PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Željac 14.11.2011. 19:23

Citiraj:

Autor Nik (Post 2025071)
Nisu ti meni ti skokovi na Dotki Bog zna kaj...puno bolji mi je onaj u Maksicu.

imam viziju....

Nik- grma- big mama :D:D
let i uspješan doskok :D
:chears::chears:
:goood:

De5tr0yer 14.11.2011. 20:27

Citiraj:

Autor Viperus (Post 2024632)
Ako ovo ikad dođe u Hr, zbogom lopovi XD

http://tigrlock.com/pages/

Zgleda ko da klapara po biciklu. :nono:

zgmmax 14.11.2011. 21:25

Montiro volan, al nemam slika. Bu bile kasnije

Jel ima netko 20mm osovinu za marza? Ja sam na svojoj na jednom onom sarafu spojebo navoj :D

the55mic 15.11.2011. 00:37

Citiraj:

Autor Renesis (Post 2023609)

Takve divote i jesu smisao bicikliranja, barem za mene...
Al jbg, jos prokleti faks dovrsit, onda se ionak selim negdje pod Alpe pa ce bit i toga :)

Hvala na filmeku, ide pod favse ;)

EDIT:
"Sutra (uto.), tunel 11h.
...ali uspon do Lugarnice, ali ne na najjace :D "

Nik znaci do vrha bi se pedaljiralo? Mozda sam za, javim se sutra ujutro.
No ak cu i ic, gore skroz polako, jer sam na bajku jako malo u zadnje vrijeme i skroz sam ispo iz konde+sto mi je tesko disat po ovoj maglustini i vlaznom/hladnom zraku...

murina 15.11.2011. 01:09

Max, moj je Full On ali je grafika ista. Jel tako da je kul kad je proučavaš :D
Koliko si ga platio?

Skoro sam izdahnuo na nogometu koliko je teško disat. Još mi se čini da sam nekakvu šugavu astmu navukao ili neko slično govno jer mi se i nedavno u Maksimiru slično dogodilo kad je bilo vlažno. Pluća mi dođu na 25% i bok sport..ili sam ispao totalno iz kondicije :D

Nik 15.11.2011. 09:21

Jest da je u 100% vlazi teze disati, ali da imas astmu ne vjerujem - prije je do konde.
Kondiciju treba odrzavati, a ne zasjesti na 3 mjeseca pa onda opet ukondiravanje i krepavanje uzbrdo.
Meni nema gore stvari nego ponovno nabijati kondiciju, koma...ali do toga moze dovesti samo ozljeda, a da zbog zene/dece/posla/psa i tko zna cega nemam vremena za sebe - nema teorije :D

Na Sljemenu je 5°C toplije nego u Maksimiru i suncano uz to.
Bit ce danas lijep dan za voznju.

riceburner 15.11.2011. 09:24

jooj kak sam ljubmoran na vas kaj se mozete u tjednu ici vozit :(

Nik 15.11.2011. 09:39

Mene to kosta dana godisnjeg odmora...kojih ionako imam viska, tak da se radije idem voziti nego sjediti u uredu ;)

Iako je zahladilo i 11. je mjesec, jagode u mom vrtu su i poprilicno zbunjene. (uslikano prije 2 dana)
Pohrani.com

Iz zezancije sam ljetos kupio jedan grmic i posadio. Sad imam 13 grmica he, he...inace, imaju super okus, jedva cekam sezonu.

Pupo 15.11.2011. 09:46

Citiraj:

Autor Nik (Post 2025472)
Mene to kosta dana godisnjeg odmora...kojih ionako imam viska, tak da se radije idem voziti nego sjediti u uredu ;)

Iako je zahladilo i 11. je mjesec, jagode u mom vrtu su i poprilicno zbunjene. (uslikano prije 2 dana)
Pohrani.com

Iz zezancije sam ljetos kupio jedan grmic i posadio. Sad imam 13 grmica he, he...inace, imaju super okus, jedva cekam sezonu.

