PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=80)
-   -   Iskon (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=64358)

tiki66 29.11.2014. 15:00

Evo ga:

http://www.speedtest.net/result/3946653362.png

Prekjučer nestalo interneta, i zove me tehničar da me prebacio na drugi port. Nakon toga sam i dalje bio na ADSL-u. Onda je jučer puknuo internet, i nikako ga dobiti, ni s novim ni sa starim ruterom. Odjednom VDSL proradio, no brzina 20mbit i stalno puca... Nakon što sam maknuo stari telefonski kabel (od tel. utičnice do rutera) i stavio novi koji sam dobio u paketu brzina normalna i nema pucanja (na Zyxel ruteru je DSL utičnica RJ45 pa pazite, bolje paše taj kabel koji ste dobili zapakirani nego stari RJ11).

Zasad zadovoljan, sve šljaka uredno, d/l torrenta 3.3mb/s i uz to se može bez problema surfati (napokon normalan upload). Samo eto, mogli su javiti prebaciti ćemo vas tad i tad pa promjenite ruter, može biti poteškoća i sl.

bokinho 29.11.2014. 21:53

joj joj sad je i iskon krenuo sa vdsl-om, koliko ce samo sada smetnji biti od preslusavanja :nono:

the_ghost 30.11.2014. 18:00

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 2697639)

Prekjučer nestalo interneta, i zove me tehničar da me prebacio na drugi port. Nakon toga sam i dalje bio na ADSL-u. Onda je jučer puknuo internet, i nikako ga dobiti, ni s novim ni sa starim ruterom. Odjednom VDSL proradio, no brzina 20mbit i stalno puca... Nakon što sam maknuo stari telefonski kabel (od tel. utičnice do rutera) i stavio novi koji sam dobio u paketu brzina normalna i nema pucanja (na Zyxel ruteru je DSL utičnica RJ45 pa pazite, bolje paše taj kabel koji ste dobili zapakirani nego stari RJ11).

Da, nikako ne koristiti stari RJ11 kabel, raditi ce vam velika sranja.

Rino 30.11.2014. 20:20

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 2698037)
Da, nikako ne koristiti stari RJ11 kabel, raditi ce vam velika sranja.

Kabel ili konektor? Mogu si skrimpat RJ45?

the_ghost 30.11.2014. 21:06

Citiraj:

Autor Rino (Post 2698090)
Kabel ili konektor? Mogu si skrimpat RJ45?

Konektor da, mora biti rj45.

RePlaY 02.12.2014. 12:13

Došla mi je oprema danas. Ruter je zyxel-ov ali stb je neko kinesko plastično sranje šta ne liči na ništa. Pa zašto ne daju motorole, kako mogu sa konja na magarca! Jel ima neko tog plastičnjaka, kakva su iskustva?

coconut 02.12.2014. 12:50

Meni bi trebali danas staviti brzi net. Čovjek se javio, ali nije rekao kada će doći.
Obzirom da sam ja na SpeedTouchu780, meni će Zyxel biti napredak. Ako ništa drugo, onda zbog 2 wifi antene od 3dBi jer ST ima jednu od 2dBi pa mi je signal u prostoriji nasuprot routera teška koma. Riješio sam ja problem repeaterom i onim čudom od papira i alu folije na anteni routera, ali ako može bolje, što da ne.

tech 02.12.2014. 13:23

Neš se baš usrećit. Oba zyxela koja imaju su osakatili s prelošim fw. Wifi nije bajan(navodno 2x3dbi al je prijašnji router s jednom lovio bolje), konstantno ubija wifi kak mu puhne, postoji limit od 16 spojenih uređaja na jedan ssid i ne možeš to promijeniti(tebi manje bitno ali ja često imam potrebu spojit i više od desetak uređaja na wifi pa se router zblesira). Navodno i ima nekakav QoS ali ne radi nikak. Tu i tamo mi umre telefon pa treba rebootat bez obzira što je DSL linija ok. Od svih krševa iz HT-a koje sam imao thomsoni su još mila majka za ovo, mislim da je jedino onaj krš od ADBa gori.

Uglavnom, ako imaš s čim nek ti odmah slože u bridge da se spasiš moguće glavobolje.

