica u shvaćanju atomskog metka i praktički je revolucija u ljudskoj povijesti. Imam i ja ljubimca, štoviše bolesnog i kužim enpatiju ali ovi heroji su ipak zaslužili više.

T}{OR 28.05.2019. 21:11

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 3305808)
Serijal je antikomunistički, prikazuje tiraniju manjine nad većinom i zataškavanje.
Točka.

Prije bi živio u Americi, u kojoj sam proveo malo duži godišnji, nego u Rusiji, Bjelorusiji, Sj. Koreji itd. Onaj kome to treba crtat i objašnjavat ima problem sa razumijevanjem i logikom.

Slažem se da je serijal anticommie, ali daleko od toga da Ameri nemaju crno pod noktima oko radijacije i drugih stvari. Svi oni pokusi oko Bikini otočja gdje je ekipa gola do pasa išla čistiti i dekontaminirati brodove nakon eksplozija nuklearki...

Sent from my OP6

Elven 28.05.2019. 21:34

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3305809)
pogledao true detective treću sezonu: fenomenalno. vrh. nije ko druga, ali je odlična.

3. sezona true detectiva je još gora od druge? uf... doduše nikako mi nije jasno kako je 3. sezona "vrh", i "odlična", a lošija od druge?

Mommistake 28.05.2019. 21:40

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 3305798)
https://nccs.net/blogs/americas-foun...mendments-1-10

Ustav, i prvih 10 amandmana. Probaj ući u dvorište nekome u Texasu bez dopuštenja pa javi kak si prošao:fala:

Što ti točno smije napraviti ako mu uđeš u dvorište?

Mirkopoter 28.05.2019. 22:10

Citiraj:

Autor Elven (Post 3305834)
3. sezona true detectiva je još gora od druge? uf... doduše nikako mi nije jasno kako je 3. sezona "vrh", i "odlična", a lošija od druge?

Možda je mislio “nije kao prva”? To mi jedino pada na pamet jer po tome što je napisao druga je onda bolja od “vrh” i “odlična” :D

Anyway, meni prva sezona jedna od najboljih serija koje sam ikad gledao, druga kenja, a treća se može pogledati, ali nije nešto.

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3305838)
Što ti točno smije napraviti ako mu uđeš u dvorište?

Ako se ne varam može te upucati samo zato što si ušao u dvorište bez pitanja.

tizhu 28.05.2019. 22:33

Citiraj:

Autor Elven (Post 3305834)

paaaaa ... druga je mi je najbolja :D
kada sam rekao vrh mislio sam generalno na serije koje danas gledamo. cijeli TD serijal mi je odličan. genijalan. izrađen je svaki detalj oko glavnih likova. nisu crno bijeli već su detaljno psihološki secirani, prikazani sa svim manama. dijalozi su smisleni. dramaturgija je razrađena. sporedni likovi također imaju svoje mjesto. jednostavno mi se sviđa.

Mirkopoter 28.05.2019. 22:47

Ako ti je druga najbolja, kakva ti je prva?

Pupo 28.05.2019. 23:18

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3305819)
Pupo koji ljudi? Svi? Jer mobilizacija ne pita za ekološka uvjerenja. Ubijanje životinja je svakako žalosno ali dobili su humaniju smrt od biorobota. Ti ljudi su bili svakako heroji a preživjeli su svako malo po bolnicama. Bio je to rat protiv ljudske gluposti koji je bio prekretnica u shvaćanju atomskog metka i praktički je revolucija u ljudskoj povijesti. Imam i ja ljubimca, štoviše bolesnog i kužim enpatiju ali ovi heroji su ipak zaslužili više.

Ma nemoj me krivo shvatiti, jasno da zasluzuju vise, isto kao i rudari i vatrogasci. To uopce nije upitno.

Samo kazem da ce prosjecan gledatelj, pogotovo onaj koji to gleda kao jos jednu seriju vise reagirati na scene s psima nego ljudima.
Strasno je sto se dogodilo i kako su prosli ti ljudi, a sve zbog nemara i zataskavanja. Sto je najgore, u Rusiji i bivsem Sovjetskom savezu danas ima vise od 20 aktivnih rbmk reaktora.