Nisu one zbunjene već si kupio mjesečarke mislim da se zovu, na njima rastu plodovi skoro cijelu godinu.

murina 15.11.2011. 14:01

Citiraj:

Autor Nik (Post 2025450)
Jest da je u 100% vlazi teze disati, ali da imas astmu ne vjerujem - prije je do konde.
Kondiciju treba odrzavati, a ne zasjesti na 3 mjeseca pa onda opet ukondiravanje i krepavanje uzbrdo.
Meni nema gore stvari nego ponovno nabijati kondiciju, koma...ali do toga moze dovesti samo ozljeda, a da zbog zene/dece/posla/psa i tko zna cega nemam vremena za sebe - nema teorije :D

Na Sljemenu je 5°C toplije nego u Maksimiru i suncano uz to.
Bit ce danas lijep dan za voznju.

Vraga, danas mi je isto, jedva dišem i kašljem suho. Boleština. psmtr:hitthewal:
Inače sam stalno na bajku, nema šanse da ispadnem iz kakve takve kondicije.

Vuco 15.11.2011. 17:18

Danas dobra vožnja. Sanda, Nik, kasnije Mic i ja.

Lojstek gore po mojim preferencama. Nisu gazili kako znaju, ali se pedaliralo konstantno uz jednu pauzu od minutu da si malo vode popijem. Bili su fer prema meni :D. Od makadama za Runolist opako blato koje se zaljepilo za sve živo na biciklu.

Dolje 57-ica s time da je Nik jedan sitan dio do Lojsteka sam odvozio, a Sandi sam ja pokazao obilazak onog korijenja cijelog. Razmišljali smo dal da skačemo na onim kickerima i dropovima, ali nismo htjeli. Spojili se kod klupica sa Nikom, gdje smo čekali Mica koji je onda kasnije sa Nikom i Sandom otišao na Strmopeć, a ja krepan ko pas doma.

Moram pohvaliti Nika koji je na novom bajku neuhvatljiv. Pokušao ga pratiti, skoro izletio 2 puta malo sa staze, pa odustao od tog plana.

Flayer 15.11.2011. 18:41

Citiraj:

Autor murina (Post 2025734)
Vraga, danas mi je isto, jedva dišem i kašljem suho. Boleština. psmtr:hitthewal:
Inače sam stalno na bajku, nema šanse da ispadnem iz kakve takve kondicije.

Odi si poslikaj pluća negdje.

zgmmax 15.11.2011. 18:54

Danas sam napokon nabavio i pravu cijev sjedala :D

Sada u subotu sam se borio sa vec sada bivsom cijevi. Zna onyx kak sam se cijeli uspon zajebavao.

Kupio sam u protei truvativ stylo 400mm i 25mm offset za 185, inace je 250 ali imaju 25% popusta na placanje gotovinom.

SileTzar 15.11.2011. 19:00

Za tu štangu sam ti prije ljeta rekao, kaj kad ne slušaš i škrt si.

Malo si se razbahatio s parama, bremze+volan+štanga sve kaj ti ne treba samo šminkaš bike.

Flayer 15.11.2011. 19:02

Ooooo štanga mu treba :D

zgmmax 15.11.2011. 19:10

Fakat mi ie stanga trebala :)

U iednom trenu sam htio i odustat i otic doma kak me je nazivcirala. Svak 100m sam sarafio po njoj.

A jbga, sve mi je uletilo povoljno :)

Sljedece godine bi onda isao na veci updejt, kotaci i kompletni pogonski dio ili novi bajk jer bi to doslo oko 500€ pa trebam malo nabacit racunicu i vidjet dal ulagat u bajk ili kupit recimo yt wicked za 1800€ i rasprodat stari bajk u dijelovima za nekih 550€ pa mi ne ispada bas sada toliko puno love za nadodat.

Napokon je stigo i disk za cuksa danas :)

Lovrix 15.11.2011. 21:50

Uzet ću za nekih mjesec dana one Kenda Kwest slickove , pa me zanima jel mogu koristit normalne zračnice na njima , ili moram kupovati one tanke?
Oće netko u petak na vožnju? Do Samobora možda? Oko 1,2 popodne.

