PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

Mommistake 17.04.2013. 09:13

Evo pogledao Oblivion, i meni je film i više nego solidan.. Sedmica je čisto opravdana.. Priča mi je ok, efekti, zvuk, ajde gluma je malo slabija, ali meni stvarno ok film...

Ivo_Strojnica 17.04.2013. 10:38

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2379726)
Evo pogledao Oblivion, i meni je film i više nego solidan.. Sedmica je čisto opravdana.. Priča mi je ok, efekti, zvuk, ajde gluma je malo slabija, ali meni stvarno ok film...

Ne kužim kako ti je ok, pa film je toliko proziran i predvidljiv, sve već viđeno...
Jedino su efekti odlični

Guls 17.04.2013. 12:39

u nekom filmu nije potrebna ni gluma ni prozirnost ako te sama materija natjera da otpreš gubac. meni se radnja čini ok, a svi takvi filmovi su više manje crap.

fanATIk 17.04.2013. 19:05

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2379684)
Uff, meni nikako. Blade Runner je druga priča i jednog dana bi htio vidjeti film koji slijedi knjigu jer bi bilo zanimljivo vidjeti i taj aspekt. Ali Minority Report je toliko kratki i dobar da je tužno da film nije mogao objasniti samu stvar kako spada. Ali ono, Spielberg to je sve kaj ću reći.

A dobro, ne vidim u čemu je završetak zanimljiviji u filmu. U knjizi ovaj ga ubije i sa ženom zbriše na drugu koloniju, a u filmu se ovaj na kraju ubije kad nema kuda, a Anderton završi skupa sa ženom i čeka novo dijete.

Iritantno mi je što se na kraju knjige tvrdi da je sustav dobar a da je on izuzetak. Te još da bi se to opet moglo dogodit nekome iz policije. Ako se može opet dogodit, sustav po meni nije dobar. Eto, zato mi se ne sviđa.

Mad_Duke 17.04.2013. 20:08

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2380009)
Iritantno mi je što se na kraju knjige tvrdi da je sustav dobar a da je on izuzetak. Te još da bi se to opet moglo dogodit nekome iz policije. Ako se može opet dogodit, sustav po meni nije dobar. Eto, zato mi se ne sviđa.

To je za diskusiju! :) Da li bi trebalo cijeli takav sustav zbog iznimke srezati? Nije na priči da ti pruži kraj kakav hoćeš, ali mislim da nema ništa loše u samom kraju. Priča je pokrenula cijeli niz pitanja koja su ostavljena na interpretaciju koja ovisi od osobe do osobe. Točnije moralne implikacije. Da ne pričam kako je priča od oko 70-etak strana (ako se dobro sjećam da ne tražim zbirku) puno bolje i zanimljivije pokrila cijelu stvar koja se tiče Minority i Majority Reportova. Mislim da je film od 2 sata i 20 minuta mogao puno bolje taj dio pokriti. Žao mi je kaj prije desetak, dvadesetak godina nije netko tipa Kubrick pokrio priču. Isto vrijedi i za AI kaj je Kubrick umro pa je taj isti Spielberg napravio na kraju film.

fanATIk 17.04.2013. 20:24

Da, takav sustav ne valja. Ovdje je riječ o sustavu koji ne čeka izvršenje zločina nego reagira unaprijed. Ako se ustvrdi da sustav griješi i kod jednog čovjeka, to baca sumnju na sve ostale slučajeve. U normalnom sustavu nekoga osuđuješ na temelju dokaza, dok je ovdje na temelju "rekla-kazala". Da to u stvarnosti postoji, jedan lažno osuđeni bi srušio cijeli sustav. Ali, ko što i sam veliš, nije na priči da mi pruži kraj kakav ja hoću. Ali zadržavam pravo da mi se takav kraj uopće ne sviđa. Baš mi je ono, happy end na silu. IMO.
PS. 70 strana? 21 zapravo.

