PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Ag008 25.04.2021. 09:41

Ako imaš Ubee, žično bi trebao imati 200Mbps.
Pasao bi ti cam, kada ga tražiš reci da ćeš ga sam postaviti i da ga pošalju poštom, jer ti inače naplate 200kn dolazak tehničara.

Nikky 25.04.2021. 11:47

Ako imaš Ubee EVW32C router, to je taj novi i ne treba gamijenjati ako je ispravan,
brzinu (koju trenutno nemaš) mogu riješiti daljinski.
Zovi SZK u ponedjeljak, teh. služba i neka izvole ispraviti da dobiješ 200/20.
Kontrolu obavezno raditi sa kompom koji je žično spojen na router.

CAM modul paše jer je to isti standard kao i ovaj koji ti je do prije koji dan radio.

Cilim 25.04.2021. 12:55

Citiraj:

Autor @@@ (Post 3513021)
Pozdrav svima,
Ako netko ikako može pomoći bio bi zahvalan.
Dugogodišnji sam B.net korisnik te sam davnih dana pospremio njihov stari STB, kupio neotion modul i ubacio karticu u njega.
Radilo sve savršeno do pred neki dan.
Tražio sam povećanje brzine interneta na 200/20.
Dolazi tehničar i nosi novi stb. U dogovoru s njim ostavljam ga u kutiji s obzirom da imam IPTV na tom glavnom televizoru.Povećava brzinu koja nakon 3 dana ide najviše do 120/5. (napomenuo je ako brzina neće ići do ugovorenih 200/20 da zovem A1 te tražim novi modem)
Ono što me najviše peče u cijeloj priči što su mi se izgubili skoro svi kanali na drugom TV-u gdje je sam koristio taj CAM modul sa starom B.net karticom. (ostalo je samo onih 10-15 zemaljskih koji se mogu gledati i bez kartice)
Da li je ikako moguće tu karticu i modul i dalje koristiti ili to mogu baciti u smeće?
Da li je netko imao problema s brzinom interneta? Da li je isključivo do modema ili može biti do nečeg drugog?

Bilo kakva iskustva/savjeti su dobro došli.

Slican scenarij sam prosao prije mjesec i pol na B.net kabelu i na (Amis) A1 optici, s tim da sam znao da ce mi na kabelu ukinuti stari B.net paket i da cu ostati na free 12 TV programa, i na glavnom i na drugom TV-u.
Sad sam samo na trio paketu na A1 optici.

Pa sta ima veze sto imas IPTV na glavnom TV-u, trebao si spojiti i STB Kaon 4020, A1 TV programi su bar sigurni i kvalitetniji kod prikazivanja TV programa slika sigurno ide u FHD-u (kod glavnih TV programa) i to na 50 FPS-a i dobrim bitrateom, kod IPTV lista to bas nije tako em znaju trokirati - buferirati ili nestajati na neko vrijeme (narocito kod vecih sportskih dogadjaja) i nazalost slika glavnih TV programa ide u FHD-u ili HD-u i to na 25 FPS-a.
Ti lako biras onda hoces li na glavnom TV-u gledati programe ili preko STB-a ili sa te IPTV liste...

@@@ 25.04.2021. 22:00

@Cilim
Iskreno jedino što me držalo na B.netu/A1 toliko dugo je Sportklub kojeg su ovako pizdunski ukinuli.
To je jedino što gledam na TV-u, a sad ga na A1 ne mogu gledati tako da bi mi ovaj njihov STB samo skupljao prašinu.
U vezi toga da IPTV ponekad šteka imaš pravo, ali koliko para toliko i muzike.
Sutra zovem SZK da vidim šta kažu u vezi brzine.
Inače, puno ste bolji izvor informacija nego njihovi agenti koji u većini slučajeva pričaju gluposti. Jedno ti kažu na prodajnom mjestu, drugo ti kažu na telefon, a treće bude na kraju priče.

Nikky 26.04.2021. 01:13

Jer znamo šta govorimo / pišemo za razliku od njih 😀

bertone 26.04.2021. 10:52

Citiraj:

Autor @@@ (Post 3513060)
Koliko vidim ovi moduli koje daje A1 su veličine Neotinovih, dakle trebali bi pasati na moj TV s obzirom da je on iz 2012.?

Dimenzijama će ti odgovarati, ali neki TV-i (moj stari LG npr., a ima ih još - pisali smo o tome prije par mjeseci pa prelistaj postove unatrag) imaju problema, trzanje slike, arfekti na slici, ponekad ne želi otključati neki TV program ili ga zaključa usred gledanja i sl. što se sa starom karticom i modulom nikad nije događalo (ne događa se ni danas jer imam još uvijek i karticu, ali imam i novi cam modul).