Nik 15.11.2011. 22:22

Odlicna voznja danas, pogotovo onaj dio koji je Vuco preskocio, a the55mic uskocio.
Kako se po Strmopeci secu i voze samo osobenjaci (citaj: malo ljudi), tak je gore hrpetina lisca po kojem se sklize i koje skriva korijenje i kamenje iznenadjenja, pa smo isli nesto sporije neg inace (te singlice su super za jurcanje i raznorazne skokice).
Tako sam na 4. serpentini napokon krstio Jekylla (bilo je i vrijeme) - kliznuo mi prednji kotac sa staze, pa je odsklizao cijeli bajk skupa sa mnom :D

Super vrijeme i super voznja...a sad si Vuco pogledaj sto si propustio:

Strmopec movie

2 die 4 15.11.2011. 22:44

Lijep video Nik, i slika je puno bolja sada odjednom ;)
Jesi nekaj eksperimentirao?

the55mic 15.11.2011. 22:51

Super voznja Nik, napokon sam odvozio taj strmopec i definitivno mi se svidja, al je bome i naporan.... Jest da dugo nisam vozio, al gore mi je ovo fizicki nego uspon lojstekom, tak da, da sam iso s vama i do vrha pokupio bih se doma poslije spusta, bas ko Vuco :D
Al aj, Vuco i ja skupa smo odvozili vasu rutu :D :D :D
I da, super filmic, mislim da si sve bolji u editiranju.... No i u voznji isto ;)

Nik 15.11.2011. 23:00

Nisam nista eksperimentirao...lijepo suncano vrijeme i naravno da je bolja slika, bitrate je standardnih 7500.
Imam ja ideja kak bi to izeditirao i izproducirao, samo bi tebao snimiti vise kadrova i gnjaviti se a to mi se neda - ali ideju u glavi imam.
Draze mi je voziti se od snimanja filmova ;)

tx all

riceburner 16.11.2011. 08:39

Citiraj:

Autor HKS (Post 2026068)
Uzet ću za nekih mjesec dana one Kenda Kwest slickove , pa me zanima jel mogu koristit normalne zračnice na njima , ili moram kupovati one tanke?
Oće netko u petak na vožnju? Do Samobora možda? Oko 1,2 popodne.

koja je dimenzija gume? ja u ritchey tom slick 1.0 imam michelin airstop 26x1.75-2.00 :D
a zeni sam stavio hutchinstona 26x1.25 i puno je laksi kotac :D ako te tezina brine...

ako stavljas "normalne" samo pazi kad montiras da ti bude lepo poslozeno, da nije naguzvano jer ti bu inace kotac skakutal...

the55mic 16.11.2011. 09:25

Alo ekipo dal je netko danas za sljeme, grma, dotka, greben, greben+strmopec, ma kaj god, ajmoooooooooooooo :D

Bilo kad, samo da nije po mraku...

riceburner 16.11.2011. 09:32

svi koji ste mislili kupit srebrne shitmano 788 brenze u bajkmaniji pisi kuci propalo, nabavaljaju samo crne...

JuXo 16.11.2011. 09:52

jel ovo icemu?

http://keindl-sport.com/detalji.php?id=2467

Cuky 16.11.2011. 13:26

Malo blentavo izgleda. I sumnjam da je ugodno kad ju navuces na bulju, a oko nosa te zateze.

Radije si uzmi sa ebay-a nesto kao sto sam ja uzeo za puno manje novce.

jed2i 16.11.2011. 13:37

to sa ebaya sam i ja uzeo i super je stvar, istovremeno čuva i ćube, nos i ćelenku od hladnoće kad se vozis

Cuky 16.11.2011. 13:40

Bas to, ak nista moze se navuc na glavu bez problema da ce te negdje zatezat.

zgmmax 16.11.2011. 13:55

a dobro dodje kada ides u sloveniju po paket pa ti gospodje na posti jos uz tvoj paket daju i svu lovu iz blagajne :D

Vidio sam na trgu u intersportu prije nekih mjesec dana balaklavu za 70ak kn pa mozes otic i tam provjerit/vidjet dal ih jos uvijek imaju

the55mic 16.11.2011. 13:57

Kaj nitko za voznju?
Pa nije vam valjda hladno....

