![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo što ti pričaš je nešto sasvim drugo, nismo mi pričali o svakodnevnoj vožnji, o autu kao potrebi, nego o elementarnim stvarim koje ovom nadobudnom dječarcu i dalje nisu jasne, a to je da je atmo benz uvijek jači i brži od atmo dizela istog obujma, kao i turbo benz od turbo dizela istog obujma. Citiraj:
A u 7ici 2.0tfsi 220ks i 2.0tdi 184ks usporedba tj izjava da dizel vuče bolje, ne stoji. Opet je benz brži i u ubrzanju i u krajnjoj i u međuubrzanju. Štoviše, moment im je opet sitne razlike, 350Nm benz 380Nm dizel, uz razliku da je krivulja momenta kudikamo bolja kod benza - od 1500 do 4400 okretaja, a kod dizla tek od 1750 okretaja, pa do 3250. Ali da su slični, slažem se, ipak se radi o istim autima slične snage. Al da dizel troši manje, pa to je neosporivo, u svim režimima vožnje troši manje, tu nema priče. Citiraj:
http://www.vw.ca/en/shopping_tools/i...gines/fsi.html http://www.vw.ca/en/shopping_tools/i..._it_works.html Citiraj:
Usporedih ti 2.0tfsi u g5 sa 2.0tdi, vidi čuda u g5. Kudikamo objektivnija usporedba od tvoje 1.2 vs 2.0tdi.... Citiraj:
No, ponovit ću, evo, kad se već magarac dotakao najnovijih inačica - 2.0tfsi, 220ks@4500, 350Nm@1500-4400, 6.5s/100kmh, 246kmh, vs 2.0tdi, 184ks@3500, 380Nm@1750-3250, 7.5s/100kmh, 230kmh. Citiraj:
Ne treba meni papir, posjedovao sam vlastitih 60ak auta, a vozim tuđih nekoliko stotina svake godine na regu, na testdrive nakon popravka i slično. Citiraj:
150ks, atmo, 2L. @180kmh-10L, svakih 10kmh više, 1 litra više. Svaki put mjereno na pun rezervar pa pun nakon nešto preko 100km prijeđenih. Dakle, @180kmh-10l, 190kmh-11l, 200kmh-12l, 210kmh-13l, 220kmh-14l, 230 (max)kmh-15l. S tim da to nije non stop takva vožnja, i po danu i po noći imaš uvijek pretjecanja, usporavanja, izlijetanja pa kočenja, i slično, dakle, kad bi se teoretski mogao vozit baš cijelu dionicu 100km istom brzinom, potrošnja bi bila i veća. Usporedbe radi, g5 2.0tdi 140ks je na 220kmh trošio između 12 i 13.5L, ovisi od uvjeta, nisam ga previše i predugo vozio da bi napravio jednaku usporedbu sa ovim gore. Citiraj:
'Zlatna' mladež Zg-a:roller: Citiraj:
No i dalje je miss za isto hondin isprdak - http://images.thecarconnection.com/h...00477517_h.jpg http://images.thecarconnection.com/h...00477516_h.jpg http://images.thecarconnection.com/h...00477518_h.jpg Točno takve boje ima lik koji dolazi iz austrije ovdje kod nas u grad. Katastrofa. Kao da je multiplin dizajner probudio se iz duge noćne more i odlučio napraviti novog frankenštajna. |
Mene ovaj 1.5 dci sve više veseli :)
Od zadnjeg točenja je bio na autocesti zg-ri-zg, a ostatak samo po zagrebu, s klimom upaljenom 80% vremena. Utočeno je do čepa, znači 45+ cca 10 litara. http://s9.postimg.org/o4gajoxbf/1435..._709219543.jpg |
Citiraj:
|
Pih, ja bi imao prosječnu potrošnju od cca. 7 litara za tu trasu. :D
Bravo. :D |
Citiraj:
Uspoređuješ SDI i FSI koje je dijelilo 30-40tkn pri kupovini novog. SDI vuče korijene još od trojke SDI-a, a FSI je debitirao u petici. Molim te nemoj me učiti kako FSI funkcionira, guglati i lijepiti linkove i sam znam. I vidiš, kad usporediš iole usporedive, GTD i GTI, GTD ima veći okretni moment, o čemu od početka trubim. O kranjim performansama nisam niti govorio, govorilo se o šaltanju i pretjecanju. Ali si ti to shvatio kao argument i ponosno to ponavljaš. O troškovima registracije i osiguranju stvarno više nemam što za reći. Čak me i malo brine što nisi do sada shvatio. U ukupnom trošku od XXXkn, trošak osiguranja je daleko najveći, a uvjetovan je snagom vozila. To što si nešto uštedio na računa manje kubikaže u globalu vrlo malo znači prosječnom vozaču. Najbolji dio cijele priče je kako mutno i šturo opisuješ čime se zapravo baviš. Ja nemam što skrivati, tko sam, što sam, čime se bavim, i kako sam se našao u situaciji u kojoj se trenutno nalazim. I također te molim da me više ne vrijeđas svojim odgovaranje. Forum je javno mjesto istina. Ali vrijeđa me pametovanje fanboya lokalnog švercera. Ako si preparkirao par auta i imaš vremena čitati automobilske portale, to ti ne daje za pravo da pametuješ ljudima koji su nešto napravili od života, i voze ono o čemu ti čitaš. Hejt o billa rejserima i zlatnoj mladeži neću ni komentirati. Sve što imam ja ili moji roditelji je stečeno trudom, znanjem i zalaganjem. Svoj jal ispoljavaj na neki drugi način, nisam ti ja kriv za tvoje frustracije. |
Citiraj:
Ono što je nevjerojatno, kad uključim eco mode, trošim litru više s istim načinom vožnje. |
Dugo nisam vidio kisurinu ko danas. Na autoputu je bilo ko da formule po kisi prolaze. Nije se vidlo nis nigdje i svi se voze 140 minimum.. Onda se spustim na Zagrbacku i lokve sa strane su tolko dizale aute da su ljudi palili zmigavce da upozore one ize. 9 banki i lagano lebdim, mrzim taj osjecaj nekontrole..
|
kad nemaš uniroyal RE3 :D
ja ću ih sad opet malo oprat :D |
Bio sam sa Suzukijem, on ima 4 godine stare gume sa bar 70 tisuca pod njima.
|
Vise nije 0 fucks given :D Reko je poslje da je nes vjerovatno bilo na stazi jer je prije toga prosao tu bez problema punim gasom |
A da sam to ja napravio ispao bi budaletina kojoj treba uzeti vozačku. :)
|
Na stazi ti ne treba vozacka, prije osiguranje..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I sad vidi kolika je razlika brzine izmedu lijeve i desne trake, lijeva traka vozaci idu 100-140km/h, a desna traka jedva preko 60km/h ! Kako je meni desna traka ipak prespora jer voze doslovno ispod digitalnog ogranicenja tada se moram prestrojiti u lijevu traku i onda idem za njima ko kamikaza s 100-120km/h. :D |
Citiraj:
mene živciraju sivonje koji se zaletavaju na zelenom valu pa koče jer stignu na crveno, usporavaju zeleni val i mene, pa onda moram ponovo aktivirat tempomat :D |
Citiraj:
:no2drug: |
LPG ispod 3.20 litra.