Ag008 02.12.2014. 15:08

Danas sam malo popričao s tehničkom podrškom (ne sa studentom), kada dođe VDSL; neki korisnici su imali problema pa se mora isključivo koristiti njegov kabel od utičnice do routera. Kabel je kratak pa ako netko ima 5-6m udaljen router od utičnice "neka se snađe".

Bilo je nekih primjedbi na sam router i wi-fi ali ne na pucanje/kvalitetu veze.
No više mi nije mogla reći jer je jako malo korisnika trenutno na vdslu i još nemaju povratne informacije, manje od 4% korisnika je na vdsl-u.
Osim o tehničkoj izvedivosti ugradnje u centrale vdsl-a dostupnost ovisi i o postotku Iskon korisnika na nekoj lokaciji i zainteresiranošću za tu uslugu pa bi trebalo zvati prodaju na 0800 1000 kako bi imali neku "bazu" zainteresiranih po određenom centralom što može ubrzati dovođenje vdsl-a.

gil 02.12.2014. 16:33

Evo nakon punih 6 dana na Iskonu mogu reći da to za sad dobro radi. Zyxelov FW su srezali, WiFi mi je pucao ali nakon promjene kanala radi stabilno i punom brzinom. Maksimalna propusnost linije je 42/10 Mbita a sama brzina mi je 29/4,7 Mbita.

tiki66 02.12.2014. 23:55

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2698928)
Danas sam malo popričao s tehničkom podrškom (ne sa studentom), kada dođe VDSL; neki korisnici su imali problema pa se mora isključivo koristiti njegov kabel od utičnice do routera. Kabel je kratak pa ako netko ima 5-6m udaljen router od utičnice "neka se snađe".

A da, kao što spomenuh gore ruter ima RJ45 konektor za liniju, tako da ako treba dulji kabel onda je najbolje zakrimpati sam svoj - na jednom kraju RJ11 a na drugom RJ45 za ruter, jer inače pleše u konektoru i puca veza i manja je propusnost.

Sad ćemo vidjeti u 12. mjesecu koliko će biti pucanja veze i slično, čisto me zanima.

Ag008 03.12.2014. 11:17

Iskon previše polagano širi VDSL dostupnost.
A jedna zanimljivost, ako ugasite router kada vas netko zove dobiti će tišinu i za 10s prekidanje veze.
Prije je bilo da za 10s tišine dobije poruku "Linija je u kvaru".
A ako je router isključen više od 2h odmah se dobije poruka "tu-tu-tu Birali ste broj koji se ne koristi -Please Check The Number and Dial Again".

Sada koliko god router bio izvan funkcije dobivate samo tišinu i prekid veze što je po meni glupo

Manwex 03.12.2014. 20:57

Pozdrav, i ja sam jučer podneo zahtjev za promjenu paketa sa DUO Smart na DUO Hit 20 pa sada čekam da mi dostave router i aktiviraju uslugu (operaterka kaže da bi moglo potrajati do 30 dana).

Koliko vidim do sada svi su manje-više zadovoljni uslugom, nadam se da ću i ja biti kada me spoje ;) Cilj mi je isprobati 720p streaming na Twitch.tv sa tih 5mbps, samo da veza ne puca ili da se ne uspori i ja zadovoljan...

coconut 04.12.2014. 06:51

@ag008
Znaš i sam da širenje mreže ne ovisi o njime nego t-scumu jer su oni vlasnici centrala i samog Iskona.

Ja još uvijek čekam da mi dođe njihov instalater. Prekjučer se javio da će doći i od onda ni trag ni glasa. Doduše, vrijeme je bilo šugavo pa ako mora šta vani raditi nije mu bilo zgodno.

the_ghost 05.12.2014. 19:56

Citiraj:

Autor RePlaY (Post 2698841)
Došla mi je oprema danas. Ruter je zyxel-ov ali stb je neko kinesko plastično sranje šta ne liči na ništa. Pa zašto ne daju motorole, kako mogu sa konja na magarca! Jel ima neko tog plastičnjaka, kakva su iskustva?

