PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

1v@n 24.06.2015. 11:39

Evo, izvukao sam i hit&run žensku. Udarac je bio slab, ali dovoljno da se kombi zatrese. Nisam primijetio oštećenje, ali ako ga je bilo, postoji registracija u opisu videa :)

jed2i 24.06.2015. 12:20

Citiraj:

Autor bertone (Post 2795962)
Imao si sreće :)

Ma inače sam baksuz...
Prošli auto mi je sav izgreban od raznoraznih retardanata koji se voze gradom

ti.le 24.06.2015. 18:06

Jucer na moju alficu legli EBC GD diskovi i green stuff pločice :)

Nego BTW, friško, najfriškije, Giulia:

http://www.autoedizione.com/wp-conte...bns.jpg?6e03d8

http://i.imgur.com/ljvm1iPl.jpg

http://i.imgur.com/DhtTwu1l.jpg

https://scontent.fash1-1.fna.fbcdn.n...a1&oe=558CCAD3

https://scontent.fash1-1.fna.fbcdn.n...1c&oe=558DCB47

Top model mislim 1500kg, V6 turbo 510KS, pogon nazad, 50:50

MAGARAC 24.06.2015. 18:12

Oho. Maserati lagano straznji kraj...

IcyTexx 24.06.2015. 18:32

Konačno nova krasna Alfa. :D
Prava Alfa, sa RWD.

MuroF 24.06.2015. 18:37

jucer mi otišla zarulja,a mrak kiša i odem u ktc kupit nešto kad imaju hrpu onih xenon super mega cool blue white itd,sad se pitam,jer se to smije stavljat opće,mislim su te žarulje homologirane?

al sam onda našao sa strane neke obične inter-union,tak nešto,piše auto bild test 2013,sehr gut :D

lowrider 24.06.2015. 18:39

Uf, prekrasno. To je neki prototip ili konačna verzija?
Meni bi bila dosta i 1.4 t-jet tj. multiair sa cca 170ks hehe

ti.le 24.06.2015. 18:42

To je finalna verzija, koja bi se trebala moći kupiti već ove godine, predstavljena je pred sat vremena, na 105 godišnjicu Alfe, a skrivali su konačan izgled do sada ko zmija noge... :)

Citiraj:

State-of-the-art, innovative engines

State-of-the-art, innovative engines are another characterising element of a genuine Alfa Romeo. For this reason, a unique engine in terms of technology and performance, destined to become the new benchmark of the brand, has been created for the Quadrifoglio version.

The six-cylinder turbo petrol tuned by engineers with Ferrari background delivers 510 HP and exhilarating performance: for instance, it accelerates from 0 to 100 km/h in only 3.9 seconds. Incidentally, despite the sensational power and torque output, the new engine is surprisingly fuel efficient and implements an electronically controlled cylinder deactivation system. Obviously, as all next-generation petrol and diesel engines, this six-cylinder is made entirely of aluminium to reduce weight particularly on the front axle of the car and make that genuinely Alfa Romeo sound.
Citiraj:

The best weight-to-power ratio

To obtain an excellent weight-to-power ratio (remarkably lower than 3kg/hp), Alfa Romeo Giulia combines extraordinary engine performance and the ample use of ultralight materials throughout. For example, carbon fibre was chosen for the propeller shaft, the bonnet and the roof and aluminium was picked for the engine, brakes, suspension (including front domes and front and rear frames), in addition to many other body components, such as the doors and the wings. Furthermore, the rear crossmember is made of aluminium composite and plastic.

In order to decrease the total weight, the braking system was tweaked using aluminium elements and carbon ceramic discs and the seats have a carbon fibre structural frame. Despite all this weight optimisation, the car boasts the best torsional rigidity in its class to guarantee quality over time, acoustic comfort and handling even in conditions of extreme stress.

http://i.imgur.com/agblHXRl.jpg

Naravno, to je sve na QV verziji :)

http://i.imgur.com/SYkCpwXl.jpg

buljo 24.06.2015. 19:51

Odostraga isti audi, fuj.

