![]() |
Pogurat ću onda klipove nazad dok su stare pakne unutra, neki priručni alat će se nać- pitam samo jer se nekad nisam svjestan svoje snage pa da ne spotrgam čeljust kočnice prstima :)
Na temu kaciga, meni je moja super, ali već se vidim kako na proljeće uzimam Archi-Enduro (google) |
Archienduro i ja planiram uzeti, čisto zato da mogu s njom i horizontalnije gor-dol stazice vozit bez bojazni da glavu ujebem, a jopet da imam dovoljno zraka :)
Jesi se informiro možda u slo jel ima koji uvoznik i koje su cijene? |
Bajkmanija ih ima po 140€ :/
Ima ih još jedan dućan ali ne mogu se sad sjetit.. |
Citiraj:
zaboravio vam rec da ste mogli samo produzit ulicom i dosli bi opet na glavnu :hitthewal: |
da imam kacigu od 140e namjerno bi se baco na glavu:)
|
Destro, bijo danas kod Borisa Kresla. Sve zaključano, spuštene rolete. Upropastio si čovjeku biznis :D
Ali popričao sa čovjekom iz firme preko, ona MB Krmpotić i rekao mi je da dođem kod njih kad je tokar tako da nema frke da će oni to obaviti kaj god trebam. Tak da u svakom slučaju fala na preporuci. |
Citiraj:
-- Nije mjesto tu, ali na ovu pticu na početku sam se strgo http://www.youtube.com/watch?v=4Elcs...feature=relmfu |
Citiraj:
Deda, došli u onaj Route 66 na pivu, 2die4 dobio neku pišalinu, siroče išo na put ko torba nije niš kupio i još je dobio vodu za trud a ne pivu :goood: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Tsss, na starim paknama cca pola milimetra mesa, još jedno-2 spuštanja niz Sljeme i sjebo bi i sebe i rotore.
Razmaknuo klipove do kraja, sve lijepo metno i pocentrirao i svejedno nešto grebe. Čistio sam alkoholom rotore ali nije dovoljno agresivan da skine zapečenu mast ili što to već je. Sugestije? |
Opusti sarafe na celjustima, stisni rucicu kocnice tako da blokira kotac, drzi i pritegni sarafe na celjustima. Isti postupak ponovi i na drugoj kocnici ako struze.
Btw, moze bit da ce ti i nakon toga strugat, ali nakon jedne kratke voznjice (do posla i nazad) bi trebalo prestat strugat. Tako je bilo sa mojima kad sam stavio nove pakne. |
ako je shimano i sl. u pitanju, provjeri si onu kvačicu koja razdvaja pakne.
ona, kao U što je između pakni. meni su donji dijelovi kvačice (brkovi) derali po rotorima, pa baci pogled. (pogotovo ako su sa discobrakesa zamjenske kvačice) nitro riješava svu maščobu :D ako nemaš tih kemikalija, probaj ih zaliti kipućom vodom i oribati nečim (likvi i krpa). trebala bi većina toga otići. :beer: |
Znam centrirat kočnicu Cuks, nekaj sitno grebe i nervira me, možda prođe samo od sebe.
Nisu Disco Željac, isprsio sam se za swissstop, i ja sam posumnjao na njih ali nije. Dobra ideja s vodom, bum probo, nitra naravno nemam, osim u guzici kad se spuštam :D |
hmm... baci baš pogled na tu kvačicu. zavrti kotač, laaaaagano stisni kočnicu i gledaj što struže.
dajem 2 mm kožice da je to :D evo na slički E: eto, kasno je... ode kožica :roller: :beer: meni je to cvrkutalo i pilo mi živce. problem riješio tako što sam vratio stare kvačice gore. svejedno... mora nešto jeO/(&$i :D |
Citiraj:
Onda ako si centrirao kocnicu probaj malo prodjirat bajk jer meni je tako prestalo strugat. |
Ja od kad sam stavio novi rotor cvili i to žestoko, ali kotač se rotira. Prvi spust i bude nestalo to =)
|
Napokon namontiro kocnice.
