PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

jopis 25.08.2014. 11:10

Citiraj:

Autor ozren (Post 2649465)
Frend ima 911GT3RS4.0, Evo IX i F10 M5.

Vozni park snova:care:

Nego, i mene zanima ovaj drugi dio
Citiraj:

M5 se ne smije spomenut jer krene toliko pljuvat sam po sebi kak je mogel bit glup kupit to sranje od auta da se nakon toga više s njim nemre ništ drugo pričat...
, budući da je gore spomenuti poduzetnik sa problematičnima x5-icama imao (između raznoraznih ferraria, porschea 911 turba, tt rs-a, mr2, c amg-a, itd itd) i e60 m5 novog svojedobno i bio extra zadovoljan s istim, dok za npr 360 ferka nije imao riječi hvale.
Zar su toliko (i što) shebali sa f10 m-om?

Edit: googlao sam malo po meni znanim forumima, ajme antireklame.... (znam da su uvijek glasniji oni koji imaju problema, nego oni koji se bezbrižno voze i ništa ne pišu o tome, ali opet, za auto tog ranga i te cijene, previše problematike...)
http://f10.m5post.com/forums/showthread.php?t=688513
http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=591357

ozren 25.08.2014. 17:11

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 2649468)
Nije da ga planiram kupiti :D, ali što točno (njemu) ne valja kod M5?

Da se loše vozi, da je užasno težak, da je hendling loš, da je pretvrd za sportsku limuzinu,...

MAGARAC 25.08.2014. 17:14

Krivi M5...

Dottore 25.08.2014. 17:15

MAGARAC 25.08.2014. 17:42

Evo moj danasnji dan kaj se voznje tice. Sve u tom stilu, taktori, ekipa kaj vozi 40 i ima 2x vise godina i kamioni ko ovaj. Srecom da je bio malcice noviji Merdo jer da je bil onaj stariji ugusio bi se, ko da je neko suzavac bacio kad taj pocne ispustat svoje mirise.

http://youtu.be/vfDAvVGUkJQ

D1viry 25.08.2014. 17:56

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2649674)
Evo moj danasnji dan kaj se voznje tice. Sve u tom stilu, taktori, ekipa kaj vozi 40 i ima 2x vise godina i kamioni ko ovaj. Srecom da je bio malcice noviji Merdo jer da je bil onaj stariji ugusio bi se, ko da je neko suzavac bacio kad taj pocne ispustat svoje mirise.

http://youtu.be/vfDAvVGUkJQ

Another vertical idiot :D.
Snimaj vodoravno, to jest, nemoj snimati dok voziš.

MAGARAC 25.08.2014. 18:00

Poznam svaki mm na ovoj cesti i vozim 10 na sat. Normalno da ce prckat po mobitelu

D1viry 25.08.2014. 18:01

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2649683)
Poznam svaki mm na ovoj cesti i vozim 10 na sat. Normalno da ce prckat po mobitelu

Ajd onda barem snimaj vodoravno :D.

MAGARAC 25.08.2014. 18:03

Desi se da zaboravim al ovaj put je tak ispalo jer sam prckal i prije toga.. Imam naviku da puno fotkam iz auta pa znam cak i stat. Zagorje je lijepo po ljeti. Ne razgovaram na mob skoro nikad, osim ak moram.

Sad kad me svi napadnu..

Ovo sa stojkom je brutalno. Ja bi umro od tuge kad bi me tolko pila preteklo. Mada nije ni ovo lose za ucit stazu.

Wolverine 25.08.2014. 18:11

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2649662)

E za ovo moraš bit lud :lol2:

HONDA type R 25.08.2014. 19:20

dali u hr postoji kakav zakon koji štiti kupca rabljenog vozila nakon što ga je već platio, prepisao i platio porez kao npr u švicarskoj? Imam situaciju da sam kupio ženi auto za 24000 kuna a trošak servisa (u ovlaštenom) je 23500 kuna :D prodavač mi nije rekao da gubi ulje i td, na to je još krepao i regler a i ovjes treba promjeniti, auto krepava dok radi klima kad se usporava i td,,, pa bi ja to vratio ali sumnjam da mogu ako prodavač neće?

