PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

komer 01.11.2011. 14:36

felge su brutalne..nisam nigdje vidio koje su?

Flood 01.11.2011. 14:57

Jel to samo za pravac slozeno ili moze i na stazu?:)

denibus 01.11.2011. 15:14

OT: preporuka auspuh servisa u Zagrebu

Radi se o Citroenu Saxo 1.0i '97. Auto je jako uredan i fino ide, potrošnja niska itd. Ali danas je auspuh počeo proizvoditi nenormalnu količinu buke i auto je izgubio snagu. Ne razumijem se previše u ispušne sustave ali pretpostavljam da je probušen. Molio bih preporuke i iskustva sa auspuh serviserima s područja Zagreba. Zahvaljujem!

draksa 01.11.2011. 16:39

Ovaj EVO, koja cijena i kolko trosi? :D

komer 01.11.2011. 16:43

Citiraj:

Autor draksa (Post 2015082)

previše u oba slučaja :)

Wolverine 01.11.2011. 16:57

Citiraj:

Autor draksa (Post 2015082)

Nije to auto za svakodnevnu vožnju ili ti ga Daily driver. A cifre su pošteno visoke. Pogledaj samo koliko košta recimo KW var3 za EVO.

Citiraj:

Autor denibus (Post 2015016)
Radi se o Citroenu Saxo 1.0i '97. Auto je jako uredan i fino ide, potrošnja niska itd. Ali danas je auspuh počeo proizvoditi nenormalnu količinu buke i auto je izgubio snagu. Ne razumijem se previše u ispušne sustave ali pretpostavljam da je probušen. Molio bih preporuke i iskustva sa auspuh serviserima s područja Zagreba. Zahvaljujem!

ISAP, samo pozitivna iskustva imam s njima. Ekipa je uljudna a cifre su korektne.
Nalaze se u Rudešu na Zagrebačkoj između Ilice i Ljubljanske.
http://www.auspuhisap.hr/lokacija/

draksa 01.11.2011. 17:03

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2015094)
Nije to auto za svakodnevnu vožnju ili ti ga Daily driver.

Naravno da ne, samo me zanimalo koliko trosi taj motor u usporedbi sa nekim V12 iste snge :)
A kod takvih tuninga motora R35 od switzera mi se nekako najvise svidja :D

Wolverine 01.11.2011. 17:08

Mislim da je veći problem što moraš točit u njega nego sama potrošnja. ;)

Baja 001 01.11.2011. 17:12

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2014936)
Jedino još napomenut da ti bonus vrijedi samo za vozilo iste kategorije.

btw da malo potpalimo maštu ekipi koja se pali na ovakve jurilice :D

Strava. Doduše upitno trajanja (11k / 700ps @ 2021 ccm), ali na stranu to, malo bi više unutra napravio preinaka, jer virujen da greška s ovakvim bolidon vodi u smrt (neki roll cage bi bio zgodan).

Bravo 01.11.2011. 17:23

Citiraj:

Autor MuroF (Post 2014954)
straššno..:care::care:

zar ima netko da se ne pali na ovako nešto..?

Ja se palim samo na lijepe žene s dobrom guzom, solidnim dekolteom i bujnom plavom kosom :D.

Al ajmo auto koji bi me zadovoljio je fiat 500 abarth esseesse.

Bravo 01.11.2011. 17:25

qqq

MAGARAC 01.11.2011. 17:36

Citiraj:

Autor Bravo (Post 2015114)
qqq

Kupi si Imprezu WRX, iz 06 ili 07. Ne STI nego samo WRX. Bit ces zadovljan ako se ne palis na izgled unutrasnjosti ili kerefeke. Auto ide ko kuga, ne trosi pretjerano, pouzdan je i ne preskup kao polovni. To je 2.5 model sa 230ks ili tu negdje. Znaju se nac kod nas i ak imaju servisnu knjizicu sa urednim odrezavanjem uzmi jer tesko da ces nac bolji auto za tu lovu. Jedino ako patis na izgled ili sl, onda trazi dalje. Inace ga vozi moja frendica vec dosta dugo i ne radi joj probleme i ugl sve dosta pozitivno.

denibus 01.11.2011. 18:55

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2015094)
ISAP, samo pozitivna iskustva imam s njima. Ekipa je uljudna a cifre su korektne.
Nalaze se u Rudešu na Zagrebačkoj između Ilice i Ljubljanske.
http://www.auspuhisap.hr/lokacija/

Hvala.

