PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

Burko 11.04.2013. 21:19

Citiraj:

Autor Rade0n (Post 2376697)
Upravo pogledao najbolesniji film ikada, The Skin I Live In.
Dva puta sam ga gasio ali sam se nekako prislio da ga odgledam, ne zato što je film loš nego zato što su neke scene premučne.
Desetka za glazbu u filmu, a kompletan film je teško ocjeniti, ja samo znam da ga više neću gledati.

khm...... ako je ovo upola od jednog filma, od susjeda nam, film, ovaj....... mislim da pojedinci znaju na sto mislim.

onaj uradak je ono, attack na mozak iz svih strana. tako da ocekuj kroz par dana osvrt nazad na komentar za banderasa ;).

Mad_Duke 11.04.2013. 21:24

Citiraj:

Dva puta sam ga gasio ali sam se nekako prislio da ga odgledam, ne zato što je film loš nego zato što su neke scene premučne.
Desetka za glazbu u filmu, a kompletan film je teško ocjeniti, ja samo znam da ga više neću gledati.

Premučne :) Hehe. Meni je film light, samo kaj tuče na nečije vrijednosti koje se ljudima gade, ali sam po sebi film sam pogledao bez obzira na spori pacing u jednom dahu :)

Zmaj000 11.04.2013. 21:49

Ekipa jel netko koristi ove cinestar klub kartice? Moze malo pojasnjenje o njima ukratko i koju izabrat?

syss 11.04.2013. 23:14

dobro da ste me pocjetili na isti, skroz zaboravio to pogledati... ima bit mučno :D

Princ288 12.04.2013. 00:11

Citiraj:

Autor Zmaj000 (Post 2376752)
Ekipa jel netko koristi ove cinestar klub kartice? Moze malo pojasnjenje o njima ukratko i koju izabrat?

Uplacujes novce na nju. Uplatom određene svote mozes dobiti gratis ulaznicu, sto visa para uplatis odjednom vise ulaznica dobis. I onda s nje trosis te novce koje si uplatio, svakih 10 potrosenih kuna i dobijes gratis kunu koja se sprema sa strane i koju mozes potrosit kad skupis za ulaznicu. Imam onu obicnu.

Mommistake 12.04.2013. 01:57

Pogledao Gangster Squad :) Stvarno dobar film.

Ali Ryan Groslingov glas.. Malo si je gay, a? :D

Zmaj000 12.04.2013. 06:20

Citiraj:

Autor Princ288 (Post 2376888)
Uplacujes novce na nju. Uplatom određene svote mozes dobiti gratis ulaznicu, sto visa para uplatis odjednom vise ulaznica dobis. I onda s nje trosis te novce koje si uplatio, svakih 10 potrosenih kuna i dobijes gratis kunu koja se sprema sa strane i koju mozes potrosit kad skupis za ulaznicu. Imam onu obicnu.

ok, tnx

Burko 13.04.2013. 23:39

Citiraj:

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2376723)
Premučne :) Hehe. Meni je film light, samo kaj tuče na nečije vrijednosti koje se ljudima gade, ali sam po sebi film sam pogledao bez obzira na spori pacing u jednom dahu :)

ovaj......... a ne znam sta sam ocekivao, ali to nesto nisam dobio :). mucne scene? gadno za gledati? tja, ok, razina tolerancije varira od covjeka do covjeka, ali recimo neku paralelu da povucem:

od 1 do 10, sto se tice tezine gledanja i poimanja onoga sto gledas, ovaj film je negjde na 4 od 10.

Cannibal Holocaust, e ovo je vec negdje na 7-8/10. ovo je vec film za kojeg sam imao vjerovatno isti osjecaj kao ti za Banderasa.

dok onaj treci, cije se ime ne spominje, njega bi ocjenio 12/10 po razini mucnosti gledanja, brutali, potrebe da se stisne X na playeru i skrati muke tebi kao gledatelju. doslovce sto rece Duke, The Skin I Live In je light, jedino sto je meni light od lighta :). nelos film svakako, sve to stoji, i preporuka za pogledati :beer:.

-POP- 14.04.2013. 01:04

Premučno?!
http://www.imdb.com/title/tt0073650/

Burko 14.04.2013. 07:07

Citiraj:

Autor -POP- (Post 2378084)

i ovaj ce ubrzo na repertoar :).

