PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   HTC mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=219758)

Juice 13.06.2012. 14:38

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 2182405)
Za EVO neznam, One x sigurno ima... ali.....khm
Foliju organski nemogu podnjet... Ovom prigodom samo komentiram "kvalitetu" gorile(2?)

Lošija je dosta nova gorila od starije

Citiraj:

Autor syss (Post 2182412)
znači sad je nabijanje čavala in :D

Ideš na viksu, zaboraviš čekić, opa, mob će poslužit još bolje :goood:

neki lik 13.06.2012. 21:19

Citiraj:

Autor nforcerx.x (Post 2182107)
Napravio si Factory Reset poslije nadogradnje na ICS?

Koliko se sjecam jesam...Drzao sam jednu od volumeup/down tipki i power tipku i tamo na factory reset, ak se dobro sjecam

spawn 13.06.2012. 23:03

Vjerojatno ti updajte nije napravio sve kako treba, kao i svaki drugi OTA update. Jedino rjesenje je probati staviti stock full firmware pa vidjeti kako radi.
LINK

Skini ovaj EXE file,sacuvaj podatke koji ti trebaju (imenik,slike itd) i pokreni ovaj exe i prati upute. Prije toga napuni bateriju.

fishkal 14.06.2012. 00:57

Ekipa, jel zna netko gdje kupiti kvalitetnu bateriju od cca 1900 mAh za Sensation?

Pronašao sam nešto ovako: http://www.htcexpress.com/htc-batter...-usb-chgr.html

Jel ima netko kakva iskustva? hvala

srale7 14.06.2012. 06:05

Imam ja bas tu sto si linkao, definitivno je bolja od stock baterije, tak da slobodno uzmi.

Ivo_Strojnica 14.06.2012. 10:15

evo uzeo HTC One V, smišan mali uređaj.
Slika na ekranu je odlična, bolja nego na One S, kamera od 5 MPx, bolja je od galaxy S-a, znači vjerojatno najbolja u toj klasi.
Mobitel je čvrst, robustan, ima bradu i voli velike sise.

ICS na njemu radi veoma fluidno, a bateriju ćemo još viditi.

U svakom slučaju, fin komad uređaja.
O kvaliteti izrade uopće ne treba pričati.

Matth€w 14.06.2012. 18:59

Došla narudžba poucha u Intelkom za HTC One X, danas ga bio pokupio!

spawn 14.06.2012. 20:39

Decki ,imate temu o otkljucavanju mobitela i sve sto vas zanima u vezi toga,pisite tamo a ne ovdje da probamo teme odrzavati cistim i da se ne gubimo.

Ivo_Strojnica 15.06.2012. 09:17

evo, uspjesno clocka htc one V na 1.9 GHz, mob je druga masina. antutu 3543 bodica. sad jos triba viditi bateriju, ali mislim da nece biti super izdrzljiva :)))

Veki-os 15.06.2012. 13:03

Poslao sam Sensation na reklamaciju zbog prašine ispod ekrana i čudne vibre,nešto kao da zuji kad vibrira,predao ga VIP centru jer je kupljen u VIP-u i oni normalno poslali u Agramservis.
Sad sljedi problem,mobitel je predan u VIP 4.6,u ZG je zaprimljen 8.6,ne znam jesu ga slali biciklom po kuriru pa mu treba 4 dana do ZG,Jučer pošaljem mail Agramservisu da mi pošalju radni broj naloga i lozinku da vidim jel gotov mobitel jer je prošlo skoro 2 tjedna.
Danas mi stigne mail sa brojem naloga i jako sam se "obradovao" kad sam pogledao što piše.
Kao prvo:Status Vašega naloga: Čeka na servis nakon 11 dana još ČEKA na servis
Kao drugo:Kvar
Greška: Izgled / kućište,
Opis greške: NE RADITI AŽURIRANJA, PRAŠINA U EKRANU, PREJAKA VIBRA , ZUJI.
Vidljiva oštećenja: UREĐAJ CIJELI IZGREBAN, PRAŠNJAV

Greška je izgled,kučište??UREĐAJ CIJELI IZGREBAN, PRAŠNJAV??
Mobitel nema ni jednu jedinu ogrebotinu,doslovno, a ekran ima samo jedva vidljive mikroogrebotine od prašine jer bivši vlasnik nije koristio foliju.