Bravo 01.11.2011. 19:13

Nešto nisi dobro shvatio, kad sam rekao da se palim na 500 abarth htio sam reči kako padam samo na ljepotu tj. samo na talijane:D 6-8s do 100 mi je sasvim odlično:kafa:

btw. ne kupujem auto, al velim da imam love vjerojatno bi tako nekaj uzeo..

tech 01.11.2011. 19:24

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2015121)
Kupi si Imprezu WRX, iz 06 ili 07. Ne STI nego samo WRX. Bit ces zadovljan ako se ne palis na izgled unutrasnjosti ili kerefeke. Auto ide ko kuga, ne trosi pretjerano, pouzdan je i ne preskup kao polovni. To je 2.5 model sa 230ks ili tu negdje. Znaju se nac kod nas i ak imaju servisnu knjizicu sa urednim odrezavanjem uzmi jer tesko da ces nac bolji auto za tu lovu. Jedino ako patis na izgled ili sl, onda trazi dalje. Inace ga vozi moja frendica vec dosta dugo i ne radi joj probleme i ugl sve dosta pozitivno.

Impreza je jedno od najgorih(najboljih zapravo, ali sjeti se gdje živimo) vozila za kupiti.
Zastupnik za subaru je u krajnju ruku idiot, i tu priča prestaje.
Potrošni dijelovi kod nas dobavljivi(intercars i ostali vjerujem), ono kaj nema je žešća egzotika. Ili ideš po to u janezland ili se obratiš Lončariću.
On ima prihvatljive cijene naspram eurorenta.

Ako se kupuje, obavezno se obratit lončariću, nema impreze koja nije kod njega na servisu bila.
Kod nas ih ima dosta koje su vidle nanos snijega/drvored na sljemenu.:D

O potrošnji nebum, troši malo je relativan pojam.
Al ak to natjeraš ispod 10-12 kombinirane, bravo.:)

Uglavnom, kad se raspitaš i staviš to na papir, ne želiš ju voziti svaki dan osim ako nisi dubokog džepa.:)

BladeRunner 01.11.2011. 19:49

Komer, uzmi BMW E46. Sve ostalo je bacanje novaca.
Imaš normalan, a brz auto, gušt ga je vozit, izgleda prekrasno, lako ga je preprodat...
Ove tvorničke jurilice su većinom rupa bez dna, koliko god bilo lijepo imat u garaži EVOa ili Skylinea.

syss 01.11.2011. 19:57

ti to ispalio ko da je bemburu održavat koja kuna sim-tam :D

BladeRunner 01.11.2011. 19:59

Citiraj:

Autor syss (Post 2015272)
ti to ispalio ko da je bemburu održavat koja kuna sim-tam :D

Ma nisam to mislio, ali sigurno je pouzdaniji, manje zahtjevniji i jeftiniji za održavanje od Impreze, EVOa, 350Z i slične egzotike.
A ako da 15k€ za polovni reno je po meni lud čovik...:D

syss 01.11.2011. 20:04

svakako da je jeftiniji od tih svakih-5k-idem-na-servis, ali opet stavljati njega u pežo/reno rang je opet smiješno što se održavanja tiče.

Wolverine 01.11.2011. 20:05

Po čemu?
Pazi ne govorimo o novom autu kojeg moraš ići servisirat kod Tomića preskupim originalnim djelovima koje kupuješ kod njega ;)

BladeRunner 01.11.2011. 20:09

Citiraj:

Autor syss (Post 2015290)
svakako da je jeftiniji od tih svakih-5k-idem-na-servis, ali opet stavljati njega u pežo/reno rang je opet smiješno što se održavanja tiče.

Ovo za ludog čovika i polovni renoa vrijedi i za pežoa.

Pežo RC:roller:

BTW, ako mu je do malih zujalica, treba pogledat Minije..

syss 01.11.2011. 20:14

možeš ga ti slobodno servisirati kod mene u andrilovečkoj gdje je alpina znak isprejan na drvenim ulaznim vratima garaže... ali, ček malo...