jopis 25.08.2014. 19:28

Citiraj:

Autor HONDA type R (Post 2649706)
dali u hr postoji kakav zakon koji štiti kupca rabljenog vozila nakon što ga je već platio, prepisao i platio porez kao npr u švicarskoj? Imam situaciju da sam kupio ženi auto za 24000 kuna a trošak servisa (u ovlaštenom) je 23500 kuna :D prodavač mi nije rekao da gubi ulje i td, na to je još krepao i regler a i ovjes treba promjeniti, auto krepava dok radi klima kad se usporava i td,,, pa bi ja to vratio ali sumnjam da mogu ako prodavač neće?

Jednostavno, ne.
Pouka za drugi put, kad kupuješ rabljeni auto, odvoji 200-500kn i odvezi auto na detaljan pregled u servis, ako ti prodavač to ne dozvoljava, znaš odmah o čemu se radi:D

HONDA type R 25.08.2014. 19:47

zanimljivo je da smo bili kod "random" nezavisnog servisera i on kaze sve 5,,, treba kod ovlastenog, jbg, hvala na odgovoru :chears: edit, zubak ima za 200 kn pregled u 30 točaka pa ako kome treba relativno jeftino...

danijel_b 25.08.2014. 19:49

Meni ovo zvuci kao da auto nije uopce proban prije kupnje, od navedenog jedino potrosnju ulja ne mozes skuzit na probnoj voznji

HONDA type R 25.08.2014. 19:56

Citiraj:

Autor danijel_b (Post 2649712)
Meni ovo zvuci kao da auto nije uopce proban prije kupnje, od navedenog jedino potrosnju ulja ne mozes skuzit na probnoj voznji

regler je krepo naknadno, ovjes je bio ok na tehnickom, ovlasteni kaze da nevalja, mozda oni lazu, krepavanje kad klima radi (vj motor ler gasa) nisam mogao skuziti jer je upalio klimu samo da pokaze da radi dok smo se brze vozili a nije bilo ni potrebe da radi.

tech 25.08.2014. 20:09

Prvo i osnovno. Zašto ideš kod ovlaštenog, jesi ti normalan? :D
Auto za 24k kn sigurno nije mlađi od 8 godina i to nema kaj radit tamo. Pogotovo ako je Ruting u pitanju...netko sad trlja ruke u nadi da ćeš mu pljunut tih 24k kn.
Nema boga da je kvar tolik jer da je auto se s mjesta ne bi micao a kamo li vozio.
Odi kod normalnog servisera, ako nemaš, javi se na pp.

danijel_b 25.08.2014. 20:11

Bez obzira na potrebu, kad kupujes auto, sve sto je na autu ugradjeno treba biti probano, klima se pali i ako je vanii hladno da se vidi je li radi, isto kao sto treba stisnut\okrenuti sve prekidace koji postoje. Ovo za ovjes mi nije jasno, sto tocno ne valja jer ovjes ima mnogo komponenti, a ako ne valja nista, to se onda mora cuti/osjetiti u voznji.

Ako auto trosi ulje to se onda cesto manifestira bojom ispusnih plinova, ako su klipni prsteni istroseni onda posljedica moze biti da motor nabija kompresiju u karter, a to se moze manifestirati pojacanim pusenjem na mjeracu za ulje, takav motor takodjer moze srknuti ulja. Naslage na cepu ulja i okolo na ulazu gdje se ulje nadolijeva isto mogu otkriti motor u ne bas bajnom stanju

zkljaja 25.08.2014. 20:16

Kaj si kupio S klasu iz 95. za tu lovu, da je tolika investicija sredit ga?

HONDA type R 25.08.2014. 22:17

audi a6 2.4 plin 1998 quattro,,, sto se ulja tice cini se da pusta na brtvi glave motora, a kod ovjesa kaze serviser da ima previse lufta i da su nekakve gumice popucale. imam racun da je mijenjan ovjes 2011, je da je aluminijski, ali da je bas toliko osjetljiv,,, jbg

tech 25.08.2014. 22:24

Kupio Audi a Honda u nicku i avataru..

