![]() |
uspio sam si povecati detalje na very high, ali mi malo steka kad krene akcija jer ipak nemam tak jaku grafu koja bi to mogla tjerati, ali kako nije neka velika razlika izmedu very high i high, sasvim sam zadovoljan i sa high detaljima...bit ce bolje kad nabavim intel octo core 8x4 Ghz i GeForce 15800 GT Ultra sa 2Gb gddr5 rama:). lijep pozdrav
|
pozdrav! danas sam prvi put igrao crysis, na asus extreme 8800GT!
igram na 1024*768 i stavio sam anti-aliasing 4x,jer pod 8x šteka. Pod "advanced" mi je stavljeno sve na high, ali opciju very high ne mogu uključit. Da li je to zato što igram u xp-u, a ne u visti i imam directx-9. Ocekivao sam da će ipak bit glađa grafika, s glađim rubovima. |
za very high moraš imati Vistu i neku još nepostojeću grafičku iz nadolazeće high-end serije...
|
evo danas sam prvi put igrao crysis, na asus extreme 8800GT 512.
igram na 1024*768 i directx-9 i radi odlično jedino kad stavim anti-aliasi. 8x počne štekat! Pod "advanced" mi je sve na high, ali opciju very high ne mogu uključit. Jel to zato što igram na xp-u i direct x-9? jel za very high dovoljan direcx-10 il moram imat vistu? Inače očekivao sam malo glađu grafiku i više blura. Jel neko može igrat na GT 8800 sa 8x anti-aliasi da mu ne šteka? |
Zasto stavljas taj AA???? vise od 2x i nije potrebno zapravo i tih 2x je bespotrebno, rade stavi 1600x1200 ako mozes i neces vidjeti razliku izmedju 1024x768 sa 8x i 1600x1200 bez (jedino ako si cjepidlaka:D)
DX10 niti nemozes imati ako nemas Vistu ali je moguce staviti Very High detalje bez snimanja viste na racunalo... ;) (mislim da je na samome pocetku Topica to objasnjeno) |
[quote=svebee;582546]
Crysis XP Very High Tweak Omogućuje veću količinu detalja i efekata koji su dostupni samo na DX10 odnosno operativnom sustavu Vista. Pomoću ovog tweaka možete ih omogućiti i pod DX9 odnosno operativnim sustavom XP pomoću jednostavne copy/paste tehnike. Naime, Crysis je vrlo "tweakabilna" igra što nam omogućuje optimiziranje/tweakanje po našoj želji odnosno da dobimo bolju sliku/efekte uz iste ili čak veće FPS-e (Frames Per Second). To se radi pomoću konzole i unašanja komanda u istu ili pak na jednostavniji način - konfiguriranjem tkz. "Cvar" fajlova - onih koji se nalaze u direktoriju "C:\Program Files\Electronic Arts\Crytek\Crysis\Game\Config\CVarGroups". Tu postoji 13 fajlova koji nam omogućuju to mijenjanje/prilagođavanje našim željama. Samo za vas ovdje (direktan link) možete skinuti kompletno izmjenjenje fajlove koje samo prekopirate preko postojećih/original (NAPOMENA: napravite BACKUP originala). Nakon što to učinite uđite u igru i imat ćete puno bolju sliku uz iste ili veće FPS-e (razlika je najviše uočljiva kada imate sve postavke stavljene na HIGH). Usporedbu možete pogledati ovdje. Pozdrav! jel to provjereno kaj kažeš za tweakanje crysis, ja bi to sad napravio, isto imam xp i x9. I kaj znači backup- da stvorim folder i kopiram tih 13 cvara u njega? |
Da provjereno je i funkcionira, nije potrebno da bi se tih par detalja vidjelo stavljati Vistu na racunalo.. (jedino ako imas Dual Boot)... sam isto isprobao...
Znaci samo taj folder u kojem se nalaze cvar grupe iskopiraj na desktop... ao nesto zmuljas pa neradi samo obrises taj folder i kopiras sa desktopa natrag u igru... |
Citiraj:
Dobro da zaključim: prvo u igri namjestim sve na high. onda odem u crysis config., tamo tih 13 fajlova kopiram di oću-to je taj backup, jel? onda s ovog linka s foruma extractam 13 fajlova npr. na desktop i kopiram ih preko starih fileova u crysis cvar doc. I pokrenem igru! A dal te stare fileove ostavim u cvar documentu i preko njih paste il zbrišem stare iz documenta i ubacim nove? |
može netko reć da li monitor ima veze kakva će bit grafika. Imam neki stariji LG lcd i sa 75herz. ne mogu stavit 1600*1200 na njemu. A na običnom samsung monitoru 17"(85 herza) mogu 1600*1200 i čini mi se ko da je bolja grafika? ima to kakve veze?
Inače promijenio sam cvar fileove i pokrenuo igricu. u advanced mi ne piše very high nego high i custom. U igri nisam primjetio neke promjene. A i zamkenio sam taj obični monitor s lc-dom. |
Kao prvo ubuduce koristi EDIT........