Malo me brine sto sam morao staviti 5mm izmedju prednjeg adaptera i IS prihvata jer mi je kaliper bio preblizu vilici i rotor opce nije mogo stat izmedju pakni. Tak da sam se malo namucio dok to nisam poslozio. Zadnja je prosla bez problema ali ju nisam uspio namjestit da mi ne struze. Struze neki mali dio samo, a neda mi se vise zezat sa njima. Ono sta sam probo po stanu :) osjecaj u rucici je drugaciji od juicy 5. Stisnes rucicu i prvih par mm ne grize i onda odjednom pocne primat. Tak da ce mi trebat malo prilagodbe dok ne uhvatim kak kocnica funkcionira. Vidjet cemo kak se ponasa na prvoj pravoj voznji. |
Kaj si na kraju uzeo ? SLX M666 ? Cijena sa rotorima kak si rekao ~1200kn (sa ili bez povrata DDV-a ?)
|
Da. SLX M666 sa SM-RT76 rotorima 180 i 160 i adapterima za 201€ bez povrata DDV-a. Povrat je oko 35€ i to umanjis za neznam koliko jer lik uplacuje preko banke pa ti uzme za proviziju. Ti mu moras poslat racune nazad da bi dobio povrat.
ALI poslo nam je jedan CL rotor umjesto 6bolta pa smo mu ga odmah vratili nazad a on je odmah poslo pravi na moju kucnu adresu. Posiljke se drze 15 dana na posti i nakon toga se vracaju posiljatelju. Pito sam i koja je cifra za uvoz u slo ali nije znala. |
A kak znaš da je pošiljka na pošti ? Ili to ideš ono, 5 dana nakon kaj ovaj veli da je poslao :) ?
|
Poslo je sa tracking numberom ;)
I to ie jucer poslao, a danas oko 1o sam pogledo po trackingu i bio je paket tam, al sam za svaki slucaj nazvo postu i reko koji je broj posiljke i zena mi je rekla da je paket tam. Nije slovenija ko amerika, pa da treba jedno 5 dana da dodje paket :D E, zaboravio rec da se ne placa nikakva lezarina ili neka naknadna jer je posiljka poslana kao otkupnina jer platis tek kada preuzmes posiljku. |
To mi nije palo na pamet. Uglavnom, sve mi jasno. Fala.
|
Ma nemas frke.
Za sada mi se cini da je to best buy kocnica. Jos samo treba vidjet kak se ponasa na terenu :) |
Vele isto kao i XT, što znači fenomenalno.
Meni su SLX preskupe i više me zanimaju M596. |
Za deore jos nisam nigdje procitao neki review, nije bas da sam i trazio al nisam niti naletio.
Sto se tice slxa jedina razlika izmedju slx i xt je da je rucica xta forged aluminij, ima free stroke i ima saraf koji drzi pakne, a ne onu zicu kaj joj se krajevi rasire (ne znam kak se zove to :)) kao kod slxa, a da je sve drugo isto. |
Manijace jedan :D
Jedva cekam da mi rotor stigne pa da i ja svoje namontiram i isprobam :) Ovak mi se neda na pola sa starim rotorom kemijat. Edit: kak smo ono rekli, bremze 666 i rotori SMRT = dobitna kombinacija :D |
A ja jedva cekam da se jedan od vas dvojice pojavi s tim kocnicama na Sljemenu.
Jucer sam ih opipao, sad samo da ih isprobam kako grizu nizbrdo. Bas sad citam testove, i sve mi se vise cini da cu umjesto XTjki uzeti SLX bremze. |
Hehe
To bi trebo biti ja u subotu :). Svuda di sam cito su rekli da je sve isto osim one tri stvari kaj sam prije napiso. Tak da opce ne vidim razloga da se daje 50€ vise za istu kocnicu. Sada sam procito na mtbr-u kak se namjestaju pakne. Odsarafi se kaliper na adapteru i Uzme se kreditna kartica ili nekaj slicno i stavi se sa jedne strane pakne i rotora, a onda sa druge strane i tak se ponovi za prednju isto i nemate problema :) Barem je tak reko neki lik tamo :) |
Nik, sic mi je odlicno sjeo. Bar sad ovo do posla sto sam se vozio je bilo gust. Izgleda da je skrojen po mojem dupetu :D
Moram se jos samo igrat sa pozicijom sica, pomjerat ga naprijed/natrag, dok ne skuzim kako ce najbolje za ledja odgovarat. |
Odlicno.
