![]() |
Ok, budem. Hvala ti. Za SSD sam se dosta i mislio, ali pošto je svaka kuna bila bitna onda se odlučiš za jeftiniju varijantu, HDD. Imam ionako prijenosni HDD od 1 TB koji ne koristim baš u zadnje vrijeme. Valjda će poslužit.
|
Citiraj:
Anovo sto se brzine tice jesi siguran? Ja kada sam imao Q6600, 4GB DDR2 RAM-a te HDD SATA2 i kada sam presao na i5 6400, 8GB DDR4 i HDDD SATA3 itekako sam osjetio razliku u brzini. |
Ostavit ću procesor, matičnu i grafičku kako jesu, a za SSD ću nadodati još 300 kn. Bitno da je ostalo dobro. SSD i/ili HDD mi je najmanje bitno. :)
|
SSD, HDD i RAM je najlakse za nadograditi, bitno ti je kod kupovine da uzmes dobru plocu,cpu,gpu,psu i case jer to nije nesto sto se mjenja tako cesto.
|
Citiraj:
|
Nema, eto koliko njegove preporuke trebas shvatiti ozbiljno :D
Osim toga razliku izmedu 2133MHz i 2400MHz nebi ni osjetio |
Još nešto - obavezno napomeni da ti updateaju BIOS na matičnoj ploči jer inače ti neće raditi (novija serija procesora)
|
Stvarno misliš da to ijednoj normalnoj firmi treba napominjati?
|
Ok. Hvala ti! :) Mislim, za SSD ima pravo pa ću vidjeti koliko će me sve izaći i oću li ga odmah uzimati ili ne.
Poslano sa mog HTC Desire 626 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Osjetio si razliku između q6600 i i5? Pa nemoj zezati, šta stvarno? Čudno, ne vidim zašto bi vidio razliku između 7 godina starog procesora i novog... Nema mi to smisla... :fuming::hitthewal: @Mjolnir vjeruj mi SSD > HDD. HDD kupiš kad tad, a ssd je ono što čini razliku. Ako misliš igrati 3-4 nove igre u isto vrijeme, imati image + instalaciju, to neće iti, ali 250GB ti je sasvim dovoljno. Sistem oko 50GB i ostane ti 200GB za npr igre. A kasnije kupiš HDD. Nisam gledao da matična radi na 2133 samo, jbg. U slučaju da si kupio jaču memoriju ništa se nebi desilo, matična bi ti automatski downgradeala memoriju na 2133. Dobra ti je onda memorija. Citiraj:
Znam iz iskustva, ne :D Čast izuzecima. |
Citiraj:
|
Onda je to firma koju treba odmah izbjeći u startu i napomenuti ljudima da ju izbjegavaju.
|
Koje bi napajanje bolje radilo : Fortron napajanje Hexa Plus 400W, 80+,active,12 cm
Napajanje Thermaltake TR2 S 450W ili Corsair napajanje VS series VS550, 550W, 230V AC, ATX, EPS 12V, PS/2, 120mm fan, up to 85% efficiency, EU P/N: CP-9020097-EU |
Citiraj:
|
A kako izgleda taj adapter i gdje si ga pronašao?
|
@lovre
Za napajanja imaš posebnu temu, pa tamo pitaj. Inače, Corsair VS je dno i ti ga NE želiš kupiti. |
Citiraj:
|
Ne, tebi treba konverter, a ne adapter. Konverter pretvara digitalni signal u analogni, te koštaju tipa 150-200kn. Ili bolje prodaj svoj monitor i nadodaj tu lovu i uzmi monitor sa dvi i/ili hdmi, ima više smisla.
https://www.nabava.net/search.php?q=GW2270 Čak nije ni TN panel |
Citiraj:
|
Jbga. Onda si kupio jako loš monitor kad u ovo doba ima samo vga...
|
Manuel Calavera, a gdje da nabavim to i kako to uopce izgleda...moze link
Poslano sa mog meanIT Q3 koristeći Tapatalk |
Jel ovo valja:
https://www.chipoteka.hr/artikl/9800...m_medium=click ili https://iponcomp.hr/webshop/product/...m_medium=click Poslano sa mog meanIT Q3 koristeći Tapatalk |
Da, debeljuca konvertira signal. Sad ne znam gdje sve imaš, slabo ima toga po shopovima
|
Citiraj:
|
Ako ti monitor ima samo vga (tj. nema dvi ili hdmi), a kupuješ neku novu gpu (bilo 460, 1050 nebitno) treba ti to jer nove gpu nemaju analogne izlaze (vga ili dvi sa analognim)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne, jer ne konvertira signal. Mislim možeš ti kupiti na ebayu vga to hdmi za koji dolar ali ti neće funkcionirati
Imam ja jednog takvog iz kine :D |
Ne razumijem kako to misliš "kovertira signal"
|
Đizus :D
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:52. |