PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   AMD Radeon RX 5000 series (Navi RDNA) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=298031)

messiah 20.03.2020. 00:13

Trebali su dat MS gaming diviziji da im složi demo, ovo izgleda bzvz.

Manuel Calavera 26.03.2020. 15:01

Pazite ovu dramu

https://wccftech.com/amds-gpu-ip-sto...yone-for-free/

Neki haker je ukrao source kodove postojećih i nadolazećih gpu (uključujući i konzola), kaže da podaci vrijede barem 100 mil. $, pa ih ucjenjuje za novac

Brko 26.03.2020. 16:41

Ovo je nekakva budala. Traži ransom a ako niko ne plati, daće na web mukte.

Ovog očekuje fini doček pod tuševima u San Quentinu :D

Manuel Calavera 26.03.2020. 16:53

Možda probaju platiti, te zanijekati naravno

Nije lik tražio 100 milja, nego da mu se jave :D

Plaćanje ziher u bitcoinu da ga ne uprate. Od čijeg rudarenja kojeg su profitirali. Life is a bitch

sti 01.04.2020. 15:01

AMD Radeon ‘Big Navi’ RX Gamma Flagship GPU Specs And Benchmarks Leaked – An Absolute Beast

:eek:

GDDR 7 :D

Disco 01.04.2020. 15:11

EDIT: LOL, pa prvi april je. :D

the-rider 01.04.2020. 15:43

dva blowera :D

MAHER 02.04.2020. 11:42

od svega toga prvo si primjetio dva blowera :)

the-rider 02.04.2020. 11:57

pa znajuci jucerasnji datum, cim sam vidio sliku dalje nisam ni citao

Crash 03.04.2020. 21:37

Imam jedna cudan problem. Mozda je banalan i rijesiv u sekund ali neznam i zato pitam.

Naime svaku igru koju pokrenem, slika mi je zrnasta i izbljedjenja, pojavljuju se kao sitni valovi.

Kao kad nespojite scart kabel do kraja pa ima valova na tv-u :D

Na desktopu to se ne dogadja, nit kad pokrenem 4k video na youtubu (ovo navodim radi opterecenja grafike) u svemu ostalom je u redu i kristalno cista slika samo u igrama imam taj problem.

Ekipa pomagaj izludih sam. :)

Grafa je pod moj komp stara 2 dana, zadnji amd driveri.

tnx ;)

Manuel Calavera 03.04.2020. 21:42

To zna biti kada se koristi analogni vga kabel... Ne koristiš valjda to uz neki konverter?

Općenito probaj neki drugi kabel što god da korsitiš

Crash 03.04.2020. 21:43

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3392999)
To zna biti kada se koristi analogni vga kabel...

Koristim dvi d kabel (koji taj monitor podrzava pod "moj komp") preko dvi>hdmi adaptera u grafu

EDIT: probao sa dispalay port kabelom spojit isti problem.

Znaci grafika radi nepuca nista nema artifekata niti blu screna. Prije sam imao rx 480 nisam ima nikad takvih problema.

Jel itko ima ideju sta moze bit? Cak na svjetlijoj podlozi se toliko ne primjeti al kad recimo stanes uza zid u mracnijoj sceni igre vide se ti valovi kao da nije dobro spojeno, neznam kako bi drugcije objasnija i to samo u igrama

HCS 04.04.2020. 00:26

Ne znam, ovo mi se ne cini tako strasno :D Ja sam imao bolja iskustva sa Navi-em. Vrlo cest black screen u svim situacijama, hard lock u igrama, sleep funkcija ne funkcionira. MSI AB ili bili koja druga monitoring app - instant crash. Stavim RX 580 unutra i sve 5. Navi je jos u nekoj beta testing fazi izgleda, barem sto se drivera tice.

Crash 04.04.2020. 00:40

"Film Grain" je problem. Kad ga ubijem u igri na minimum tj na 0 onda radi sve u redu. Zadnji su mi driveri.

Tajl3r 04.04.2020. 01:39

SMFH

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Crash 05.04.2020. 18:18

Jeli normalno da kod 1080p gejminga sa max postavkama, gpu temperatura 74 stupnja, gpu hotspot 90 - 97 stupnjeva, tako pokazuje everest.

Da li je to normalno?

Bub0 05.04.2020. 19:01

Totalna normala, moja bivša rx 5700 xt red dragon, dual slot kartuša sa 2 venta je imala takve temperature. kućište mi je doduše dosta provjetreno, no nije prelazila te vrijednosti čak niti nakon dužeg gaming sessiona. Vidim da ti imaš nitro+ veziju tako da je to čisto ok, pod pretpostavkom da ti je kućište slabije provjetreno. No opet i ako nije, čisto ok temperature za amd čip. Vidio sam sad da imaš fractal koji mi izgleda dosta provjetreno tako da je to sasvim ok. Nemaš brige

the-rider 05.04.2020. 19:50

tako je i meni, 20-ak stupnjeva razlike

Crash 05.04.2020. 20:02

Citiraj:

Autor the-rider (Post 3393622)
tako je i meni, 20-ak stupnjeva razlike

Ako sam dobro skuzija znaci i tebi ode ovaj hotspot na te vrijednosti?

the-rider 05.04.2020. 20:17

da, to je normalno na naviju, tako se mjeri

Manuel Calavera 05.04.2020. 21:07

Citiraj:

Autor Crash (Post 3393028)
"Film Grain" je problem. Kad ga ubijem u igri na minimum tj na 0 onda radi sve u redu. Zadnji su mi driveri.

E jeboga ti :D

Citiraj:

Autor Crash (Post 3393628)
Ako sam dobro skuzija znaci i tebi ode ovaj hotspot na te vrijednosti?