Cilim 26.04.2021. 11:32

Citiraj:

Autor bertone (Post 3513424)
Dimenzijama će ti odgovarati, ali neki TV-i (moj stari LG npr., a ima ih još - pisali smo o tome prije par mjeseci pa prelistaj postove unatrag) imaju problema, trzanje slike, arfekti na slici, ponekad ne želi otključati neki TV program ili ga zaključa usred gledanja i sl. što se sa starom karticom i modulom nikad nije događalo (ne događa se ni danas jer imam još uvijek i karticu, ali imam i novi cam modul).

I sluzit ce te sve dok ti ne prodje ugovorno razdoblje i onda krenes obnoviti ugovor u novoj Mozaik ponudi...a dalje se :fiju:

Nikky 26.04.2021. 11:58

Pisali smo već ali da napomenemo kolegi.
Na ovom njihovom CAM modulu poželjno / potrebno je napraviti sw update,
sa zadnjim xxx.04.04.09 ima bitno manje trzanja, štekanja i sl.

Jedna od varijanti za update je ostaviti TV neko vrijeme na Cinestar TV 1 (odnosno bilo koji kanal na 786 MHz 6900 QAM64) pa bi trebao ponuditi update ili možete u menu CAM - a odabrati dw update.

Napomena: Kod nekih TV - a je glupo formulirano pa ispiše da "na živo" izvadite > umetnete CAM modul. To nemojte raditi !
Ugasite TV na daljinski > sačekajte 5 sec. > upalite.

Ako CAM modul treba vaditi / umetati to radite dok je TV ugašen.

petar0 28.04.2021. 19:41

TV mi nema CI/CI+/ PCMCIA utor i nema digitalni prijemnik.
Posto se sve vise analognih programa gasi svaki dan, da li bi funkcioniralo ako kupim dvb-c digitalni prijemnik koji ima CI utor i placam A1 cam modul?

Ako da, preporuka za neki dvb-c koji pouzdano radi sa tim modulom ?

Ag008 28.04.2021. 19:50

Tv ti nema hdmi?

Cilim 28.04.2021. 20:19

Citiraj:

Autor petar0 (Post 3514164)
Posto se sve vise analognih programa gasi svaki dan, da li bi funkcioniralo ako kupim dvb-c digitalni prijemnik koji ima CI utor i placam A1 cam modul?

Da bi mogao uzeti CAM modul prvi uvjet je da imas A1 STB, jel sad imas STB od A1 ili...

petar0 28.04.2021. 23:23

imam jedan A1 stb spojen na drugi tv.

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3514168)
Tv ti nema hdmi?

Ima, zašto ?

Cilim 29.04.2021. 00:04

Citiraj:

Autor petar0 (Post 3514164)

Za ovaj Amiko HD 8265+ Combo prijemnik ti pise:

One Common Interface slot (MaxTV CAM i EvoTV CAM test OK)

Treba ih pitati dali radi i A1 CAM modul u tom prijemniku.

https://www.prejeftino.com/proizvod.php?id=2484

bertone 29.04.2021. 10:28

Citiraj:

Autor petar0 (Post 3514225)
imam jedan A1 stb spojen na drugi tv.

A je li taj drugi TV na kojeg je spojen STB ima slot ta cam modul?

Ako ima onda je najjednostavnije rješenje cam modul u taj drugi TV, a STB u ovaj prvi bez cam slota i digitalnog prijamnika (ok, moraš povući mrežni kabel do drugog TV-a, ali neki kompromis mora biti).

petar0 29.04.2021. 14:38

:D nema ni taj tv slot za cam modul.
Ovo: https://www.prejeftino.com/proizvod.php?id=2484
mi je skupo.
Gledao sam ove dvb-c koji imaju samo conax card reader misleci da je to sve isto (CI i card reader) , tipa:
https://www.mp-elektronika.hr/dvbt-2...arch=mini%202t
To ne bi radilo jelda ? Mora bas imati CI slot ?

Ag008 29.04.2021. 14:41

Koji TV imaš?
Napiši točan model jer neki tv se čine da nemaju utor za CI modul ali u biti imaju uz adapter (npr neki Samsung i LG)

Cilim 29.04.2021. 15:00

Citiraj:

Autor petar0 (Post 3514346)
:D nema ni taj tv slot za cam modul.
Ovo: https://www.prejeftino.com/proizvod.php?id=2484
mi je skupo.
Gledao sam ove dvb-c koji imaju samo conax card reader misleci da je to sve isto (CI i card reader) , tipa:
https://www.mp-elektronika.hr/dvbt-2...arch=mini%202t
To ne bi radilo jelda ? Mora bas imati CI slot ?

