![]() |
Citiraj:
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Citiraj:
|
Evo ovih sa okidanim kutevima i brusenih sa dijamantom mogu i bez hladnjaka ;)
https://www.google.com/amp/s/amp.tom...pus,40135.html Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
em o polozaju chipleta i odvodjenju temperature (lol) kao da ovdje pricamo od 4 kvadratna metra prostora pa sada temperautra se stvara u kutu velicine 5cm2 i sad je to onda problem disipirati kroz HS ili o tome kako je njegov proc jos uvijek bolji od novih ili neke teorije sto bi bilo da je bilo buctruc :D treba ga samo ignorirati, mozda prestane. p.s. Ja jos nisam svoje slozio, u biti jesam, flashao sam zadnji bios, sad treba vremena sve presloziti u glavni case.. |
Da chipleti su smješteni tako, a logično najviše se griju. Kao takvi će imati disipaciju temperature asimetričniju nego što smo navikli i kakvu nam to ulogu igra u konačnici, bez obzira što smo većinom promislili o tome ? Nikakvu....
Eventualno se može naći bolja metoda stavljanja termalne paste, jer sa zrnom riže uvijek završi kao kružnica, te će sada jedan mali djelić ispod ihs-a biti "odsjećen". Ajme evo i ja sam počeo zaboga :puke: Silver, molim te zaustavi se. :chears: |
Gledao sam review nekih hladnjaka i jedna od stvari koje su gledali je raspored termalne paste, tj. otisak koji je ostao na procesoru. Gledali su kako je raspoređeno. Tako da topologija temperature nije uvijek zanemariv faktor. Msm da je to bio review silent CPU hladnjaka.
A čujte, kad se već natežete oko voltaže procesora sve dole do milivolta, ne čudim se ni analizi toplinske disipacije. |
Meni se nekako čini da je najveća mana treće generacije što nema onu mogućnost dotatne doze koja izaziva euforiju (moš OC kolko oš, a rezultat je isti ka i da nisi).
Prije nego što je i zvanično puštena u opticaj svi su bili napaljeni i svršavali su ka mulci od 15 godina, a onda kad je na vidjelo izišla realnost nemogućnosti, nasta tajac impotencije. :amen: |
Da, u overclocku je jedino fasovala ova generacija. No na sreću IPC poboljšanje je toliko veliko da je 6 core skoro na razini prošlih 8 core u multithreadu...
Veće temp nisu iznenađenje zbog nodea, to sam očekivao i najavljivao |
Citiraj:
A temperature bi sigurno bile nize kada bi vratili stari autoboost sustav ;) ..znaci imam veci core voltage podesen za zen2 cpu na mbo (1,267 vs 1,212) , pri slicnom taktu (4025 vs 4075) i istina puno bolji hladnjak ( BQ DRP4 vs mugenmax) ali temp su mi i sada ajmo reci iste pri istom loadu.. Uz napomenu, da ovaj sad zen2 mi je ispod prosjeka, dok mi je r5 2600 bio odličan primjerak.. |
Dobro i to da. Više se nikakve performanse ne ostavljaju na stolu, nego se ide do krajnjih granica i na stock postavkama...
Da im je pristup kao na prijašnjim generacijama (phenomi i vishere) pa da su stock clock stavili 3.0 - 3.2 ghz a da OC ide na 4.2ghz svi bi pričali kako su odlični overclockeri. Sad je trend da se boostanje gura do krajnjih granica (kao i na gpu) |
znaci, sinoc sam se nakon jako dugo vremena bas osjecao ko zadnji retard....
stavim napokon 3700x u plocu nakon sto sam sa 2200ge flashao bios, sve radilo fino... imao to slozeno u rezrvnom caseu dok sve istestiram, pa reko kasnije cu onda preselit u glavni case,i nista, stisnem ja power.. svjetla i ledice se popale... napominjem nisam imao ni HDD ustekan a ni case speaker... nema slike na monitoru (ustekan hdmi u plocu) reboot clear cmos nema sanse, nema slike... gledam, mozgam, prestekavam... da vidim ko ce znat koji je bio problem? |
HDMI u grafu, ili grafu u ploču,pa hdmi u grafu :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Briše prašinu znači što točno? 2% brži? 5%? U cilju uklanjanja nedoumica oko toga da li je za profesionalni rendering :D bolji pra(stari) ryzen 1800x ili noviji bazični model sa čak 6 jezgre, ryzen 3600, pozivam kolegu silvera da napravimo neki test, po tvom izboru. Dakle što je bolje uzeti ako se puno renda na kompu, staru ragu ili noviji otpad u liniji. Što je bolja od ta dva potpuno profulana rješenja za rendering :D Daj neki bench ili neki vrag da izrenderamo, ti sa svojim 1800x, naklokaj ga koliko želiš :D, ja sa svojim rendermasterom ryzenom 3600, da zabavimo malo kolege forumaše, vidimo kako stoji omjer i tako. Jesi za? |
Priča gluposti.. a zna i sam da 90% rendera koristi sve na stocku te ne riskira sa nekim overclockom
3600 će prožvakat te |
Citiraj:
Citiraj:
da, proc nema APU znas ono kad te pocne hvatat nervoza i znojit se i onda shvatis koje si tele :D :D |
Citiraj:
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Danas kupio 3600x i sad moram flešat zadnji bios sa ovim u nutra 2600, ploča mi je aorus x470 ultra gaming jeli bude dobro ili moram još nešto prije zamjene proesora
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Eventualno benchat nešto sa starim cpu da vidiš koliko si dobio... |
Mislio je na iGPU a ne APU.
|
Citiraj:
|
A što je ono rekao Ford?
|
Napokon sve stiglo, procesor je iznimno fluidan :)
|
Citiraj:
ryzen5 2600 https://i.postimg.cc/yxjMpF93/Snimka-zaslona-102.png https://i.postimg.cc/59XKhWVk/Snimka-zaslona-100.png ryzen5 3600x https://i.postimg.cc/P5SmfNbb/Snimka-zaslona-105.png https://i.postimg.cc/522CrbcX/Snimka-zaslona-104.png |
Zakaj si kupio 3600X a ne 3600?
U prosloj generaciji je bilo smisla ali sa ovom nema jer je OC za k...c sa novim ryzenima. |
Citiraj:
|
Citiraj:
I onda ovakve provokacije :D :no2drug: |
Dobro da možeš promijeniti samo proc a ne cijelu konfiguraciju :D Kaj se čeka?
Lijepo se vidi skok sa i5 4690k na 4,4GHz na Ryzena, što u benchmark rezultatima, općenito ovak u normalnom radu u windowsima pa do nestanka FPS dropova u Fortniteu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:01. |