Jesi ga isprobao kako radi? Radi bolje nego bilo koja motorola, switchanje kanala je ultra brzo.

Sto se wifija tice meni je masovno poboljsanje sto se tice jacine signala.

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2699307)
Iskon previše polagano širi VDSL dostupnost.
A jedna zanimljivost, ako ugasite router kada vas netko zove dobiti će tišinu i za 10s prekidanje veze.
Prije je bilo da za 10s tišine dobije poruku "Linija je u kvaru".
A ako je router isključen više od 2h odmah se dobije poruka "tu-tu-tu Birali ste broj koji se ne koristi -Please Check The Number and Dial Again".

Sada koliko god router bio izvan funkcije dobivate samo tišinu i prekid veze što je po meni glupo

Jesi im prijavio problem?

RePlaY 05.12.2014. 22:39

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 2700579)
Jesi ga isprobao kako radi? Radi bolje nego bilo koja motorola, switchanje kanala je ultra brzo.

Sto se wifija tice meni je masovno poboljsanje sto se tice jacine signala.

Nisam jer me nisu još spojili ali sama kvaliteta izrade i materijala je očajna, a o ružnoći da negovorin. Na daljinskom od motorole si moga programirat i tv, na ovom se ne može? Znači ti ga imaš i zadovoljan si performansama? Na internetu ne uspjevam ništa pronać o njemu.

the_ghost 05.12.2014. 23:39

Citiraj:

Autor RePlaY (Post 2700659)
Nisam jer me nisu još spojili ali sama kvaliteta izrade i materijala je očajna, a o ružnoći da negovorin. Na daljinskom od motorole si moga programirat i tv, na ovom se ne može? Znači ti ga imaš i zadovoljan si performansama? Na internetu ne uspjevam ništa pronać o njemu.

istina, ruzan je, ali mi brze mjenja programe od motorole...

Shuky 06.12.2014. 21:45

a ima li opcija sa hd tv? odnosno da su hd 1080 programi i vdsl skupa?

the_ghost 07.12.2014. 19:08

Citiraj:

Autor Shuky (Post 2701080)
a ima li opcija sa hd tv? odnosno da su hd 1080 programi i vdsl skupa?

Sto nije HD paket nadoplata? Mislim da ga nema u nekom gotovom paketu ako to pitas...

Shuky 07.12.2014. 21:26

http://www.iskon.net/Za-kucu/Usluge/TV#
je cak 9 kanala:-)

bnet-u su svi kanalu i hd-u ako platis

the_ghost 07.12.2014. 21:46

Citiraj:

Autor Shuky (Post 2701491)
http://www.iskon.net/Za-kucu/Usluge/TV#
je cak 9 kanala:-)

bnet-u su svi kanalu i hd-u ako platis

Citiraj:

http://bnet.hr/televizija/digitalna_tv#?of=tab1

• Ukupno preko 200 TV programa
  • 23 sportska, 16 dječjih i 26 HD programa

Je vise ali 26 nije jednako 200

Shuky 07.12.2014. 21:50

krivo nesto shvatih, ima li iskon i na koji nacin da kao na bnetu dobijes stb sa hdmi-jem! pretpostavljam da je kod njih IPTV prica.

the_ghost 07.12.2014. 22:10

Citiraj:

Autor Shuky (Post 2701505)
krivo nesto shvatih, ima li iskon i na koji nacin da kao na bnetu dobijes stb sa hdmi-jem! pretpostavljam da je kod njih IPTV prica.

svaki STB na iskonu ima HDMI.

Shuky 07.12.2014. 22:17

ali cuh/citah da je smece:-)

Manwex 08.12.2014. 11:13

Eto stigao mi je danas ZyXEL VMG5313-B30A router. Sada još moram čekati da mi aktiviraju uslugu :chears:

coconut 08.12.2014. 12:02

Meni stiglo u petak. Brzina oko 28/5Mbits. Problem je što 2 kompa spajam bežično pa nemam punu brzinu na njima.