Thoroughbred B 24.06.2015. 20:15

Uvijek sam i mislio o alfama sve najgore,tj. jako skeptično sam gledao na njih...i prosle godine kupovao auto,nasao jednu giuliettu 170ks,probni djir...vozim ja,stisnem...i upali se check engine light :D E tu je definitivno bio kraj,vise ni najmanje ne vjerujem u alfu :D

syss 24.06.2015. 20:23

zapao te primjerak :D

buljo 24.06.2015. 20:31

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 2796234)
Uvijek sam i mislio o alfama sve najgore,tj. jako skeptično sam gledao na njih...i prosle godine kupovao auto,nasao jednu giuliettu 170ks,probni djir...vozim ja,stisnem...i upali se check engine light :D E tu je definitivno bio kraj,vise ni najmanje ne vjerujem u alfu :D

Imaš predrasude i ovo ti se dogodi, ko da si htio :p

MadBoY 24.06.2015. 20:36

Ta Alfa mi izgleda kao mix Jaguara (naprijed) i Audija (straga) :D.

lowrider 24.06.2015. 21:04

Pali kvar elektronike na Alfi, a elektronika Bosch, Made in Germany.....
Ja na svom talijanu nisam našao niti jedan elektronski dio od Marellija, sve Bosch, jedino ventilacija i motorići brisača su Denso.
Da Audiji su od iza dosta slični Maserattijima ccccc......

Nebitno, Đulija dobro izgleda, jedino mi se na slikama čini nekako mala, ko da je kraća od 159-ke

Thoroughbred B 24.06.2015. 21:17

Giuletta ima mac problema s elektronikom...pretrazio cijeli net jer sam bio zagrizao za nju...čak ni u servisu nemaju rijesenje,samo brisu greske pa dok traje...i tako u vise zemalja...al sta je problem,kad se check engine upali,auto ode u servisni mod i vuče se ko krepana koza...i to je priličan problem,nažalost nerješiv...i samo je na dizelašima...nigdje nisam nasao nekoga da je to rijesio,svi se zale...

Greška je "Check engine light,DNA not working"

Nema veze,prebolio sam je...i trenutno sam prezadovoljan s 508 SW,čak mi je i draže da nisam uzeo giulettu,jer mi je karavan prijeko potreban zbog posla...a kad sam gledao giulettu sam razmisljao neznam s cim...

JuiceBox 24.06.2015. 21:22

Citiraj:

Autor jopis (Post 2795601)
To su stvarno motori koji troše ko upaljač, u sve ijednoj izvedbi. Nakon prve problematične serije tamo početkom 2000.ih, nadalje su ih usavršili skroz. Na kraju krajeva, ne bi ih merc trpao u A klasu da ne valjaju i da nisu provjereni.

Sto im necu "oprostit ni zaboravit" dok je svijeta. Katastrofa i tavka pljuska za brand da je to uzas. Mislim da se gotlieb vrti u grobu k'o ventilator. Ne kazem da taj motor ne valja ali ono, to mi je k'o da u bmwu nadjem fordov motor a bmw ima nagrada za vlastiti motor ko osijek komaraca :flyingey:

http://f80.bimmerpost.com/forums/sho....php?t=1142914

naklon do poda, nema dalje :eek: Predivan automobil a boja , savrsena.

IcyTexx 25.06.2015. 01:09

Prije ili kasnije imat ću jednu finu Alficu u garaži uz ostale aute... Ako se planovi poslože. Ne može se ona toliko kvarit koliko ja mogu uživat u njoj.

Prije koji mjesec na autocesti prije zavoja ogrrrroman oblak sivog dima mirisa ulja... I čim sam ga vidio na neku foru mi je pala misao "Hmmm, Alfa". I iza tog zavoja na autocesti stoji jadna 156 sa dignutom haubom i vlasnik samo stoji i samo ju gleda, pred plač. :D Htio sam stat i potapšat ga. :D

listerstorm 25.06.2015. 01:43

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2795951)
Da živim u ZG, obavezno bi si uzeo operativni lizing. Tipa neki Audi A4, i mijenjaj svakih 5 godina za novi model. Uostalom tako i mislim za idući auto.
Platim kasko i osiguranje bazno i tuci ga, grebi, udaraj koliko te volja, nije moj. Samo treba biti bez alkohola što ionako ne konzumiram. Nema čuvanja amortizera na ležećima, paziti na okretaje opetimalne za motor itd. Brate kad mi se neda, daj novi.
Nema ovrhe, kredita, jamaca.... kad nemam para, izvolite i doviđenja. :)
A da ne pričam o tome da se ne brineš za prodaju itd itd. A rata, baš sam pitao, za 10 % viša nego regular kredit. ništa strašno

jamčevina, ostatak vrijednosti, ograničenje kilometraže...može bit Ok ali ima tu puno varijabli

Dottore 25.06.2015. 03:30

Citiraj:

Autor xulos (Post 2796270)
http://f80.bimmerpost.com/forums/sho....php?t=1142914

naklon do poda, nema dalje :eek: Predivan automobil a boja , savrsena.