Imam svijet obić sutra 115kn - 480km. :D |
Citiraj:
Bas bi htio probat Audijev, Teslin, Merc S klasu i noviju generaciju Volvovovovovog. Cujem da Audi drzi neku smijesnu minimalnu udaljenost, a da Tesla vozi ko velika i nema problema kad naletavas na statican promet. Nikad nisam imao muda vjerovat mu 100% i pustit ga aktiviranog na auto koji stoji na semaforu. :D Možda to ni nema. |
To već uspavljuje. Mislim da bih se od dosade prebacio na zadnji sic i partvišem vrtio volan :D
Inače, negdje sam vidio test 2-3 auta (sjećam se da je kao najmanji predstavnik bio VW Up, a najveći Mercedes S, srednjeg se ne sjećam) s tim adaptivnim tempomatom. Zasad je to još uvijek dosta nepouzdana tehnologija, da bi joj dao potpunu kontrolu. EDIT: Našao video |
Volvo se izblamirao jednom pred novinarima...od tad su upicanili sustav i stvar jako dobro funkcionira
S druge strane, Merđo se blamira i dalje :D |
Uvijek se nađu genijalci koji idu testirat sustav kojeg nemaju u autu. :D
Na YouTubeu sam pogledao neki video novog S60 kako je lik prošo pol Londona sa samo dvije intervencije kad mu je netko uzeo prednost. Sad ga ne mogu naći... |
Citiraj:
Lijepo pise 80km/h i relativno je dobra vidljivost, ali ne pacijenti voze 60km/h i onda ih cak i kamiodinje pretjecaju i bezveze svima ugrozavaju tude zivote sporijom voznjom kroz maglu. Nemaju svi zivaca puzat iza onog koji presporo vozi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Čitam baš postove.. ne znam što su zapeli svi za tu potrošnju i održavanje. Auti su kao i žene, što je glamurozniji, bolji, brži, jači itd. to više košta.
Ajde kužim ako je business auto neki pa radiš godišnje više od 50 k km pa ajde. Ali ako je privatno za gušt, s pretpostavkom pa čovjek voli voziti dobar auto i drži do toga, koga briga. Mislim stvarno.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ipak u ZG ima normalnih vozača :)
Jutros (oko 6,15) idem na posao i kišica rominja, promet rijedak, vozim uobičajenih 70-90 km/h (znam, naći će se netko tko će reći da je to divljanje po gradu i kiši, ali nije jer je recimo Av. Dubrovnik ograničenje 70 km/h), većina vozača još pospana i trkelja 30-50 km/h i ne kreće na semaforu kad se upali zeleno ni po 3-4 sekunde (da krenu već na žuto bi bila utopija), .. i onda na Selskoj kod Horvaćanske na semaforu sustignem srebrenu Hondu Civic (KT reg. oznaka, vozi nekakav lik od 30-ak godina) i crnu Ford Fiestu (ZG reg. oznaka, vozi curka od 20-ak godina).. i nakon što nam se upalilo zeleno do križanja Selske i Zagorske čisti gušt vožnje sa vozačima oko sebe koji znaju voziti .. sva prestrojavanja između "uspavanih" odrađena sa žmigavcima, brzina po Selskoj nam je skoro konstantnih 70-80 km/h, nismo valjda kočili više od tri puta (ostala usporavanja odrađena prebacivanjem u nižu i motorom) i to samo radi "ležećih".. .. ma uljepšali su mi jutro pa ako slučajno čitaju ovaj forum imaju od mene :respekt: |
Citiraj:
|
@bertone... pamti takve trenutke jer su rijetki :D
meni je isto super kada se nađe netko tko vozi malo "jače" u odnosu na ostatak prometa, a vidiš da je dobar vozač, koristi signalizaciju i što je najbitnije ne dovodi nikoga u opasnost, pa čak ni potrebu za ikakvom intervencijom kod drugih vozača u obliku kočnice ili gasa. kad se i desi takva situacija uredno pozdravim na semaforu ili zveknem sva četri u prolasku. |
Točno to syss :D
Citiraj:
Nabavim novi auto, idem na tehnički i na osiguranje... Sparkiram se pred osiguranjem i žena na mobitelu se uparkirava u zadnji kraj mog auta, trubim ko manijak i ona stane cca 10cm od mog auta i pita me: "Kaj je??!!" Obavim osiguranje, vozim se do stanice za tehnički i Cammeo se prestrojava u mene (jako pazim da se ne vozim nekome u mrtvom kutu, tak da to nije bio slučaj) Vozim dalje, dolazim do križanja na kojem nema znakova i tip mi s lijeve strane prozuji bez kočenja... Eto, moj prvi dan s autom, sve u cca 15 minuta :) A najbolje mi je bilo još prije cca godinu dana... Na Zagrebačkoj aveniji, kod podvožnjaka (odvojak za Savsku) je bila kolona, ja usporavam s cca 80 polako do kolone, u desnoj traci sam, automatski pogledam iza i vidim da idiot u rozom Yarisu kliže prema meni...smotam desno, naglo kočim i stanem cca metar prije ograde koja odvaja moju traku i desnu za Savsku a idiot u Yarisu se izvrtio i stao valjda 2 metra od zadnjeg u koloni okrenut prema meni. I nakon toga, umjesto da mi se zahvali on se neki k.... dere na mene. Nisam napisao, taman je kišica pala, pa ga je očito prevarilo malo + očito loše gume |
Prodaj auto :D
Vidis da te nece odmah u startu. Kupi golfa ko ja :roller: |
Golfa dvojku, stavim bullbar i miran sam :D
Ma znaš kaj, nadam se da ću ispucat svu nesreću odmah, pa da me samo poslije sreća mazi :D |
E to, to. I obavezno 1.6D i loze natrpat unutra :D
Ma ocito je to takav dan bio. Svi se kad tad nadjemo u takvoj situaciji/jama. |
duboko sam uvjeren da se ovi kaj mile po cesti panicno boje voznje, ili im nekaj nije u redu sa koordinacijom. nema druge
|
Jučer sličan slučaj... Prolazim kroz ono novo naselje u Španskom i ženska izlazi iz parkinga s nekakvim karavanom. I to ne polako i oprezno, nego fino samouvjereno. Bum, lupi guzicom kombi parkiran na suprotnoj strani. Ni okrenula se nije, samo u prvu i gas.
Negdje je imam i na kameri :) |
Da živim u ZG, obavezno bi si uzeo operativni lizing. Tipa neki Audi A4, i mijenjaj svakih 5 godina za novi model. Uostalom tako i mislim za idući auto.
Platim kasko i osiguranje bazno i tuci ga, grebi, udaraj koliko te volja, nije moj. Samo treba biti bez alkohola što ionako ne konzumiram. Nema čuvanja amortizera na ležećima, paziti na okretaje opetimalne za motor itd. Brate kad mi se neda, daj novi. Nema ovrhe, kredita, jamaca.... kad nemam para, izvolite i doviđenja. :) A da ne pričam o tome da se ne brineš za prodaju itd itd. A rata, baš sam pitao, za 10 % viša nego regular kredit. ništa strašno |
Citiraj:
Moj prvi dan je prošao s razbijenim bočnim žmigavcem :fuming: Auto sam inače trebao preuzeti u ponedjeljak no zove me lik iz Porshea Jankomir u petak oko podneva da mi je auto spreman za isporuku pa ako želim da mogu doći po njega odmah.. ja velim da neću jer sam si za ponedjeljak dogovorio s šogorom prijevoz do njih međutim ko' za vraga zove nekih pola sata kasnije šogor da u ponedjeljak mora na put i da će mi poslati u ponedjeljak jednog svog radnika da me prebaci do Jankomira. Ja ga pitam jel ima vremena doći odmah i tako nekih dva sata kasnije preuzmem novi auto. Poslijepodne trebam ženu optpeljati kod doktora na kontrolu i gledam na parkingu ispred zgrade novi i stari auto i odluka padne na novi, dođemo do DZ u Vrapču, uredno se parkiram i sjednem na klupicu i zapalim.. kad nekih desetak minuta kasnije pored mog auta stane gospođa od 40-ak godina s Fiatom Punto koja je dopaljala svoju mamu od 65+ kod doktora i njena mama prilikom izlaska opizdi suvozačevim vratima po mom lijevom prednjem blatobranu.. dignem se s klupice, dođem do njih i pitam gđu. da li je normalna, a njih dvije krešteći na mene da kaj hoću, kaj je bilo, da sam bezobrazan na što izvadim mobitel i slikam još uvijek naslonjena vrata na moj blatobran i kažem da zovem policiju.. onda je gđa. mama rekla kćerci da je udarila vratima u moj auto pa su se ova malo smirila i platila novu plastiku žmigavca i zamjenu.. sreća je bila da je rub vrata pogodio točno u žmigavac pa nije bilo druge štete i to što sam slučajno ostao pored auta dok sam čekao ženu.. da nisam, otišle bi one kao da ništa nije bilo.. |
Citiraj:
AL napunit 50 litara plina za nešto preko 150 kuna je fantastično. Eto, ja naručio i drugi auto za ugradnju plina :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:44. |