Lud76 14.04.2013. 14:03

Citiraj:

Autor -POP- (Post 2378084)

Ni blizu, više je sama tema filma kako i piše na imdb-u kontroverzna nego scene mučne

Mad_Duke 14.04.2013. 14:03

Citiraj:

Autor Burko (Post 2378101)
i ovaj ce ubrzo na repertoar :).

To je zakon :)

morph 14.04.2013. 14:21

Meni je Salo bezveze film. Ispada da su gadarije same sebi svrhom.

Mad_Duke 14.04.2013. 17:37

Citiraj:

Autor morph (Post 2378226)
Meni je Salo bezveze film. Ispada da su gadarije same sebi svrhom.

Criterion se ne bi složio :) Salo je jako dobar film, a ako si pročitao išta od Marquis de Sadea onda znaš da je ovo samo vrh sante leda kaj je moglo biti unutra sve. Ovaj film je komentar i istraživanje jednog jako mogućeg scenarija. Super je setting filma koji bolje radi i bliži je nego da se dogaša u De Sadeovo vrijeme. Definitivno nije film za gadljive te one koji očekuju neku pouku na kraju ili happy ending.

Predlažem još ova dva filma recimo

http://www.imdb.com/title/tt0870984/reference
http://www.imdb.com/title/tt0074102/reference

to je ovak iz glave.

stipe1771 14.04.2013. 18:03

Gadan je Salo u pm , al film ima srž koliko je bolesno drustvo i sam covjek u pojedinim situacijama.

zhaccc 14.04.2013. 22:36

Kad smo vec kod filmova koji nisu za one slabijeg želuca, jeli netko ovo gledao?

http://www.imdb.com/title/tt0290329/

morph 14.04.2013. 23:18

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2378294)
Criterion se ne bi složio :) Salo je jako dobar film, a ako si pročitao išta od Marquis de Sadea onda znaš da je ovo samo vrh sante leda kaj je moglo biti unutra sve. Ovaj film je komentar i istraživanje jednog jako mogućeg scenarija. Super je setting filma koji bolje radi i bliži je nego da se dogaša u De Sadeovo vrijeme. Definitivno nije film za gadljive te one koji očekuju neku pouku na kraju ili happy ending.

Predlažem još ova dva filma recimo

http://www.imdb.com/title/tt0870984/reference
http://www.imdb.com/title/tt0074102/reference

to je ovak iz glave.

Meni je jasno da taj film ima neke poruke. Problem je što Pasolini meni kao gledatelju te poruke nije uspio prenijeti. Nego ja moram pročitati o filmu i tek onda shvatiti što je redatelj želio reći.

Npr. Iz toga što žena jede govna ja bih trebao zaključiti kako redatelj osuđuje kapitalizam i proizvodnju junk hrane? Ili da su sva ta ponižavanja metafora za fašizam?

Mad_Duke 14.04.2013. 23:52

Pa eto. Ti si morao čitati o filmu da bi ga shvatio, ja sam ga pogledao i sve mi je bilo jasno. Recimo, pogledao sam Primer i nije mi bilo jasno baš sve pa sam pročitao malo još i opet ga pogledao. Da li sam zato rekao da je loš film jer ga nisam skužio na prvu ruku. Nisam. :)

gsxr750k9 14.04.2013. 23:57

http://www.imdb.com/title/tt1883092/
:chears:

Hamm 15.04.2013. 13:33

My Brother the Devil

Neloš film o odrastanju Arapa na ulicama Londona. Bande, dilanje itd.... :)

Rekao bi da ima "moderan" završetak. :) Film nije remek djelo ali je solidan.

Gangster Squad

Preporuka. Meni osobno dobar film. Ima dobar štih. :)

Ivo_Strojnica 16.04.2013. 10:07

Jučer pogleda Oblivion - 3.5/10
Jedino šta film ima su efekti, sve ostalo je sranje.

ivan77 16.04.2013. 11:36

Citiraj:

Autor stipe1771 (Post 2378301)
Gadan je Salo u pm , al film ima srž koliko je bolesno drustvo i sam covjek u pojedinim situacijama.