Felga i boja felge šaka u oko. Nema ukusa.
Nisam baš veliki ljubitelj bušenih diskova. Svi misle da bušeni daju bolje rezultate ali posve krivo. Rezani bolje koče, najmanje pažnje za održavanje od bušenih jer kad začepi onda puca.

Ameri znaju što su Pirelli i Michelin :) :amen:

burmuz 25.06.2015. 10:06

Uff, eto novog kandidata za idući auto. Giuliia je bome dobar auto, recimo u rangu Audija RS 4 ili 5 samo sigurno jeftinija i naravno, s puno emocija :)

burmuz 25.06.2015. 10:15

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2796384)
jamčevina, ostatak vrijednosti, ograničenje kilometraže...može bit Ok ali ima tu puno varijabli

Ne kužim ovaj "ostatak vrijednosti".. da li se to odnosi na otkup auta koji je bio iznajmljen nakon isteka ugovora ili?
Jamčevina se vraća ako je sve po ugovoru. Radim godišnje 5k km tako da nije problem.
Naravno, govorimo o operativnom lizingu za privatne osobe a ne o financijskom.

BTW Giuliia je bome dobar auto, recimo u rangu Audija RS 4 ili 5 samo sigurno jeftinija i naravno, s puno emocija :)

JuiceBox 25.06.2015. 10:16

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2796390)
Felga i boja felge šaka u oko. Nema ukusa.
Nisam baš veliki ljubitelj bušenih diskova. Svi misle da bušeni daju bolje rezultate ali posve krivo. Rezani bolje koče, najmanje pažnje za održavanje od bušenih jer kad začepi onda puca.

Ameri znaju što su Pirelli i Michelin :) :amen:

Ovdje je saka u uku jedino to sto ti nemas ukusa ali posto se o ukusima ne raspravlja, ovdje cu stati. A ceg si ti ljubitelj ili neopet nebitno, on ako ima novac za takav automobil, ima i za mjenjanje diskova. Nije to rupica od 1 mm da ce se zacepit za 5 dana.

vorda22 25.06.2015. 11:09

jel netko stvarno cita ove brljotine tatinog sina? :)

lowrider 25.06.2015. 11:09

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2796376)
Prije ili kasnije imat ću jednu finu Alficu u garaži uz ostale aute... Ako se planovi poslože. Ne može se ona toliko kvarit koliko ja mogu uživat u njoj.

Prije koji mjesec na autocesti prije zavoja ogrrrroman oblak sivog dima mirisa ulja... I čim sam ga vidio na neku foru mi je pala misao "Hmmm, Alfa". I iza tog zavoja na autocesti stoji jadna 156 sa dignutom haubom i vlasnik samo stoji i samo ju gleda, pred plač. :D Htio sam stat i potapšat ga. :D

Sigurno 2.0Ts, negdje mu ispale klipnjače po cesti cccccc.......
I ja bi odavno neku Alficu, al još nisam našao vrijednu pažnje. Ova Đulija je konačno Alfa, ovo dosad su bili FiatAlfe, 159tka je Opel Vectra D hehe

JuiceBox 25.06.2015. 11:42

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 2796455)
jel netko stvarno cita ove brljotine tatinog sina? :)

:stoopid: ?

Pupo 25.06.2015. 11:49

Vozah se zadnjih par dana po Zagrebu, svaka vam čast koji se tamo vozite svakodnevno. Mi iz provincije kad dođemo tamo, hjaoo, šok i nevjerica. Al da ima debila i sa Zg tablama, bome ima.

burmuz 25.06.2015. 11:57

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2796476)
Vozah se zadnjih par dana po Zagrebu, svaka vam čast koji se tamo vozite svakodnevno. Mi iz provincije kad dođemo tamo, hjaoo, šok i nevjerica. Al da ima debila i sa Zg tablama, bome ima.

Osobno idem u ZG svako malo, ok mi je voziti kada idem negdje izvan šireg centra. Ali po centru idem baš kada moram. Pogotovo ako ne znaš prestrojavanja napamet, zna bit svega

vorda22 25.06.2015. 12:00

Citiraj:

Autor xulos (Post 2796470)
:stoopid: ?

nisam citao nakon prve recenice kada je napisao da je naljutio tatu...

ti.le 25.06.2015. 12:51

Da li je netko možda koristio Fuchs Titan ulja?

Do sada sam u svoju Alfu JTDm 8v stavljao Seleniu WR 5w40, ali sada mislim promijeniti. Inače, mijenjam na 10k.

