![]() |
Spojili me jutros. Dečki korektno odradili.
U kuću su ušli uz gredu na tavan, španer zabili na gredu iznutra. Router je ostao na tavanu jer postojeći bužir za telefonsku žicu i koaksijalac je pun i čudno račva se unutar zidova pa nikak nisu uspjeli proć po njemu da spustimo optički kabel na prvi kat. Ostavili su mi ekstra kabla kad se odlučim u radove za spustit :D Pošto je router iznad brzina varira od sobe do sobe al signal je dobar, ne pada ni ne gubi se zbog zidova i deke tak da mi je okej. |
Ja još uvijek čekam zbog prokletinje HT koja odugovlači prenos broja već mjesec dana.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
1 privitaka
Pitanjce imovinsko pravne prirode.
Situacija je ovakva, nekih 20-ak metara od bandere do kuće, kabel bi trebao prolaziti nad zemljištima dva susjeda. Da li je potrebna nekakva dozvola, eventualno napismeno od strane susjeda? Zahvaljujem. Privitak 24337 |
Citiraj:
Susjed kada je tražio priključak struje morao je dobiti suglasnost od mojih staraca jer je kabel jednim malim dijelom zahvatio kut našeg dvorišta, pa pretpostavljam da je i sa optikom isto... |
Najbolje pisani trag jer ako imas usmeno dopustenje susjed se moze predomisliti i trazit izmjestanje.
Sent from my RMX2002 using Tapatalk |
"Dozvola" je širok pojam, dal je dovoljno verbalno ili treba ići kod javnog bilježnika, to se ja pitam.
|
Ne znam kak je kod A1, ali HT daje izjavu u kojoj se navode bitni podaci i koju vlasnik objekta ili zemljista potpise i da se slaze s izvodenjem radova.
Do sad nisam cuo da je itko isao kod javnog biljeznika. Sent from my RMX2002 using Tapatalk |
To je to, hvala!
|
Jučer su mi bila trojica iz A1 u ulazu i nešo se smucaju gledaju po kutiji otvaraju je i pita ih moja mama pošto je predstavnika da šta trebaju. Pa su joj rekli da im je Telemach ulazio u njihove kanalice i kutije valjda a da to ne smiju i još su neke stvari joj govorili no ona se baš i ne razumije kaže za neke frekvencije nešto. Očito se podudaraju negdje ko će znat i kažu samo da uslikaju da ih mogu tužit :D
|
Citiraj:
|
Nije praksa ali drugi operater uvijek moze zatraziti suglasnost da se koristi veritkala.
U SB je tako HT trazio od A1 (bnet). Sent from my RMX2002 using Tapatalk |
Citiraj:
Kada pogledamo presjek vertikalnih i horizontalnih kanalica pokazuje se da u jednoj jedinoj kanalici ima mjesta za sve optičke kablove sva tri nuditelja optičke usluge u mojem ulazu i da je postavljanje dviju dodatnih kanalica bilo nepotreban trošak i nepotrebno oštečivanje nosive konstrukcije zgrade sa dodatnim rupama u konstrukciji. |
Jel moguće kak na tom routeru HG8145V5 limitirat brzinu za pojedine uređaje spojene na mrežu?
|
Je li netko možda pitao A1 koji admin username i password za router HG8145V5. Vidim da su primary i secondary DNS postavke zaključane
|
Citiraj:
|
Ima li tko u Osijeku A1 optiku i kako je zadovoljan?
Provjeravam periodično .. nikako da mi na lokaciji bude dostupno. |
Citiraj:
http://bbzone.hakom.hr/hr-HR/SvjetlovodnaMreza Neki dijelovi Osijeka su trenutno u postavljanju optike |
Pff, gledao sam to prije dosta vremena - planovi se nisu dramatično promijenili :)
Još uvijek mi ni blizu, a ovim tempom .. možda 2030-te. |
|
|
Kad su ga presavili u kontra smjer do maksimuma, a na iducem zdencu uspjeli su iscupati kabel iz spojnice.
Sent from my RMX2002 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Vjeruj miguce je.
U Slavonskom Brodu iscupali su Metronetu. U zapisniku policije stoji: radnik u zdencu upro se i povlacio kabel, dok je u drugom zdencu iscupao kabel iz opticke spojnice. Sent from my RMX2002 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:42. |