Potpis na ovo. Pročitao sam cijeli De Sadeov opus i čovjek je bio svojevrsni vizionar. Kao da je vidio ovaj bolesni svjetski poredak sa 99% i bolesni korporativni sadizam koji se provodi nad "malim" ljudima.
Salo nije za svakoga. I definitivno se ne gleda iz razloga "joj vidi kako je gadno!" i nije za opuštanje sa boljom polovicom:DD

Mommistake 16.04.2013. 14:56

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2379193)
Jučer pogleda Oblivion - 3.5/10
Jedino šta film ima su efekti, sve ostalo je sranje.

Isos, daj nemoj me.. Ja sam ga već rezervirao u kinu za danas navečer :S

coconut 16.04.2013. 15:12

A šta si očekivao od filma s Tomicom Kruzerom? Kad si zadnji put gledao dobar film s njime? Samo nemoj reći MI4.

Mommistake 16.04.2013. 16:05

Ma nije radi njega.. Priča mi se činila ok, a i morgan je tu :) I ocijena je bila relativno ok, pa ajde idem gledati.. I kad ono :S

Mad_Duke 16.04.2013. 20:25

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2379334)
Isos, daj nemoj me.. Ja sam ga već rezervirao u kinu za danas navečer :S

Trebao si za sutra :P

Citiraj:

Autor coconut (Post 2379344)
A šta si očekivao od filma s Tomicom Kruzerom? Kad si zadnji put gledao dobar film s njime? Samo nemoj reći MI4.

MI4 je oke i najbolji valjda nakon jedinice. Valkyre je oke, Tropic Thunder je super. Collateral je bio isto oke... Ima lik dobrih, samo kaj ima isto kao recimo Samuel L. Jackson hrpu sranja. Pogotovo SF ga ide. Ja od ovog očekujem isto ili gore gofno od Minority Report adaptacije. Tak da se ne bum razočarao :D

Drvoje 16.04.2013. 23:05

Citiraj:

Autor zhaccc (Post 2378434)
Kad smo vec kod filmova koji nisu za one slabijeg želuca, jeli netko ovo gledao?

http://www.imdb.com/title/tt0290329/

Solidno gadljiv film :D (barem meni) - preporuka

d4rk_ch1ld 17.04.2013. 00:50

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2379643)
Solidno gadljiv film :D (barem meni) - preporuka

Klasik :) Najjača scena: "She's still wet it's a miracle" :beer:

fanATIk 17.04.2013. 05:55

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2379505)
Trebao si za sutra :P

MI4 je oke i najbolji valjda nakon jedinice. Valkyre je oke, Tropic Thunder je super. Collateral je bio isto oke... Ima lik dobrih, samo kaj ima isto kao recimo Samuel L. Jackson hrpu sranja. Pogotovo SF ga ide. Ja od ovog očekujem isto ili gore gofno od Minority Report adaptacije. Tak da se ne bum razočarao :D

Pa meni je Minority Report sasvim solidan. Čak mi je bolji i od knjige u kojoj je rasplet napravljen totalno bezveze.

Mad_Duke 17.04.2013. 06:11

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2379682)
Pa meni je Minority Report sasvim solidan. Čak mi je bolji i od knjige u kojoj je rasplet napravljen totalno bezveze.

Uff, meni nikako. Blade Runner je druga priča i jednog dana bi htio vidjeti film koji slijedi knjigu jer bi bilo zanimljivo vidjeti i taj aspekt. Ali Minority Report je toliko kratki i dobar da je tužno da film nije mogao objasniti samu stvar kako spada. Ali ono, Spielberg to je sve kaj ću reći.

A dobro, ne vidim u čemu je završetak zanimljiviji u filmu. U knjizi ovaj ga ubije i sa ženom zbriše na drugu koloniju, a u filmu se ovaj na kraju ubije kad nema kuda, a Anderton završi skupa sa ženom i čeka novo dijete.

Osim Blade Runnera jedina hvale vrijedna odlična adaptacija Dicka mi je A Scanner Darkly. Blade Runner je bar dokazao da možeš zadržati srž priče i napraviti bez potrebe za brutalnim efektima. (ne da su bili loši, ali nisu bili 70s SF).

Ali ak ništa, Dick još ima odličnog materijala koji nije iskorišten (ili je katastrofalno iskorišten).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:27.