On frenda sam dobio preporuku za Fuchs;

a sad još, Titan Supersyn 5w40

http://www.motorna-ulja.net/proizvod...40-4l-729.html

ili Titan GT1 5w40?

http://www.partes.hr/index.php?page=...id=053.005.038

vorda22 25.06.2015. 12:59

ja sam probao 10w-50 jer je kao trebalo manje se trosit u h22a7 motoru, ali je bilo uglavnom isto ko i ostatak sintetike koje koristim

MuroF 25.06.2015. 13:00

stane danas ispred jednog trgovačkog centra "frajer" sa hjnudaji kupe dijagonalno preko 2 invalidska parking mjesta (!) samo zato jer su jako blizu i u hladu. Mislim da je to vrhunac primitivizma.

DANCI 25.06.2015. 13:04

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 2796245)
Ta Alfa mi izgleda kao mix Jaguara (naprijed) i Audija (straga) :D.

Tak i ja vidim kak ti, izgleda da su ostali bez ispiriacije dizajniranja vozila pa sad po novome kopiraju od drugih.
Alfini modeli su izgledom inace posve ok, samo im je slaba kvaliteta i pouzdanost. To mi je jos rekao sam serviser koji servisira razlicite marke automobila da kod Alfe je veliki minus ovijes pa jos vlasnici slag na to... kupuju vece felge i vece dimenzije guma radi izgleda plus zamjenske dijelove ovijesa pa dijelove ovjesa mijenja svakih 20 000km !

buljo 25.06.2015. 13:12

Svi nešto pljuju po alfi a sve to iz priče rekla kazala, zanimljivo...

A još je zanimljivije kad si vlasnik iste i nemaš problema, čovjek bi rekao da to naprosto ne može bit istina :D

Dottore 25.06.2015. 13:47

Citiraj:

Autor xulos (Post 2796431)
Ovdje je saka u uku jedino to sto ti nemas ukusa ali posto se o ukusima ne raspravlja, ovdje cu stati. A ceg si ti ljubitelj ili neopet nebitno, on ako ima novac za takav automobil, ima i za mjenjanje diskova. Nije to rupica od 1 mm da ce se zacepit za 5 dana.

Ne, nisi shvatio ni za diskove. Sve pet. Felge su stvorene za japanske aute i to samo jedino Ameri furaju. Jednostavno kričavo izgledaju i bode oči. Pogledaj kako Europejci furaju na BBS, čak i orginalne.
Uglavnom, dečku kapa do poda za održavanje i boju karoserije. Nije ni loša cura :fiju:

Bušeni diskovi su stvar prošlost, više nitko ne koristi i na trkama. Na primjer rezani

Sada žalim što nisam uzeo crni E92 coupe. Predivan model i još da frknem felgu od M serije pa polakirati ih u Porsche poznatu boju (neću reći koju točno da ne ureknem i bit će prilike :goood: )

vorda22 25.06.2015. 13:48

Citiraj:

Autor buljo (Post 2796531)

A još je zanimljivije kad si vlasnik iste i nemaš problema, čovjek bi rekao da to naprosto ne može bit istina :D

osim kaj se clarksonu 147 gta raspala na testiranju...

Dottore 25.06.2015. 13:50

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 2796544)
osim kaj se clarksonu 147 gta raspala na testiranju...

Đe? Molim link :D

listerstorm 25.06.2015. 13:57

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2796429)
Ne kužim ovaj "ostatak vrijednosti".. da li se to odnosi na otkup auta koji je bio iznajmljen nakon isteka ugovora ili?
Jamčevina se vraća ako je sve po ugovoru. Radim godišnje 5k km tako da nije problem.
Naravno, govorimo o operativnom lizingu za privatne osobe a ne o financijskom.

Da, jer kod operativnog leasinga nakon isteka se radi procjena i ako je manja od ostatka vrijednosti onda trebaš uplatit razliku. Npr. ako pređeš više km od dopuštenog, al pošto radiš tako malo km, onda nebitno.

Thoroughbred B 25.06.2015. 14:00

Buljo pa nisu sve u kvaru pobogu,netko ima i sreće...znaš onu,alfa se po danu vozi,a noću šarafi! :D

Bravo 25.06.2015. 14:06

Neče baš Alfa biti jeftiniji od konkurencije kad je i bila?

fanATIk 25.06.2015. 14:13

Citiraj:

Autor buljo (Post 2796531)

Pa ista stvar ko i s pljuvanjem po fauveu, svi organski ne podnose te aute, nikad vozili nit bi ikad sjeli u njega al za pljuvanje dušu dalo. Haters gonna hate... :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:47.