Cuky 16.11.2011. 14:08

Ja se biljezim za subotu ujutro, prije ne mogu.

murina 16.11.2011. 15:05

Ja sam još na samrti iako osjećam da ide na bolje. Zamanta mi se kad odem do wc-a a kamoli do šume.

jed2i 16.11.2011. 15:20

ja 90% mogu u subotu, moram još vidjet, da isprobam kak se ponašaju nove gumice :)

DiTech 16.11.2011. 15:25

Citiraj:

Autor cuks (Post 2026572)
Malo blentavo izgleda. I sumnjam da je ugodno kad ju navuces na bulju, a oko nosa te zateze.

Radije si uzmi sa ebay-a nesto kao sto sam ja uzeo za puno manje novce.

Ja imam tu maramu i ok je za srednje hladno, koristim je uglavnom za vrat, a nekad i navucem na celo. Sad vec na -5 bi trebala ova full ninja koju si stavio. Nemoj pricat ako nisi probao.

Lovrix 16.11.2011. 15:28

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2026263)
koja je dimenzija gume? ja u ritchey tom slick 1.0 imam michelin airstop 26x1.75-2.00 :D
a zeni sam stavio hutchinstona 26x1.25 i puno je laksi kotac :D ako te tezina brine...

ako stavljas "normalne" samo pazi kad montiras da ti bude lepo poslozeno, da nije naguzvano jer ti bu inace kotac skakutal...

Ove Kwest kaj mislim uzet su 1.5, tak da mislim da bi trebalo bit sve ok. Na kolko bi ih trebao pumpat? 5 bara mislim minimum , jel bi išlo više od toga?

Sile , si odlučio koje gume ćeš uzet?

Cuky 16.11.2011. 15:30

@ditech - Oprosti, al preko slika mi ne izgleda bas komforno kad ju onako nategnes na bulju pa ti kod nosa zapinje.

Ali ako kazes da ne smeta onda super.

Flayer 16.11.2011. 15:42

Ima ko viška spejser doma od 1cm?

Po mogućnosti ovak nešto da nemoram rezat ali nije nužno. Bilo kakav će mi biti dobar.
http://www.ebay.co.uk/itm/Fox-10mm-F...-/170680437152

SileTzar 16.11.2011. 15:55

HKS - uzo sam od Dede Continental City Ride i neku Kendu, nisam ih montirao jer mi se hebeno ne da... Možda da imam kvalitetnu podnu pumpu ili kompresor jer nema šanse da ću svaka 4 dana obje gume pumpat mini pumpom i još mrtvi francuski ventil... Tako da je to on-hold.

Kak idem bajkom na poso oko vrata flis "neck warmer" ana glavi je obična kapa i kapuljača od jakne. Ta mi je varijanta ok za do posla, ali ograničena mi je vidljivost jer me kapuljača smeta kad hoću pogledat oštro lijevo-desno ili iza sebe, tako da kad krene niža temperatura idem s balaclavom na posao, bmk. Za šumu varijanta s kapuljačom naravno ne prolazi, baclava all the way.

Nik 16.11.2011. 15:55

Mene zajebaje straznji mjenjac...a nemam se vremena s njime gnjaviti.
Ne sjecam se jesam li negdje s njime opalio, ali tesko mi je povjerovati da ga je jucerasnje blato sredilo (Sram X7)

Sto se dogadja - ili preskoci/tandrka na predzanjem zupcaniku do najveceg, ili do najmanjeg (ovisno kak naspanam sajlu na shifteru s onim kotacicem).
Ne mogu ga ustimati da normalno salta po svih 9 brzina ni pod razno.

Sajlu jos nisam dirao.
Uzeo sam si odmor jer danas bas nemam strpljenja s pimplanjem po mjenjacu nakon posla, ali sutra bajk mora biti spreman jer u petak ide za Sloveniju.

Dajte neki pametan savjet dok nisam sve rasarafio :D
Ona dva sarafica/granicnika za min i max su pravilno podesena.

...daklem pucajte prije nego krene part 2 A je to majstora ;)

zubich 16.11.2011. 16:13

Zvuči kao spigan drop out. Provjeri to...

Ako mašinica nije savršeno okomita sa tlom, mislim da buš morao do knedle.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:07.