Manwex 08.12.2014. 12:09

coconut, koliko si čekao da ti aktiviraju uslugu ?
Maloprije sam spojio router ali nema interneta iako se normalno spoji na wireless.

coconut 08.12.2014. 13:37

Od potpisivanja ugovora, trebalo je nekih 10 dana da majstor dođe. Dan kad je usluga došla, ujutro sam bio bez telefona jedno sat i pol (majstor je rekao da tako mora biti). On je došao kasnije i trebalo mu je jedno sat vremena da sve naštima jer u početku nisam imao VDSL signal. Morao je zvati nekog na centralu da to prebaci.
Lik je bio ok. Zove se Dragan, visok, duge kose i s naočalama. Zyxel kojeg mi je stavio radio i sa ADSL-om i VDSL-om. Ako LEDica svijetli zeleno ili narančasto, onda je VDSL, a ako je crvena onda ADSL.
Ulazak u sam modem i vršenje promjena u njemu (npr. reset) je sporije nego na SpeedTouchu.
Bilo je i malih problema jer sam u jednom trenutku ostao i bez neta i bez telefona, a daljinski reset nije pomogao. Rješenje je bilo jednostavno - ubodeš nešto tanko u Reset rupu i napraviš hard reset.
Trenutno imam problem da mi ne prikazuje Caller ID već samo napiše 'Out of Area' na ekranu telefona.

tiki66 08.12.2014. 15:37

Citiraj:

Autor Manwex (Post 2701752)
coconut, koliko si čekao da ti aktiviraju uslugu ?
Maloprije sam spojio router ali nema interneta iako se normalno spoji na wireless.

Trebali bi te zvat. Ili u mom slučaju, odspoje te pa ti pogađaj što bi to moglo biti :lol2:

the_ghost 08.12.2014. 20:04

Citiraj:

Autor Shuky (Post 2701529)
ali cuh/citah da je smece:-)

Ne znam po cemu? Stare motorole su bile uzasno spore i stvarno su bile smece ali ove nove motorole i vesteli su brzi i dobro rade.

@coconut

ADSL je zeleno, VDSL naranjdasto, crveno je da se vjerovatno jos nije startao.

@Manwex

Ako te nisu zvali, nema ti smisla stavljati novi modem jer te na VDSL moraju prebaciti na centrali. Ako je nova usluga, opet te moraju ukljuciti.

Shuky 08.12.2014. 20:14

koji je tocno stb sada u iskona?

Flatline 09.12.2014. 08:27

Meni jučer stigao router. Spojio sam ga i za sada radi pa čekam da me prebace na vdsl.

Manwex 11.12.2014. 20:44

Meni su aktivirali uslugu dok sam bio u školi :)
Primijetio sam na speedtestu da još ne povlači 5mbps za upload, već 3.5 mbps. Pričekati ću još malo da vidim hoće li se stanje popraviti da ne zovem službu za bezveze...

Inače torrenti idu po 2.2 mb/sec

smash3r 12.12.2014. 18:36

ma fuckas ti DL speed,daj ti kazi koji je UP speed

Manwex 12.12.2014. 20:15

Trenutno mi je upload speed 3.50 mbps. Javio sam se službio i rekli su da će to riješiti uskoro.
Iako nije povučen cijeli upload speed, probao sam streamati BF4 na ultra settings u HD resoluciji i ide sasvim solidno na 2000 kbps bitrate

Primjer; http://www.twitch.tv/manwex96/b/598495498

jp_rv 13.12.2014. 16:39

Citiraj:

Autor Morpheous (Post 2693664)
Oooooooo kako mi je ovo dobro poznato od prije koji tjedan (pročitaj moje ranije postove) :D Kada sam konačno pukao nakon gomile mailova (brat bratu ekvivalent 10 word document stranica s detaljnim opisima) morao sam doslovce tražiti da mi napišu dopis kojim se slažu da nisu u stanju isporučiti ugovorenu uslugu i da mi raskinu ugovor bez penala i nakon 4 dana šutnje zove me tehničar da dolazi s potpuno novim routerom. Nije provjeravao kablove, nije ništa pitao, samo ga je zamijenio, dali smo si petice i od tada gle vraga....sve radi ok :) I onda jučer dobijem sms u kojem mi iskonovci vele "detaljnom provjerom usluge vidljivo je da je problem riješen". No shit, imao sam thomson router cca 7 godina i nisu mogli posumnjati nakon 10 word stranica mailova i mojih detaljnih opisa što sam sve učinio i kako se router ponaša da problem nije u meni, već ili u ISP-u ili u routeru.