:D

Wolverine 01.11.2011. 20:17

Syss ne govorim o tome da ćeš ga servisirat kod štefa u šupi nego bilo kod ovaštenog bilo kod ekipe koja radi po BMW servisima a koje si upoznao na forumu/klubu.

No najvažnije nisi primoran kupovat origigi djelove kod tomića. Nego odeš recimo u intercars i kupiš što ti treba.

hammer_of_thor 01.11.2011. 20:18

Dobar frend vozi BMW 320d iz 2004 a drugi frend 318d iz 2007 i oba servise plačaju po 700-800 kn kod normalnih servisera di čitavo pučanstvo servisira kad autu istekne garantni rok, i nikad nisu imali problema. A ovaj iz 2004. je okrenuo 200k km.

syss 01.11.2011. 20:20

jedno je izmjena ulja i filtera, drugo je zamjena vitalnijih i/ili potrošnih dijelova.

imam i ja frenda koji ima xxxx pa mu je servis 0kn jer nema za isti... za sad je bez problema :)

MAGARAC 01.11.2011. 20:21

Citiraj:

Autor tech (Post 2015226)
Impreza je jedno od najgorih(najboljih zapravo, ali sjeti se gdje živimo) vozila za kupiti.
Zastupnik za subaru je u krajnju ruku idiot, i tu priča prestaje.
Potrošni dijelovi kod nas dobavljivi(intercars i ostali vjerujem), ono kaj nema je žešća egzotika. Ili ideš po to u janezland ili se obratiš Lončariću.
On ima prihvatljive cijene naspram eurorenta.

Ako se kupuje, obavezno se obratit lončariću, nema impreze koja nije kod njega na servisu bila.
Kod nas ih ima dosta koje su vidle nanos snijega/drvored na sljemenu.:D

O potrošnji nebum, troši malo je relativan pojam.
Al ak to natjeraš ispod 10-12 kombinirane, bravo.:)

Uglavnom, kad se raspitaš i staviš to na papir, ne želiš ju voziti svaki dan osim ako nisi dubokog džepa.:)

Covijek hoce jurilicu od 15k eura i to je jedini za kojeg ja znam da valja. Vjerojatno ima boljih ali ja ne znam jer ne vjerujem bas svemu. Vozi auto svaki dan, trosi ispod 14l normalnim tempom u gradu, trosi manje ali dobro. Zadnje 4 godine vozi vrtic, posao, doma bez peripetija i vlasnici nisi nista spec. imucni.
Prosle zime sam ga ispeljaval sa prilaza kroz 30,40cm snijega, uzbrdo i ide ko vlak. To mu je veliki plus + vrhunske kocnice i vozne osobine koje su iznad vozackih vjestina vecine vozaca a s druge strane nije brutalan da ga se ne moze vozit bez kiroprakticara.

draksa 01.11.2011. 20:23

Moj ujak je slagao e46ice u Minhenu u tvornici, veli da je po kvaliteti jedan od najboljih auta :D Sada se daju nac dosta jeftino po oglasnicima pa si on planira uzet jednog skoro :)

Wolverine 01.11.2011. 20:31

Citiraj:

Autor syss (Post 2015317)
jedno je izmjena ulja i filtera, drugo je zamjena vitalnijih i/ili potrošnih dijelova.

imam i ja frenda koji ima xxxx pa mu je servis 0kn jer nema za isti... za sad je bez problema :)

syss skoči na intercarsov katalog pa pogledaj cifre za E46 i usporedi ih s nekim nabrijanom renolom ;)

syss 01.11.2011. 20:35

ak ti tak veliš oke... ali ako je došlo do toga je jeftinije održavati njemački premium od nabrijanih francuza, onda ne znam više :)

kripton 01.11.2011. 20:44

Citiraj:

Autor draksa (Post 2015321)
Moj ujak je slagao e46ice u Minhenu u tvornici, veli da je po kvaliteti jedan od najboljih auta :D Sada se daju nac dosta jeftino po oglasnicima pa si on planira uzet jednog skoro :)

Cek, koliko je to 'jeftino'? Jel koliko vidim cijena nije nesto primaljiva za auto od 10-13g.:stoopid:

Da se ubacim u temu ako smijem:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:20.