![]() |
Isprike ako nije pravi topik, ali zna li tko o čemu se ovdje radi, s ovih četiri A400 SSD-a, i različitim cijenama?
https://i.imgur.com/E9Nns8D.png |
4 ista artikla od 4 različita dobavljača
|
U ovakvom slučaju paziti i na trajanje jamstva... Neki artikli znaju imati 36 a drugi dobavljač 24, recimo....
|
Razer Huntsman - 79,00 EUR
Sin bi htio ovu tipkovnicu. Da li to vrijedi čemu ili je popularno samo zbog imena Razer? |
Frend je uzeo novu bez jamstva za 400 i jako je zadovoljan. Zvuk ko slicno kao kod cherry blue, ali ne postoji mogucnost o-ringova za stisavnje. Za sad ju ima nekih 5 mjeseci i nema zamjerki.
|
Citiraj:
|
meni EUR 97.19 :D
|
Ispod glavne cijene Vam piše "36 neu ab EUR 59,99"
|
Citiraj:
Amazon mijenja cijene 100x dnevno, ali ne dostavljaju te rame u hr pa je opet to problem... |
To su polovni dolje po toj cijeni "gebraucht"
|
Piše 36 neu ab 59,99 € i 3 gebraucht od 75,15.
E sada zašto su "novi" jeftiniji od rabljenih je priča za sebe. Ali, da vjerojatno se rad isto o rabljenima pošto ih ne prodaje amazon već reseleri. |
Citiraj:
Nema nikakve veze po kojoj cijeni se prodaju polovni, mogu i ja na nekom oglasniku stavit veću cijenu nego u trgovini. Na amazonu su stalno neke akcije i masu puta je novo jeftinije od polovnog. |
Citiraj:
Na potvrdi narudžbe piše da su novi i prodavač je technikbiliger. Vidjeti ćemo šta sam kupio kad rodbina dođe na urlaub :) |
Koliko ce mi spiciti nameta ako narucim ovaj micron ssd za 100 dolara? Vidim da ide iz amerike, DHL 40 dolara dostava ali svejedno se isplati..
|
(Cijena+poštarina) x pdv
EDIT: Kaže mi kolega na PM da imaju trgovinu u DE što bi značilo da ti troškovi otapadaju. |
Ja pokušavam naći taj shop u DE ali ne uspijevam, ili ovo šta sam našao nema uopće od microna ssd-ova. Ako naručim čak iz Amerike do Austrije je i dalje dobra cijena nakon shippinga i dodatnih davanja.
|
Za HR racunaj i 125kn za DHL troskove carinjenja i pripremi EORI broj.
|
Citiraj:
Ako naručuješ s ebay iz Amerike ili bilo gdje izvan EU, probaj kupiti od trgovca koji podržava neki njihov program "Global shipping program". Piše ti kod artikla kada budeš gledao logiran. Uglavnom, to znači da kada oni pošalji proizvod iz Amerike, ne šalju direktno tebi, nego mislim negdje u Njemačku, gdje ga ocarine i šalju tebi. Ti uopće ne sudjeluješ, nemaš o čemu misliti, samo čekaš kući. I ukupno te izađe jeftinije nego da si sam uvozio. Mislim da sam računao zadnji puta da su uzeli 21%, dok bi kod nas morao platiti 25% + DHL posredovanje u carini + carina + vrijeme |
Citiraj:
Od danas, vidim. Idem odma po sat ha ha |
Sve piše...
|
Dosao po sat. Nista. Moze ici 12% jer je to onda po nabavnoj cijeni. 20% ne prolazi nikako
Efit: svaka pohvala za djelatnike, nakon dosta telefoniranja i okolo zivkanja uspjeli prebaciti na 20% |
WD Elements 8Tb iz posta #2785 - po jednom od komentara na Amazonu, proizlazi da kontroler šifrira podatke na disku što znači da nećete moći doći do njih ukoliko rikne elektronika pa ga pokušate ugraditi u komp ili drugo externo kućište. A WD-a elektronika je poznata po rikavanju...
|
Znam da se tu i tamo spomene da WD ima lošu elektroniku ali zar su stvarno tako nepouzdani? Iako nisu mjerilo po Amazon EU recenzijama čini se ok, ništa lošije od drugih diskova...
|
WD-u je elektronika u externim hardovima već godinama rak rana. A još veći problem je to hardversko šifriranje koje se isto vuče već godinama iako korisnici stalno traže da to uklone. U principu, ako rikne elektronika, izgubio si sve podatke na hardu jer je šifriranje programirano samo za čip koji se nalazi na njoj te zamjena elektronike ispravnom ne daje rezultate. Kod drugih marki, jednostavno izvadiš hard, staviš ga u komp ili drugo externo kućište i nastaviš raditi s njime kao da se ništa nije dogodilo.
|
Citiraj:
Link na mod za disejblanje enkripcije: https://community.wd.com/t/disable-h...ption/200279/5 P.S. komentar koji si linkao s amazona ne spominje uopce enkripciju ;) |
Izgleda da za razliku od tebe, ja ne koristim google translate za njemački, već ga govorim i dobro razumijem što piše. Čovjek je lijepo napisao da su zbog enkripcijskog čipa podaci nečitljivi ako se disk izvadi iz kućišta. A izgubiti garanciju zbog hardverskog 'isključivanja' čipa ne želim. Zato ću radije uzeti hard nekog drugog proizvođača koji tog čipa nema, npr. Seagate.
|
Citiraj:
|
|
Urnebes :D
|
hahaah, kartica rula, 22 hiljade kuna
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sony sluske su iz usa, nema smisla to uvoziti (opcenito su rijetki amazon.com itemi isplativi(ji) za uvoz nego sto ih mozes nabaviti u eu amazonima):
Items:$298.00 Shipping & handling:$34.72 Total before tax:$332.72 Estimated tax to be collected:$0.00 Import Fees Deposit:$83.18 Order total:$415.90 |
Izgleda da bi ponovno trebalo izmjeniti naslov teme, odnosno nadodati samo EU :)
Ovo je drugi put za njega, očito ne čita i ovu temu. |
Otkud ti to da su iz USA? Koliko vidim, šalje ih Amazon, a oni imaju skladišta po čitavoj EU. Ja sam jednom tako naručio dječju sjedalicu za auto na .de, a došla mi je iz IT skladišta za 3 dana.
Osim toga, osobno sam prije mjesec dana pm-om upozorio tog istog korisnika na probleme pri uvozu iz USA i čovjek je obećao da više neće stavljati linkove za robu iz USA. |
Ne znam evo, naruci sa tog amazon.com linka pa nam javi kako je proslo :) Po ovome sto citam iz checkouta dovoljno mi je vidjeti sto na robu obracunavaju import fees da zakljucim kako roba nije iz eu i kako u tom slucaju cijena nije povoljnija naspram ostale ponude iz eu. Al kao sto rekoh, ne znam, nisam nikad provukao karticu na amazon.com
|
Evo, sada sam 'obavio kupnju'. Cijena sa dostavom u HR mi je 288€. Prodavač: Amazon EU S.a.r.L. Dakle, od USA ni traga ni glasa.
|
Sa kojeg amazona si napravio kupnju?
|
Pa prepravio je lik sa .com na .IT
Zato je sad ok Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk |
Da, vidio nakon što sam napisao. hahaha koja pomutnja. Uglavnom bilo je stavljeno prvo iz .com pa onda prebačeno na.it za one koje se pitaju :lol2:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:54. |