Ti nemas karticu kao sto je nekad imao B.net, sad je to CAM modul i taj prijemnik mora imati CI slot za CAM modul, to nazalost nemaju jeftini prijemnici, kupi novi TV koji ima CI slot i rijesio si problem.

https://www.google.hr/url?sa=i&url=h...AAAAAdAAAAABAD

petar0 02.05.2021. 20:07

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3514347)
Koji TV imaš?
Napiši točan model jer neki tv se čine da nemaju utor za CI modul ali u biti imaju uz adapter (npr neki Samsung i LG)

model je fujitsu general limited p42hta51rs

Cilim 03.05.2021. 19:29

Kad su ukinuli jos nekoliko analognih TV programa (nisam primjetio ovih dana putujucu tekstualnu najavu na ekranu za to), meni sada ostalo samo 6 analognih TV programa - HRT 1, 2, RTL, Nova TV, RTL 2 i Doma TV.

Nikky 03.05.2021. 20:41

Imaš 9 digitalno slobodnih,
možda potamane i tih 6 analogno.

Cilim 03.05.2021. 21:26

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3515339)
Imaš 9 digitalno slobodnih,
možda potamane i tih 6 analogno.

Ma potamanit ce analogne sigurno do 30.06., free digitalnih je 12, pitam onako usput jer nisam vidio da su najavljivali gasenje tih nekolio analognih zadnjih dana...

Cilim 04.05.2021. 23:46

Ide putujuci tekst preko ekrana gasi se analogni Doma TV - 11.05.

Stipest 05.05.2021. 12:17

A ostali?

Cilim 05.05.2021. 16:21

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3515739)
A ostali?

Za sad samo Doma TV, a ostalih 5 analognih TV programa ce polako jednog po jednog micati-gasiti do 30.06., da agonija malo potraje. :nono:

Stipest 05.05.2021. 17:29

Baš si dobro napisao, agonija. Ovo traje godinama. Mogli su barem ovih 6 domačih ugasiti odjednom i to je to. Ali ne, i to moraju odugovlačit.
Još mi nije jasno što će sa korisnicima koji plačaju stari osnovni analogni paket? Znaći nemaju stb, samo koaks do TV-a. Znam da imaju otvorenih onih 12 u digitali, ali možda im TV nema dvb-c tuner, pa ne mogu to gledati, a i to je samo dobra volja A1, što je otvoreno. Imam frenda koji ima tu situaciju i nikakvu obavijest mu nisu poslali da bi morao preći na digitalni paket.

Cilim 05.05.2021. 18:20

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3515839)
Baš si dobro napisao, agonija. Ovo traje godinama. Mogli su barem ovih 6 domačih ugasiti odjednom i to je to. Ali ne, i to moraju odugovlačit.
Još mi nije jasno što će sa korisnicima koji plačaju stari osnovni analogni paket? Znaći nemaju stb, samo koaks do TV-a. Znam da imaju otvorenih onih 12 u digitali, ali možda im TV nema dvb-c tuner, pa ne mogu to gledati, a i to je samo dobra volja A1, što je otvoreno. Imam frenda koji ima tu situaciju i nikakvu obavijest mu nisu poslali da bi morao preći na digitalni paket.

Imaju onu putujucu obavjest na ekranu "Za daljnje praćenje kanala u digitalnoj TV tehnogiji molimo vas nazovite 0800 913088"

A ima i na njihovoj stranici DIGITALIZACIJA.

Njihova baza takvih analognih korisnika je "nerjesena zagonatka" tako da je najbolje sam se javiti ako se zeli dalje gledati TV programi...

Stipest 05.05.2021. 20:03

Nije problem naručiti uslugu, nego je problem da oni i dalje naplačuju osnovni analogni paket (i to masno, 105 kn), a uopće nemaju analogiju u ponudi ???

Cilim 05.05.2021. 20:16

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3515874)
Nije problem naručiti uslugu, nego je problem da oni i dalje naplačuju osnovni analogni paket (i to masno, 105 kn), a uopće nemaju analogiju u ponudi ???

A sta dalje, zoves na taj napisani telefon i zalis se, samo TV vise nemozes dobiti, internet je baza a nadogradjujes ga sa TV uslugom...nazalost Mozaik ponuda...

Ili raskines - odjavis se sa A1...

bobanmilan 06.05.2021. 14:15

Evo samo da javim da sam danas ugovorio instalaciju uz neku novu promociju. Duo paket (bez telefona) na kabelu uz brzinu 200 Mbit/s za 244kn, ali je prvih 6mj 0kn. Prosjek na 24mj ispada 183kn što mislim da je super cijena za TV+internet.

Na to se još oduzima mozaik popust. Ja imam još jednu uslugu pa mi se svaki mjesec skida dodatnih 10kn.

Stipest 06.05.2021. 15:27

Dobra ponuda :goood:.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:21.