A sto se Amera tice, imate na wikipediji lijepo u tablici sve njihove zajebe na nuklearkama na ciju su sanaciju potrosili milijarde uz ljudske zrtve.
Plus nuklearni pokusi i sto su svo smeće nuklearno od pokusa utrpali nekoj maloj državici u sred mora, zazidali to i "odrekli" se toga. Kao nije naše

fran123456 28.05.2019. 23:42

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 3305823)
Slažem se da je serijal anticommie, ali daleko od toga da Ameri nemaju crno pod noktima oko radijacije i drugih stvari. Svi oni pokusi oko Bikini otočja gdje je ekipa gola do pasa išla čistiti i dekontaminirati brodove nakon eksplozija nuklearki...

Sent from my OP6

samo da nadodam, ne toliko vezano za temu, ali kad smo vec off :)

https://en.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange

tun3 29.05.2019. 00:01

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3305801)
Ja sam siguran da će na ljude puno više utjecati scene s ljubimcima nego ove s ljudima. Vidim po curi koja je stavljala ruku preko očiju na scene s ljubimcima, na scene di su čistili je spavala.

Bogami moja je na oboje bila "ne,ne,ne,nemoj,ne..." :D doduše ljude je gledala, ljubimce je isto pokrivala oči

Serija je odlična, samo sad ostaje da se zatvori radnja i gotovo :/

Mene čeka da nastavim Lucifera, a imam preporuke i za Westworld i The Expanse... bed je jedino šta je mene teško nagovorit da išta počnem :D

Inovator 29.05.2019. 00:27

Cetvrta epizoda Cernobila nije na razini prve tri.

Brko 29.05.2019. 07:27

Chernobyl E04... i dalje odličnost. Ovo trajno ostaje na disku uz Breaking Bad, The Night Managera, Seindfelda i Bračne vode :)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Mommistake 29.05.2019. 08:28

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3305846)
Ako se ne varam može te upucati samo zato što si ušao u dvorište bez pitanja.

Baš sam to čekao da netko napiše :) Jer vidim da još uvijek postoji mit oko toga.
Nije tako, dosta sam upoznat s time.

Citiraj:

In your home, Texas law assumes that you’re justified in using force to defend yourself against intruders. You get immunity under this presumption given a certain set of circumstances:

An intruder entered unlawfully and with force
An individual removes or attempts to remove you from your castle with force

In Texas, a “castle” defines three places: an “occupied habitation,” “occupied vehicle,” and place of employment.

It’s important to realize that you can’t use force on others for a simple act of trespassing. To shoot in Texas, you must fear for your safety when someone is breaking in or attempting to break in to your home, occupied vehicle, or workplace.
Znači, ti, ako nekoga ubiješ u svom dvorištu, moraš se kasnije braniti na sudu, svakako i dokazati da si bio u opasnosti. Ne možeš samo tako pucati kada vidiš nekoga da ti hoda po dvorištu.

T}{OR 29.05.2019. 08:44

Citiraj:

Autor tun3 (Post 3305890)
Bogami moja je na oboje bila "ne,ne,ne,nemoj,ne..." :D doduše ljude je gledala, ljubimce je isto pokrivala oči

Kod mene isto, previjanje po kauču i pokrivanje oči na scene s ljubimcima... :lol2:

geronimo_2 29.05.2019. 10:52

Citiraj:

Pogledao i Kvaku 22, izvrsna serija.
jesu sve vani (6 ak se ne varam) i zavrsila serija?
jer vidim da pise na imdb da je mini serija i da je 6. emitirana nedavnom, al ne nalazim da je to to.
:chears:

edit: never mind, ne nalazim ga ionak nigdje sa AC3 zvukom :-(. svugdje samo AAC. valjda bude available.

Mladenxy 29.05.2019. 11:35

Nemam pojma, gledao na HBO.

Mommistake 29.05.2019. 12:57

To je Catch-22? O toj seriji pričamo?

burmuz 29.05.2019. 13:01

Dina mi je već dugo vremena na listi za čitanje i nikako da krenem. Pošto ste me tu na forumu podsjetili na nju, a fakat čitam puno svega, uzeo si danas pa da krenem. :D
Chernobyl: što reći, serija je napravljena vrlo dobro, doduše to je HBO Europe koji radi dobre stvari. Opravdava ocjenu koju ima po meni.

U politiku ne bih ulazio ali samo ću reći da manjina odvijek, sada i ubuduće će vladati većinom i onaj koji misli da je demokracija doslovno prijevod s grčkog tome je isto kao da vjeruje u špageti čudovište, jednoroge i sl. Makar, lijepo je sanjariti. Zato i imamo knjige, filmove i serije na kraju krajeva, i maštu. :)

LAcy 29.05.2019. 13:05

Samo pazi da krenes sa prvom napisanom a ne kronoloski. Knjige napisane od sina nisu ni priblizno tako dobro napisane kao originali. To procitaj kasnije, ako ti se Dune univerzum svidi.