Đava te odnija pa ti se nisi ništa informira prije nego što si kupija. Recenzije, youtube... ništa?

Citiraj:

AMD also elaborated on what constitutes "GPU Hotspot" aka "junction temperature." Apparently, the "Navi 10" GPU is peppered with an array of temperature sensors spread across the die at different physical locations. The maximum temperature reported by any of those sensors becomes the Hotspot. In that sense, Hotspot isn't a fixed location in the GPU. Legacy "GPU temperature" measurements on past generations of AMD GPUs relied on a thermal diode at a fixed location on the GPU die which AMD predicted would become the hottest under load. Over the generations, and starting with "Polaris" and "Vega," AMD leaned toward an approach of picking the hottest temperature value from a network of diodes spread across the GPU, and reporting it as the Hotspot.

On Hotspot, AMD writes: "Paired with this array of sensors is the ability to identify the 'hotspot' across the GPU die. Instead of setting a conservative, 'worst case' throttling temperature for the entire die, the Radeon RX 5700 series GPUs will continue to opportunistically and aggressively ramp clocks until any one of the many available sensors hits the 'hotspot' or 'Junction' temperature of 110 degrees Celsius. Operating at up to 110C Junction Temperature during typical gaming usage is expected and within spec. This enables the Radeon RX 5700 series GPUs to offer much higher performance and clocks out of the box, while maintaining acoustic and reliability targets."
Ilitiga na naški - u prošlosti je postojala jedna termalna dioda na fixnoj lokaciji za koju je AMD pretpostavljao da će biti najtoplija, pa se na temelju toga vršila konzervativna procjena temperature za throttlanje. Sada Navi ima puno senzora i stvarno znaju koja je najtoplija točka odnosno hotspot, pa se to znanje može iskoristiti za agresivno guranje clocka bez throttlanja.

Crash 05.04.2020. 21:33

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3393661)
E jeboga ti :D

Đava te odnija pa ti se nisi ništa informira prije nego što si kupija. Recenzije, youtube... ništa?

Ilitiga na naški - u prošlosti je postojala jedna termalna dioda na fixnoj lokaciji za koju je AMD pretpostavljao da će biti najtoplija, pa se na temelju toga vršila konzervativna procjena temperature za throttlanje. Sada Navi ima puno senzora i stvarno znaju koja je najtoplija točka odnosno hotspot, pa se to znanje može iskoristiti za agresivno guranje clocka bez throttlanja.

Đava te odnija, hvala na pojasnjenju.
Jebiga bolje pitat, iskreno zbog posla nisam stiga bas puno istrazivat. Jedino kad dojdem doma navecer uspijem odigrat jedno uru pa lec :D
Radim posa koji ne podljeze obustavi zbog korone.

Hvala drug na temeljitom objasnjenju. ;)

Manuel Calavera 07.04.2020. 21:50

5700 na akciji

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=3153

Alfredo nr.3 08.04.2020. 21:34

Uzeo sam AMD 5700xt aniversary edition, dolazi mi za par dana. Koliko čitam najbolje bi bilo je undervoltat, je li to netko radio i kakva su iskustva?
Trebali updateta bios i koji su benefiti?

Manuel Calavera 08.04.2020. 22:28

Pobogu zašto? Ima li smisla zbog cijene i coolera...

Alfredo nr.3 08.04.2020. 22:36

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3394809)
Pobogu zašto? Ima li smisla zbog cijene i coolera...

Koliko po tebi vrijedi?

Manuel Calavera 09.04.2020. 02:26

Znam da su nove bile puno skuplje od običnih, a općenito nema smisla uzimati takve gpu sa takvim coolerom...

Alfredo nr.3 09.04.2020. 07:40

Koliko čitam po netu, ne isplati se uzimati Navi nikako. Mnogi korisnici prijavljuju probleme s BSOD, random crash, igre im ne rade...Nadam se da to nije više slučaj jer onda sam se opako zenuo. Gledao i čitao sam recenzije i nitko nije spominjao takve probleme.
Za hladnjak sam vidio ono riješenje sa maticama i termalnom pastom. U najgorem slučaju mogu kupiti drugi hladnjak. Da li gubim garanciju ako skinem stock hladnjak?

Thundercool 09.04.2020. 08:46

Citiraj:

Autor Alfredo nr.3 (Post 3394859)
Koliko čitam po netu, ne isplati se uzimati Navi nikako. Mnogi korisnici prijavljuju probleme s BSOD, random crash, igre im ne rade...Nadam se da to nije više slučaj jer onda sam se opako zenuo. Gledao i čitao sam recenzije i nitko nije spominjao takve probleme.
Za hladnjak sam vidio ono riješenje sa maticama i termalnom pastom. U najgorem slučaju mogu kupiti drugi hladnjak. Da li gubim garanciju ako skinem stock hladnjak?

Vrlo vjerojatno. Moja referentna 5700 ima naljepnicu na vijku hladnjaka.
Očekuj vrlo bučnu karticu a sad i još ljeto dolazi.

Alfredo nr.3 09.04.2020. 09:05

Citiraj:

Autor Thundercool (Post 3394880)
Vrlo vjerojatno. Moja referentna 5700 ima naljepnicu na vijku hladnjaka.
Očekuj vrlo bučnu karticu a sad i još ljeto dolazi.

Nadam se da ću moći u afterburneru podesiti krivulju ventiltora da ne radi ko lud cijelo vrijeme. Čitam da korisnici imaju problema sa podešavanjem krivuje, da im se reseta nakon svakog restarta komp itd. Što je tu je, nadam se što manjim problemima.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:25.