Što sad da im napišem,na koju foru su oni to napisali i zašto?
I piše još:Jamstvo: INW

Što to znači?Google izbacuje samo jedan koristan rezultat u vezi toga a to je da je neki iPhone zamjenjen novim uređajem.

coconut 15.06.2012. 13:24

Obrati se Wraggu s tim pitanjem.

WraGG 15.06.2012. 20:12

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 2183750)
Poslao sam Sensation na reklamaciju zbog prašine ispod ekrana i čudne vibre,nešto kao da zuji kad vibrira,predao ga VIP centru jer je kupljen u VIP-u i oni normalno poslali u Agramservis.
Sad sljedi problem,mobitel je predan u VIP 4.6,u ZG je zaprimljen 8.6,ne znam jesu ga slali biciklom po kuriru pa mu treba 4 dana do ZG,Jučer pošaljem mail Agramservisu da mi pošalju radni broj naloga i lozinku da vidim jel gotov mobitel jer je prošlo skoro 2 tjedna.
Danas mi stigne mail sa brojem naloga i jako sam se "obradovao" kad sam pogledao što piše.
Kao prvo:Status Vašega naloga: Čeka na servis nakon 11 dana još ČEKA na servis
Kao drugo:Kvar
Greška: Izgled / kućište,
Opis greške: NE RADITI AŽURIRANJA, PRAŠINA U EKRANU, PREJAKA VIBRA , ZUJI.
Vidljiva oštećenja: UREĐAJ CIJELI IZGREBAN, PRAŠNJAV

Greška je izgled,kučište??UREĐAJ CIJELI IZGREBAN, PRAŠNJAV??
Mobitel nema ni jednu jedinu ogrebotinu,doslovno, a ekran ima samo jedva vidljive mikroogrebotine od prašine jer bivši vlasnik nije koristio foliju.

Što sad da im napišem,na koju foru su oni to napisali i zašto?
I piše još:Jamstvo: INW

Što to znači?Google izbacuje samo jedan koristan rezultat u vezi toga a to je da je neki iPhone zamjenjen novim uređajem.

Nemaš razloga za strah. Ekipa u Agramu će ti sve srediti. INW=In Warranty, tj. jamstvo je potvrđeno kroz HTC-ov sustav.
To što čekaš toliko je vjerojatno zbog manjka rezervnih dijelova, a za to nije kriv Agramservis nego HTC koji nema dovoljno dijelova na stanju.
BTW, ne radim u Agramu već dva mjeseca, da netko nebi pomislio da nisam objektivan :)

Veki-os 15.06.2012. 20:16

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2184038)
Nemaš razloga za strah. Ekipa u Agramu će ti sve srediti. INW=In Warranty, tj. jamstvo je potvrđeno kroz HTC-ov sustav.
To što čekaš toliko je vjerojatno zbog manjka rezervnih dijelova, a za to nije kriv Agramservis nego HTC koji nema dovoljno dijelova na stanju.
BTW, ne radim u Agramu već dva mjeseca, da netko nebi pomislio da nisam objektivan :)

Ok,hvala puno.
Ali jako me ljuti ono Vidljiva oštećenja: UREĐAJ CIJELI IZGREBAN, PRAŠNJAV
Ne znam zbog čega su to napisali kad je mobitel kao nov.

WraGG 15.06.2012. 21:33

Ma lik na prijemu vidio prasinu pod ekranom pa napisao. To ti je nesto kao generic unos. Nemas brige, promijeniti ce ti kompletan display.

rendula 15.06.2012. 23:01

Pozdrav svima,

buduci da ce izgleda morati na reklamaciju (opet), trebao bih Legendu vratiti stock ROM.

Koji od ovih trebam skinuti? :) Kupljen je u VIPu.