Evo ti link: http://www.extremetech.com/article2/...2209704,00.asp Sad kao sto stoji na toj stranici imas 4 grupe i samo u svih 13 dokumenata ovu prvu grupu prekopiras preko najnize ili ti preko 3 grupe..... Kada pokrenes igru na HIGH settings-ima on ce ti vrtiti igru na Very High mada pise da je na HIGH... BTW: meni osobno niti jedan LCD nema kvalitetu prikaza slike kao obicni CRT monitor, CRT za igranje LCD-i za rad surfanje itd. |
Citiraj:
8AA i crysis igrait? nece ici sa high detaljima, a pogotovo sa very high detaljima ugasi AA kompletno i trpi nazubljene rubove, bolje i to nego framerate ispod 30 blura u igri ima i previse i ja sam ga ugasio, jer KOLJE performanse a efekt je pretjeran (malo se okrenem i uopce ne vidim neprijatelje niti ista drugo oko mene) - stavi postprocessing na low i dobit ces znacajno na performansama Citiraj:
igraj na kojem god monitoru oces, ali na nativnoj rezoluciji monitora monitor nema veze sa samom grafikom, jedino ces vecom rezolucijom dobiti manju nazubljenost u igrama posto se povecava broj pixela |
Dobroooo... sad bi zamolio ak mi neko može onak najjjjjednostavnijeeee objasnit kako da tweakam crysis sa high na very high,SVAKI KORAK, al ono stvarno ko totalnoj neznalici jer po ovin linkovima nemrem nikak skužit-tam su neke kombinacije... :care:
I kaj mi je dokaz dal sam uspio prebacit na very high? i sad mi grafika predobro izgleda, po čem ću skužit?:D |
Citiraj:
for example the "sys_spec_Particles.cfg" [default] ; default of this CVarGroup = 4 e_particles_quality=4 e_particles_lod=1 e_particles_max_emitter_draw_screen=32 r_UseSoftParticles=1 e_water_ocean_soft_particles= 1 e_particles_object_collisions=1 [1] e_particles_quality=1 e_particles_lod=0.75 e_particles_max_emitter_draw_screen=4 r_UseSoftParticles=0 e_water_ocean_soft_particles=0 e_particles_object_collisions=0 [2] e_particles_quality=2 e_particles_max_emitter_draw_screen=8 [3] e_particles_quality=3 e_particles_max_emitter_draw_screen=16 Copy all the red text and paste/replace the blue text with it so it looks like... [default] ; default of this CVarGroup = 4 e_particles_quality=4 e_particles_lod=1 e_particles_max_emitter_draw_screen=32 r_UseSoftParticles=1 e_water_ocean_soft_particles= 1 e_particles_object_collisions=1 [1] e_particles_quality=1 e_particles_lod=0.75 e_particles_max_emitter_draw_screen=4 r_UseSoftParticles=0 e_water_ocean_soft_particles=0 e_particles_object_collisions=0 [2] e_particles_quality=2 e_particles_max_emitter_draw_screen=8 [3] e_particles_quality=4 e_particles_lod=1 e_particles_max_emitter_draw_screen=32 r_UseSoftParticles=1 e_water_ocean_soft_particles= 1 e_particles_object_collisions=1 Do this same thing with all the cfg files in the CVarGroups folder. Just remember to BACK UP the old files first!!!! zanima te kako razlika izgleda u samoj igri? imas screenshotove na http://www.fudzilla.com/index.php?op...3895&Itemid=39 cudo jedno sto google radi... |
Citiraj:
|
ovak, ja sam napravio točno što je opisao svebee: podesio sve na high,izašo iz igre, otpakirao cvargroups svih 13 s datumom 27.10.2007 (s onog svebeeovog linka) i zamjenio s starim cvargrupama od kojih sam napravio kopiju. kad sam ušo u igricu imao sam par custom opcija i neke zasivljene na high - dal to znači da sam uspio tweakat?