Mad_Duke 17.04.2013. 20:42

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2380046)
Da, takav sustav ne valja. Ovdje je riječ o sustavu koji ne čeka izvršenje zločina nego reagira unaprijed. Ako se ustvrdi da sustav griješi i kod jednog čovjeka, to baca sumnju na sve ostale slučajeve. U normalnom sustavu nekoga osuđuješ na temelju dokaza, dok je ovdje na temelju "rekla-kazala". Da to u stvarnosti postoji, jedan lažno osuđeni bi srušio cijeli sustav. Ali, ko što i sam veliš, nije na priči da mi pruži kraj kakav ja hoću. Ali zadržavam pravo da mi se takav kraj uopće ne sviđa. Baš mi je ono, happy end na silu. IMO.
PS. 70 strana? 21 zapravo.

Pogledao, moja ima 32 strane hehe :) A sad otkriti zašto mi je u glavi 71 strana i od koga kratka priča mi je ostala tak zabilježena :D

Mommistake 17.04.2013. 21:26

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2379761)
Ne kužim kako ti je ok, pa film je toliko proziran i predvidljiv, sve već viđeno...
Jedino su efekti odlični

A gledaj.. Jako je teško danas naći SF film koji će pokazati nešto novo.. Sve je danas već viđeno, nisam oduševljen.. Ali da se nisam zabavio, neću reći :)

Citiraj:

Autor Guls (Post 2379833)
u nekom filmu nije potrebna ni gluma ni prozirnost ako te sama materija natjera da otpreš gubac. meni se radnja čini ok, a svi takvi filmovi su više manje crap.

:dobar:

shaft 17.04.2013. 21:38

Elysium

Ovo bi mogao biti dobar SF, District 9 mi je bio odličan

Inače izašao i novi trailer za "Man od steel" :care:

Mad_Duke 17.04.2013. 22:09

Man of Steel jedva čekam. Onak sa "suzom u oku" malo jer fali glas Branda i nema Cristopher Reevesa više (umrli oboje iste godine). Ali, bumo vidjeli, imam visoka očekivanja pa se valjda ne bum razočarao. :)

A ako krene kako spada, možda jednog dana bumo imali Justice League filmek.

Znam da je bancija, ali ne bi Fillion bio tak loš za Green Lanterna hehe
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=tzNMtGx_cZc

fanATIk 17.04.2013. 22:46

Jedva čekam čeličnoga.

syss 17.04.2013. 22:51

UJ!

ima čekat, željno iščekivat te naposlijetku uživati! :)

Mar 18.04.2013. 00:10

Evo baš doša iz kina sa Obliviona.
Meni je film baš solidan. Ima momenata di je full predvidljivo i malo patetičnih dijaloga, ali ne kvari (toliko) doživljaj.

Prva polovica filma, tj zaplet je interesantan i moglo se možda bolje realizirati priča, ali i ovako je solidan film.

Mommistake 18.04.2013. 11:13

Eto, slažem se u potpunosti...

Zmaj000 18.04.2013. 23:50

Upravo pogledao http://www.imdb.com/title/tt2302755/ meni osobno odlican film :)

listerstorm 19.04.2013. 00:50

Kako je krenulo, ovaj Morgan Frimen posvuduša će dostić našeg Ivu gregurevića. :D

fanATIk 19.04.2013. 07:16

A ne znam baš, teško, to je poduhvat epskih razmjera. :D

Bishop 19.04.2013. 10:25

Nedavno sam nabavio ovaj film
http://www.imdb.com/title/tt0050083/

i mislim si ja, ajd da vidim na sta lici pa cu ic titlove trazit (nije da mi trebaju al sam se naviknuo da imam eng titlove) na kraju sam cijeli film pogledao u komadu, sto se gotovo nikada ne desava, mogu samo rec ga je jedan od najboljih filmova koje sam ikada gledao, toplo preporucam. A ako netko zeli dobar triler, takodjer jedan film, koji ste vjerojatno svi gledali, mene je nekako zaobisao a prosto je genijalan,
http://www.imdb.com/title/tt0114746/

najcudnija glazbena tema ikada, potpuno odgovara filmu

Ladybug 20.04.2013. 01:58

Antichrist

What the F*CK did I just watch?

blava 20.04.2013. 13:22

Mene zanima kakav je ovo film ? Citam komentare i cini mi se bas ne previse ugodan film za pogledati,horror je,ali ovo se cini nesto debelo uvrnuto :lol2:

Antiviral

Mommistake 20.04.2013. 13:31

Pričao je meni frend o tom filmu..