Ukratko, usrećio si se. Nit je C5 linija nešto ultra hvaljen auto nit ti ide u prilog to kaj ima plin(što se servisa tiče jel)...Uglavnom ako je tako kako kažeš, nađi si nekog od povjerenja i nek ti to složi, ako je samo brtva super(mislim da je čak standardna boljka, negdje random sam to pročitao). U ovlašteni ni za živu glavu s autom starim 16 godina.
Sad znaš zašto su premium auti stariji od 10 godina tolko jeftini. Ili zašto se ne kupuje auto koji nije iz japana. :D :D

Thoroughbred B 25.08.2014. 22:24

Dobio si mačka u vreći,prije kupovine uvijek na dizalicu kod mehaničara + mjerenje kompresije...a dok si u test vožnji,paziš na dim pri ubrzanju,pri kočenju motorom itd...uglavnom sve se da otkrit odmah u startu samo se treba znat što i gdje gledat :)

23k sigurno nije "popravak",vjerovatno treba uredit glavu,brtve promjenit,vidjet šta je s klipovima i karikama itd...ali to sigurno nije taj trošak,generalka se da napravit i za 1k eu

HONDA type R 25.08.2014. 22:28

Tech, nije to moje, ponavljam, kupio sam ženi jer joj se svidio :D Moja 1.0 SC 59 pojede to 2.4 smeće ^^

tech 25.08.2014. 22:33

Kakav si ti to muž..

Najbolji savjet je da to sad skrpaš tek tolko, ispoliraš, našpricaš razno raznim klinerima, priložiš tu dokumentaciju kaj imaš i odvezeš na hrelić ili staviš na njuškalo. Potom kad se proda prigodno proslaviš odlazak toga iz dvorišta. :D
I kupi ženi nešto iz japana. Manji trošak bi ti bio da si je izabrala Imprezu tog godišta.. :D

Bubba 26.08.2014. 08:19

Citiraj:

Autor jopis (Post 2649151)
Zbog štednje i silnih eko normi nam i je tako sa automobilima zadnjih 15ak godina, kvaliteta proizvodnje se srozala drastično, tj ne kvaliteta, nego trajnost. Lakše je napravit poluproizvod pa prisilit čovjeka da mijenja auto svakih 5 godina, nego napravit kvalitetan i trajan automobil.

Jucer vozio Clio 2014., takodjer nema cajgera, kao ni mogucnost prikazivanja temperature na multifunkcijskom displayu ili multimedijskoj abominaciji na sredini kokpita.

RAUL 26.08.2014. 11:15

Sta je to cajger?

syss 26.08.2014. 11:19

http://image.cpsimg.com/sites/carpar...ash_gauges.jpg

crveno su cajgeri.

Flood 26.08.2014. 11:20

germanizam,der Zeiger - kazaljka na satu

jopis 26.08.2014. 11:21

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2649970)
Sta je to cajger?

Kazaljka, pokazivač, ovisi jel te zanima po starhorvatskom ili ovom novom kvazimodernom:fiju:, i o tome jel analogna ili digitalna instrument tabla u autu.
U ovoj priči radi se o cajgeru/kazaljci/pokazivaču temperature rashladne tekućine:D

RAUL 26.08.2014. 11:23

aha kazaljka,hvala

tech 26.08.2014. 12:38

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2649887)
Jucer vozio Clio 2014., takodjer nema cajgera, kao ni mogucnost prikazivanja temperature na multifunkcijskom displayu ili multimedijskoj abominaciji na sredini kokpita.

Zato kaj mu ista ne treba. A i većina auta u zadnjih 10 godina koji imaju cajger ga imaju tako da je zabetoniran na sredini. Razlog tomu je što su auti prije imali osjetljivije cajgere pa kad bi se pomaknuli pol centimetra od "zlatne sredine" ljudi bi se uzjebali da će im se auto pretvoriti u prah a to je zapravo najnormalnija stvar pod opterećenjem(iliti dok se ventilator ne upali).
Novi cajgeri imaju toleranciju od xy stupnjeva pa se ne miču sa sredine, kad se krene dizat to je onda znak da moraš stat. Tak da ti je svejedno imao ti ledicu koja kaže da će ti motor zakuhat ili cajger.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:51.