Ovo što fug 33 objašnjava s tog linka, da sam Bog ne bi skužio:D A jeL to ustvari isto, samo je ovo što je fug33 objasnio KOMPLICIRANIJE? |
Evo probaj ovako:
Imas cetri grupe i svakom od 13 dokumenata koje recimo izgledaju ovako: [4]default mrkva ,mrkva,mrkva,mrkva, mrkva,mrkva,mrkva,mrkva, mrkva,mrkva,mrkva,mrkva, mrkva,mrkva,mrkva,mrkva, [1] sir,sir,sir,sir,sir,sir,sir, sir,sir,sir,sir,sir,sir,sir, sir,sir,sir,sir,sir,sir,sir, sir,sir,sir,sir,sir,sir,sir, [2] krastavac,krastavac,krastavac, krastavac,krastavac,krastavac, krastavac,krastavac,krastavac, krastavac,krastavac,krastavac, [3] tikva,tikva,tikva,tikva,tikva, tikva,tikva,tikva,tikva,tikva, tikva,tikva,tikva,tikva,tikva, tikva,tikva,tikva,tikva,tikva, Recimo da tako izgleda kada prvi puta otvoris bilo koji od tih dokumenata... jedino sto ti trebas napraviti je da izgleda ovako: [4]default mrkva ,mrkva,mrkva,mrkva, mrkva,mrkva,mrkva,mrkva, mrkva,mrkva,mrkva,mrkva, mrkva,mrkva,mrkva,mrkva, [1] sir,sir,sir,sir,sir,sir,sir, sir,sir,sir,sir,sir,sir,sir, sir,sir,sir,sir,sir,sir,sir, sir,sir,sir,sir,sir,sir,sir, [2] krastavac,krastavac,krastavac, krastavac,krastavac,krastavac, krastavac,krastavac,krastavac, krastavac,krastavac,krastavac, [3] mrkva ,mrkva,mrkva,mrkva, mrkva,mrkva,mrkva,mrkva, mrkva,mrkva,mrkva,mrkva, mrkva,mrkva,mrkva,mrkva, Znaci ovaj prvi (ili ti grupa 4 kopirati preko grupe 3) i kada pokrenes igru pod High bi ti trebali biti ustvari Very High Settings... Najvecu razliku bi trebao vidjeti na vodi tj. valovima.... koliko sam ja vidio te kada se mjeseceva svjetlost lomi o krosnje drveca... nis posebno ionako to nis nezamjecujes kada se nalazis u zaru borbe... |
ok to kužim, al kak dođem do tih grupa?, pr. ovo
[default] ; default of this CVarGroup = 4 e_particles_quality=4 e_particles_lod=1 e_particles_max_emitter_draw_screen=32 r_UseSoftParticles=1 e_water_ocean_soft_particles= 1 e_particles_object_collisions=1 kaj moram otvorit da bi dobio taj zapis, tj. kak se ti outlook conf. fileovi(cfg fileovi) otvaraju? -imam samo opciju open with i s kojim ga programom otvorim? |
Notepad-om...
|
Citiraj:
|
ja sam razliku izmedju high i very high jedino primjetio u osvjetljenu jako udaljenog drveca i najvise po texturama blata i kamenja
na very high su tragovi prolaska vozila na zemlji jako uocljivi i velike kvalitete (dobijs dojam da su 3d teksture, a ne genericke 2d kao u svakoj drugoj igri) kamencici na plazi se dosta isticu (isto kao da imaju volumen, a ne da su u pitanju 2d teksture) |
zasad sam se u dvije stvari... al ono baš razočarao! prvo ne mogu imat 2 puške u ruci(npr. shotgun:D) odjednom (a ni u jednoj pucačini to još nisam mogo, valda se nisu sjetili tog...JOŠ!!
drugo: kad s mitraljezom gađam mogu rušit palme i skoro rastavljat one kučice, a kad sam puknuo na lika s bazukom(bio je na terasi od one škole di moram taoca spasit...) nije se odvalio dio zgrade, mislim da se nije niš razvalilo osim kaj je lik umro.:goood: al zato je bolesno bilo kad sam na lika kraj đipa bacio frag grenade...odletio je i udario u đip...totalno realno ko u filmu:D |
Realno ko u filmu??
Nadam se da se šališ jer u filmu kad ljudi lete od eksplozija je toliko nerealno....:lol2: |
može screenshot bez i s tweakom? plis
|
Pa imas ovdje :
http://www.gamespot.com/features/618...om_clk=topslot Evo sad sam pogledao i iskreno mislim da su to gluposti! Razlika je 0.00001% ma nema razlike uopce! Evo dođe mi frend u sobu kazem mu da zapamti sliku ode van ja promjenim na DX10 i vrati se i naravno kaze: nema nikakve razlike između High i Very High details!!! |
jel može neko ko ima samsung 2232BW podijelit kakva mu je slika u crysisu na 1680*1050?
naravno ak ima i 8800gt ko ja zanima me dal je bolja od npr. na mom samsungu 17" crt-u, na 85herza i 1024*768 uzeo bi 2232bw pa oću bit zicer! |
Citiraj:
|
Igrao sam ga u XP-u na high postavkama i grafika je super (AA8x i sve ostalo maximunu u dx9, nije ništ štekal), u dx10 nisam igral... trebam vistu
|
Citiraj:
|
Citiraj:
najocitija u texturama kamenja na plazi i tragovima guma od vozila uzmi screenshot tih dijelova igre u high i very high postavkama i primjetit ces razliku |
Poz, evo instalirao sam igru i patch 1.1 i nemam ikone na desktopu, i sad u folderu imam bin 64 i bin32 i jel svejdno na kojem igram tj pokrenem il kaj? Inače ne radi mi tak loše kak sam mislil na mojoj konfi, medium 1152x864 20-25FPS-a ne šteka!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:49. |