Hvala :)

Veki-os 15.06.2012. 23:28

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2184081)
Ma lik na prijemu vidio prasinu pod ekranom pa napisao. To ti je nesto kao generic unos. Nemas brige, promijeniti ce ti kompletan display.

Sve to ljepo zvuči kako ti kažeš ali eto kolegi Srale7 su promjenili ekran za par dana,i to prije par dana vidim,kako je njegov mobitel tako brzo gotov i za njega je bilo djelova a moj je "CIJELI IZGREBAN" ,nakon 11 dana još čeka na servis i ako je tako kako ti kažeš nema djelova na lageru.
Jako loše al opet "normalno" pošto je to Rvacka...

spawn 16.06.2012. 00:23

Citiraj:

Autor rendula (Post 2184114)
Pozdrav svima,

buduci da ce izgleda morati na reklamaciju (opet), trebao bih Legendu vratiti stock ROM.

Koji od ovih trebam skinuti? :) Kupljen je u VIPu.

Hvala :)

Pitanje je jesi li imao brendirani ili nebrendirani FW.

rendula 16.06.2012. 00:26

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2184143)
Pitanje je jesi li imao brendirani ili nebrendirani FW.

Nebrandirani.

Zaboravio sam staviti u onaj post link s ROMovima :)
http://shipped-roms.com/index.php?ca...d&model=Legend

Ovaj je ok, jelda? Nebrandirani, eclair.
LEGEIMG_Legend_HTC_WWE_1.31.405.5_R_Radio_47.26.35.04_7.05.35.26L_release_126592_signed.zip

spawn 16.06.2012. 00:33

Citiraj:

Autor rendula (Post 2184144)
Nebrandirani.

Zaboravio sam staviti u onaj post link s ROMovima :)
http://shipped-roms.com/index.php?ca...d&model=Legend

Ovaj je ok, jelda? Nebrandirani, eclair.
LEGEIMG_Legend_HTC_WWE_1.31.405.5_R_Radio_47.26.35.04_7.05.35.26L_release_126592_signed.zip

Bolje ovaj. Cisti exe file

http://shipped-roms.com/download.php...853_signed.exe

Sn4k3 16.06.2012. 09:59

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2183612)
evo, uspjesno clocka htc one V na 1.9 GHz, mob je druga masina. antutu 3543 bodica. sad jos triba viditi bateriju, ali mislim da nece biti super izdrzljiva :)))

1.9Ghz :stoopid:?
Bogme, da se dobrano klokati ako to tocno prikazuje ;) ... :goood:

dean225 16.06.2012. 11:36

Citiraj:

Ma sve ok.. Ali malo je mal score za 1.9.. Premal.. Ili sam nesto pomijesao.. Senzacija cca 8k

hammer_of_thor 16.06.2012. 11:39

Citiraj:

Kernel od One V out of the box podržava klokenisanje?
Najs :)

Odličan uređaj kao allrounder, jedino mi se ta "brada" baš ne sviđa, kao i na originalnom Desireu.

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 2184199)
1.9Ghz :stoopid:?
Bogme, da se dobrano klokati ako to tocno prikazuje ;) ... :goood:

Zašto nebi točno prikazivao? :)

Skoro pa svaki Desire HD je bez problema išao na 1.9 GHz, kako neće ići još moderniji uređaj?
Je da bi baterija trajala pola dana ali ipak... :D

snorky_vk 16.06.2012. 21:39

Citiraj:

Autor fishkal (Post 2182884)
Ekipa, jel zna netko gdje kupiti kvalitetnu bateriju od cca 1900 mAh za Sensation?

Pronašao sam nešto ovako: http://www.htcexpress.com/htc-batter...-usb-chgr.html

Jel ima netko kakva iskustva? hvala

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2182900)
Imam ja bas tu sto si linkao, definitivno je bolja od stock baterije, tak da slobodno uzmi.

a koliko te ukupno izašla dostava i sve što ide???

srale7 16.06.2012. 22:03

Bateriju sam kupio od kolege dean225, on je naručio komplet 2 baterije i punjac i onda meni prodao jednu bateriju, tak da stvarno neznam koliko kosta shiping.