Mladenxy 29.05.2019. 13:06

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3306065)
To je Catch-22? O toj seriji pričamo?

Da.

LAcy 29.05.2019. 13:08

Jos jedna saga koju bi bilo zanimljivo vidjeti, https://en.wikipedia.org/wiki/Vorkosigan_Saga. Knjige sam svojedobno progutao, pogotovo prve.

burmuz 29.05.2019. 13:38

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3306069)
Samo pazi da krenes sa prvom napisanom a ne kronoloski. Knjige napisane od sina nisu ni priblizno tako dobro napisane kao originali. To procitaj kasnije, ako ti se Dune univerzum svidi.

Aha slično kao Salvatore. Piše Prva knjiga kronika Dine. To ok?

LAcy 29.05.2019. 13:49

Citiraj:

Autor burmuz (Post 3306082)
Aha slično kao Salvatore. Piše Prva knjiga kronika Dine. To ok?

Da to je prva, c/p sa superknjizare:

DINA je prva knjiga najslavnije sage znanstvene fantastike, skok u jedan živopisno izmaštani svijet vrlo dalekih tisućljeća. Slijedilo ju je još pet, danas sve već kultnih, knjiga o fascinantno zamišljenoj budućnosti čovječanstva razasutog po mnoštvu planeta diljem Galaktike.
DINA je priča o pustinjskom planetu Arrakisu čiji bizarni gospodari pijeska, divovski crvi, jedini u čitavome svemiru daju čudesnu tvar, začin melange, neophodan pri svladavanju prostor-vremena tijekom međuzvjezdanih putovanja.
DINA je, zajedno s nastavcima, zasigurno najveći SF ep svih vremena, kozmička epopeja o dobru i zlu, puna pustolovina, izdaja, misticizma, ekologije i političkih intriga, od feudalnog društva iz daleke budućnosti do ideje o uzgoju čovjeka nadnaravnih, gotovo božanskih moći.

DINA je Franku Herbertu donijela nagrade Nebula i Hugo.
Nakon DINE koju držite u ruci objavljivani su, sve do autorove smrti, njeni nastavci, sve čudesna djela koja obuhvaćaju tisuće godina i generacije junaka s kojima je autorova mašta dalje plela bogatu tapiseriju galaktičkog carstva, jednako zanimljivu po svojoj uzbudljivoj radnji koliko po misaonim varijacijama.

Mogao bih opet procitati, nisam dugo :)

Colop 29.05.2019. 15:05

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3306071)
Jos jedna saga koju bi bilo zanimljivo vidjeti, https://en.wikipedia.org/wiki/Vorkosigan_Saga. Knjige sam svojedobno progutao, pogotovo prve.

Miles je ustvari Imp u svemiru :D

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk

Ante M 29.05.2019. 15:33

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3306004)
jesu sve vani (6 ak se ne varam) i zavrsila serija?
jer vidim da pise na imdb da je mini serija i da je 6. emitirana nedavnom, al ne nalazim da je to to.
:chears:

edit: never mind, ne nalazim ga ionak nigdje sa AC3 zvukom :-(. svugdje samo AAC. valjda bude available.

Jesu, sve su vani. Gledao sam originalni film, radnja serije završava sa šestom epizodom.

Meni odlična serija.

alen.s 29.05.2019. 15:35

Citiraj:

Autor Inovator (Post 3305894)
Cetvrta epizoda Cernobila nije na razini prve tri.

da, nije da je loša al nije ni na razini predhodnih....za sada od mene;

fanATIk 29.05.2019. 17:54

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3306069)

A gle, to je od čovjeka do čovjeka. Meni su konkretno knjige od sina bolje. U svakom slučaju čitljivije.

Nego, u četvrtoj epki Chernobyla ništa više o rudarima i rupi koju su iskopali?

mkey 29.05.2019. 19:33

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3305932)
Znači, ti, ako nekoga ubiješ u svom dvorištu, moraš se kasnije braniti na sudu, svakako i dokazati da si bio u opasnosti. Ne možeš samo tako pucati kada vidiš nekoga da ti hoda po dvorištu.

Mislim da je to osnovni razlog zašto ekipa drži sjekiru u celofanu na ormaru.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:40.