Nije baš neki horor veli, ali da je bolestan, je.. Ali on nije bio zadovoljan...

Mad_Duke 20.04.2013. 19:33

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 2381157)
Antichrist

What the F*CK did I just watch?

Predložio ga prošlu stranicu valjda :D hehe

Look on a bright side. Bar si ga cijelog pogledala :P hehe Ne znam puno žena koje su to uspjele. hehe

TheEmpress 20.04.2013. 20:01

Citiraj:

Autor shaft (Post 2380084)
Elysium

Ovo bi mogao biti dobar SF, District 9 mi je bio odličan

Oooo, ovo dobro izgleda. :)

Pogledala sam Gangster Squad neki dan, jako dobar film. Al da, Ryan i njegov glasić, malo mi je, onak... :D

Ladybug 20.04.2013. 20:32

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2381380)
Predložio ga prošlu stranicu valjda :D hehe

Look on a bright side. Bar si ga cijelog pogledala :P hehe Ne znam puno žena koje su to uspjele. hehe

Hahaha! Nego šta da sam ga do kraja pogledala! Koji lik ovaj Lars von Trier!!!

Još samo da pogledam Nymphomaniac i pogledala sam njegovu depresivnu trilogiju :lol2:

Znači, ja sam očekivala da će u toj šumi doći neki elijen, vrag, bog, štaliveć, ili da će muž na kraju biti neki opsjednuti negativac, na kraju si žena škarama reže genitalije, jer je iščitavajući literaturu o zločinima protiv žena došla do zaključka da su sve žene ipak zle po prirodi i da ih treba kastrirat. ODLIČNO.

Mad_Duke 20.04.2013. 20:55

Pogledaj si još od Triera. Lik ima genijalnih filmove, a opus mu idu od ovakvih preko romance do "musical" :)

listerstorm 20.04.2013. 21:23

Je, Trier je zanimljiv iako nisam gledao ove novije. Zato preporuka za Breaking the waves.

9800pro 21.04.2013. 01:49

Citiraj:

Autor Mar (Post 2380195)
Evo baš doša iz kina sa Obliviona.
Meni je film baš solidan. Ima momenata di je full predvidljivo i malo patetičnih dijaloga, ali ne kvari (toliko) doživljaj.

Prva polovica filma, tj zaplet je interesantan i moglo se možda bolje realizirati priča, ali i ovako je solidan film.

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2380344)
Eto, slažem se u potpunosti...

Još jedan pozitivan glas za film. Neznam šta ljudi očekuju, ipak je to SF. Za zabaviti se 2 sata dušu dalo, efekti i sama scenografija su mrak, priča još i dosta solidna. Meni jedini minus kaj nije bilo "življeg" boss-a na kraju:)

Mad_Duke 21.04.2013. 02:03

Citiraj:

Autor 9800pro (Post 2381476)
Još jedan pozitivan glas za film. Neznam šta ljudi očekuju, ipak je to SF. Za zabaviti se 2 sata dušu dalo, efekti i sama scenografija su mrak, priča još i dosta solidna. Meni jedini minus kaj nije bilo "življeg" boss-a na kraju:)

Pa baš zato kaj je SF očekujem da se netko potrudi oko priče. :) hehe. Ali ako je zabavan film oke, niš loše u malo brainless bancije :)

ti.le 21.04.2013. 10:03

Plan za danas:

Bullitt (1968)

Vanishing point (1971)

Mommistake 21.04.2013. 11:17

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2381477)
Pa baš zato kaj je SF očekujem da se netko potrudi oko priče. :) hehe. Ali ako je zabavan film oke, niš loše u malo brainless bancije :)

Nije čisti brainless, koliko čitam dosta ljudi nije ni shvatilo sami film :)

Ali meni je stvarno ok film :

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:13.