Ivo_Strojnica 16.06.2012. 22:05

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2184234)
Kernel od One V out of the box podržava klokenisanje?
Najs :)

Odličan uređaj kao allrounder, jedino mi se ta "brada" baš ne sviđa, kao i na originalnom Desireu.

Skoro pa svaki Desire HD je bez problema išao na 1.9 GHz, kako neće ići još moderniji uređaj?

Koristio sam Titanium kernel, ne podržava stock tu opciju.
Meni je ta brada baš smišna nekako. :D
Ne znam, nisam mislija da ću imati ovaj mob, a sada kad ga imam, omilija mi je.
Na defaultu (stock rom, stock kernel) zna štekati, ali čim ga se malo "pimpne", o mama...
Ako neko želi mali, a odličan uređaj, ovo je definitivno uređaj vrijedan razmišljanja.

Sn4k3 16.06.2012. 23:38

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2184233)
Ma sve ok.. Ali malo je mal score za 1.9.. Premal.. Ili sam nesto pomijesao.. Senzacija cca 8k

Senzacija je dual-core (1.2Ghz tvornicki) dok One V ima single-core (1Ghz)...
Ipak si pomisa kruske i jabuke :)

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2184234)
...

Ne znam, ne pratim bas HTC toliko no svejedno mi je bilo cudno na prvu...
Sa 1Ghz na skoro 2, lol... Anyway, very nice.

abastal 17.06.2012. 10:39

pozz ljudi....vidim da je vec pisano o ovome nes, ali ovo sam drugdje pitao vec pa da pitam i ovdje jer sam skuzi da ja imam gadnih problema i sa wi-fi i sa ekranom

jel ima itko problema sa signalom sa rutera ( wi-fi )....ja sam primjetio u zadnjih 2-3 tjedna da to nije to- ne valja nista....uzasno varira cak i kad sam skroz blizu rutera u istoj prostoriji, a cim se maknem u drugu prostoriju zaboravi na wi-fi, inace HTC ONE X imam od kad je dosao u VIP i prvih mjesec dana je bilo sve OK....pogledajte malo temu koju su pokrenuli na XDA http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1688538....

Koliko sam skuzio šta su napisali da se dogodi ili od zagrijavanja mobitela ili od drzanja u džepu radi samog dizajna i zakrivljenosti moba jednostavno se ti konektori za antenu odmaknu....probajte ukopcat wi-fi i stisnite mob s desne strane ( malo ispod settingsa - ima na linku objasnjeno - prvi video u toj temi) i vidjet ćete problem - signla varira od jedne crtice do full signala i obratno....moj je serija 23, a navodno se isto dogada i na 24.
Ja sam mislio da se taj slabiji prijem putem wi-fi desio nakon update softwarea ali izgleda da je ipak problem hardverke prirode.

za bluetooth nisam siguran jer ga ni ne koristim i nisam niti isprobavao.

ajd ako neko zna da je neko reklamirao u servisu http://www.agramservis.hr/kontakt/kako_do_nas ili u VIP-u da li su mu mijenjali mob ili popravljali.....malo me muči sta je proslo vec 2 mjeseca od kupnje....pa neznam kako disu ovi u servisu ( iako koliko sam skuzio da su ljudima vani mijenjali za novi mob serije 25 ). Ocito im se desio veliki problem sa serijom 23 i 24....pogledajte temu na XDA od 03.06 do danas ima 101 strana sto je sve samo ne malo.

ovo je problem http://www.youtube.com/watch?v=ox1qS...layer_embedded

snorky_vk 17.06.2012. 11:43

slično kao i na senzaciji.... ni mi jasno kako si dopuste takav propust....

Prijateljski 17.06.2012. 17:57

Pitanje za znalce: Stavio sam na desire neki ICS rom. Zanima me kako da povećam memoriju telefona za aplikacije sa standardnih 150MB na nešto više a da ih ne movam ručno sa ap2sd...
Hvala!

spawn 17.06.2012. 18:03

Napravis EXT3 ili EXT4 particiju na kartici od 1gb preko custom recoveryja i 99% romova ti onda automatski aplikacije instalira na tu particiju.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:33.