upravo i ja poslao mail, spominjući otkazivanje ugovor, loš wifi signal (navodno i to pali), i konstantno pucanje linije iako je zyxel u bridge modu. hebote iskon.

http://i58.tinypic.com/2a7g7ix.jpg

spawn 13.12.2014. 18:23

Meni ne puca veza ali zato nema sanse da dobijem stalnih 10mbit super sve onda pola dana radi na 6-7. Garantiraju min 5 ali ipak je glupost da imas uslugu 10mbit a garantiraju samo pola od toga. Da garantiraju 9 ajde. Ali ok jenplacam 169kn pa ajde

jp_rv 13.12.2014. 19:09

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2704549)
Meni ne puca veza ali zato nema sanse da dobijem stalnih 10mbit super sve onda pola dana radi na 6-7. Garantiraju min 5 ali ipak je glupost da imas uslugu 10mbit a garantiraju samo pola od toga. Da garantiraju 9 ajde. Ali ok jenplacam 169kn pa ajde

koji router su ti dali?

probaj, čisto me sad zanima. stavi uploadat neki file od 100njak mb na dropbox ili negdje, bez da ikako limitiraš uplink, pa vidi dal će ti pucat linija.

bed je šta ne mogu limitirat uplink u routeru, nego na kompu. šta znači da onda moram i na komp, i na laptop, i na ostale uređaje limitirat uplink.

Ag008 13.12.2014. 20:18

Ako nešto uploadate na dropbox (ili bilo gdje) a da ima više od50mb veza će vam puknuti. Ja ljudima kažem da ne uzimaju Iskon ako im je upload bitan.
Lumeni iz podrške mi kažu da limitiram upload na 50-70% i onda ne bi trebalo biti problema. Ne znam zašto bi to trebao raditi, nije moj problem.

Ne znam zašto ali puca, Iskon je poznat po upload problemu i to mu nikako ne mogu oprostiti.
A proteklih dana sam imao čudnih stvari;
ovako mi je normalno (sx763);
http://i.imgur.com/0fR8PtF.png

nešto mi se router resetira dva puta zaredom, idem ja vidjeti kakva mi je veza i dobijem ovu mizeriju.
http://i.imgur.com/BjWcS4W.png
Parica mi ista, vani sunčano, ja ništa nisam dirao. Idem ga još jednom rebootati, dobijem ovo (puno gore nego normalno)
http://i.imgur.com/7aSaouu.png
Pa probam sx763 na kojemu je openwrt, dobijem ovo, isto loše;
http://i.imgur.com/yzBqj8l.png
Vratim Iskonov Sx763, opet max DL 6.5mb/s. Pa pročitam na netu da ga ne moram rebootati za refresh tih infa već da samo ištekam telefonsku liniju. I tako nakon sat vremena i jedno 10 vađenja iz zida vrati mi se parica na stabilnih 15mb/947

Inače imam paket 8/512, cijela Rijeka će dobiti vdsl do 3mj slj. g. a ne žuri im se za centralu Kozala.

jp_rv 13.12.2014. 20:38

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2704597)
Ako nešto uploadate na dropbox (ili bilo gdje) a da ima više od50mb veza će vam puknuti. Ja ljudima kažem da ne uzimaju Iskon ako im je upload bitan.
Lumeni iz podrške mi kažu da limitiram upload na 50-70% i onda ne bi trebalo biti problema. Ne znam zašto bi to trebao raditi, nije moj problem.

čekaj, do se dešava i sa siemensovim routerom? mislio sam da je samo do zyxela. kooperant mi je rekao da su zte problematični ako su preblizu centrali, ali mi je svejedno dao zyxela iako ja nisam ni približno blizu centrali, sudeći po jačini adsl signala.

mda, i ja čekam vdsl, iskreno se nadam da im ti novi dslamovi i routeri i kabeli i ostalo nisu u istom qurcu kao ovi sadašnji.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:44.