Ja se jos patim sa sicevima, a ponuda po ducanima sad na kraju sezone je srednja zalost. Jos cu malo jasiti po onom bijelom Cannondaleovom, i ako mi se ne svidi morat cu u kupovinu. |
Citiraj:
Meni se sve više sviđa njihov dizajn, pogotovo otkad sam ih jučer vidio i pipao malo, sviđa mi se kratka ručica (makar se to treba u vožnji testirat) i forica s šarafljenjem na volan a'la Avid, bez potrebe da se skidaju gripovi. Ta kratka ručica bi mogla bit problemčić kod poštelavanja položaja šiftera, ja sam se podosta naebo dok sam dobio vrh kažiprsta na vrhu bremze i palac na šifteru, fora je kad možeš kočit i šaltat u nižu odjednom, ko da sam u autu, lagani kickdown pa oooopp ---- Edit: naravno ako se uzmu i novi šifteri koji idu na taj clamp onda super. Ali nova Shimano grupa je 2x10 tj 3x10 (barem XT koliko sam gledao) tako da ide i promjena mjenjača, kazete i lanca :/ ) |
Citiraj:
Probat cu nesto iskemijat. Da mi je nac skrsene Deore shiftere, samo bih skinuo te poklopce, srezao ih (da ne diram svoje zbog eventualne prodaje kasnije) i fino se rijesio problema. |
Meni su otpočetka najljepše Deore (nonXT) bile tih 2012 modela. Čista jednostavnost i oštre ravne linije, ove sve ostale su pomalo zaobljene. XT je svakako ljepši od ipak najružnijeg SLXa, ali i dalje su to fine eyecandy kočnice. XTR chrome verzija izgleda blingbling :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Jel netko ima siri volan za posudit ili prodat 680-720mm i prihvat 31.8? |
Ne mora bit Cuks, možda će ti baš odgovarat, nemamo svi iste prste. Ako možeš dohvatit palcem šifter dok kočiš bez da mičeš dlan po gripu super, možda će ić obzirom da je zbilja kratka ručka.
Alternativa ti je da prodaš svoje šiftere i uzmeš SLX, njima se prozorčići skidaju. Naravno, ako si se navikao na Deore ne mora ti uopće bit to bitno. Ja samo velim. Nisu bezveze u Avidu zmislili matchmakere i Shimano sad nove clampove. Ako će ti baš bit napeto, prodaš svoje Deore, ja ti prodam svoje SLX i kupim sebi XT :D |
Meni se najvise na XTjkama svidja saraf koji drzi pakne (kao na Avidu :D ), kod SLXa ce pakne tandrkati i proizvoditi buku.
Nego...pretpostavljam da je ovo neki C`daleov nestandardni adapter ili se ipak varam? Naravno, htio bi s novim kocnicama staviti i RT76 disk na bajk, pa ako ce mi adapter zagorcavati zivot ostavit cu G3 rotor iza. |
Citiraj:
@Sile - vidjet cemo kad slozim kocnice kako ce bit ;) |
bas sam jucer kada sam namjestavo pakne ih malo mico rukama i kada ih se stisne na odredjen nacin struzu po disku i dosta se klimaju. Tak da cu si stavit taj saraf, a i cito sam negdje da je liku ispo u voznji i da mu je pakna shebala cijeli rotor pa je moro kupovat i pakne i novi rotor
Citiraj:
ali ih imas ovdje za uzet, jedino je pitanje dostave u Hrv EDIT: Cannondale apply their own brake stud mounting system (previously seen on the Claymore and Jekyll) on the new Scalpel 29. Once the proper adapter is fitted, though, it's the same as industry-standard post mounts |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:11. |